PDA

Zobacz pełną wersję : Piłka Nożna

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26

Pop517
27-08-2013, 21:42
Po prostu jesteśmy za słabi na salony poziom gry w naszej lidze w stosunku do zarobków jest zwyczajnie żałosny. Szczęście pozwoliło nam grać o Ligę mistrzów, ale szczęście nie wystarczy, aby się do niej dostać więc pozostaje tylko niedosyt...jak co roku :?
@odi ja oglądałem mecz i jak ktoś tak powie to go wyśmieje ;)

odi.profanum
27-08-2013, 22:16
Pisałem o tym, to usłyszałem, że uprawiam ból dupy. Inna sprawa, że Legia wyprawiła się po puchary zupełnie bez napastnika. Saganowski jest żałośnie słaby. Nawet piłki porządnie przyjąć nie umie, nie mówiąc już o wywalczeniu pozycji czy klepkach na małej przestrzeni.

Scooter
27-08-2013, 22:19
Nie ma co płakać , awansował lepszy zespół i tyle , Legia już z Molde miała farta a to że LM nie jest dla nas pokazał dwumecz ze Steauą , co prawda meczu nie przegrali ale ślepy by zauważył kto umie grać w piłkę a kto człapie po boisku. Po za tym L w LM zarobiła by tylko kasiorę dla Waltera bo z taką grą dostali by wpingol wszystkie mecze , a tak w LE powalczą , myślę że będzie ich stać na awans z grupy ;)

Nezahualcoyotl
27-08-2013, 23:10
Ledwo co browara otworzylem i juz dwie brameczki bo(L)szewicy zalapali...Widac ze sa jakies postepy w druzynie :mrgreen: No coz kasa przeszla kolo nosa i ITI dlugow nie splaci ;)

Scooter
27-08-2013, 23:29
To chociaż zdążyłeś usiąść i otworzyć , jak grali Polacy z Ukraina to ja ledwo lodówkę z browarem otworzyłem , szklankę wyciągnąłem , siadłem a tu 0-2 było:)))))

KapitanKatana
28-08-2013, 08:58
A ja z danią jak przegrywaliśmy 2 : 1 wyłączyłem na kilka minut telewizor i 3 : 2 :?

Piter
28-08-2013, 13:11
Szkoda, Rumunii też grali rozważniej w tym meczu. Nie rzucili się do totalnej ofensywy jak w Bukareszcie, szkoda. Wiadomo, że mieli lepszy zespół ale szanse były.

Marat
29-08-2013, 17:41
No i rozlosowano grupy kolejnego sezonu Ligi Mistrzów.

GRUPA A:

Manchester United
Szachtar Donieck
Bayer Leverkusen
Real Sociedad

GRUPA B:

Real Madryt
Juventus Turyn
Galatasaray Stambuł
FC Kopenhaga

GRUPA C:

Benfica Lizbona
PSG
Olympiacos Pireus
Anderlecht Bruksela

GRUPA D:

Bayern Monachium
CSKA Moskwa
Manchester City
Viktoria Pilzno

GRUPA E:

Chelsea Londyn
Schalke 04
FC Basel
Steaua Bukareszt

GRUPA F:

Arsenal Londyn
Olympique Marsylia
Borussia Dortmund
SSC Napoli

GRUPA G:

FC Porto
Atletico Madryt
Zenit Sankt Petersburg
Austria Wiedeń

GRUPA H:

FC Barcelona
AC Milan
Ajax Amsterdam
Celtic Glasgow

Nezahualcoyotl
29-08-2013, 17:45
Chelsea Londyn
Schalke 04
FC Basel
Steaua Bukareszt

Oj byloby trzepanie tylkow legionistow moze nawet i dwucyfrowka by wpadla :lol: Grupy:A,B oraz H wielce interesujace ;)

Marat
29-08-2013, 19:08
Trzepanie tyłków legionistów byłoby w każdej grupie :lol:

Co do samych grup...
A - całkiem wyrównana trójka, która powinna powalczyć o awans za ManU. Stawiam, że Sociedad będzie podobną rewelacją co Malaga i przejdzie dalej.
B - klasyk Juve vs Real, Ancelotti zna włoski futbol na wylot, będzie ciężko. Galata też nieobliczalna, trudny wyjazd do Stambułu do tamtejszego kotła.
C - nudna grupa, PSG kolejny raz łatwa przeprawa, jak na razie nie mieli szansy na prawdziwy sprawdzian z drużynami z topu, jedynie rok temu ćwierćfinał ze słabszą w poprzednim sezonie Barceloną.
D - Bayern powinien łatwo awansować, o ile Pep czegoś dziwnego nie wykombinuje ( a już chyba lekko namieszał, to nie jest ta sama dobrze naoliwiona maszyna co rok temu, choć to oczywiście początek sezonu i nie ma co wyciągać pochopnych wniosków, choć mieszanie w prawie że ideale jest jednak ryzykowne ).
E - Chelsea powinna być bez konkurencji. Schalke w poprzednim sezonie słabo, w tym roku już się męczyli z PAOKiem, może być różnie z awansem. Może Basel?
F - dla mnie arcyciekawa grupa. Arsenal to już nie ten sam zespół co chociażby 2-3 lata temu. Jak się zaprezentuje Borussia po wielkim sukcesie z poprzedniego sezonu? Napoli może być czarnym koniem, zwłaszcza że Benitez potrafi grać w pucharach. Stawiam - dosyć ryzykownie - na awans Borussi i Napoli.
G - nudaaaaa, stawiam na Atletico, grają od kilku sezonów bardzo fajną, efektowną piłkę. Zenit czy Porto? Przyznam, że nie mam pojęcia. Porto zawsze może wystrzelić, a Zenit ma już chyba za sobą kryzys, spowodowany wysokimi zarobkami Hulka.
H - znowu Milan z Barcą... ileż można. "Kataluuuunja" kolejna łatwa grupa. Coś czuje, że Milan może mieć trudności z wyjściem w grupy, tak jak rok temu. Wyjazd do Szkocji nie jest łatwy, a Ajax ( o ile nie sprzeda Eriksena ) to też trudny przeciwnik. To będą mega nudne mecze, Milanu z Celticiem i Ajaxem.

KapitanKatana
29-08-2013, 19:11
A ja stawiam Na Bayern albo MU

Scooter
29-08-2013, 19:13
Trzepanie tyłków legionistów byłoby w każdej grupie :lol:

Dlatego wszyscy są zgodni łącznie z Urbanem i Leśnioderskim że LE jak jednak bardziej odpowiednia do umiejętności Legionistów.
PS. oglądałem teraz powtórki Śląska i przy wszystkich bramkach z drugiej połowy swoje trzy grosze miał Spahic zmiennik Dudu.Niestety dziś w pierwszym składzie :?

Marat
29-08-2013, 19:30
Ta jasne, ale wystarczy spojrzeć na ew. zyski:

Liga Mistrzów:

8,6 mln euro za awans do fazy grupowej
1 mln euro za zwycięstwo
0,5 mln euro za remis

Liga Europy:

1,3 mln euro za awans do fazy grupowej
0,2 mln euro za zwycięstwo
0,1 mln euro za remis

Licząc, że Legia wygra wszystko w grupie, to dostanie raptem 2,5 mln - a za sam awans do LM 8,6 mln. Także Legia w najlepszym wypadku ( 1/16, max. 1/8 ), pewnie by zarobiła połowę tego. Już nie będę wspominał o zyskach z biletów, bo na LM by pewnie walnęli droższe, a stadion i tak byłby pełny, bo to jednak prestiż i lepsi przeciwnicy.
No ale niech byznesmen Leśnodupski dorabia sobie teoryjki z Urbanem, co innego mają teraz powiedzieć po tej padace co odstawili ich pseudokopacze, ze środkiem pola Vrdoljak-Furman na czele? :mrgreen:

McAbra
29-08-2013, 19:36
Cieszy mnie dość łatwa grupa Bayernu, zaś Borussia w grupie bardzo ciekawej - ciężko cokolwiek obstawić.
Obok Chelsea z grupy E liczę na awans FC Basel.

Może w tym roku warto pomyśleć wcześniej o stworzeniu Ligi Typerów? ;)

Pop517
29-08-2013, 20:25
ja tam się tym Basel nie zachwycam i sądzę, że to jednak Schalke wyjdzie z grupy liczę też po cichu na Franza i Wisłę w tym sezonie może nie od razu na Mistrza ale chociaż na awans do LE, w Poznaniu coś tam zagrali chociaż wiadomo - Lech...
można by wznowić totalwarowy typer ;)

Nezahualcoyotl
29-08-2013, 21:08
można by wznowić totalwarowy typer ;)
Ostatni TWT padl w polowie sezonu ale mozna pociagnac w tym sezonie ;)

McAbra
29-08-2013, 21:10
Jak widzę są chętni. :)
Myślę, że udało by się dociągnąć do końca LM. ;)

Marat
29-08-2013, 21:31
Proponuję zagrać w Fantasy Champions League, gdzie ustawiamy swój skład i punktujemy za osiągnięcia naszych piłkarzy ( gole, asysty itp. ).

odi.profanum
29-08-2013, 22:21
Ja obejrzałem 1szą połowę Śląska. No cóż ; chęci im nie brakowało, nadal uważam zagrali niezłą pierwszą połowę ale bez napadziora i z kiepską obroną to nie da się zbytnio grać, trochę zbyt dużo chaosu w środku pola. Kilka fajnych akcji z prawej strony ( Mila i ten obrońca ) . Sewilla to klasa na tym etapie rozgrywek - ze 2 x mocniejszy rywal o Stieły a Śląsk zagrał by wygrać. No cóż, pokazali im miejsce w szeregu ( po raz kolejny ), ale teraz widać różnice w jakości jak na dłoni ;)

A co do meczu Real Juve to stawiam, że Real przegra albo zremisuje mecz we Włoszech a zremisuje u siebie ;)

Pop517
30-08-2013, 13:43
Grupa A: Valencia CF, Swansea City, Kubań Krasnodar, FC Sankt Gallen.

Grupa B: PSV Eindhoven, Dinamo Zagrzeb, Czernomorec Odessa, Łudogorec Razgrad.

Grupa C: Standard Liege, FC Salzburg, IF Elfsborg, Esbjerg fB.

Grupa D: Rubin Kazań, Wigan Athletic, NK Maribor, Zulte Waregem.

Grupa E: ACF Fiorentina, Dnipro Dniepropietrowsk, Pacos Ferreira, Maccabi Tel Awiw.

Grupa F: Girondins Bordeaux, APOEL Nikozja, Eintracht Frankfurt, Pandurii Targu.

Grupa G: Dynamo Kijów, KRC Genk, Rapid Wiedeń, FC Thun.

Grupa H: Sevilla FC, SC Freiburg, Estoril Praia, Slovan Liberec.

Grupa I: Olympique Lyon, Betis Sewilla, Vitoria Guimaraes, HNK Rijeka.

Grupa J: Lazio Rzym, Trabzonspor SK, Legia Warszawa, Apollon Limassol.

Grupa K: Tottenham Hotspur, Anży Machaczkała, Sheriff Tyraspol, Tromsoe IL.

Grupa L: AZ Alkmaar, PAOK Saloniki, Maccabi Hajfa, Szachtior Karaganda.

Leśny twierdzi, że można powalczyć ale ja ja nie jestem przekonany :P

Scooter
30-08-2013, 14:16
Przecież to zespoły do ogrania ... skoro Lech pyknął MC i Juwentus to Lazio i Trabzon popłynie także ;)

McAbra
30-08-2013, 14:20
Nie za mało klubów w grupie E? :)

Myślę, że Legia może powalczyć, zapewne przejdzie Lazio a o drugie miejsce walka będzie otwarta. ;)

Pop517
30-08-2013, 15:05
@McAbra
ano czegoś brakuje. Nie skreślał bym Turków to mocny zespół przekonacie się jak zagrają z Legią ;)
@Scooter
Skoro takich kabanów pokonali to dziwi mnie że całego pucharu nie wygrali :roll:

Nezahualcoyotl
30-08-2013, 15:53
legia bedzie sie jeszcze przez 6 meczy torturowac w europejskich pucharach ;)

odi.profanum
01-09-2013, 22:38
Real oficjalnie kupił BEJLA. Turek Ozil idzie do Arsenalu. Bardzo fajne wiadomości ;)

Marat
01-09-2013, 22:54
A za ile ten Ozil ma iść? Dziwny ruch ze strony Realu...

We Włoszech megakolejka:
Chievo - Napoli 2:4
Juventus - Lazio 4:1
Roma - Hellas 3:0
Catania - Inter 0:3
Genoa - Fiorentina 2:5
Milan - Cagliari 3:1

Fiorentina z Napoli świetnie w ataku, ale obrona bardzo słabiutko. Od przedwojnia jeszcze nikt nie zdobył mistrzostwa trzy razy z rzędu, arcy trudne zadanie przed Juventusem, bo przeciwnicy prężą muskuły. Liczę właśnie, że to obrona i stabilność zadecyduje o mistrzostwie w tym sezonie. Na prawdę szykuje się najciekawszy sezon od lat w Serie A.

W Anglii też widzę ciekawie, Totki mądrze zainwestowali kase z Bejla, kupując Paulinho, Soldado, Eriksena i Lamele. Chelsea i oba Manchestery z nowymi trenerami, Liverpool na razie ładnie idzie, jeżeli do Arsenalu dojdzie Ozil, to na prawdę trudno wytypować pierwsza czwórkę na koniec sezonu. A w Hiszpanii i Niemczech nuda, wiadomo co się tam stanie.

McAbra
02-09-2013, 10:34
Turek Ozil idzie do Arsenalu.
Niemiec.

Real oficjalnie kupił BEJLA.
Można się było tego spodziewać. :)

Scooter
02-09-2013, 10:51
Turek Ozil idzie do Arsenalu.
Niemiec.
Taki z niego Niemiec jak z Olisadebe Polak :D

McAbra
02-09-2013, 11:18
Oczywiście że nie. Özil urodził się w Niemczech, mieszka tam całe życie, czuje się Niemcem - nie rozumiem co tu budzi wątpliwości. Gdyby grał dla Turcji, pewnie byłoby gadanie że to Niemiec. ;)

odi.profanum
02-09-2013, 12:41
Kaka w Milanie. Ciekawe co z tym Turkiem. Ponoć jedną nogą w Arsenalu jest już.
No no Arsenal sypnął hajsem. Ozil w Arsenalu za 45mln ojro.

KapitanKatana
04-09-2013, 20:45
50

Sam Fisher
04-09-2013, 21:53
Z jednej strony nie rozumiem decyzji o sprzedaży Ozila, a z drugiej strony rozumiem samego Ozila.
Ten piłkarz ma wizję gry. Niesamowitą wizję gry. I te ostatnie podanie. Niestety dał się poznać z tej strony, że ociągał się podczas meczów. Może nie ma tej kondycji. Nie umniejsza to jego umiejętnościom technicznym i zdolności do niekonwencjonalnych zagrań. Czysto statystycznie wypadał lepiej nawet niż sam Iniesta. Ale czy faktycznie dawał więcej dla swojego zespołu? Tu już zdania są podzielone.
Uwielbiałem oglądać Ozila w barwach Realu czy reprezentacji Niemiec. Może nie jest to Ronaldinho, ale były (i na pewno będa jeszcze) magiczne momenty z nim w roli głównej. Często oglądałem mecze Realu właśnie dla niego (gdy nie grał to nie bardzo mi się chciało oglądać Real). Tak, irytował momentami. Tak, czasem przeklinałem. Ale zawsze było jakieś jego magiczne zagranie (asysta, podanie, cokolwiek) i cała irytacja przechodziła w niepamięć. Nie rozumiem czemu pozbyli się najlepszego asystenta dla ich najlepszego strzelca.
Z drugiej strony Bale. Waleczny, ruchliwy, doskonała kondycja i motoryka. Strzelec, asystent, fighter. Nie trzeba tu MENSY żeby powiedzieć, że piłkarsko/fizycznie Bale góruje nad Ozilem. Być może to Bale będzie najlepszym dopełnieniem dla CR7. A być może to będzie wpadka (znana jest historia brytyjskich piłkarzy w Hiszpanii). Z niecierpliwością czekam na ustawienie Bale'a w Realu. Jego pozycja nominalna kłóci się z ustawieniem CR7. W Tottenhamie niekiedy grał w środku i sam wygrywał mecze dla The Spurs. Tyle opcji! A jeszcze zostaje Modric. Czemu oni go ustawiają tak z tyłu? Ostatni mecz miał wyśmienity. Mnóstwo odbiorów, walki. Recital w jego wykonaniu jak to ujmują. Widziałbym go jednak na pozycji tuż za napastnikami. On ma zbyt dobry ofensywny potencjał. Wystarczy wspomnieć jego gol z Manchesterem United w poprzedniej edycji LM. Niesamowita technika, uderzenie, precyzja, podanie, wizja gry.
Ancelotti powinien mieć problem z bogactwem ustawienia swojego zespołu ;p

roman zabawa
09-09-2013, 18:12
Po co nam zagranica, jak w III Pomorskiej są lepsze emocje 8-)

http://sport.wp.pl/kat,1726,title,Niesa ... aid=111473 (http://sport.wp.pl/kat,1726,title,Niesamowity-debiut-bramkarza-trzecioligowego-Baltyku,wid,15966249,wiadomosc.html?ticaid=111473)
...Niesamowity debiut zaliczył młody bramkarz Bałtyku Gdynia, Patryk Lewiński. Osiemnastolatek pojawił się na boisku w 77. minucie meczu z Lechią II Gdańsk przy stanie 1:2 i obronił dwa rzuty karne oraz miał udział przy wyrównującej bramce na 2:2. Ostatecznie jego drużyna wygrała 3:2 w spotkaniu 6. kolejki trzeciej ligi bałtyckiej...

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... cx9s1WRkSY (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Kcx9s1WRkSY)

Marat
09-09-2013, 18:15
Do kadry go!

roman zabawa
09-09-2013, 18:23
Zamiast Szczęsnego?
Jestem za :mrgreen:

Marat
09-09-2013, 18:32
Zamiast Lewusa.

voitek
17-09-2013, 22:24
http://rutube.ru/video/74e8f134c359619a ... ee8fa96ca/ (http://rutube.ru/video/74e8f134c359619a71e5f8bee8fa96ca/)

Milanos
02-10-2013, 06:39
Kurde 15 minut gry Ozila wystarczyło abym wyłączył mecz na który tak się napaliłem :roll: , chyba on przestał pić i zaczął znowu trenować. Najlepsze jednak wczoraj się działo na sam koniec meczu w Amsterdamie 90 brama Ajax pewne 3 pkt a tu bach Balotelli swoja zagrywka :lol: pada jak kłoda, ba ciągnie zasobą jeszcze gościa za koszulkę a ślepy idiota dyktuje wapno hahahahha a narzekanie że w PL lidze karne z nieba.

Pampa
12-10-2013, 06:50
I po mistrzostwach, a ja do końca wierzyłem jak zwykle. Cóż, może na EURO coś ugramy... :cry:

odi.profanum
12-10-2013, 09:08
[youtube:2vlukz57]http://www.youtube.com/watch?v=r0tafmq7Dh4&feature=share[/youtube:2vlukz57]

Ronin
12-10-2013, 09:15
I po mistrzostwach, a ja do końca wierzyłem jak zwykle. Cóż, może na EURO coś ugramy... :cry:

Ty wierzyłeś biedaku :( Przecież to Polska grała.....

KapitanKatana
12-10-2013, 09:27
Dzięki Jędrzejczyk za świetnego wielbłąda...

KapitanKatana
12-10-2013, 09:27
"PIŁKA DO MNIE LECI"-zejdę jej z drogi bo jeszcze dostanę :lol:

odi.profanum
12-10-2013, 11:06
Ponoćna pozycji obrońcy Fornalik przetestował juz 18 graczy :lol:

Nezahualcoyotl
12-10-2013, 11:54
Niepoprawny optymista :mrgreen: Swoj bilet na Wembley odpalilem znajomemu.Anglicy sa zdesperowani zeby awansowac bez barazy a to oznacza masakre polskiej reprezentacji...Lepiej tego nie ogladac na zywo bo masochista nie jestem ;)
Zas na powaznie to wlasnie kolejne pokolenie naszych kopaczy zostalo zmarnowane z Lewandowskim na czele...szkoda :?
http://ofsajd.onet.pl/memy/polska-przeg ... memy/mfdh2 (http://ofsajd.onet.pl/memy/polska-przegrala-z-ukraina-0-1-zobaczcie-memy/mfdh2)

[youtube:1xuxxnsu]http://www.youtube.com/watch?v=kJqZb9Bq3C8[/youtube:1xuxxnsu]

Marat
12-10-2013, 12:19
Fornalik się totalnie skompromitował przez te eliminację, pora się go pozbyć. Osobiście jestem za trenerem z zagranicy, bo kolejny półamator z naszej pszenno-buraczenej ekstraklapy, pełnej wszelkiej maści cebulaków, tylko się skompromituje.
No chyba, że pójdziemy na kompromis i weźmiemy trenera z zagranicy, znającego realia naszej ligi. Jeżeli tak, to kandydat jest tyko jeden :mrgreen:
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/p480x480/994290_356079584517572_298081496_n.jpg

Ronin
14-10-2013, 19:06
Koniec schedy po Grzesiu Lacie. Moim zdaniem Boniek już po kompromitacji z Mołdawią powinien wykopać Fornalika ale stało się inaczej. Teraz nie ma co płakać tylko zatrudniać Profesjonalistę a takim może być w moim odczuciu tylko trener z zagranicy. Kto i na jakich warunkach to już zmartwienie Bońka. Jednak żeby nie było szoku kulturowego to raczej powinien to być szkoleniowiec z grona krajów Europejskich mógłby to być : Anglik, Niemiec,Holender,Włoch. Podobno decyzję podejmie Boniek autonomicznie. Oby była trafna dla dobra Polskiej Reprezentacji bo umówmy się dużo gorzej już być nie powinno ;)

Nezahualcoyotl
14-10-2013, 19:15
Byl juz Beenhaker i zostal zgnojony za brak podporzadkowania sie "kominkowemu" ekspertowi oraz owczesnemu prezesiowi.To samo czeka kazdego kolejnego selekcjonera obojetnie czy z kraju czy zza granicy.Fornalik grzecznie sie slucha Antoniego and Jurek Company wiec posade grzeje koszac kase az milo:
http://ekstraklasa.net/ms2014/222-tysia ... 05451f96de (http://ekstraklasa.net/ms2014/222-tysiace-zl-za-punkt-fornalik-najbardziej-przeplaconym-trenerem-w-historii-wideo,artykul.html?material_id=525c119d116a5705451 f96de)

Szacuneczk za akcje chlopaki ;)
http://ekstraklasa.net/ms2014/wielka-fl ... 0d21003174 (http://ekstraklasa.net/ms2014/wielka-flaga-na-wembley-uczci-polskich-bohaterow-bitwy-o-anglie-zdjecia-wywiad,artykul.html?material_id=525a617bb564da0d21 003174)

LEGION
17-10-2013, 02:41
No chyba, że pójdziemy na kompromis i weźmiemy trenera z zagranicy, znającego realia naszej ligi. Jeżeli tak, to kandydat jest tyko jeden
Po tym zdaniu myślałem, że masz na myśli Franza S. :lol:

Nezahualcoyotl
19-10-2013, 11:00
Jaka szkoda ze ten sedzia nam nie pomagal w kwalifikacjach :mrgreen: ;)
[youtube:10fw0076]http://www.youtube.com/watch?v=ZphRWW6h4Rk[/youtube:10fw0076]

Volomir
26-10-2013, 12:05
Nie jestem żadnym znawcą, od czasu do czasu posprawdzam wyniki i popatrzę na mecze Juve czy Polski:

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/kadra/adam-nawalka-selekcjonerem-reprezentacji-polski/53d25

Generalnie to śmiech na sali i rudy daje czadu :mrgreen:

voitek
26-10-2013, 12:15
Idziemy na miszcza świata!

KapitanKatana
26-10-2013, 20:42
Zwycięstwo jest nasze :lol:

Nezahualcoyotl
27-10-2013, 10:50
Juz za rok i 4 lata Polska bedzie miszczem swiata :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Marat
27-10-2013, 14:13
[youtube:15mx4ltd]http://www.youtube.com/watch?v=E2R9mO-mdm8[/youtube:15mx4ltd]

Urwa nie pozwolą, FAKEN! Zapisz to!

LEGION
27-10-2013, 23:01
Takie pytanie, czy po kolejnej porażce z selekcjonerem polskim, związek jest w stanie na dłuższy czas zainteresować się osobą z zagranicy?

Volomir
28-10-2013, 10:30
Takie pytanie, czy po kolejnej porażce z selekcjonerem polskim, związek jest w stanie na dłuższy czas zainteresować się osobą z zagranicy?

No co Ty! Przecież mamy jeszcze masę reprezentantów polskiej myśli szkoleniowej! Po co nam dobry trener z zagranicy :twisted:

LEGION
28-10-2013, 14:23
To może ktoś zna założenia tzw. "polskiej myśli szkoleniowej" i mógłby je jasno przedstawić? :lol:

Volomir
28-10-2013, 14:35
To może ktoś zna założenia tzw. "polskiej myśli szkoleniowej" i mógłby je jasno przedstawić? :lol:

Założenie jest takie, że już za 4 lata, będziemy mistrzem świata;)

Marat
28-10-2013, 17:28
Z drugiej strony nas stać tylko na jakiegoś dziadka typu Trapattoni, czy innego wypalonego trenera z "nazwiskiem" który sukcesy odnosił jakieś 10 lat temu...
Taki Bielsa ponoć zażyczył sobie w razie czego 3 miliony euro - co daje ok 12 milionów złotych ( milion na miesiąc, a Fornalik dostawał 150 tys zł i to z powodu błędu Laty, który najpierw ogłosił nowego selekcjonera, a potem zasiadł do rozmów o kontrakcie... ). Więc trochę taka sytuacja bez wyjścia. Choć sam wolałbym chyba tego kogoś z nazwiskiem, bo ci piłkarze to chyba potrzebują jakiegoś autorytetu ( dochodzisz z Kloppem do finału LM, to potem trudno uwierzyć trenerzynie, który coś tam niby osiąga w ekstraklasie, z której to kluby nie istnieją w Europie ).
Dla Nawałki plus za to, że potrafi wydrzeć japę na piłkarzy, nie wygląda na tak bezjajecznego jak Fornalik. Z drugiej strony czasem ponoć jest zbyt ostry. Tutaj taki artykuł z Weszło ( tam raczej większość artykułów jest za nowym selekcjonerem ), stawiający Nawałkę w złym świetle.
http://www.weszlo.com/news/16967-Nawalk ... e%E2%80%A6 (http://www.weszlo.com/news/16967-Nawalka_na_selekcjonera_Juz_tlumacze_dlaczego_nie% E2%80%A6)

Nezahualcoyotl
28-10-2013, 21:00
Mamy tak grac zeby nie spasc w rankingu FIFA ponizej 100 miejsca...reszta nie ma znaczenia.A tak na powaznie to "polska mysl szkoleniowa" polega na mysleniu przez 90minut co by tu za kit wcisnac na konferencji pomeczowej ;)

OskarX
31-10-2013, 11:19
Beniaminek rozgromił trzech ostatnich mistrzów kraju. Kocham Polską Ekstraklasę :P

LEGION
31-10-2013, 23:45
Mamy tak grac zeby nie spasc w rankingu FIFA ponizej 100 miejsca...reszta nie ma znaczenia.A tak na powaznie to "polska mysl szkoleniowa" polega na mysleniu przez 90minut co by tu za kit wcisnac na konferencji pomeczowej ;)
Myślę trochę podobnie i wydaje mie się, że nie będzie jeszcze dłuuugo lepij... To smutne.

OskarX
02-11-2013, 21:21
Macie swojego Boruca :D http://ekstraklasa.net/co-za-gol-boruc- ... 2d3bb47f8d (http://ekstraklasa.net/co-za-gol-boruc-pokonany-przez-bramkarza-rywali-w-13-sekundzie-wideo,artykul.html?material_id=52751972b292ac2d3bb 47f8d)

leganiec
02-11-2013, 22:53
Ciekawe, kiedy nasza, polska piłka będzie w końcu na światowym poziomie :)

roman zabawa
04-11-2013, 20:39

Dopóki od trenera ważniejsza będzie szatnia i/lub nawiedzeni działacze - "polskiej myśli szkoleniowej" nie będzie. Obecnie długość kariery trenera w klubie przypomina długość życia na froncie statystycznego oficera Wehrmachtu w okolicach stycznia 1945r. Kiedy więc ma czas wdrożyć jakąkolwiek koncepcję?

Nawałka był moim kontrkandydatem w stosunku do Fornalika. Śmiejecie się z Fakena, ale jeśli ktoś w Polsce ma jaja, żeby posadzić Primadonnę na ławce, to tylko on.
Jeśli tego nie zrobi, zapomnijmy o udanych eliminacjach.

Nezahualcoyotl
07-11-2013, 23:25
360minut bez strzelonego gola.Jedyna druzyna w tegorocznych rozgrywkach z takim dorobkiem...Respekt bo(L)szewicy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Marat
07-11-2013, 23:36
Poziom polskiej piłki w pigułce. Niech media dalej pompują przed meczami el. LM. Brawo.

Marat
10-11-2013, 23:30
http://www.meczyki.pl/image_upload/image/10040.gif

Kolejna bomba Pogby. Gość ma talent do takich strzałów.

LEGION
11-11-2013, 12:55
żeby posadzić Primadonnę na ławce, to tylko on.
Jeśli tego nie zrobi, zapomnijmy o udanych eliminacjach.
Posadzenie Primadonny na ławce ma pomóc naszej reprezentacji? Zastanawia mnie tylko jak "młody kozak" może przyjeżdżać z Dortmundu etc. od jednego z najlepszych obecnie szkoleniowców w Europie i ma słuchać kogoś kto nie osiągnął jako szkoleniowiec nic? Rozumiem, że do tego jest potrzebny wielki charakter selekcjonera, czy Nawałka taki posiada/wykształcił? Nie wydaje mie się!

OskarX
11-11-2013, 18:40
Zastanawia mnie tylko jak "młody kozak" może przyjeżdżać z Dortmundu etc. od jednego z najlepszych obecnie szkoleniowców w Europie i ma słuchać kogoś kto nie osiągnął jako szkoleniowiec nic?

To po cholerę przyjeżdża i wgl gra w reprezentacji jak nie słucha? Łaskę robi, że strzeli gola San Marino z karnego? Ja już wcześniej bym go zastąpił dobrze grającym Sobotą.
Btw ciekawe czym się kierowali wybierając selekcjonera. 3 lata w Górniku bez osiągnięć-fakt dobry materiał na trenera :D Mam nadzieję, że wreszcie zaczną normalnie grać, choć wiadomo, że Nawałka to nie długoterminowa opcja i tu pomoże tylko zagraniczny trener.

Nezahualcoyotl
16-11-2013, 11:02
Z pozdrowieniami dla Nawalki.Chlop wpadl jak go... w przerebel ;)

[youtube:juwm5zq5]http://www.youtube.com/watch?v=FmbIiZ-L7Jg[/youtube:juwm5zq5]

http://ofsajd.onet.pl/newsy/memy-po-tow ... acja/qdy1q (http://ofsajd.onet.pl/newsy/memy-po-towarzyskim-meczu-polska-slowacja/qdy1q)
Jedyny plus tego meczu to...kurs 4.35 na Slowakow ;)

LEGION
16-11-2013, 23:21
Ciekawe czy FIFA uzna, że jesteśmy tak potężni piłkarsko i na mecz wychodzimy bez obrońców. Mam nadzieje chociaż na kilka miejsc w górę. Bo to .69 w niczym nie przypomina nic nieprzyjemnego. :lol:

Nezahualcoyotl
28-11-2013, 22:55
bo(L)szewicy srubuja rekord w europejskich pucharach.Juz 450min bez gola :lol:
[youtube:2qmosel1]http://www.youtube.com/watch?v=JFHanoST-vI[/youtube:2qmosel1]

Artem.pl
28-11-2013, 23:31
Nasza świetna reprezentacja kopaczy spadła na 78 miejsce w rankingu FIFA. Wyprzedzają nas takie potęgi jak: Albanią, Burkina Faso, Libia, Haiti i Sierra Leone. A pomyśleć że w 2007 roku byliśmy jeszcze na 16 miejscu...

LEGION
29-11-2013, 12:18
A pomyśleć, że w 1939 mieliśmy jeszcze Wilno i Lwów.

Nezahualcoyotl
12-12-2013, 16:54
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
http://eurosport.onet.pl/forum/boguslaw ... owsze.html (http://eurosport.onet.pl/forum/boguslaw-lesnodorski-jestesmy-zespolem-lepszym-niz,2,1045310,121738076,czytaj-najnowsze.html)
Trzymam kciuki za dobicie do 540minut bez strzelonej bramki 8-)

odi.profanum
01-02-2014, 13:09
[youtube:3p954zvk]http://www.youtube.com/watch?v=AbOSUmMlfmg[/youtube:3p954zvk]wooooooooooooooooo

Gajusz Mariusz
01-02-2014, 14:51
:o

Nezahualcoyotl
02-02-2014, 11:46
:o
Nie ma to jak szybkie nabijanie sobie postowego licznika ;)

Skoro na chwile obecna narodowy futbol jest w powijakach moze nasi kopacze zostana zmotywowani tym pomnikiem a nie kolejna kampania reklamowa
http://ekstraklasa.net/wideo/pomnik-kaz ... 6446f5aa6d (http://ekstraklasa.net/wideo/pomnik-kazimierza-gorskiego-stanie-w-czerwcu-przed-stadionem-narodowym-zdjecia-wideo,artykul.html?material_id=52ebc256e1e17d6446f 5aa6d)

Ludo wykorzystaj swoja szanse i wykop Kube promotora biletow
http://www.pilkanozna.pl/index.php/Wyda ... niaka.html (http://www.pilkanozna.pl/index.php/Wydarzenia/Reprezentacja-Polski/415801-szarmach-baszczykowski-z-kolekami-wykoczyli-obraniaka.html)

Jak tak dalej pojdzie Jaga zostanie najmlodsza ekipa w Extraklasie.Jesli chlopaki beda sie rozwijac to sa widoki na przyszlosc.Osobiscie wole takich "zoltodziobow" od szrotowych emerytow ;)
http://www.jagiellonia.net/?co=aktualnosci&id=6898
http://www.jagiellonia.net/?co=aktualnosci&id=6896
http://www.jagiellonia.net/?co=aktualnosci&id=6891

[youtube:2amaozir]http://www.youtube.com/watch?v=Lr7ZcQ_Edag[/youtube:2amaozir]

KapitanKatana
02-02-2014, 11:53
JAGA !

voitek
08-02-2014, 18:34
Ale Liverpool zmasakrował dzisiaj Kanonierów :D

Marat
08-02-2014, 20:30
http://www.youtube.com/watch?v=TKvSUnLIOBM

Pierwsza bramka Wolskiego w Serie A.

Nezahualcoyotl
08-02-2014, 21:00
Ale Liverpool zmasakrował dzisiaj Kanonierów :D
Rozstrzelali kanonierow jak amatorow a pozniej Norwich o malo co nie wygralo z MC.Hammers pokonalo Viilas...ech dobrze ze dzis nie bylem u bucha ;)

odi.profanum
14-02-2014, 23:46
https://www.facebook.com/photo.php?v=74 ... =2&theater (https://www.facebook.com/photo.php?v=749907231687417&set=vb.457782774233199&type=2&theater)

odi.profanum
19-02-2014, 23:22
Nie ugrał dzisiaj Arsenal ;)

Baal-Melkart
20-02-2014, 16:02
Ale początek mieli świetny. Gdyby Ozil karnego strzelił to może byłyby jeszcze emocje w rewanżu, a tak to już chyba tylko formalność ze strony Bayernu.

KapitanKatana
20-02-2014, 16:58
Rok temu też mówili, że to formalność :D

odi.profanum
20-02-2014, 17:02
Rok temu też mówili, że Arsenalowi niewiele brakło - z resztą jak co roku ;) No i tak to 2:0 to minimalny wymiar kary. Poza tym co Kroos gra, to jest coś pięknego :shock:

Ostrzwtlumie
21-02-2014, 22:26
"Pogoń zgwałciła swoim Robakiem, Lecha" Podsumowanie meczu w Szczecinie :P

Pampa
23-02-2014, 13:19
No to można odetchnąć. Nie ma tragedii jak chodzi o naszą grupę. W końcu mogliśmy trafić na grupę śmierci z liechtensteinem, san marino czy nie daj Boże z WKS :mrgreen: Przy okazji z tego miejsca obiecuję publicznie, że jeżeli nie wejdziemy do Euro 2016, to juz nigdy więcej nie obejrzę meczu reprezentacji :mrgreen:

Gajusz Mariusz
23-02-2014, 13:29
Ja po Euro spasowałem. Żal mi nowego LEDa :lol:

Nezahualcoyotl
23-02-2014, 13:38
No to można odetchnąć. Nie ma tragedii jak chodzi o naszą grupę.
Slyszalem podobna muzyke po losowaniu grup na Euro 2012 :mrgreen:

Volomir
23-02-2014, 13:44
No to można odetchnąć. Nie ma tragedii jak chodzi o naszą grupę. W końcu mogliśmy trafić na grupę śmierci z liechtensteinem, san marino czy nie daj Boże z WKS :mrgreen: Przy okazji z tego miejsca obiecuję publicznie, że jeżeli nie wejdziemy do Euro 2016, to juz nigdy więcej nie obejrzę meczu reprezentacji :mrgreen:

Nie byłbym takim optymistą! Niemcy to wiadomo jak będzie :P Irlandia i Szkocja to przecież mocna druga liga! Totalnie poza naszym zasięgiem! Gruzja na remis, ale za to z Gibraltarem wierzę że możemy wygrać!

McAbra
23-02-2014, 14:11
No to można odetchnąć. Nie ma tragedii jak chodzi o naszą grupę. W końcu mogliśmy trafić na grupę śmierci z liechtensteinem, san marino czy nie daj Boże z WKS :mrgreen:
No jakby trafili na WKS w losowaniu do Euro to by rzeczywiście była sensacja. :P

Jeśli chodzi o grupę, to stawiam na wygraną z Gibraltarem i ewentualnie niespodziankę z Gruzją. :mrgreen:

Scooter
23-02-2014, 14:23
Coś czuje że zapiszemy się na długo w annałach piłki nożnej gdyż Gibraltar strzeli Polsce swoją pierwszą historyczną bramkę w eliminacjach :D

Pampa
23-02-2014, 14:33
Tfu! Faktycznie uderzyłem jak dzik w sosnę z tym WKSem :lol: to zamiast WKS dorzućmy sobie Monako :P

Gajusz Mariusz
23-02-2014, 14:39
Tam jedyny płaski teren to chyba lotnisko. Więc reprezentacja to pewnie mechanicy, piloci i celnicy. Ewentualnie jeszcze członkowie lotniskowej straży granicznej. :D A potem będzie tłumaczenie- nie znaliśmy przeciwnika, nie rozpracowaliśmy go bo był brak czasu. Bank informacji nie zdobył danych i materiału itd, itp :D

roman zabawa
24-02-2014, 16:14
Pijackie El Dorado zdaje się dobiegać końca :(

Ostrzwtlumie
26-02-2014, 02:28
Noi co, United poległo. Teraz to tylko Chelsea nie przegrała meczu z tych zespołów angielskiech(dzis sie okaże czy obronia honor PL). Arsenal i City będą w trudnej sytucji bo rewanż na wyjeździe a rywale mocni. Choć City ma łatwiej. Barca juz nie ta sama co wczesniej i na mecz wraca Aguero.
Coz pozostaje mi wierzy ze Chelsea dzis wygra i mecz u siebie bedzie tylko formalnością :P

odi.profanum
26-02-2014, 17:23
Beka z angielskich klubów. Jednak hajs w piłce to nie wszystko ;)

Nezahualcoyotl
26-02-2014, 18:45
Beka z angielskich klubów. Jednak hajs w piłce to nie wszystko ;)
Barca lub Bayern pastuchami nie graja ;)

Jednak hajs w piłce to nie wszystko ;)
Teraz pilka bez hajsu to nic ;)
Licze na dobre spotkanie Citizens z Barca gdyz Kanonierzy w Monachium maja takie szanse jak ekipa Nawalki w nadchodzacych eleminacjach na awans.MU po winno odrobic straty i przejsc dalej.No dzis zobaczymy Mourinhos jak sobie dadza rade w tureckim piekielku :twisted: Obstawiam 1:2 i zwyciestwo londynczykow ;)

odi.profanum
27-02-2014, 09:58
http://www.dailymotion.com/video/x1dj0j ... goal_sport (http://www.dailymotion.com/video/x1dj0jc_huntelaar-wondergoal_sport)
ok, tylko Bayern za ten hajs wygrał LM i jest od kilku lat absolutnym topem, podobnie Barca ;)

Nezahualcoyotl
02-03-2014, 17:18
Bez komentarza
http://ekstraklasa.net/mundial-2014-bez ... 6a314f5ca3 (http://ekstraklasa.net/mundial-2014-bez-hasel-na-podkoszulkach-ale-z-nakryciami-glowy-wideo,artykul.html?material_id=5313403ebb9d3a6a314 f5ca3)

Gajusz Mariusz
09-03-2014, 18:52
http://bi.gazeta.pl/im/ae/4f/e4/z14962606Q,Memy-o-kadrze-Adama-Nawalki.jpg

I tyle w tym temacie :mrgreen:

Nezahualcoyotl
16-03-2014, 12:20
Nastepny przeciwnik naszej repry
[spoiler:7pm6vsk4]http://pesmenpol.com.pl/photos/towary/126/350x400/1312181236.jpg[/spoiler:7pm6vsk4]
Zas wracajac do rozgrywek najlepszej ligii europejskiej :mrgreen: to jest okazja dla Jagi na umocnienie sie w gornej 8.Korona i Zawisza bedace tuz za nia zagraly na remis,Pogon zajmujaca siodma lokate podobnie.Teraz trzeba tylko wyszarpac 3pkt od Cracovii i bedzie gitarka ;)

odi.profanum
24-03-2014, 12:11
http://ocdn.eu/images/pulscms/OGQ7MDQsY ... f1559b.jpg (http://ocdn.eu/images/pulscms/OGQ7MDQsYmEsMSwxMzc3LGFmMzswNiwzMjAsMWMy/2e1b579a9f79378ca636f1be71f1559b.jpg) :lol: temu śmieciowi ktoś powinien nogę porządne złamać :evil:

Gajusz Mariusz
24-03-2014, 12:29
Miliony Euro wystają z kieszeni a słoma z butów...

Barsa
24-03-2014, 15:40
Słoma z butów i śmieci w głowie to ma Pan z tego filmiku:

https://www.youtube.com/watch?v=ycf2pfidQzY

"Busi" swoje za uszami ma, ale temu co leżał to należało nakopać a nie lekko pojechać po grzywie. Piszą, że on to zrobił niechcący, że trzymał go Lopez... ale mi się wydaję, że to było z premedytacją. Ja tam to potępiam, ale jakby tam leżał Modric, Benzema czy Iker, to potępiałbym w czambuł, a Pepe to łeb trzeba byłoby urwać za jego wcześniejsze "wyczyny"...

Najśmieszniejsze są ankiety Marci po meczu... gazety "prokrólewskiej", z czytelnikami raczej po "białej stronie płotu" popierają decyzję sędziego, po za jedną - że nie powinno być karnego dla Realu.... a środowisko kibicujące Realowi w PL drze mordki.

Gajusz Mariusz
24-03-2014, 16:27

Nie, ten tu gościu ma po prostu nasr..e w głowie. :idea: Jako jeden z marginesu w tym kraju który piłką klubową przestał się interesować lata temu jest mi najzupełniej obojętne którą koszulkę noszą takie pacany. Dla mnie piłka wywołująca jeszcze jakiekolwiek emocje to mecze ME i MŚ. To jest dla mnie święto, a nie seriale pt: REAL-BARCA oglądane co miesiąc jak się dobrze niekiedy ułoży grafik. :roll:

PS: Użycie dużej litery w słowie Pan jest w tym przypadku niczym nieuzasadnionym nadużyciem dobrego wychowania. ;)

Barsa
24-03-2014, 16:36
Widzisz, znów dla mnie piłka reprezentacyjna pozbawiana jest jakiegokolwiek znaczenia.... już dawno nie oglądałem meczu jakiejkolwiek repry, oj dawno...

Gajusz Mariusz
24-03-2014, 16:51
Spoko, to żywe potwierdzenie pięknego "różnienia się" ;). Jakieś tam podteksty historyczne (np.Anglia-Argentyna), wiedza że następny mecz (z grubsza) za 4 lata, ciężkie warunki kalkulowania prócz 3 meczu w grupie, itd. Każdy mecz na 95-100%, brak nerwów związanych z oglądaniem wróbli Nawałki, ogólnie dla mnie święto piłkarskie (no, OPRÓCZ TEGO CYRKU Z KATAREM :( ). Piłka klubowa (poziom oczywiście nie jest tu zarzutem) to serial który po prostu już mnie nie rajcuje. :cry: Dla mnie zrobienie grup we wszelkich pucharach zabiło emocje, a nabiło kasę.

Nezahualcoyotl
24-03-2014, 17:11
Grand derby Londynu to masakra Kanonierow i sedzia-legenda.Chamberlian wyreczyl Szczesnego ale to Gibbs dostal czerwony kartonik :lol:
[youtube:30yb0ghf]https://www.youtube.com/watch?v=3Z6m1kYmEOI[/youtube:30yb0ghf]
Brameczka Rooneya palce lizac 8-)
[youtube:30yb0ghf]https://www.youtube.com/watch?v=1R85Z0Ja86g[/youtube:30yb0ghf]

odi.profanum
24-03-2014, 22:00

https://www.youtube.com/watch?v=ycf2pfidQzY

"Busi" swoje za uszami ma, ale temu co leżał to należało nakopać a nie lekko pojechać po grzywie. Piszą, że on to zrobił niechcący, że trzymał go Lopez... ale mi się wydaję, że to było z premedytacją. Ja tam to potępiam, ale jakby tam leżał Modric, Benzema czy Iker, to potępiałbym w czambuł, a Pepe to łeb trzeba byłoby urwać za jego wcześniejsze "wyczyny"...

Najśmieszniejsze są ankiety Marci po meczu... gazety "prokrólewskiej", z czytelnikami raczej po "białej stronie płotu" popierają decyzję sędziego, po za jedną - że nie powinno być karnego dla Realu.... a środowisko kibicujące Realowi w PL drze mordki.Beka z Ciebie i tyle. Co do Pepe to poza akcją z tym typem z Getafe (faktycznie kompletny debilizm), którego przekopał to normalne ma w miarę wejścia jak na agresywnego obrońce. Obejrzyj sobie jak gra Atletico derby z Realem :lol: Tam to wjazdy z tego filmiku masz w każdym meczu - i bardzo dobrze, hiszpańskiej lidze zdecydowanie brakuje jaj, czego dowodem była druga połowa i wywracanie się panienek po obu stronach.
tak btw, gydbyś nie pamiętał
[youtube:vlghiq6y]http://www.youtube.com/watch?v=VwPQ0fInwx8[/youtube:vlghiq6y]

Ramos jak dla mnie nie mniejszy "brutal", nawet ma w karierze więcej kartek czerwonych o Hierro, a jakoś nikt tu wiele nie mówi o jego wjazdach. Uważam go za ciężki łeb i w sumie go nie lubię - mówię Pepe, ale ta nagonka na niego to są jakieś jaja. Jest agresywnym typem ale od powiedzmy sezonu mocno ze swoimi wjazdami przystopował.
Z resztą Twoje debilne tłumaczenie, że to Pepe i można mu skoczyć korkiem na głowę to czysta poezja :lol: Busquets to najgorszy aktorzyna i frajer, pamiętam jego wejście w Alonso wyprostowaną nogą - jak Pepe tak zrobił, mega brutal jak ten aktorzyna, to nawet karki nie dostał. Więc o czym tu mówimy. A akcja jak wywalił jednego zawodnika z Interu (Mottę chyba?) udawanką, do dziś po necie krążą gify z nim. Mógłbyś chociaż przyznać, że to pajac zamiast iść w zaparte. Ja Pepe uważam za idiotę, to samo Ramos, mimo, że gościa uwielbiam to jednak czajnik mu się w najważniejszych meczach gotuje i nie potrafi wytrzymać psychicznie :roll:

Co do sędziowania to ani karnego dla Realu ani dla Barcy być nie powinno. Prędzej wywalenie Busquetsa, ręka Pique w polu karnym i 2 karny dla Barcy.

Barsa
24-03-2014, 22:33
Akcja w meczu Arsenalu czysta "poezja" :D

zamiast iść w zaparte

Aha, ja poszedłem w zaparte.... Dziękuję i pozdrawiam.

ps. tak jak mówiłem w PL mordki Realu i Barcy krzyczą, a w takiej Spain można sobie będąc w czapce Barcy łamaną angielszczyzną przybić piątek z kibicem Realu i pogadać spokojnie...

odi.profanum
25-03-2014, 00:33
No niestety, ze mną o tym gościu ciężko rozmawiać, bo go nie trawię. Po prostu drugiego tak wkurzającego kolesia to chyba nie ma nigdzie.
Pepe jest idiotą, ale skakanie komuś korem na głowę to jest przegięcie pały.
Po drugie, gdyby to Busquets wyleciał, to mógłbyć i pewnie byłby całkiem inny mecz - może Modrić by zaczął lepiej grać nie mówiąc o Alonso...

odi.profanum
27-03-2014, 12:33
[youtube:1z0eenqm]https://www.youtube.com/watch?v=D-heZS8VYAE[/youtube:1z0eenqm] co Rakitic zrobił :shock:

Baal-Melkart
27-03-2014, 19:28
Ancelotti tabletki na serce połknął ;) . Real chyba jeszcze wstrząśnięty po meczu z Barceloną. A akcja Rakitica robi wrażenie.

odi.profanum
27-03-2014, 22:14
Wbrew pozorm, Sewilla to dobry zespół Kiedyś przegrać z nimi to nie było nic nadzwyczajnego, nie zaskoczenie. A Real zagrał niezła 1 szą połowę i beznadziejną drugą. Za słabo na Sewille. A Rakitic to jest świetny piłkarz jak dla mnie. Że się nikt nie skusi na niego :?

Nezahualcoyotl
31-03-2014, 17:26
West Bromwich vs Cardiff super mecz i piekne brameczki.Dwie bramki w ciagu jednej minuty ;)
[youtube:333i2jv6]https://www.youtube.com/watch?v=wUVi4gc-ny0[/youtube:333i2jv6]

voitek
02-04-2014, 11:53
http://m.goal.pl/article.php?id=275756

"Więcej niż klub" :D Przekręt za przekrętem

marengo
02-04-2014, 12:19
Z satysfakcją pokażę ten artykuł mojemu szwagrowi, który od prawie dwudziestu lat nie uznaje innego klubu niż Barca. Ot, takie rodzinne przekomarzanie się, o ile szwagier to rodzina ;)

voitek
02-04-2014, 12:26
Ostatnio okazuje się, że ten nieskazitelny i idealny klub nie jest taki wspaniały, na jakiego próbują go kreować. Przekręty z Neymarem, przekręty z transferami młodych, kontrowersje z Rosellem - Więcej niż klub!

Oczywiście już można wyczytać, że to wszystko spisek klubu z Madrytu. Jak zwykle 'fanatycy' Barcy szukają winnych wszędzie, tylko nie u siebie.

odi.profanum
02-04-2014, 17:38
Wszystko wina Franco ;)

KapitanKatana
02-04-2014, 21:12
Niestety, mecz Real-BvB jest taki jakiego się spodziewałem...

Chociaż jestem kibicem Realu, wolę wyrównane mecze :D

Nezahualcoyotl
07-04-2014, 20:40
Miala byc pierwsza osemka a bedzie walka o utrzymanie.Nawet starego trenera skoptowali zeby uratowal nasza tonaca podlaska lajbe.Dwa cele przed Probierzem:Puchar Polski i utrzymanie w najlepszej lidze Starego Kontynentu :mrgreen:
http://www.jagiellonia.net/?co=aktualnosci&id=7001

KapitanKatana
08-04-2014, 17:54
To nie będzie łatwe :D Został nam 1 mecz w lidze.

Nezahualcoyotl
08-04-2014, 19:32
1 mecz do konca rundy zasadniczej a pozniej 7 meczy w grupie "mistrzowskiej" lub spadkowej.Zapomniales o reformie wprowadzonej na poczatku tego sezonu ;)

KapitanKatana
08-04-2014, 19:50
Nie wyraziłem się jasno :D
Chodziło mi o to, że został 1 mecz do odzyskania 8 miejsca.

odi.profanum
10-04-2014, 00:59
No cóż, Atletico w 4 najlepszych klubów w Europie. Będę im dalej kibicował - z prostej przyczyny, bo fajnie widzieć, że jednak jeszcze w tych czasach można zrobić coś z niczego (patrząc w kontekście budżetów klubów, z którymi potencjalnie mogą się mierzyć), grać zajebisty sezon, rozpykać taktycznie Barcelonę w lidze i być ciągle w miarę świeżym i głodnym gry. Determinacja i walka o każdą piłkę, twardość tych gości, coś pięknego. Można?, można. A ponoć liga hiszpańska to 2 kluby, a PL taka najlepsza jest :lol:

Real się ładnie zbłaźnił w Dortmundzie :( .

KapitanKatana
10-04-2014, 21:25
Messi przebiegł niewiele więcej niż Pinto :P

Nezahualcoyotl
13-04-2014, 11:19
Brawo Jaga za extra emocje na kolejne 7 meczy :!: Zas Albion kolejny raz zagral swietny mecz i stracil wynik na wlasne zyczenie z Tottenham
[youtube:b5ezlqjy]https://www.youtube.com/watch?v=dkwCMHRiMtY[/youtube:b5ezlqjy]

Marat
13-04-2014, 16:21
Kij tam z Albionem, L.pool pokonuje City i już wszystko zależy tylko od nich, zostały 4 mecze do wygrania, to byłby bardzo fajny powrót więc im kibicuje ( dodatkowo chyba pierwsze mistrzostwo Premiership ).
To samo w Hiszpanii, Barca przegrywa i Atletico ma wszystko w swoich nogach, jeżeli wygrają 5 najbliższych meczy ( zakładając że Real z Barcą wygrają wszystko ) to mają mistrza przed ostatnim meczem z Barceloną. Bardzo ciekawy sezon w tych ligach.

Jeszcze wrócę do LM. To co zagrały Atletico i Borussia w rewanżu to poezja. Real miał niezłą kupę w gaciach.

kirlan
22-04-2014, 18:52
Zapraszam do oddzielnego wątku poświęconego mistrzostwom świata w Sao Paulo
Copa do Mundo 2014 - forumowa strefa kibicowania mistrzostw świata w piłce nożnej (http://forum.totalwar.org.pl/showthread.php?9889-Copa-do-Mundo-2014-forumowa-strefa-kibicowania-mistrzostw-%C5%9Bwiata-w-pi%C5%82ce-no%C5%BCnej)

Wiem wiem - jest jeszcze trochę czasu ale pewne już dziś macie swoje typy.
Mam nadzieję że wątek z czasem się rozrośnie.

Baal-Melkart
26-04-2014, 18:26
Vilanova przegrał swój ostatni mecz.
http://sport.wp.pl/kat,1750,title,Tito-Vilanova-nie-zyje,wid,16564111,wiadomosc.html?ticaid=1129eb

Marat
30-04-2014, 00:24
Niemieckie świnie poległy, brawa dla Pepa "Tiki-Sraka" Guardioli za rozwalenie maszynki Heynckesa
:clap: W obu meczach wykręcili coś koło 70% posiadania piłki a dostali pięć do jaja :drunk:

odi.profanum
30-04-2014, 08:11
Do tego mieli raptem 1 setkę. Ktoś dobrze na stronce Bayernu napisał "rok temu zniszczyliśmy tiki-take, a zatrudniliśmy kogoś, kto ją zrobił".
A Real zasłużenie w finale. Szkoda tylko, że pewnie z Atletico :confused:

Gajusz Mariusz
30-04-2014, 12:37
Ciekawe że dziennikarzyny tak wniebowzięci ową tiki-taką dzisiaj o niej nie wspomną w jasnym świetle...:cool:. Ale musi mieć dzisiaj satysfakcję Jupp Heynckes:twisted:.!!!!

odi.profanum
30-04-2014, 13:02
Dla mnie ważne, że w sumie obyło się bez sędziowskich sensacji, sędzia dawał grać i nie popełniał karygodnych błędów, po których jedna drużyna wchodziła do finału...

Nezahualcoyotl
30-04-2014, 17:46
Wczorajsza bezradnosc Bawarczykow najlepiej zademonstrowal Ribery
https://www.youtube.com/watch?v=ghjqQFYGILI

Dzisiaj trzymam kciuki za wychowankami Simeone gdyz derbow w finale Champions League jeszcze(chyba) nie bylo;)

Baal-Melkart
30-04-2014, 18:47
Ja mam do Guardioli szacunek za osiągnięcia z Barceloną. Tiki-takę w latach świetności oglądało się z przyjemnością a i sukcesów jej odmówić nie można. Niestety od paru lat to już tylko nudna gra po obwodzie :(. Statystycznie rzecz biorąc Bayern nie miał żadnych szans na powtórzenie sukcesu z zeszłego roku. Półfinał LM to dobry wynik, choć sam dwumecz był tragiczny w wykonaniu Bawarczyków. Oczekiwania pewnie były dużo większe. Zobaczymy jak Bayern zaprezentuje się w następnym sezonie. W każdym razie lepsze jest wrogiem dobrego. A Jupp Heynckes był dobry. Jego Bayernowi niczego nie brakowało.

odi.profanum
30-04-2014, 19:05
No cóż, Ribery w styczniu był w top3 najlepszych piłkarzy globu - dobrze się stało, że nie dostał tej ZP :P - mówiąc z przękąsem. Ponoć Carvajaal miał mu powiedzieć, żeby szedł ruchać tą małolatę, co to miał zawirowania z nią jakiś czas temu. Szacun dla Carvajala za grę, bo go po prostu nakrył czapką i za tego policzka od Francka - że się nie położył i nie zaczął płakać tylko wziął to jak mężczyzna. Jakby tam był Alba to pewnie by go trzeba było na noszach znosić. W sumie Ribery był ogrywany jak dziecko - obecnie chyba najlepszy prawy obrońca na świecie.

Problem w tym, że Guardiola nic nie wymyślił w tym dwumeczu. Bayern był bezradny, poza strzałami z dystansu nic ciekawego nie pokazali - ticki tacka to klepanie między obrońcami, czasem było przyspieszenie ale to wszystko za mało. Nie wiem czy to najlepszy sposób na grę Bawarczyków: gdzie mają przecież dużo rosłych piłkarzy, ale i dobrych technicznie - więc mogą w zasadzie dowolnie zagrać by zrobić zagrożenie.

Chciałbym, by Atleticko awansowało, ale w sumie szkoda mi bratobójczej walki hiszpańskich klubów w finale. Niemniej, będę kibicował Realowi, chociaż Atletico to miłe zaskoczenie obecnej LM i nie czułbym się źle, gdyby po dorbym meczu oni wygrali LM. Niemniej trzeba tam awansował, a z Mourinho łatwo nie będzie.

Gajusz Mariusz
30-04-2014, 19:17
Guardiola wchodząc do klubu po takim sukcesie z zeszłego roku (gdy podpisywał kontrakt pewnie się tego nie spodziewał ) musiał pokazać za co został sprowadzony z NY. A taktyki poprzedniego trenera, mimo że sprawdzonej, nie mógł forsować bo musiał udowodnić swoją klasę trenerską. I swoją metodę gry... I oczywiście za półfinał wielu by mu nie "jechało", gdyby nie ten hokejowy wynik i styl bezradności jak na ten szczebel i drużyny. Choć w ostatnie lata to nawet nie taki rzadki przypadek.

odi.profanum
30-04-2014, 20:42
1:1 póki co. Atletico daje radę :) Chyba już nikt nie będzie mi mówił, że liga hiszpańska to 2 kluby;)

Nezahualcoyotl
30-04-2014, 21:05
30minut do derbowskiego finalu CL:D Mourhinions musza nastukac 3 brameczki Hiszpanom z Madrytu

odi.profanum
30-04-2014, 21:19
Atletico geniusze.

Gajusz Mariusz
30-04-2014, 21:40
Moment kluczowy-faul Eto'o-mina Mourinho: bezcenna.:lol2:

Nezahualcoyotl
04-05-2014, 09:49
W PL o tytul mistrzowski zapowiada sie walka do ostatniej kolejki i wszystko w nogach Manchester City,Liverpool oraz Chelsea.Zas gol Barkley'a to cudny rogal:
https://www.youtube.com/watch?v=B0tYcWgmQrk

kirlan
11-05-2014, 10:48
Pol -- skaaaa!!!
Czarno - czerwonooo -złooo ..oci!!!
Pol -- skaaaa!!!
Czarno - czerwono -zł oo oo ci!!!
http://www.sport.pl/pilka/1,73556,15938393,Bundesliga__Lewandowski_krolem_st rzelcow__zaden_Polak.html

:mrgreen::lol2:
:champagne:
---------------
PS.
Kto jeszcze nie zajrzał zapraszam do strefy kibicowania (http://forum.totalwar.org.pl/forumdisplay.php?402-Copa-do-Mundo-2014-forumowa-strefa-kibicowania-mistrzostw-%C5%9Bwiata-w-pi%C5%82ce-no%C5%BCnej) - mistrzostwa w Brazylii tuż tuż!!

Nezahualcoyotl
11-05-2014, 15:24
Szacunek dla Lewego.Chlopak wiele wysilku wlozyl zeby dojsc do tego kim jest teraz:ok:

Kadra Polski na mecz z Niemcami:
Bramkarze:
Artur Boruc (Southampton), Radosław Janukiewicz (Pogoń Szczecin), Wojciech Kaczmarek (Zawisza Bydgoszcz)
Obrońcy:
Łukasz Szukała (Steaua Bukareszt), Thiago Cionek (Modena), Jakub Wawrzyniak (Amkar Perm), Artur Jędrzejczyk (FK Krasnodar), Igor Lewczuk (Zawisza Bydgoszcz), Adam Marciniak (Cracovia), Maciej Wilusz (GKS Bełchatów), Paweł Olkowski (Górnik Zabrze), Grzegorz Wojtkowiak (TSV 1860 Monachium)
Pomocnicy:
Mateusz Klich (PEC Zwolle), Karol Linetty (Lech Poznań), Eugen Polanski (TSG 1899 Hoffenheim), Maciej Rybus (Terek Grozny), Grzegorz Krychowiak (Stade Reims), Paweł Wszołek (Sampdoria), Michał Pazdan (Jagiellonia Białystok), Ludovic Obraniak (Werder Brema), Sławomir Peszko (FC Koeln), Rafał Wolski (http://ekstraklasa.net/reprezentacja/nawalka-powolal-kadre-na-mecz-z-niemcami-jest-thiago-cionek,artykul.html?material_id=5368ec7e80557d0d7d dcc1b3#)(Fiorentina), Michał Żyro (Legia Warszawa)
Napastnicy:
Arkadiusz Milik (FC Augsburg) Łukasz Teodorczyk (Lech Poznań), Marcin Robak (http://ekstraklasa.net/reprezentacja/nawalka-powolal-kadre-na-mecz-z-niemcami-jest-thiago-cionek,artykul.html?material_id=5368ec7e80557d0d7d dcc1b3#) (Pogoń Szczecin)

Z wiadomych wzgledow nie zobaczymy nikogo z BVB oraz Arsenalu.Gdzie sa Grosicki oraz Makuszewski?

W Premier League Liverpool moze miec pretensje tylko do siebie za utrate mistrzowskiego tytulu.Jezeli wygrywa sie w arcywaznym meczu 3-0 zeby zakonczyc 3-3 to korona sie nie nalezy.Na chwile obecna The Citizens jak najbardziej zasluguja na Mistrza;)

Marat
12-05-2014, 01:55
A w Serie A Wszołek strzela swojego pierwszego gola, w przegranym przez jego Sampdorie meczu z Napoli ( 4:2 ).
Przeciwko Juventusowi w Romie wybiegł Skorupski i bronił na prawdę bardzo dobrze ( myslałem, że się spali ), choć w sumie większość strzałów szła prosto w niego.
Juve swoją drogą bije rekord Serie A, pod względem zdobyczy punktowej. Po wygranej w Rzymie ( gol w ostatniej minucie, strzelony przez wypożyczonego Osvaldo, który rok temu w atmosferze skandalu został sprzedany z ASR - niezły prztyczek w nos. ) mają już 99 punktów ( dotychczasowy rekord nalezał do Interu Manciniego - 97 pkt ). Za tydzień ostatni mecz na własnym stadionie i szansa, że pęknie setka ( do tej pory Juventus wygrał wszystkie ligowe mecze u siebie, więc jest szansa na kolejne osiągnięcie ).
Tak czy siak, nie jestem zadowolony z tego sezonu, głównie z powodu słabej gry w Europie. W lidze też zresztą w wielu meczach wymęczone zwycięstwa w słabym stylu. Dodatkowo Conte ( który swoje za uszami ma w tym sezonie, zwłaszcza w LM ) stawia ultimatum, albo porządne transfery, albo odejdzie, a tymczasem kasy za dużo nie ma. Pomimo błędów jakie popełnił, to on jest jednak głównym architektem odrodzenia Juventusu po tych dwóch 7 miejscach, a na horyzoncie nie widać godnego następcy ( przewijają się takie nazwiska jak Mancini, Spaletti, Allegri czy nawet Zidane ). Najbliższy tydzień ma być rozstrzygający.
Co do transferów, z Juve dosyć poważnie łączeni są Nani, Sanchez, Lulić z Lazio, Kolarov czy też Morata z Realu. Z ciekawych zawodników Juventus posiada połówkę karty Immobile, najprawdopodobniej króla strzelców Serie A. W tym sezonie 22 gole + 3 asysty ( dwa sezony temu król strzelców Serie B, z 28 trafieniami w Pescarze, gdzie grali z nim wspólnie Verratti i Insignie, dziś brylujący w PSG i Napoli ), za tydzień nie gra z powodu czerwonej kartki. Zagrozić może mu tylko stary poczciwy Luka Toni, który ma jednego gola mniej. Tenże Immobile jest typowany na zastępce Lewego w Borussi ( myślę, że idealnie by się tam wpasował ), Zorc już był w Turynie ( o czym sam informował ), ale na razie daje za mało kasy. Juventus chce przynajmniej 20 milionów, bo muszą się w końcu podzielić z Torino. Samo Torino się obraziło, że nikt się do nich nie zgłosił ( i w sumie mają rację, bo są w posiadaniu grającej połówki i mogą przedłużyć współwłasność na następny rok - tak to działa w Italii - po dwóch latach albo się kluby dogadują, albo jest konkurs kopert, każdy klub podaje sumę którą chce dać za piłkarza - można wiele ugrać, można wiele stracić ). Ja osobiście wolałbym jego powrót do Juventusu, ale tu chyba na przeszkodzie stoi głównie Conte, który raczej nie przepada za zawodnikiem ( odpalił go kiedyś w Sienie, a wspomnianego Osvaldo też zapamiętał w przeszłości i dlatego ten został wypożyczony zimą - pamiętliwy człowiek, by nie rzec, że momentami beton, bo Ciro jednak zrobił znaczne postępy ).
Z ciekawych graczy Juventus posiada jeszcze połówke Domenico Berardiego, gracza beniaminka z Sassuolo ( dziś zapewnili sobie rzutem na taśmę utrzymanie ). Dawno nie było takiego talentu wśród napastników w Italii, być może rośnie nowy Del Piero czy Totti. W wieku 19 lat chłopak strzela 16 goli ( 6 z karnych, ale też rzadko kiedy taki młokos jest głównym egzekutorem strzału z 11 metrów ) i zalicza 7 asyst, w sumie rozegrał 2100 minut. Podczas sezonu następowały zmiany trenerów i któryś tam sadzał chłopaka na ławce, co skończyło się fatalnymi wynikami. Jak Domenico grał wcześniej i później ( m.in czwórka z Milanem czy w poprzednim tygodniu hattrick z Fiorentiną + dziś dwie asysty ), to cały zespół osiągał lepsze wyniki i grał lepiej ( co pokazuje wpływ tego młokosa na zespół ). Trochę krnąbrny, na początku kilka kolejek zawieszenia, za odmowę gry w reprezentacji młodzieżowej; w sezonie załapał ze dwa czerwa, czasem zdarzy się jakiś chamski faul, ale myślę, że drugi Totti ( jeżeli chodzi o zachowanie ) raczej z niego nie wyrośnie, da się go jeszcze utęperować. Chłopak gra na pozycji prawego bądź cofniętego napastnika.
Najlepsze, że mógł w ogóle nie zacząć kariery, tu ciekawy tekst o jego perypetiach nim stał się zawodowcem:
http://www.weszlo.com/news/17250-Gol_w_wersji_wloskiej_Przez_kolezenska_gierke_do_h at-tricka_w_Serie_A

To tyle o mojej ulubionej lidze, trochę się rozpisałem:drunk:

Gajusz Mariusz
24-05-2014, 15:13
No, Wiara! Jak obstawiacie finał LM? :cool:

Marat
24-05-2014, 16:30
Atletico do boju!

Baal-Melkart
24-05-2014, 17:35
Ja też jestem za Atletico, choć na papierze powinien wygrać Real :hmm:

Gajusz Mariusz
24-05-2014, 18:20
Miliardy lat temu byłem na meczu Widzew-Atletico w LM. I też kibicuję im jako "świeżej krwi" w finale LM. Ale rozum podpowiada że "Krysia" i reszta nie odpuszczą i będzie... a niech stracę: 3:2 dla Realu.:P

Edit. Prawie trafiłem. ;)

Baal-Melkart
24-05-2014, 22:25
Niestety Atletico dało ciała w ostatnich 30 min drugiej połowy wszystko stawiając na obronę w polu karnym. Trzeba jednak powiedzieć wprost - Real był lepszy.

Gajusz Mariusz
24-05-2014, 22:29
Tak, taktyka "obrony Częstochowy" nie sprawdza się w 90% przypadków.

kirlan
25-05-2014, 09:02
A ja tam uważam że Real miał po prostu gigantycznego fuksa, a Atletico pecha jak z Madrytu do siedziby PZPN i z powrotem.
Ile sekund zabrakło ? ?
? ? ?

"Wszyscy byli bardzo dzielni tylko jedni byli dzielni chwilkę dłużej"
Ten cytat z Sapkowskiego znakomicie tu pasuje. Atletom zabrakło hartu ducha w ostatnim kwadransie.

Końcowy wynik zupełnie nie odzwierciedla stanu gry. Gdyby to się w Polsce działo to bym już pytał kto komu ile wybulił. Ale że to Espania to zostańmy przy piramidalnym przypadku fuksie/pechu. W ostatni kwadrans nie mogłem uwierzyć że widzę to co widzę... A już ta ostatnia bramka to naprawdę wyglądała na zamawianą. ... Jeszcze mam oczy czerwone od przecierania. :eek:o.O:svir:

Od dziś : na każdego piłkarza Atletico wołamy Rocky Footballa , albo mister Pech.

odi.profanum
25-05-2014, 09:19
Gra się do końca. Atletico też wpakowało szmatę po błędzie Casillasa, więc też można mówić o fuksie - na kilkaset meczy nigdy czegoś takiego nie odwalił - miał lepsze i gorsze ale nie wyszedł do piłki jak bramkarz na szkolnym podwórku. Gdyby po takiej szmacie Atleti wygrało - byłbym zawiedziony.
Chyba rozczarowanie dotyczy tego, że to nie kopciuszek wygrał tą LM. Cóż, to był 4 z rzędu półfinał dla Realu i w końcu finał. Należało się - za te akcje z Barceloną, pechu z karnym z Bayernem itd. Obiektywnie rzecz biorąc Real był w tej LM absolutnie najlepszy w tym sezonie, bijąc wszelkie rekordy i gromiąc - chociażby Bayern na jego podwórku, więc gadanie o fuksie możecie sobie darować :D

Wynik nie odzwierciedla gry, mimo wszystko Atletico pokazało, że jeśli się ma jaja w piłce, można coś ugrać - nawet bez pieniędzy. Ciekawe co powiedzą kibice Arsenalu na to :) Ja mam tylko nadzieję, że ich ciule z ligi angielskiej nie rozkupią. Może sukces z tego sezonu przyciągnie jakiegoś inwestora? W sumie to chciałbym, brakuje regularnie silnej drużyny od czasów Villareal, Real Sociedad i Valencii oraz Sewilli.

Marat
25-05-2014, 17:27
No cóż, wygrała drużyna lepsza. Sam finał dosyć nudny, piłkarze już porządnie zmęczeni sezonem. Atletico prawie nie miało akcji, trochę powalczyli, dużo faulowali i starali się grać ostro, później to już tylko obrona Częstochowy, bo całkowicie siedli kondycyjnie. Real też mnie nie zachwycił swoją grą, mieli sytuacje ( zwłaszcza Bale trochę maścił ) ale bez szału. Costa drugi raz schodzi w "finale" sezonu w pierwszych minutach, przydałaby się im ta zmiana na koniec...
Hiszpanii nie wróżę sukcesu na mundialu, piłkarze zmęczeni, wypaleni i syci ( głównie z Barcelony ). Już na pucharze konfederacji w pojedynku z głodną Brazylią wyglądali trochę jak Barcelona z tego sezonu.

PS: Ronaldo co się naprężał po tym nic nie znaczącym golu... cenie jego umiejętności piłkarskie, to jest wręcz cyborg, ale te jego lalusiowate akcje... szkoda gadać.

Pampa
26-05-2014, 14:01
Doliczenie 5 minut w końcówce było troszkę dziwnym posunięciem jak dla mnie ;) Nic takiego się nie działo żeby aż tyle doliczyć. A jak zobaczyłem bramkę w 4 minucie dogrywki to już wiedziałem że będzie pogrom i pęknie sprężynka :) Szkoda, liczyłem że jednak Atletico wygra. W przyszłym roku JUVE!

odi.profanum
26-05-2014, 14:44
A ma Juve kim tą ligę miszczuf wygrać?

Gajusz Mariusz
26-05-2014, 15:38
PS: Ronaldo co się naprężał po tym nic nie znaczącym golu... cenie jego umiejętności piłkarskie, to jest wręcz cyborg, ale te jego lalusiowate akcje... szkoda gadać.

Bo Kryśka to albo się napręża, albo "popłakuje". Takie ma humory. Ale jak jest w formie, skubany jest dobry.

odi.profanum
26-05-2014, 16:01
Dobry o takim kolesiu - to stanowczo za mało. Za dużo po prostu strzela tych goli :)

Pampa
26-05-2014, 18:42
Ma, skład jest dobry. Tevez chociażby :) Pirlo dziadek ale cały czas klasa, a oprócz tego Vidal, Marchisio no i Pogba :D powinni coś ugrać.

Nezahualcoyotl
26-05-2014, 19:47
Odnosnie finalu LM Atletico zabraklo bodajze 80sec. do sukcesu.Di Maria(w mojej ocenie gracz meczu) rozszarpal prawa flanke podopiecznych Simeone i przyczynil sie do zdobycia dwoch goli dla Krolewskich(Bale i Marcelo).Mimo wszystko dosc nudne spotkanie.
Na polskim podworeczku Legia ponownie z tytulem i pytanie ilez to minut tym razem zaliczy bez strzelonego gola w LE bo o LM moze juz zapomniec jeszcze przed kwalifikacjami.Zegnamy Widzew i "miedziowych" przy czym tych drugich bez zalu.Co do Lodzian to do zobaczenia za rok chyba ze dalej beda sie nadymac swa przeszloscia to powrot moze sie nieco przedluzyc w czasie...

odi.profanum
27-05-2014, 00:03
Ma, skład jest dobry. Tevez chociażby :) Pirlo dziadek ale cały czas klasa, a oprócz tego Vidal, Marchisio no i Pogba :D powinni coś ugrać.
A obrońcy? Z tym chyba lipa. Co do Teveza to w sumie niezły grajek, ale bez przesady. Pirlo - dziadek jak powiedziałeś. W meczach z najlepszymi i w takim tempie, przez cały sezon raczej będzie siadał albo zmieniał. Jak z ławką. W lm byle przypadkowa drużyna daleko nie dochodzi.
Atletico w LE klepało tam wszystkich po kolei przez kilka lat, a teraz ta lm i liga. Ja od dawna mówiłem, że to bardzo dobra drużyna, lepsza od Arsenalu. Tylko mieli pecha często z Realem albo Barceloną. Gdzieś nie mieli jaj na takie spotkania. Ten sezon i poprzedni to zmiana w tym kierunku.

Pech nie pech, gra się do końca. Podobnego pecha miał Bayern w 1999r z MU, tam 2 rogi w końcówce rozstrzygnęły o wszystkim. A, że Ramos grać głową potrafi i w końcówce sezonu to najskuteczniejszy zawodnik Realu, to nie była wielka tajemnica ;)

Marat
27-05-2014, 05:36
Obrońcy? Chiellini grać potrafi, a już najczęściej wypada dobrze z lepszymi rywalami. Barzagli dwa ostatnie sezony prawdziwa ostoja, momentami nie do przejścia, w tym roku trochę za dużo kontuzji, wiek zrobił swoje i różnie to może być. Bonucci, ten potrafi zagrać straszliwego babola, ale typ nowoczesnego obrońcy tak już chyba ma ( weźcie takiego Hummelsa czy Davida Luiza ). Lichtsteiner też potrafi bronić, niezmordowany koleś, dużo biega, świetnie gra bez piłki, ustawia się, podłącza do presingu, choć w tym sezonie fizycznie był trochę gorszy niż w poprzednich. Możliwe jest przejscie do 4:3:3, co akurat Szwajcarowi mogłoby pomóc, bo z przodu z racji słabej wrzutki różnie to bywa, a i biegać będzie musiał mniej. Na tą stronę Juventus stara się mocno o Sancheza. Jako zastępca Llorente na sezon, dwa typowany jest Drogba za darmo. Niby stary, ale patrząc po meczach Juventusu z Galatasaray, to jest nadal silny, dorodny murzyn, mógłby to doświadczenie wnieść, na mecze z europejskimi średniakami.
Pomoc... cóż, Pirlo miał słaby sezon, łatwo go wyłączyć, co przy jego słabym odbiorze sprawia, że czasami Juventus gra w dziesięciu. W LM zawsze coś może zagrać, bo mocniejsi będą chcieli przejąć inicjatywę, co poskutkuje większą ilością miejsca, więc nawet przy "plastrze" taki geniusz jest coś w stanie zagrać, choć liczenie na pojedyncze przebłyski to trochę utopia. Vidal to kozak nad kozaki, końcówka słaba, bo już był zajechany, ale to jest tytan pracy, genialny obiór, wszędzie go pełno, a z przodu potrafi również dużo ( dla mnie to najlepszy box to box na świecie ). Marchisio, po słabszym poprzednim sezonie i początku obecnego wraca do formy, kolejny gracz który świetnie potrafi się ustawiać i "presingować", z przodu to wielka sinusoida, gość ma na prawdę duże umiejętności, ale często ma okresy w których razi nieskutecznością. W tym sezonie przydarzyło mu się pograć trochę na pozycji Pirlo, jako cofnięty regista-rozgrywający i to przyznam nawet, że z całkiem niezłym skutkiem ( choć wiadomo, że geniuszem tam nie będzie ) - no ale co sprawdza się na ogórki Serie A, nie musi się sprawdzić na potentatów europejskich.
Pogba, świetny szczeniak z mega potencjałem, ale od połowy sezonu gra raczej padakę, był jednym z najczęściej grających piłkarzy, a w młodym wieku przydarzają się różne wahania formy. Przy ew. przejściu na 4:3:3 za rok, do rotacji pojawi się świetny Asamoah ( no chyba, że Conte wymyśli mu lewą obronę, co może być błędem, bo to środkowy pomocnik b2b i nie radzi sobie z trzymaniem linii spalonego chociażby ) więc i Pogba może odpocząć.
Także sam skład nie wygląda tak źle, przy odpowiednich wzmocnieniach, spokojnie mogliby pójść drogą Interu Mourinho. Tylko, że i tak w tej chwili były to tylko jednorazowy wyskok, który musiałby być okraszony dużą ilością szczęścia i pewnie jeszcze kilku innych czynników ( jak forma poszczególnych graczy, losowanie itp. ).
Dodatkowo obawiam się tego, że Conte nie radzi sobie w LM. Ja mu daję jeszcze ten sezon, bo rok temu grali na początku słabawo w grupie, ale potem udało się wyjść z grupy z pierwszego miejsca i niestety wnioski nie zostały wyjęte, bo Antonio chciał to powtórzyć i wejść do fazy pucharowej najmniejszym nakładem sił.
On nie przegrał awansu na błocie w Stambule, po kuriozalnym meczu. On ten awans przegrał, bo drużyna nie przycisnęła outsiderów z Kopenhagi, a przede wszystkim nie rozniosła Turków w pył u siebie. Było typowe zwalnianie gry i wyczekiwanie, co zrobi przeciwnik. Jeden błąd, za krótkie podanie Bonucciego do Buffona i już w plecy. Dopiero wtedy szanowny pan Antonio przechodzi do ataku i jak widać, drużyna umie, bo strzela dwa gole, niestety, zbyt ofensywne ustawienie mści się w końcówce . Gdyby tak od początku narzucili swój własny styl, to jestem pewien, że ograli by kebabów z palcem w dupie.
No ale takie oszczędzanie się było od pierwszego meczu w lidze ( tam doszedł jeszcze brak świeżości po morderczych treningach w lato, o czym wspominała część piłkarzy, twierdząc, że to najcięższy obóz przygotowawczy w ich karierze ), aż do meczu z Fiorentiną, gdzie po szybkim, łatwym i przyjemnym 2:0 ( do przerwy ) skończyło się sromotną i wstydliwą klęską 2:4. I paradoksalnie wtedy się obudzili, wtedy zaczęli grać w większym zaangażowaniem, co poskutkowało bodajże ośmioma zwycięstwami z rzędu, bez straty gola. Czyli jednak można było, tylko Conte nie potrzebnie przyjął głupią taktykę oszczędzania sił, na nie wiadomo na co ( bo od dobrych 3 miesięcy gracze i tak słaniali się na nogach ).
Także Juve ma potencjał na wygranie LM za rok, ale będzie to taki jednorazowy wyskok jak Borussi czy w tym roku Atletico.
Ja i tak uzbrajam się w cierpliwość, bo o ile poziom sportowy zostanie podtrzymany ( awans do LM musi być co roku ), to za kilka lat pewne projekty mogą zaowocować. Przede wszystkim jako jedyna drużyna we Włoszech, Juventus posiada swój własny stadion, co owocuje przychodem z biletów ( choć tu oczywiście nie ma co porównywać wpływów do Anglii czy Niemiec, nie ta liga ), jest projekt zagospodarowania terenów wokół stadionu budynkami komercjalnymi co też będzie dawać zyski ( co jednak owocuje sporymi wydatkami obecnie i stąd najprawdopodobniej małe pieniądze na kolejne okna transferowe ), klub chce w dłuższej perspektywie iść drogą samofinansowania się, bez zaciągania długów ( taką samą drogą szedł Bayern, a teraz zbierają plony ).
Do tego dochodzi projekt wychowywania zdolnej młodzieży. Klub co roku ma specjalny budżet na młodzików i od jakiegoś czasu skupuje różnych młodych, obiecujących graczy. Trochę owoców już to przyniosło, choć na razie nie z tego specjalnego budżetu. Mowa oczywiście o wspomnianym kilka postów wcześniej mega talencie Berardim, czy nowym królu strzelców Serie A, Ciro Immobile ( to akurat jeszcze nabytek starego zarządu ), na którym klub zyska co najwyżej trochę kasy. Są też obiecujący bramkarz Laeli ( mają mu szukać klubu w Serie A ), Manolo Gabbiadinim ( który z dużym prawdopodobieństwem zasili Juventus na nowy sezon ), czy Richmondzie Boakye ( koniec wypożyczenia w Elche, gdzie w sumie trener na niego nie stawiał, ale sam gracz nieźle się spisywał, jak dostawał szansę ).
Trochę tego jest, ale tu musiałyby też pomóc osoby trzecie, czyli sama - mocno zapyziała - liga ( reforma, stworzenie zespołów rezerw - co pomogłoby przy wychowywaniu zdolnych graczy ), ale też reszta klubów budując nowe stadiony, co uatrakcyjniło by samą ligę. Dobrym przykładem są Niemcy, zreformowali szkolenie młodzieży i teraz sypią nowymi talentami z rękawa. Do tego nowoczesne stadiony i duża frekwencja na nich.
Co prawda nie liczę, aż na taki sukces, bo Włochy to mimo wszystko nie o wiele bogatsze Niemcy ( a i reformy calcio nie widać na horyzoncie ), Włoski futbol nie jest tak atrakcyjny dla niedzielnego kibica, który wybierzę "prynżyka" Ronaldo, strzelającego kolejne gole kelnerom, czy świetne widowiska w Anglii - ale mimo wszystko, coś można zrobić, coś zmienić.
Także bardzo długa i żmudna droga przed Juve.

PS: Tak wiem, że znowu się rozpisałem i nikt tego nie przeczyta, ale nudziło mi się:drunk:

Volomir
27-05-2014, 07:49
Nie prawda, ja przeczytałem! :P

voitek
23-06-2014, 12:30
http://www.goal.pl/282254-messi-musi-oddac-fiskusowi-ponad-30-mln-euro.html

Gajusz Mariusz
23-06-2014, 12:47
Się "biedaka" czepiają.:P Widocznie miał konieczne wydatki by przeżyć...

Nezahualcoyotl
12-07-2014, 10:33
O cholera jak chlopak przejdzie testy bedziemy miec najbardziej egzotycznego pilkarza w najlepszej lidze swiata:D
http://www.jagiellonia.net/?co=aktualnosci&id=7092

Gajusz Mariusz
17-07-2014, 23:44
Koniec święta, puchar u sąsiada. Nasze orły z klubów rozpoczęły boje o puchary... (napisałem boje?:eek:Ehh...) z wynikami do bólu przewidywalnymi...:lol2:
Ale to jest najlepsze: w rankingu ... awansowaliśmy z 69 na... 61 miejsce:eek: chyba jakieś jaja (wiem, te ich przeliczniki...)

Marat
18-07-2014, 03:52
O eurowp...dolach nie ma się sensu wypowiadać, co rok to samo, z czasowymi wyskokami. Nic nie jest robione dla polepszenia tej sytuacji, zwłaszcza w szkoleniu młodzieży, odpowiedniej infrasruktury do tego.

Z dnia na dzień z Juventusu odszedł Conte... w drugim dniu dopiero co rozpoczętych przygotowań. Nie wiadomo co było powodem, spekulacji jest wiele, od braku wzmocnień jakich rządał, przez sprzedaż Vidala, po oferte innych klubów bądź ze Squadra Azzura. Totalna porażka, ponad miesiąc negocjacji z innymi piłkarzami psu w dupe. Na szybko wzięto Maksa Allegriego. Co wyrabiał w Milanie każdy wie, choć dopóki miał skład, to jakoś to wyglądało. Zobaczy się co będzie dalej, ale plan powolnego doganiania czołówki i budowania poważnego projektu jest zagrożony. Co prawda na część dogadanych ruchów dał Allegri przyzwolenie. M.in chodzi o młodego Moratę z Realu, ma przyjść za 18 milionów ( możliwe są też bonusy ), nie jest też pewne, czy Real nie będzie miał klauzuli wykupu za 30-35 mln. Najpewniej przyjdzie też Evra, za jakąś małą sumę, z kontraktem na jakieś dwa lata. Z PSG przyszedł 18 letni Coman, ponoć mega talent, za darmo. Wróży mu się, że przejdzie drogę podobną do Pogby. Negocjowany był też prawy napastnik z Hellasu Verona, Iturbe. Transfer upadł, jedni mówią, że to było powodem odejścia Conte, inni, że to stało się już po i po prostu nie było sensu go sprowadzać, skoro nie był znany nowy trener. Momentalnie wpadła Roma i wykupiła zawodnika. 22 miliony plus bonusy, ktoś ma tam 10% praw do niego i bez ich sprzedaży gość nie mógłby zagrać w oficjalnym meczu, więc suma samego zakupu pewnie doszła do 30.
Co teraz? Nie wiadomo jak przyjmą nowego trenera najwieksze gwiazdy zespołu, bo Allegrii nie zył w zgodzie ze środowiskiem Juve ( choćby słynny gol Muntariego ). Są obawy, że Vidal czy Pogba jednak odejdą, choć na razie dyrektor sportowy temu zaprzecza. Nie wiadomo jak zachowa się Tevez. Pirlo odszedł z Milanu przez Maksa, bo ten go nie widział w składzie i choć trener na razie słodzi, to nie wiadomo jak to się potoczy.
Gość preferuje ustawienie 4-3-1-2, możliwe też 4-3-3. Do tego pierwszego ponoć chce Pastore z PSG, mówi się też o Candrevie, Lavezzim czy Lameli albo Joveticu. Jeżeli ze dwóch z nich przyjdzie, plus potwierdzą się transfery Moraty i Evry, a dodatkowo zostaną jeszcze wszystkie gwiazdy, to przyznam, że wcale nie musi być tak źle.

Tak czy siak, Juve jest na zakręcie. Budowana w trudzie przez 3 lata budowla, może zostać zburzona.

Gajusz Mariusz
20-07-2014, 08:27
Jeszcze kilka miesięcy bez grania reprezentacji i będziemy w 50-tce! Wniosek? Lepiej żeby wogóle nie wychodzili na murawę, wiekszy z tego prestiż :D

Marat
23-07-2014, 05:22
No i ruszyło, Juventus pozyskał Moratę za 20 milonów euro, Real ma prawo do odkupienia gracza przez dwa lata, za 30 milionów. Trochę lipne warunki, upokarzające wręcz. Co lepsze, Alvaro już sobie skręcił kolano i wypadł na 50 dni, cały sezon przygotowawczy...
Patrice Evra potwierdzony, 1.5 mln funtów + ew. 0.3 mln funtów w razie awansu do LM. Drobne, kontrakt na dwa lata, może to wypalić.
Już dziś ma zostać potwierdzony transfer Pereyry z Udinese, 1.5 mln wypożyczenie, z opcją wykupu po sezonie za 11 milionów. W drugą stronę pójdzie Sorensen za 3.5 mln. Pereyra to wszechstronny 23-letni pomocnik, może grać w środku, na skrzydle, część ekspertów widzi go też za napastnikami. Dla mnie śmierdzi przeciętniakiem, ale pożyjemy, zobaczymy.
Dziś doszło do kontaktu z obozem Xherdana Shaqiriego, ponoć pierwsze kontakty pozytywne, w najbliższych dniach ma dojść do kolejnych kontaktów.Bardzo liczę na ten transfer, taki ofensywny pomocnik jest w tej chwili potrzebny w Juventusie.
Kolejne plotki, Juve postara się o wypożyczenie Romelu Lukaku, bądź postara się o Eto na jeden sezon.

Z innych ciekawych ruchów ( od tych sprzed miesiąca po dziś ). W realu James Rodriguez oraz Kroos. Barcelona z Suarezem i Rakiticem. Chelsea z Fabregasem, Filipe Luisem oraz Diego Costą. Mandzukić w Atletico.

No i kolejna runda eurowpier...oli przed nami. Legia pewnie przejdzie bo jakimś wymęczonym zwycięstwie. Szkoda, że już się Dragonit nie udziela, który kiedyś widział przyszłość dla polskiej ligi, bo kontrakty wysokie i doganiami czołówkę ( tą gorszą oczywiścię, typu Belgia itp. ). Jak się okazuje, pieniądze tylko wszystko zepsuły, ta banda kopaczy jest po prostu przepłacona.

Nezahualcoyotl
27-07-2014, 11:43
Trzeba przyznac ze bramka Lewego przedniej urody :clap:
https://www.youtube.com/watch?v=_k7QHwCLzAM

Marat
27-07-2014, 21:23
W reprze by tego nie strzelił:D Tak, hejtuje gościa, ale życzę mu wszystkiego dobrego, niech nawet zostanie najlepszym napastnikiem na świecie i najwybitniejszym piłkarzem w historii polskiej piłki.

Nezahualcoyotl
30-07-2014, 16:03
Najbardziej widowiskowo broniacy bramkarz tegorocznego Mundialu znalazl nowy klub.W hiszpanskiej lidze bedzie miec rece pelne roboty stojac pomiedzy slupkami Malagi co tylko moze wyjsc jemu na dobre.Probka jego zdolnosci:
https://www.youtube.com/watch?v=WkABl7tviyU
https://www.youtube.com/watch?v=FRrHzbW6Dio

Postawilem 10 na remis(2-2) po koncowym gwizdku.Mala strata a kto wie moze warszawiacy mnie dzis zaskocza:P?
http://sports.williamhill.com/bet/en-gb/betting/e/6322713/Legia-Warsaw-v-Celtic.html

Man_Utd
08-08-2014, 10:39
Tak coś czułem że to 6:1 byłoby zbyt piękne..
UEFA to jednak zgraja bandytów, pewnie że złamali przepis ale dawanie walkowera za taką pierdołę, w każdym werdykcie trzeba uwzględnić okoliczności zdarzenia, kara finansowa byłaby aż nadto wystarczająca. Jakiemuś Debreczynowi mogli dać grzywnę za to samo ale nam oczywiście nie... Celtic jest jednak bez honoru, żeby bo takim blamażu na boisku szukać jeszcze kruczków prawnych i to nawet nie w swoim dwumeczu tylko musieli przeglądać listy Legii na mecz z St. Patricks, no brak słów. Nawet bym nie chciał awansować w taki sposób.

voitek
08-08-2014, 10:56
To nie Celtic szukał kruczków prawnych tylko delegat UEFA.
Przede wszystkim osoby zarządzające profesjonalnym klubem jak Legia(chyba takim jest) powinny orientować się w przepisach. Gdyby sprawa poszła w drugą stronę i Legia przerżnęła, a Celtic wprowadził zawieszonego zawodnika, to byłyby wielkie płacze ze strony kibiców Legii, że Celtic powinien przegrać walkowerem, bo złamał przepisy.

Nezahualcoyotl
08-08-2014, 11:37
Wychodzi prowincjonalny profesjonalizm kadry zarządzającej Legii na którym ucierpieli zawodnicy oraz kibice. Ci drudzy powinni wymusić dymisje pewnych osób w zarzadzie

Man_Utd
08-08-2014, 11:46
Nie no, pewnie że są sami sobie winni ale werdykt też nie ma nic wspólnego ze sprawiedliwością. Po to są jakieś widełki środków karnych żeby je stosować zależnie od okoliczności, jakby zawodnik grał cały mecz, strzelił gola, świadomie olał zawieszenie itp. to rozumiem, ale tutaj? Kompromitacja dyrektorów sportowych Legii to jedna strona, ale UEFA też pokazała gdzie ma małe kluby ze słabych lig w starciu ze słynnymi markami.

To jest czysta dwulicowość, 4 lata temu było tak:

UEFA says Debrecen used Mate in good faith as a substitute in Bulgaria when it led 4-1 on aggregate.
UEFA says Debrecen had "no interest in fielding this player for the three last minutes of additional time, when the score was so clearly in its favor."

Gdyby chcieli mogliby użyć tych samych argumentów. Ale przeciwnikiem był wtedy Łowecz a nie Celtic.

Nezahualcoyotl
08-08-2014, 11:54
Bodajze Debreczyn popełnił podobną gafę i skończyło się na karze pieniężnej

Barsa
08-08-2014, 12:14
Debreczyn wstawił zawodnika nieuprawnionego, a nie zawieszonego... różnica jest, oraz w tym, że grali z Bułgarami a nie z Szkotami.

Żeby było śmieszniej Celtic wylosował mistrza Słowenii....

Pampa
08-08-2014, 12:31
Bezczelna zagrywka ze strony Szkotów. Nie dość że przerżnęli w dwumeczu 6:1 to teraz szukają awansu nie na boisku tylko przy stoliku. O ile kiedyś lubiłem Celtic to zmieniło mi się o 180 stopni. Jestem kibicem Lecha, ale to co zrobili to żenada. Chciałęm zobaczyć jakąś polską drużynę w LM.

Barsa
08-08-2014, 12:55
Dzisas... to delegat Uefa zgłosił sprawę, Celtic korzysta tylko dla głupocie ludzi pracujących w Legii.

Pampa
08-08-2014, 12:57
Ale czy obrońca który wszedł w 88 minucie powinien decydować o tym czy ktoś ma grać dalej czy nie? Wynik był już dawno przesądzony i kara jest zdecydowanie nieadekwatna do czynu. Chyba pierwszy raz się zgodziłem z Tomaszewskim.

Barsa
08-08-2014, 13:01
Ja też jestem wkurzony... ale co ma do tego Celtic, zresztą ten klub mi powiewa. Po prostu amatorszczyzna w zarządzaniu Legią i tyle.

Aztec
08-08-2014, 13:30
Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że zawodnik pauzował 3 spotkania, lecz zapomniano to odnotować. To tak jakby pójść drugi raz do wiezienia po odsiedzeniu wyroku bo ktoś nas zapomniał wpisać. Paranoja wyrok nieadekwatny do czynu.

Nezahualcoyotl
08-08-2014, 13:43
Najśmieszniejszy jest fakt ze takie regulaminowe przypały w polskim sporcie zdarzały się już kilkakrotnie w naszych ligach lub na IO w Atenach...

Będzie bolesna nauczka na przyszłość chociaż my i po szkodzie nie nabieramy rozumu.

Gajusz Mariusz
08-08-2014, 15:15
Nie płakać mi tu!:P Chcesz Pampa zobaczyć polski klub w Lidze Mistrzów? Pytam się po co? Lech Cię wprawił w dobry nastrój? Nie masz cwaniaka nad Warszawiaka? I wyszli poza opłotki i wciągnięto ich nosem. Kibice? Litości, mam prawie pewność że to dzięki pomysłowym "kibicom" z zeszłych sezonów potraktowano tak ten klub z Wawy, nie patrząc na inne precedensy. Jedynie muszę przyznać, że jak raz na murawie sportowo coś tam pokazali, to działacze (ciekawe czy znajdą tego odpowiedzialnego za cokolwiek) spie...li. A na otarcie Waszych łez powiem tylko że od jutra dzisiejsza data będzie początkiem legendy że przestraszona skutecznością Legii UEFA pod zielonym stolikiem zatrzymała pogromcę zespołów rodem z wysp, Hiszpanii o Bundeslidze nie wspomnę, bo to oczywiste.

szwejk
08-08-2014, 21:01
:cool:
http://okiememigranta.salon24.pl/599969,sitwa-skompromitowala-polski-futbol

"...Liczba dyrektorów i kierowników (oraz ich zarobki) przyprawiają w świetle realnych osiągnięć o zawrót głowy, dyrektor sportowy klubu ze stolicy Jacek Mazurek, koordynator działu sportu Dominik Ebebenge. Wisienką na tym wyjątkowo niesmacznym torcie jest kierownik drużyny Marta Ostrowska, wcześniej asystentka prezesa w grupie byłego sponsora Legii, ITI, która z lubością przyznaje, jak to o futbolu zielonego pojęcia nie ma. Swą obecną pracę ocenia jako wybitnie mało ambitną, na której świetnie się zna, ale wyzwanie to żadne. Tu wpisać zawodnika, listę zgłosić, sparing zorganizować. Ot, banał..." :rolleyes:

Nezahualcoyotl
28-08-2014, 19:50
Oto wszystkie grupy Ligi Mistrzów w sezonie 2014/15:
Grupa A: Atletico Madryt (Hiszpania), Juventus Turyn (Włochy), Olympiakos Pireus (Grecja), Malmoe FF (Szwecja)
Grupa B: Real Madryt (Hiszpania), FC Basel (Szwajcaria), Liverpool FC (Anglia), Ludogorec Razgrad (Bułgaria)
Grupa C: Benfica Lizbona (Portugalia), Zenit Sankt Petersburg (Rosja), Bayer Leverkusen (Niemcy), AS Monaco (Francja)
Grupa D: Arsenal Londyn (Anglia), Borussia Dortmund (Niemcy), Galatasaray Stambuł (Turcja), Anderlecht Bruksela (Belgia)
Grupa E: Bayern Monachium (Niemcy), Manchester City (http://ekstraklasa.net/liga-mistrzow/poznalismy-grupy-pilkarskiej-ligi-mistrzow-bayern-lewandowskiego-w-grupie-smierci,artykul.html?material_id=53ff5caabb9d3a342 0fb05d5#) (Anglia), CSKA Moskwa (Rosja), AS Roma (Włochy)
Grupa F: FC Barcelona (Hiszpania), Paris Saint Germain (Francja), Ajax Amsterdam (Holandia), APOEL Nikozja (Cypr)
Grupa G: Chelsea Londyn (Anglia), Schalke 04 Gelsenkirchen (Niemcy), Sporting Lizbona (Portugalia), NK Maribor (Słowenia)
Grupa H: FC Porto (Portugalia), Szachtar Donieck (Ukraina), Athletic Bilbao (Hiszpania), BATE Borysów (Białoruś)

Grupy D oraz E najmocniejsze.Pojedynek pomiedzy Real Madryt a Liverpool to juz wisienka na sam poczatek rozgrywek chociaz Atletico przeciwko Juventus takze zapowiada sie interesujaco.No i oczywiscie Bayern vs Manchester City to moim zdaniem najciekawsza para tej rundy LM ;)

http://whdn.williamhill.com/core/ob/static/cust/images/en/myMarketsAdd.gif

http://whdn.williamhill.com/core/ob/static/cust/images/en/tipit_view_white.png?ver=9884a73a03828593e9b18dd49 e93c97b20Outright

7/2

Real Madrid

4/1

Bayern Munich

6/1

Barcelona

13/2

Chelsea

12/1

Man City

14/1

Paris Saint-Germain

20/1

Arsenal

20/1

Atletico Madrid

20/1

Juventus

20/1

Liverpool

25/1

Borussia Dortmund

50/1

Athletic Bilbao

50/1

Porto

50/1

Roma

66/1

Bayer Leverkusen

66/1

Benfica

66/1

Monaco

80/1

Zenit St Petersburg

100/1

Schalke 04

150/1

Shakhtar Donetsk

200/1

Galatasaray

250/1

Ajax

300/1

Basel

500/1

BATE Borisov

500/1

Olympiacos

500/1

Sport. Lisbona

750/1

Anderlecht

750/1

CSKA Moscow

1000/1

APOEL Nicosia

1000/1

Ludogorets

1000/1

Malmo

odi.profanum
28-08-2014, 20:06
A Real trochę posprzedawał w tym okienku, Alonso, Angel, Lopez :P Widzę rozwalanie kadry trwa w najlepsze.

Presidente
29-08-2014, 18:45
To jak? Robimy Typera LM?

Nezahualcoyotl
01-09-2014, 22:17
To jak? Robimy Typera LM?

Jestem za :ok:

Chelsea vs Everton cuudo mecz!Ale ze Citizens przegrali :eek:
https://www.youtube.com/watch?v=wU9Q-w30af0

Gajusz Mariusz
12-10-2014, 06:09
Ale zastój w temacie!

Wczorajszy mecz... taaaa....
http://bi.gazeta.pl/im/35/02/10/z16789301Q,Memy-po-meczu-Polska---Niemcy--2-0-.jpg
http://bi.gazeta.pl/im/77/02/10/z16789367Q,Reprezentacja-Polski-po-raz-pierwszy-w-historii-po.jpg

Polska reprezentacja wygrała - to nie takie częste :ok:

Wygrała z Niemcami! (smakuje tak samo jak z moskalami) :clap:

Z aktualnym (i nie przypadkowym!) mistrzem świata! :champagne:

Styl, cóż.... Można sparafrazować: grali jak zawsze, wygrali jak nigdy!

I trochę humoru z netu:

http://ocdn.eu/images/pulscms/M2Q7MDMsMmU0LDAsMSwx/d9aeddfe67aff7b7ae20f8b77e617f07.jpg
http://ocdn.eu/images/pulscms/ZTA7MDMsMmU0LDAsMSwx/5ba2ce2edf00769b4beaae9d2789de0c.jpg
http://ocdn.eu/images/pulscms/MWU7MDMsMmU0LDAsMSwx/e6a518aa9a4c5ded6b7d0f0e8bdcb800.jpg
http://ocdn.eu/images/pulscms/MTA7MDMsMmU0LDAsMSwx/116505b477de60823b7d63bee20af9a3.jpg
http://ocdn.eu/images/pulscms/MDM7MDMsMmU0LDAsMSwx/86f3ac939bbebda81f8135f0266647b2.jpg
http://ocdn.eu/images/pulscms/NjU7MDMsMmU0LDAsMSwx/043c74f19652573475c36ce6684af276.jpg
http://ocdn.eu/images/pulscms/MDI7MDMsMmU0LDAsMSwx/b217e5315dedae2344957ddab0dd281c.jpg
http://ocdn.eu/images/pulscms/YWQ7MDMsMmU0LDAsMSwx/1ea3532c0f2c6e40b0ad8438d48ffac2.jpg
http://ocdn.eu/images/pulscms/ODg7MDMsMmU0LDAsMSwx/3d5f62d02735c17da58767659ac46783.jpg
http://ocdn.eu/images/pulscms/NjI7MDMsMCwyZDAsMSwx/6f751696e99f8e166a141dea72724840.jpg
http://ocdn.eu/images/pulscms/ZGI7MDMsMmU0LDAsMSwx/4241d53a1047c2f1116b99bf60428d40.jpg
http://ocdn.eu/images/pulscms/NDY7MDMsMmU0LDAsMSwx/c60a83cd78de42a2fc8adbc6868143cb.jpg
http://ocdn.eu/images/pulscms/MmQ7MDMsMCwyZDAsMSwx/6bd827f41a4c296a9ce7be83be520318.jpg
http://ocdn.eu/images/pulscms/ODM7MDMsMmU0LDAsMSwx/545e088cdbb8dc0157243a7d484641a5.jpg
http://ocdn.eu/images/pulscms/YWE7MDMsMmU0LDAsMSwx/dbf06f35855dc210801e527ef2ba0c0d.jpg
http://ocdn.eu/images/pulscms/MzY7MDMsMCwyZDAsMSwx/63ab166700e699006fb5c238996db7c6.jpg
http://ocdn.eu/images/pulscms/Yjc7MDMsMmU0LDAsMSwx/b67f2b5aa2dee8b8a25ad4f5bed80519.jpg
http://ocdn.eu/images/pulscms/Mjk7MDMsMmU0LDAsMSwx/469093dd5f6fd7fc99512991b9ad90cb.jpg
http://sportowybar.pl/content/images/51176d4b5898d4.43545646.jpg

I na koniec moje myśli:
http://www.xdpedia.com/upload/images/polska_niemcy_20_normalnie_nie_2014-10-11_23-11-43.jpg

Dodałem spoiler. Na przyszłość, jak będziesz miał tyle obrazków to spoileruj. Pampa

odi.profanum
12-10-2014, 19:00
Smutne, ze repre Polski się traktuje jak bandę retardów, którym się "udało" a kadrowo po prostu mamy najlepsza reprezentację od niepamiętnych czasów. Gości, którzy grają w klubach i to grają, a nie siedzą na ławie. Mi od dawna brakowało po prostu trenera z jajami i charyzmą, który by ogarnął te gwiazdeczki zbudował drużynę. Takiego Leo - treneraz w iedzą i uznaniem. No ale zobaczymy co tam Nawałka wykmini.

Reprezentacji Niemiec się coś stało po mundialu i grają słabo. Ten oklep od Argentyny był nieprzypadkowy...

odi.profanum
21-10-2014, 21:45
Dziś Bayern ograł Romę 1-7. Smutno było patrzeć na Tottiego, który chyba miał jeden ze smutniejszych wieczorów w karierze. Cóż, obecnie liga włoska to poziom ligi holenderskiej.

Marat
22-10-2014, 02:46
SRoma niezły wpierdziel. Po szambie wylanym na Juventus po meczu przegranym 3:2 ( gdzie było kilka bardzo kontrowersyjnych decyzji ), jakoś mi ich mniej żal, a tego buraka Tottiego to już w ogóle.
Oby Juventus w końcu złapał się za jaja i pokonał Greków, bo grają tak badziewnie w Europie, że aż zęby bolą ( choć przewiduje mękę i minimalną wygraną/przegraną po jakimś farfoclu, ew. remis ).

odi.profanum
23-10-2014, 13:48
No miał rózne wypady, ale piłkarz bardzo dobry. No i tradycyjnie już, topowy klub angielskiej ligi grając z hiszpańskim zespołem grał totalne dno, zaś Bario Matolleli potwierdził formę. Na + to ten murzyn w ataku Liverpoolu, ciekawy zawodnik. Reszta słabiutko jak na wice mistrza Anglii...

odi.profanum
04-11-2014, 21:43
A w Hiszanii się tłok na szczycie zrobił, Valencia ma nowego właściciela - jakiegoś milionera z Azji, który zapowiedział dokończenie stadionu. No i oczywiście skończy się wyprzedawanie piłkarzy. Sewilla świetny sezon i już tradycyjnie 3 pozostałych "wielkich".
No a Liverpool popisowa gra na Bernabeu, 0 strzałów na bramkę po pierwszej połowie. to już nawet beniaminki lepiej grają...

Nezahualcoyotl
11-11-2014, 18:25
Do kadry go!
https://www.youtube.com/watch?v=tKA7KjO9Yfw

Gajusz Mariusz
17-11-2014, 00:22
Czyżbyśmy przestali śpiewać "nic się nie stało"? :eek:

odi.profanum
24-11-2014, 16:39
http://www.weszlo.com/2014/11/22/smak-coli-jest-sto-razy-gorszy-od-tego-co-teraz-przezywam/ fajny wywiad

Presidente
24-11-2014, 21:21
https://www.youtube.com/watch?v=5b6ws82I30A
Bramki lepsze niż w Ekstraklasie

odi.profanum
16-12-2014, 10:38
After 20 years in the game I have decided to retire from professional football. It has been an incredible journey and I would like to thank all the fans, team mates and individuals involved with AS Monaco, Juventus, Arsenal FC, FC Barcelona, the New York Red Bulls and of course the French National Team that have made my time in the game so special.
It is now time for a different career path and I am pleased to say that I will be returning to London and joining Sky Sports. I will hopefully share some of the insights, observations and experiences I have learnt over the years with you guys.
I have had some amazing memories (mostly good!) and a wonderful experience.
I hope you have enjoyed watching as much as I have enjoyed taking part.
See you on the other side...

Henry zakoczyl kariere

Nezahualcoyotl
17-12-2014, 03:22
Henry byl znakomitym pilkarzem.Pamietam jak na ISS Pro Evolution 98 budowanie druzyny zaczynalem od niego.A teraz z innej beczki:
https://www.youtube.com/watch?v=c0L0WIK2Ync

Nezahualcoyotl
05-02-2015, 20:17
Podbiijam gdyz ten material video jest wart nagiecia regulaminu:

https://www.youtube.com/watch?v=AQkosQLYBbc

Nezahualcoyotl
15-02-2015, 20:21
Jak widze sami "sofa fans" tutaj!Najlepsza liga swiata wczoraj rozpoczela swoje rozgrywki a w topicu cisza.Faworyci z czuba tabeli przegrywaja ale moja Jaga tradycyjnie wygrywa.Juz czwarty z rzedu sezon Legia traci punkty na swoim stadionie dzieki ekipie z Bialego :clap:
http://ekstraklasa.net/ekstraklasa/jagiellonia-ograla-legie-3-1-moglo-byc-i-7-rezerwy-berga-znowu-daly-plame,artykul.html?material_id=54e0eacafdeee4d8220 4ace6

Na nic sie zdaly zabiegi sedziego i udawanie slepego zwlaszcza przy faulach Astiza bo Jaga Pany i basta.Teraz pocisnac Slask oraz Kolejorza i bedzie z gorki.

Pampa
15-02-2015, 22:16
Jak dobrze że Legia dostała łomot. Kibicuję od kilku lat Lechowi (jakoś od 2009), ale niestety ostatni mecz mnie trochę przestraszył co będzie dalej. Definitywnie Buric na odstrzał bo ten facet co 2-3 mecze łapie kontuzje, Sadajew to totalne nieporozumienie i jego miejsce jest w tartaku. Jedynie co dobrze wygląda to pomoc, Jevtic, Lovrencisc, Pawłowski, Hamalainen a i jeszcze Formella bo Linetty jakoś nie pokazuje nic szczególnego ostatnio. Kownacki za młody zdecydowanie jeszcze i widać że nie umie się odnaleźć. W obronie Kędziora to coś czuję że zajedzie wysoko w obcych ligach, Ajuri zagrał niezły mecz ale jedna jaskółka wiosny nie czyni o reszcie się nie wypowiadam nawet. Wnioski, atak do wymiany bo Ubiparip kontuzja i jakaś mała rotacja w obronie. No to by było na tyle z perspektywy kibica Lecha. ;D

Pampa
26-02-2015, 19:31
Pozamiatane, za wysokie progi na Ległej nogi ^^. W przyszłym roku Lech w LM, albo Jaga o ile nie sprzeda najlepszych zawodników. Legia już miała szansę. :)

Ponury Joe
26-02-2015, 22:27
Oglądałem pierwszą połowę i zastanawiam się, jako można było ustawić zespół do gry z silniejszym rywalem na zasadzie "Hurrra" i do przodu. Przecież przy wyniku 0:1 nie trzeba było rzucać wszystkich sił do ataku do pierwszej minuty, bo każdy gol strzelony przez przeciwników straszliwie komplikował sytuację. Co innego gdy do odrobienia są dwie lub trzy bramki, ale jedna? Na to było pełne 90 minut i można było zagrać pierwszą połowę z tyłu na zero i ewentualnie w drugiej przycisnąć. A tak po 13 minutach było po meczu. Hitem był tekst któregoś z legionistów przy stanie 0:2. "*****, musimy strzelić dwie bramki". :lol: Ktoś tam miał problemy z matematyką, bo musieli strzelić cztery. Ogólnie wyszło frajerstwo Legii i tyle. Ajaks był do przeskoczenia. Patrząc jednak na poziom naszej ligi, to i tak należy uznać sam awans z grupy za spory sukces.

Nezahualcoyotl
27-02-2015, 18:29
Pozamiatane, za wysokie progi na Ległej nogi ^^. W przyszłym roku Lech w LM, albo Jaga o ile nie sprzeda najlepszych zawodników. Legia już miała szansę. :)
Liga Mistrzow to za wysokie progi dla Jagi.Jednak rozgrywki w Lidze Europy juz sa w zasiegu zwlaszcza ze ekipa z Bialego nabyla skromne doswiadczenie(bolesne ale lepsze to niz nic).Oby tylko Kulesza nie zwariowal i nie zaczal wyprzedazy zawodnikow bo Probierz znow stworzyl ciekawa druzyne i jak widac ma reke do ekipy ze stolicy Podlasia.
Poki co niechaj sie skoncentruja na krajowych rozgrywkach i trzymaja sie twardo ziemi a bujanie w oblokach zostawmy na 1 lub 2 kolejki przed koncem sezonu ;).

Pampa
06-03-2015, 22:29
No i Jaga siadła Lechowi! Teraz na fotel lidera. ;D

Nezahualcoyotl
17-03-2015, 19:45
Dwie bramki w niecale 4 minuty to tylko Jaga potrafi :clap:.Grunt ze tak sie sytuacja ulozyla w tabeli iz wciaz jest wiceliderem.Jak pileczka ladnie "siadzie" na stope to efekty sa takie:

jz19pjnX9iQ

Dzis wieczorem zobaczymy ile sa warte angielskie druzyny.Obydwie pod sciana i obydwie graja mecze na wyjazdach.Postawilem 10 na wynik 2-0 dla Monaco(18/1)...
http://sports.williamhill.com/bet/en-gb/betting/e/6957586/Monaco-v-Arsenal.html
...oraz 10 na taki sam rezultat ale dla MCity(50/1)
http://sports.williamhill.com/bet/en-gb/betting/e/6957576/Barcelona-v-Man-City.html

Mozna malo przegrac i nawet ladna sumke wybrac ;)

Edit:arrow: Wynik pierwszego spotkania sie zgadza ale nie w te strone zatem 10 poszla sie...Jutro MCity i sie odkuje :devil:

Edit:arrow: The Citizens...uups!

Gajusz Mariusz
19-03-2015, 20:33
No i pozamiatane.

Koniec spekulacji na temat terminu, w jakim mają się odbyć piłkarskie mistrzostwa świata w 2022 roku w Katarze. W czwartek Komitet Wykonawczy FIFA poinformował, że finał zostanie rozegrany 18 grudnia.

http://ocdn.eu/images/pulscms/N2I7MDQsMCw5ZCxjNzksNzA0OzA2LDMxNCwxYmM7MGMsMTQwYj FjZmU3ZjBhYzUyZWRjMDEwZDcwOTc4ZTg0YmUsMSwxLDYsMA__/b0e078cfd0a1a2a4cdc981a68c3ee42f.jpg

:clap: No comments....

Marat
20-03-2015, 03:05
Liczę na jakiś bojkot;D

Wczoraj w końcu Juventus zagrał w LM taki mecz, który mnie przekonał. Pełna dominacja nad Borussią, wiadomo, ta w kryzysie wielkim, ale mimo wszystko, jeszcze rok temu w domu potrafili mocno nastraszyć Real i to z wieloma rezerwowymi w składzie. Szybki gol Teveza i potem już po włosku, taktycznie, Dortmund bezradny przeciwko murującej się drużynie ( choć też bez przesady z tą murarką ), w międzyczasie dwie setki Moraty i w końcu dwa gole, tuż po zmianach Kloppa. W sumie w dwumeczu Borussia nie miała żadnej setki. Jedyny ich gol padł po poślizgnięciu się Chielliniego.
Tymczasem w LE odpadła ostatnia drużyna angielska, Everton zebrał baty od Dynama. Nieźle.
W losowaniu liczę na Monaco dla Juve, nie pogardzę też Porto, w dalszej kolejności PSG z Atletico. Nie napalam się na półfinał ( Pogba wczoraj kontuzja, która wykluczy go na ok. 2 miesiące, czyli praktycznie do końca sezonu ) ale mała iskierka zawszę się tli.

Nezahualcoyotl
20-03-2015, 10:14
Bojkot Mistrzostw Swiata?Nie za duzo juz kasy poszlo a beton FIFA jest tak samo odporny na zmiany jak beton PZPNu.Chociaz mysle ze schody zaczna sie robic po zakonczeniu obecnego sezonu kiedy ligii europejskie beda musialy podporzadkowac swoje grafiki pod Mundial i tutaj pierwsze skrzypce moga zagrac Anglicy oraz Hiszpanie ktorzy nie maja przerw zimowych jak np.w Polsce,Francji lub Niemczech.Moze byc z pewnoscia dosc interesujaco i to nie na boiskach ;).

Marat
21-03-2015, 16:32
Też w to nie wierzę, ale z drugiej strony najlepsi piłkarze grają w Europie, więc jeżeli doszłoby do jakiegoś bojkotu klubów czy też choćby samych europejskich federacji, to dla tych sponsorów co wywalili kasę byłoby słabo, jakby grała tylko gwiazdorska Argentyna i Brazylia, + kilku dobrych graczy z Chile, Urugwaju, Kolumbii i Afryki. No, ale może Katar będzie miał szansę na mistrza:P

No i wykrakałem, Juventus zagra z Monaco. Jeżeli tylko zagrają na pełnym skupieniu, bez lekceważenia przeciwnika to będzię półfinał. Oby w razie awansu wreszcie w siebie uwierzyli, bo od 3 lat grają w LM bez jaj, a na papierze przecież wygląda to dobrze.
Reszta par dosyć ciekawa, licze na PSG ( szkoda, że pierwszy mecz bez Verrattiego, Ibry mniej szkoda, bo on potrafił znikać często w takich meczach, a ciągle jest genialny Cavani przecież )/
Derby Madrytu numer 7 i 8 w tym sezonie? Real jak na razie ma fatalna statystykę w tych meczach, psychika tu może odegrać kluczową rolę.
Bayern - Porto najnudniejsza para, bez większych szans Portugalczyków na awans

Pampa
22-03-2015, 19:59
No, Legia pokonana to teraz tylko 3 pkt do fotela mistrza. Swoją drogą mecz Bayernu żenada okrutna, usnąć szło no a przy okazji ta niespodziewana przegrana. Bardzo mi się nie podoba styl jaki narzuca Guardiola, nudna klepanina na własnej połowie mimo posiadania takich indywidualnych talentów.

Nezahualcoyotl
23-03-2015, 20:20
Kazdy dobry na miszcza Ekstraklasy byle nie Legia.Jaga tradycyjnie dostaje bramke na kilkadziesiat sekund przed koncem spotkania a na horyzoncie centusie z Wisly ktorym zwyczajnie nalezy dokopac zwlaszcza kiedy sie bedzie gralo na wlasnym boisku z najlepsza murawa w tym kraju ;).

Nezahualcoyotl
30-03-2015, 20:09
Zeby zmniejszyc gorycz zmarnowanych wczoraj punktow niechaj na pocieche bedzie ten historyczny moment:

VUVaezPyFDg

Nezahualcoyotl
19-04-2015, 18:23
Jutro 1/4 Birmingham bedzie leczyc kaca po dzisiejszym zwyciestwie na Wembley:

ik7mVUDGahM

Jaga dokopala goralom i jest juz pewna pozostania w pierwszej 8 Ekstraklasy ktora bedzie walczyc o mistrzowski tytul.Po cichu licze na mecze w LE ale niechaj na razie spreza posladki bo ostatnie 5 meczy to byl horror.Jesli roboty zwiazane z tym projektem rusza z kopyta to ekipa z Bialego bedzie miec najnowoczesniejsze zaplecze treningowe w tym kraju:
http://ekstraklasa.net/jagiellonia-bialystok/jagiellonia-wejdzie-na-wyzszy-poziom-oto-plany-nowej-bazy-treningowej-klubu-zdjecia,artykul.html?material_id=552540f080557dc71 88cc643

Marat
03-05-2015, 04:17
Oficjalnie, 4 mistrzostwo z rzędu dla Juventusu. Roma której się obawiałem rozegrała pół sezonu, później spuchła, w tej chwili wyprzedziło ją Lazio, z genialnym Felipe Andersonem w składzie.
Co do reszty ligi, renesans calcio w LE, Napoli zagra w półfinale z Dnipro ( awans do finału wydaje się pewny, w dodatku pucharowy trener Benitez ) a Fiorentina z Sevillą ( tutaj klub z Hiszpanii faworytem, ale Viola ma też szanse ). Możliwy włoski finał. Co jest powodem takiej postawy? Zwycięzca LE będzie miał awans do przyszłorocznej LM. Realny cel i kluby przestały olewać te rozgrywki ( zwłaszcza Napoli lubiło wychodzić pół rezerwowym składem, a w końcu z przodu mają czym straszyć, co pokazali dwukrotnie w lidze mistrzów ). Z innych informacji, Milan na dnie, obecnie 11 miejsce, a dziś mecz wyjazdowy na gorącym terenie w Neapolu. Drużyna totalnie rozbita, multum średnich piłkarzy ze zbyt wysokimi pensjami, sprowadzanych zazwyczaj za darmo. Do tego trener amator, bo inaczej nie da się nazwać Inzaghiego. Człowiek mocno nadszarpnął swój wizerunek klubowej legendy. Pojawia się jednak światełko w tunelu, dużą cześć udziałów wykupi tajski biznesmen, związany z bankami oraz Doyen Sport. Na początek nowy inwestor ma wydać w granicach 70-100 milionów euro na transfery. Pomóc może tu Doyen, które to posiada prawa do kilku dobrych piłkarzy ( m.in Falcao, Kondogbia czy wspomniany wyżej Anderson ). Jest to ryzykowne, bo Doyen dało się poznać jako grupa, która będąc w posiadaniu większości praw do piłkarza, rzucała go po różnych klubach i sama decydowała o transferach ( bez zwracania uwagi na zdanie klubu czy samego piłkarza ). Ponoć w taki sposób odszedł Falcao do Monaco. Prosty sposób, dajemy piłkarza do klubu pokroju Porto, oni cieszą się, że przyszedł dobry gracz za małą kwotę ( bo pozyskiwali od 10% do 40% praw ), promują go, a gdy cena jest odpowiednia, to Doyen decyduje o transferze. Praktyki takie zostały zakazane przez Fife, ale Doyen się nie poddaje i szuka wyjścia z sytuacji. Zobaczymy jak to się wszystko rozwinie i jaką drogą pójdzie Milan.

Teraz trochę o nadchodzących półfinałach LM. Juventus zagra z Realem, czar dawnych wspomnień ( pamiętny 2003 rok i 1:2 oraz 3:1, awans Juve ). Na papierze, Real powinien zjeść Juventus i wypluć. W praktyce liczę na niespodziankę. Nie zdziwię się, jak Juventus wygra oba mecze, oraz nie zdziwię się, jeżeli dostaną srogie baty. Z Monaco wyglądało to bardzo blado, ale Włosi już tak mają, dostosowuję swój poziom do przeciwnika.
W drugim meczu trapiony kontuzjami Bayern, który pod wodza Guardioli nie jest już taką maszyną do zabijania jak w 2013. Owszem, co chwila kogoś demolują ( jak ostatni Porto, czy też Romę z Szachtarem ), ale jednak zbyt dużo wpadek. Mecz pełen podtekstów, Pep wraca na Camp Nou, po raz pierwszy zmierzy się z Barcą, klubem swojego życia. Dla Barcelony będzie to okazja na rewanż za 0:7 z przed dwóch lat. Na dzień dzisiejszy faworytem jednak Blaugrana, w 2015 złapali formę, trio Messi-Neymar-Suarez gra co raz lepiej.

Pampa
03-05-2015, 06:20
Legia wygrała wczoraj PP po strzeleniu gola z udziałem faulu na Gostomskim oraz po spalonym Saganowskiego... brawa dla sędziów.

Nezahualcoyotl
03-05-2015, 12:14
Legia wygrała wczoraj PP po strzeleniu gola z udziałem faulu na Gostomskim oraz po spalonym Saganowskiego... brawa dla sędziów.

Trzeba chlopakom zapewnic udzial w europejskich pucharach zwlaszcza ze aktualny uklad tabeli Extraklasy zredukowal kilkupunktowa przewage no i spotkania meczowe beda juz z tymi lepszymi.
http://ekstraklasa.net/ekstraklasa/terminarz/

Ponury Joe
03-05-2015, 12:55
Faul na bramkarzu może był, ale spalonego raczej nie było. Żadna z powtórek nie wykazała, aby Żyro dotknął piłkę, a tylko wtedy można mówić o spalonym Saganowskiego. Ogólnie Lech załatwił się sam, bo gdyby w pierwszej połowie dobił Legię, to byłoby raczej po meczu. Natomiast stan murawy na Narodowym to jakaś kpina. Niby miało być wielkie święto, a w I lidze murawy lepiej wyglądają niż wczoraj w Warszawie. :rolleyes:

Il Duce
03-05-2015, 13:08
Ja to szczerze mówiąc boję się kompromitacji naszego kraju jak na finale LE będzie taka murawa na Narodowym.....Z innej beczki to Real wczoraj wygrał 3:2 z Sevillą po kapitalnym meczu i morderczej skuteczności Cristiano,(szkoda bo gospodarze swoją postawą zasłużyli co najmniej na punkt) i nie pozwolił Barcelonie na zbudowanie buforu bezpieczeństwa przed wyjazdem na Vicente Calderon. W LM obstawiam dwie masakry, Bayernu i Juventusu a w efekcie Hiszpański finał. Żeby nie było że post o samej lidze Hiszpańskiej to wczoraj Leicester pokonało u siebie Sroki 3:0 i uciekło chociaż na chwilę ze strefy spadkowej a United zaliczyło wpadkę i przegrało z WBA 1:0 na wyjeździe.

Nezahualcoyotl
03-05-2015, 13:19
Chelsea ma juz zapewniony tytul mistrzowski ale walka o druga lokate pomiedzy Manchester City i Arsenal majacym jeden zalegly mecz zapowiada sie interesujaco zwlaszcza ze Manchester Utd. jest tuz za nimi.Chociaz sami rowniez spac spokojnie jeszcze nie moga majac Liverpool za soba.Zatem dzisiejsze spotkania (Chelsea vs Crystal Palace,Tottenham vs MCity) a zwlaszcza to drugie moga byc niezwykle emocjonujace.

Il Duce
03-05-2015, 14:02
Myślę że Liverpool nie da rady wbić się do czołowej czwórki, strasznie też żałuję że to kolejny sezon kiedy Spursi grają w kratkę i ostatecznie znowu zajmą 5-6 miejsce. Mecz Tottenham-City oczywiście obejrzę i liczę na kolejny koncertowy występ Harry'ego Kane'a.

Pampa
06-05-2015, 17:28
Spalony był bo Saganowski stał za linią obrońców a piłka nie dotknęła absolutnie nikogo po drodze.

Nezahualcoyotl
06-05-2015, 17:31
Teraz trochę o nadchodzących półfinałach LM. Juventus zagra z Realem, czar dawnych wspomnień ( pamiętny 2003 rok i 1:2 oraz 3:1, awans Juve ). Na papierze, Real powinien zjeść Juventus i wypluć. W praktyce liczę na niespodziankę. Nie zdziwię się, jak Juventus wygra oba mecze
50 % planu makaroniarze juz Tobie urzeczywistnili.

Il Duce
06-05-2015, 18:09
Hehe i bardzo dobrze, przyznam że nie śmiałem marzyć o takim wyniku. Finał Barca-Juve :D?

Ponury Joe
06-05-2015, 22:12
Spalony był bo Saganowski stał za linią obrońców a piłka nie dotknęła absolutnie nikogo po drodze.

Czyżby?

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=NLnodq-kPU8#t=44

0:44, moment strzału, Saganowski nie jest na pozycji spalonej, a skoro nikt nie dotknął piłki po drodze, to gol jak najbardziej prawidłowy.

Marat
07-05-2015, 05:07
50 % planu makaroniarze juz Tobie urzeczywistnili.

Nadal to Real jest faworytem, wystarczy im 1:0, a grają u siebie. Tak czy siak, Juventus utarł trochę nosa "ekspertom", którzy skazywali go na totalną porażkę. To samo z zarozumiałymi kibicami, jak i hiszpańskimi gazetami-szmatławcami. Oczywiście dalej liczę na awans Starej Damy.
Barcelona pozamiatała. Rozumiem kontuzje, ale Pep już dawno popsuł maszynkę do zabijania Juppa ( w sumie to już w poprzednim sezonie ). Średniaków czy ogórków mogą sobie obijać ile wlezie, ale poważniejsi rywale ich obnażają.

Il Duce
07-05-2015, 12:50
Ale co to był za mecz, pierwsza połowa to akcja za akcję bez momentów przestoju, druga równie dobra. Nie wiem jak można mieć wątpliwości kto obecnie jest najlepszym piłkarzem na świecie, zwłaszcza po wczorajszym widowisku. Jeszcze tylko tak dwoma bramkami w Monachium wygrać to już będzie piękna zemsta za 7:0. A co do Juve to nic dziwnego że wszyscy ich skreślali, ostatnio nie powalali swoją grą, ledwo awansowali z beznadziejnym Monako, kadrowo też są znacznie słabsi, przede wszystkim nie mają tak wielkich indywidualności jak Los Blancos, a Real wydawało się że wrócił na właściwe tory. Co z tego że mają 15 punktów przewagi w Serie A i już zapewnione mistrzostwo skoro nie mają tam żadnego godnego rywala, podobnie zresztą jak Bayern w Bundeslidze.

majkel
07-05-2015, 13:20
Mecz był genialny, Messi jest genialny, a Barcelona najlepsza:D. Bardzo dużo się działo, szkoda że gole tak późno, no ale jak najbardziej zasłużone zwycięstwo! Ten Bayern to nie już nie to co w zeszłych latach. I też tłumaczenia kontuzjami i ogólnie osłabionym składem są nie na miejscu, bo nawet gdyby grali w pełnej sile to Barca, może z nieco innym wynikiem, i tak wygrałaby ten mecz. Szacunek dla Lewego, że w ogóle wystąpił i to całkiem nieźle. Na kogo stawiacie w drugim meczu Juve- Real?

Pampa
07-05-2015, 13:24
Guardiola zniszczył mój Bayern. Za Juppa świetnie się go oglądało i wtedy też stałem się fanem, szkoda że mecz tak się skończył bo potencjał ten drużyny jest ogromny ale styl gry ją zabija. Szkoda tylko że teraz wstyd się przyznawać w Polsce że kibicuje się Bayernowi od kiedy jest w nim Lewandowski bo sezonowców nawaliło mnóstwo. Co do Juve mogę powiedzieć - WRESZCIE! Najstarsza zagraniczna drużyna której kibicowałem i kibicuję, cieszę się na samą myśl że mają szansę na finał.

Ponury Joe
07-05-2015, 15:42
I też tłumaczenia kontuzjami i ogólnie osłabionym składem są nie na miejscu, bo nawet gdyby grali w pełnej sile to Barca, może z nieco innym wynikiem, i tak wygrałaby ten mecz. Szacunek dla Lewego, że w ogóle wystąpił i to całkiem nieźle.

Tu raczej się nie zgodzę. Robben może nie jest takim piłkarskim geniuszem jak Messi, ale to gracz klasy światowej, który daje odpowiednią jakość i potrafi samemu zrobić akcję bramkową. O Ribery można właściwie powiedzieć to samo. Ci dwaj piłkarze w Bayernie są tym samym, co Messi i Neymar w Barcelonie. Bez nich Bayern traci bardzo dużo możliwości w ataku, co było widać w meczu z Barceloną. Sam Lewandowski, grający do tego z kontuzją i bez przetarcia meczowego do gry w masce, to nieco za mało. We dwójkę z Mullerem starali się, ale brakowało jeszcze jednego dynamicznego zawodnika, który zwiększyłby zagrożenie pod bramką przeciwników, a tym samym dał odpocząć obrońcom. To, kto wygrałby takie starcie byłoby kwestią otwartą, ale z kontuzjowanymi zawodnikami w składzie Bayern na pewno byłby groźniejszy, nie dałby się aż tak zepchnąć do defensywy i miałby zdecydowanie więcej szans do strzelenie gola na wyjeździe, co w perspektywie rewanżu było sprawą kluczową.

Nezahualcoyotl
07-05-2015, 19:17
Tak dlugo jak Bayern pilnowal graczy Barcy 1:1 tak dlugo mecz byl wyrownany lecz kiedy zaczeli sie bawic w krycie strefa szybko dostali po tylku.Trzy bramki to duzo ale zarazem i malo jesli druzyna goniaca wynik wzniesie sie na wyzyny.Pamietam spotkanie Deportivo vs PSG z bodajze 2001 chociaz to byla faza grupowa gdzie druzyna hiszpanska po pierwszej polowie schodzila do szatni z trzema bramkami "w plecy".To co sie dzialo w drugiej odslonie meczu to byla kwintesencja futbolu a spotkanie zakonczylo sie zwyciestwem...Deportivo 4-3.
Nie stawiam krzyzyka na Niemcow a nawet zabawie sie w zaklady u bucha ;)

Marat
08-05-2015, 04:55
Z Deportivo to pamiętam tylko jedną akcję. Milan ich ograł 4:1 u siebie w fazie pucharowej, a w rewanżu na El Liazor było 4:0 dla Depor, w pamiętnym składzie z Tristanem czy Duscherem. Akurat strasznie chciałem odpadki Milanu ( po ich wygranej w finale z Juventusem, po rzutach karnych ), ale po pierwszym meczu wydawało się to nieprawdopodobne. No ale tamten Milan miewał takie wpadki, a w sumie to bardziej Ancelottiemu trafiały się takie rozstrzygnięcia. Natomiast Barcelona nie zwykła tracić takich okazji i nawet jak Bayern zagra genialnie, to pewnie coś stracą.

Gajusz Mariusz
08-05-2015, 05:48
Bayern musi się rzucić. To będzie woda na młyn Barcelony, która jest wyraźnie na fali. Praktycznie jedno trafienie Barsy stawia kropkę nad i. Jeżeli po wszystkich za i przeciw wystawiono Lewego i do tego grał cały mecz, tzn że w tej chwili Bayern jest pod ścianą. Ale przed własną publicznością Bayern będzie atakować mimo utraty ewentualnych bramek, co może się skończyć kolejnym 3,4:0.

Presidente
08-05-2015, 20:46
Jeżeli po wszystkich za i przeciw wystawiono Lewego i do tego grał cały mecz, tzn że w tej chwili Bayern jest pod ścianą.
No bo w sumie jest. W sumie nie wiem jakiego innego napastnika o podobnym poziomie Gaurdiola mógłby wystawić.

Marat
14-05-2015, 02:43
Juventus z Barceloną w finale! Nic więcej nie piszę, bo po co.:champagne:

Gajusz Mariusz
14-05-2015, 10:49
Już niedługo! ;D
http://ocdn.eu/images/pulscms/NGM7MDMsMCwyZDAsMSwx/186e5cf687a4626a9d3c7d2cd94aad95.jpg

Il Duce
14-05-2015, 12:07
Mam nadzieję że tym razem się nie pogryzie o nic z Chiellinim ;D, boję się bo to stary prowokator i może go z równowagi wyprowadzić.

Nezahualcoyotl
14-05-2015, 17:04
Czosnkiem się natrze i tyle jemu Suarez naskoczy chociaż skoro ten może grać w świetle słonecznym to stare sprawdzone metody mogą nie wystarczyć.Będę trzymać kciuki za makaroniarzy nie dlatego że nie darzę Barcelony sympatią ale raczej iż nudzi mnie schematyczność finalów Champions League.
Wszyscy pamietają bicycle kick Zlatana w meczu przeciwko Anglikom?Pojawił się godny naśladowca:

Yu7z120g1vo

Il Duce
14-05-2015, 17:07
Obstawiam powtórkę z rozrywki a dokładniej finału Euro2012 i meczu Hiszpania-Włochy, obym się nie przeliczył jak kibice Realu :D