Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Piłka Nożna

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Dragonit
18-02-2011, 00:05
No słaby mecz, ale Lech zawsze tak po przerwie zimowej, zresztą tak jak inne polskie kluby. W rewanżu powinno być trochę lepiej, ważne, by strzelić choć jednego gola, bo o ile się nie mylę, przy przegranej 2:1 i tak byśmy awansowali? A obrona jest na tyle w porządku, by strata 2 bramek była dość mało prawdopodobna, a strzelić coś tam powinni. Największy problem to skrzydła, Kiełb musi grać, bo na razie ma za mało doświadczenia, ale materiał jest. Krivets wreszcie coś ciekawego, Rudnevs jak zawsze skuteczny, Stilic od jakiegoś czasu wraca do dawnej formy i czaruje techniką i kreatywnością, szkoda, że nie wpadła ta jego bomba. Śnieg strasznie mnie wkurzał, bo słabo było widać niektóre akcje, jak choćby tą główkę: komentatorzy "GOL!? niee" a tu na powtórce widać, że piłka 5 metrów od bramki :lol: Awans byłby mega, a mecze z Liverpoolem (choć remis w 1 meczu, ale pewnie ich pojadą u siebie) byłyby później, więc Lech trochę by się już rozegrał.

No i co z tego? I tak stworzyli sobie na Camp Nou wiecej sytuacji niż Barcelona. Cel uświęca środki, poza tym przyjemnie się patrzyło na bezradność Barcelony. Poza tym ładnie ich jeździli u siebie, gdyby nie sędzia, Barcelony by nie było w finale. Najsmutniejsze jest to, że BARCELONA NA TEN FINAŁ NIE ZASŁUŻYŁA.

Taa zawsze sędzia :lol: zasłużyła, bo przez zdecydowaną większość meczów grała pięknie i w finale też, nudno byłoby z Chelsea. Na Camp Nou więcej sytuacji niż Barca? To była jedna wielka kopanina po nogach, rzemieślnicy no.

Czik
18-02-2011, 16:39
A w stolicy... Legia wreszcie pozyskała napastnika. Szykuje się chyba 4-4-2 na wiosnę. Strzelił w tym sezonie 12 goli w 17 meczach ligi czeskiej.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... s4GhigtkIU (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ws4GhigtkIU)
IMO zapowiada się bardzo ciekawie, kilka bramek naprawdę trudnych do strzelenia.

Nezahualcoyotl
18-02-2011, 20:04
No ktos (UEFA) sobie jaja robi:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/jagiellonia-bialystok-ukarana-przez-uefa,1,4185978,wiadomosc.html)

Aquila
18-02-2011, 21:26
pfff..... zle zachowanie kibicow Jagi o (...) ale idioci siedza w tej mafii zwanej uefa.

przeciez to jak sie brudasy zachowywali to nie idzie tego opisac, a ci sie przczepiaja do Was..

niech brudasy przyjada w 2012, bedzie tak jak gdy grali w Bialymstoku, pochowani w hotelach, jak pisaliscie hehe.
oj, chca zniszczyć polskich kibicow przed tym zasranym ojro. ta kara pokazuje, ze sa rowni i rowniejsi - no, tak przeciez koktajle to nic takiego :lol: grecy to taki biedny narod, wiec czego sie czepiacie wy paskudni szowinisci. :lol:

dobry komentarz znalazlem
Ruscy to by od razu wsadzili jakiegoś Greka za nic za kraty na 2,5 roku i powiedzieli: puśćcie naszego, to i wasz wyjdzie.

Czik
19-02-2011, 18:38
Hubnik w Legii 2 gole w swoim 1 sparingu. Zapowiada się ciekawy nabytek...

OskarX
23-02-2011, 08:15
Jak ja nie lubię Adebayora :-S Benzema wchodzi 1 minuta i gol... Patrząc na słupki i poprzeczki Realu i spalone+marnowane akcje Lionu mecz mozna uznać za wyrównany. Jestem pewny awansu, pomimo średniego meczu Realu.

Sam Fisher
23-02-2011, 09:57
Jak ja nie lubię Adebayora :-S Benzema wchodzi 1 minuta i gol... Patrząc na słupki i poprzeczki Realu i spalone+marnowane akcje Lionu mecz mozna uznać za wyrównany. Jestem pewny awansu, pomimo średniego meczu Realu.
I jeszcze ten niedorozwinięty sędzia :?

ThorGal77
23-02-2011, 18:06
A gdzie panowie mecz oglądali ? ;)

Nezahualcoyotl
23-02-2011, 18:49
Na Sky Sport :lol: ...ale zajrzyj na PW ;)

glaca
23-02-2011, 19:03
można na forum zamieszczać w ogóle linki do streamów do nsport? ;)
dzisiaj inter-bayern!

Krzyzak
23-02-2011, 19:04
Na Nsport był :twisted: . Ogólnie to liczę na zwycięstwo Lyonu, choć na SB będzie na pewno bardzo trudno. Ogólnie to Lyon mógł wygrać 2-1, bo miał piękną okazję w 1 połowie, kiedy to Gomis przestrzelił nad bramką, a Casillas bronił leżąc jednocześnie.

Sam Fisher
23-02-2011, 19:13
A gdzie panowie mecz oglądali ? ;)
nSport, ale w TV oczywiście :P nie jakiś tam beznadziejny stream :P

24-02-2011, 12:22
Benzema wchodzi 1 minuta i gol...

Tak fartownego gola dawno nie widziałem. 8-) Jakby się nie wywalił to prawdopodobnie gola by nie było.

Aquila
24-02-2011, 15:26
... Real, niech lepiej odpadna juz, takim skladem i remis :| dziady i tyle.

fajny byl mecz Bayernu z Interem, najlepsi byli chyba Etoo i Robben :) ten drugi wszystkie pojedynki na skrzydle wygrane, mijal po 3 bez problemow, bez zbednych sztuczek itp.

A Etoo w polu karnym zawsze cos wykombinowal :D no i dobry wynik :), bo jakos stracilem sympatie do serie a.

dzis wazny mecz, szkoda ze bede go ogladal sprzed tv :) ale hd jest, to dam rade. w niedziele mobilizacja na czerwona armie.

Sam Fisher
24-02-2011, 16:33
... Real, niech lepiej odpadna juz, takim skladem i remis :| dziady i tyle.

fajny byl mecz Bayernu z Interem, najlepsi byli chyba Etoo i Robben :) ten drugi wszystkie pojedynki na skrzydle wygrane, mijal po 3 bez problemow, bez zbednych sztuczek itp.

A Etoo w polu karnym zawsze cos wykombinowal :D no i dobry wynik :), bo jakos stracilem sympatie do serie a.

dzis wazny mecz, szkoda ze bede go ogladal sprzed tv :) ale hd jest, to dam rade. w niedziele mobilizacja na czerwona armie.

Może i mają wypasiony skład, ale grali przecież na wyjeździe i osiągnęli korzystny wynik. Lyon to trudny przeciwnik.

Inter - Bayern : bardzo fajny mecz bym nawet powiedział. Szkoda tych wszystkich sytuacji Interu. Bayern miał mnóstwo szczęścia. Szczególnie utkwił mi "opadający liść" Sneijdera po uderzeniu z rzutu wolnego. Piłka spadła wręcz na górną siatkę bramki Bayernu.

Manchester United ma dobry zespół, ale także wielki problem w pomocy. 0:0 na wyjeździe to wynik korzystny, ale nie satysfakcjonuje chyba nikogo. Ferguson powinien naprawdę pomyśleć o wzmocnieniu pomocy latem i z tego co wiem ma dysponować 100 mln funtów po sezonie. Carrick do wyrzutu, Fletcher jakoś sobie radzi, ale nie jest typowym playmakerem. Gibson też nie jest najlepszym zawodnikiem choć ciągle się uczy. Nie pomaga też to, że jest źle ustawiany - sam Trapattoni zwracał na to uwagę. Anderson kontuzja na 2 miesiące. Scholes i Giggs mają swoje lata i nie mogą grać w każdym meczu. Brakuje kogoś takiego jak Scholes.

Dragonit
24-02-2011, 18:48
Dobra, dzisiaj remis 1:1 (Lech strzela pierwszy) i przechodzimy dalej :D

Marc d'Angers
24-02-2011, 19:15
Inter - Bayern : bardzo fajny mecz bym nawet powiedział. Szkoda tych wszystkich sytuacji Interu. Bayern miał mnóstwo szczęścia. Szczególnie utkwił mi "opadający liść" Sneijdera po uderzeniu z rzutu wolnego. Piłka spadła wręcz na górną siatkę bramki Bayernu.

Nie wiem, ale wydawało mi się, że powinien zostać podyktowany rzut karny za faul Tymoszczuka na Eto'o na początku meczu. Tymoszczuk wszedł nogami w nogi Etoo dość brutalnie - jak dla mnie karny się należał.

Sam Fisher
24-02-2011, 19:16

Nie wiem, ale wydawało mi się, że powinien zostać podyktowany rzut karny za faul Tymoszczuka na Eto'o na początku meczu. Tymoszczuk wszedł nogami w nogi Etoo dość brutalnie - jak dla mnie karny się należał.
A tej sytuacji nie widzialem, bo obejrzałem dziś dopiero powtórkę meczu, ale zacząłem dopiero gdzieś od 20 minuty.

Marc d'Angers
24-02-2011, 19:23
Nie potrafię dokładnie powiedzieć w której minucie była ta sytuacja, ale możliwe, że przed 20. . Dla mnie był to ewidentny błąd sędziego, podobnie jak w meczu Chelsea - Olimpique Marsylia, także w LM.

Sam Fisher
24-02-2011, 22:58
Ach co za pech w końcówce meczu :/ Pięknie przyłożył tam Wilk.

Maharbal
24-02-2011, 23:18
I połowa to była totalna porażka-no grali tak słabo że słów brakowało :? Dopiero w drugiej zaczęli grać na przyzwoitym poziomie, ale jak widać to było za mało, nawet na tą przeciętną Bragę. Gancarczyk jakby zagrał dwa różne spotkania-w pierwszej połowie ogromna padaka, w drugiej z kryciem i bieganiem dobrze. Zmiany Wilka i Ubiparipa prawie nic nie wniosły, chociaż tego drugiego można trochę usprawiedliwić tym, że prawie nie dostawał piłek od linii pomocy. A skoro o niej mowa to niestety, ale jej postawa pozostawiała bardzo wiele do życzenia.
Analiza może trochę ,,na gorąco", ale moim zdaniem ,,szmata" Kotorowskiego trochę ustawiła spotkanie. 2 bramka niby ze spalonego, ale na sędziów nie ma co liczyć, no i niestety to Bosacki ją spowodował-o ile przez resztę meczu grał dobrze, o tyle jego duży błąd zaważył na utracie kolejnego gola. Cóż, należało po prostu coś strzelić, a okazji trochę było(pod koniec meczu, ale jednak). To minimalnie przestrzelone uderzenie Rudnevsa i potem poprzeczka Wilka były najdogodniejsze do uzyskania bramki kontaktowej.
Z innych sytuacji, czerwona kartka dla Kikuta trochę przesadzona-w moim odczuciu za to wejście wystarczyłaby żółta.
Jeśli idzie o drużynę gospodarzy wyszło zwyczajnie to, że oni ten dwumecz mieli w trakcie sezonu ligowego, a to z pewnością w sporej mierze przyczyniło się do takiego a nie innego rezultatu. Ten cały Alan grał z nich najlepiej, reszta towarzystwa raczej średnio dobrze.

Zaprawdę, bardzo szkoda tej porażki, ten dwumecz można było spokojnie wygrać :(

Dragonit
25-02-2011, 12:06
Mniej więcej jak u góry, nie mam siły nic pisać.

odi.profanum
25-02-2011, 12:51
Dobra, dzisiaj remis 1:1 (Lech strzela pierwszy) i przechodzimy dalej :DOj coś nie pykło. Szkoda, ze Lech zaczął grać w 90 minucie po tym jak świetną zmiane dął Kikut, który opuścił boisko za czerwoną kartkę.

Krzyzak
25-02-2011, 14:23
świetną zmiane dął Kikut, który opuścił boisko za czerwoną kartkę.
Całkowicie popieram. Koleś chyba myślał, że jest jak Messi i czasami w polu karnym chciał zrobić rzeczy, które potrafią tylko zachodnie gwiazdy...

Dragonit
25-02-2011, 14:34
Oj coś nie pykło.
O jaa, sorry, to się już nie powtórzy :oops:

OskarX
25-02-2011, 15:21
W lm same niespodzianki, same remisy. Podobał mi się tylko mecz Arsenalu. Real mnie bardzo zawiodl, tak samo jak M.U i Inter. Mecz z bayernem byl bardzo ciekawy i szykował się kolejny remis, ale moim zdaniem bramkarz popełnił błąd tak jak Kotorowski i wypuścił piłkę na pole. Poziom sędziowski we wszystkich meczach ponizej 0. W meczu Lecha nasi co chwilę dostawali z łokci w twarz i padali jak muchy, potem ta bramka z pol metrowego spalonego, a sedzia nic.

Nagano
26-02-2011, 15:26
Hmm wczoraj się zaczęła runda wiosenna najzabawniejszej, najbardziej zrównoważonej i najciekawszej ligi na świecie a tu nic? :D
Pojedynek ostatniej i mocno zmienionej Cracovii z walczącą o majstra ustabilizowaną Legią i wynik zadowalający malkontentów 3:3. Pasy 3 razy wychodziły na prowadzenie, ale i tak skończyło się remisem. Może z tej mąki będzie chleb, ale jak dla mnie to i tak spadną. Szkoda, że bez Cabaja i Polczaka nie będzie już tak zabawnie 8-)
Vrdoljak w walce o piłkę upadł w polu karnym uderzając głową i tracąc przytomność. Liczba karetek wjeżdżających na murawę podczas inauguracji rundy nie zmienia się* ;)

W Gdyni Arka na swoim nowym estadio podjęła Wisłę. Gdy wydawało się, że padnie bezbramkowy remis ten chuliganik Małecki strzelił ładną bramkę w ostatnich minutach. Otwarcie nowego stadionu nie powiodło się, a Arka musi się szybko otrząsnąć, żeby dalej grać w Ekstraklasie. Wisła za to zbliżyła się jeszcze bardziej do czołówki.

* Inauguracja rundy jesiennej i nieprzytomny Bosacki po zderzeniu z Ukahem.

Dragonit
26-02-2011, 17:37
Szkoda, że puścili mecz Arki (która zawsze gra najnudniejsze spotkania, wiosną był jeden wyjątek). Tylko dla Melliksona (niezły kot z niego) i bramki Małeckiego warto było oglądać, za to spotkanie w Krakowie musiało być emocjonujące. Dzisiaj remis w nudnym meczu :P szkoda, że akurat w osiemnastkę leci hit Bundesligi, bo nie obejrzę, ale wiadomo, że nie to jest najważniejsze :D

ThorGal77
26-02-2011, 18:21
No wczoraj ładnie wydymał sędzia Legie ;) najpierw nieuznana bramka, po strzale głową ( już nie wiem kogo ) piłka przekroczyła linię i później ten ich bramkarz ją wyciągnał i sędzia w swej nieskończonej mądrości nie uznał bramki, a potem Nitabazonkiza przyjął sobie rączką i odegrał do tego co strzelił brame.... śmiech na sali... i ktoś powie że wynik nie drukowany...

Aquila
26-02-2011, 20:28
dobry mecz Pasow :D szkoda Areczki, ale gts zawsze na fuksie 1 bramka wygrywa... i jeszcze ten napinacz strzelil. zazdroszcze murawy stadionu AG.

piszesz cos o dymaniu ? to gdzie czerwien dla borysiuka ?

BVB ladny pogrom :mrgreen:

jutro licze na konkret doping, zydki lubia sie spinac, zobaczymy czy czyms zaskocza.

27-02-2011, 11:51
jutro licze na konkret doping, zydki lubia sie spinac, zobaczymy czy czyms zaskocza.

Ja liczę na to że kuchenkorze, podtrzymają swoją tzw. passę od spotkania z Groclin Warszawa :D
Z innej bajki, cieszą mnie wyniki Realu Madryt, Barca sama nie musi nawet wszystkiego wygrywać, dzięki temu że Real nie wygrywa swoich spotkań...

roman zabawa
27-02-2011, 12:21
W Gdyni Arka na swoim nowym estadio podjęła Wisłę...

Khem, na swoim to może na korcie i to też nie, bo Ryszard Krauze im zabrał.
Jak już to na miejskim, gdzie się wtarabanili Bałtykowi 8-)

Nezahualcoyotl
27-02-2011, 19:58
WOW :shock: zulusi pokonali kanonierow w Carling cup 2-1...polowa miasta juz warjuje :x
Zas w Polsce z wyjatkiem wyniku Wisly przeciwko Arce jestem zadowolony.Trzeba skopac gdanszczan 5 Marca(wszak gramy u siebie) i bedzie spoko ;)

Dragonit
27-02-2011, 20:44
Meczyk Borussi niezły :D a ten prezesik się napinał, że Dortmund nie ma szans itd., to się zdziwili. Koln na szczęście też wygrało.
Grosicki w Turcji hattricka walnął :shock: na razie 6 meczów i 5 bramek, szkoda, że przyszedł w połowie sezonu, bo jeszcze o króla strzelców by powalczył. Szkoda Szczęsnego i Arsenalu ...

Rafi
27-02-2011, 20:48
Fakt faktem Polacy przyczynili się do sukcesu Birmingham...

Nezahualcoyotl
27-02-2011, 21:04
Dokladnie Szczesny i Koscielny pokazali po mistrzowsku co to znaczy nieporozumienie :lol: ;) No co oni po polsku nie moga sie dogadac ze soba czy jak :mrgreen: :?:

Osgiliath
27-02-2011, 21:20
Dokladnie Szczesny i Koscielny pokazali po mistrzowsku co to znaczy nieporozumienie :lol: ;) No co oni po polsku nie moga sie dogadac ze soba czy jak :mrgreen: :?:

Może to spowoduje, że Szczęsny zejdzie trochę na ziemię ze swoim cwaniakowaniem. Rozumiem pewność siebie, ale naśmiewanie się z innych (vide przestrzelony karny A. Cole'a z Chelsea), mając dopiero 20 lat i bardzo mało doświadczenia jest nieporozumieniem.

Nezahualcoyotl
27-02-2011, 21:31
Mlody to i glupi jeszcze jest :lol: Zarabiasty filmik
http://www.youtube.com/watch?v=Ln-HDBSw ... grec_index (http://www.youtube.com/watch?v=Ln-HDBSwU2I&feature=feedrec_grec_index)

Dragonit
27-02-2011, 21:39
www.youtube.com/watch?v=6LhvioZJza4 (http://www.youtube.com/watch?v=6LhvioZJza4)
www.youtube.com/watch?v=7pn9dGz2Z_A (http://www.youtube.com/watch?v=7pn9dGz2Z_A)
www.youtube.com/watch?v=pY9F1_dt66U (http://www.youtube.com/watch?v=pY9F1_dt66U)

linki do bramek Grosickiego, szkoda, że głos spóźniony. w 3 ładnie ich porobił, hehe.

Aquila
27-02-2011, 22:07
zajac, dobry ten filmik ;) licze na mobilizacje podczas euro. oby tylko do tego czasu nie powsadzali za kraty wiekszosci dobrych chlopakow.

odnosnie dzisiejszego meczu - tego sie nie spodziewalem, totalne zero ze strony lodzkich kibicow. oczywiscie super akcja - rzucanie racami w piknikow na IV.

z mojej perspektywy oceniam nasz doping na miazdzacy. teraz fajne wyjazdy, najpierw do Gdyni a pozniej do Krakowa :D :D

na pewno race przejda teraz... swoja droga - co to za prawo mamy ? gosc po pijaku zabil dziecko, dostal w zawiasach 2 lata i sie smieje, a tu chlopaka z Legii tak samo karzą... plus zakaz...

Grosik ladnie tam sobie radzi, zobaczymy jak dlugo. odnosnie Szczesnego, to chyba Tomaszewski ostatnio mowil, ze mlody jest i nie raz jeszcze popelni blad i bedzie zalamany, kwestia tylko tego jak szybko sie pozbiera i czy nadal bedzie sie staral.
jeszcze bym go nie skreslal, smiesza mnie glosy mowiace o jakims Sandomierskim, ze jest niby lepszy :lol:

Pop517
27-02-2011, 22:15
ładne bramy ale zauważcie jakie piękne podanie w 3 akcji ;) szacun dla tego pana że wspaniale mu wystawił piłkę

Nagano
28-02-2011, 14:22
odnosnie dzisiejszego meczu - tego sie nie spodziewalem, totalne zero ze strony lodzkich kibicow. oczywiscie super akcja - rzucanie racami w piknikow na IV.

z mojej perspektywy oceniam nasz doping na miazdzacy.

Jak żyję takich głupot nie czytałem :lol:

Aquila
28-02-2011, 16:32
bo ? cos sie nie zgadza z czerwonym punktem widzenia ?

Nagano
28-02-2011, 16:54
Trochę obiektywizmu by Ci się przydało Aquila ;) Rzucanie racami, ok też tego nie podzielam, ale to, że u was kibol pobije swojego kibica to jest ok? Wcześniej też pisałeś "zydki lubia sie spinac". Powstrzymałem się od komentarza, ale teraz przy okazji napiszę - Jesteś hipokrytą wyzywając nas od żydów mając zgodę z Cracovią, z (nie)słynnym Jude Gang na czele.

Stadion przy Bułgarskiej. Wygląda okazale z zewnątrz, ale jeśli ma się tam odbyć Euro to czarno to widzę. Wynik meczu mógłby być zgoła inny gdyby nie murawa. Jak nie ma meczów wpuszczacie tam dziki? Piłka odbijała się jak chciała. Druga sprawa, 2000 kibiców gości i tylko 3 bramki - śmiech na sali. Ostatni kibice weszli 5 minut przed końcem meczu. Żeby było śmieszniej, całkowicie oblodzone schody, śnieg po kolana oraz woda pod dachem, no marzenie. Cieszcie się, że Boniek zainterweniował w waszej sprawie w meczu z Bragą. Doping po obu stronach nie był powalający, ale z tym miażdżeniem to przesadziłeś. Po odpadnięciu z Ligi Europejskiej widać było znaczny odpływ kibiców sukcesu.

Na meczu obecna delegacja z CSKA.

Nezahualcoyotl
28-02-2011, 17:24
Powrot na "stare smieci" :lol: ;)
http://www.ligapolska.pl/index.php?dzia ... kul=191728 (http://www.ligapolska.pl/index.php?dzial=aktualnosci&artykul=191728)

Aquila
28-02-2011, 17:46
Jesteś hipokrytą wyzywając nas od żydów mając zgodę z Cracovią, z (nie)słynnym Jude Gang na czele.

z tym, ze Krakusy sie nie spinaja o to. nawet podales nazwe.

. Doping po obu stronach nie był powalający, ale z tym miażdżeniem to przesadziłeś. Po odpadnięciu z Ligi Europejskiej widać było znaczny odpływ kibiców sukcesu.

i dobrze, zostaja najwierniejsi. byles chociaz na tym meczu ? pare razy sie przebiliscie, nic wiecej.

inna sprawa ze dlugo nie bedziecie miec nawet takiego estadio ;)

edit: pozniej sie nie dziw, ze ida zakazy za race -wykorzystywanie ich do opraw - super sprawa, nawet rzucanie zrozumiem bo nie pierwszy raz to widze ;) ale w okresie takiej nagonki to wiesz... niedwiedzia przysluga.

tak serio - rzeczywiscie stadionik ma mase niedopracowan (oprawe, flagi juz tez zalalo)

odi.profanum
28-02-2011, 22:12
Zastanawiam się jak to możliwe, ze wybudowali takeigo bubla. Przecież stadion kosztował blisko 800mln euro :roll:

Dragonit
03-03-2011, 10:21
No i Lech w półfinale Pucharu Polski, choć Polonia zagrała naprawdę dobrze, jak Sobiech dostał czerwoną kartkę, to i tak nie było widać, że grają w 10 ;)

Lewy w końcu strzelił, i to nieźle, ogólnie dobry mecz, żałuję tylko, że Peszko i Matuszczyk kontuzjowani. Spotkanie Wisły z Ruchem też ciekawe, akcja przy trzeciej bramce i asysta roku :shock: Ruch zajebistego bramkarza ma, mimo, że wpuścił 3 bramy.

Maharbal
05-03-2011, 17:53
http://www.youtube.com/watch?v=_J5XbH0H0rM

Bramka Lewandowskiego z ostatniego meczu z Köln.

Nie wiem, czemu komentatorzy z Canal + tak zachwycali się golem Jirsaka. Uderzenie jakich wiele. Za to gol Kwieka z meczu Górnik-Zagłębie spokojnie może pretendować do bramki sezonu.

Dragonit
05-03-2011, 22:14
W meczu Górnika były 3 piękne bramki, Sikorski bodajże z woleja zajebiście i ten Jeż też. Lech w 5 minut 3 bramki :D Ślusarski zaskakuje, większość skazywała go na pożarcie, a tu najpierw w pucharowym meczu wypracował karnego i strzelił gola, dzisiaj też gol i asysta, ładnie.

Aquila
06-03-2011, 10:31
Noo ta pierwsza brama dla KSG :shock: Sikorski tez ladnie, ale super byla tez ta bramka Jeża :mrgreen: ale fajnie podkrecil.

A wyjazd na Arkę bardzo fajny, tylko szkoda Areczki - do 80 minuty nic nie odstawali, a tu pyk, nawet Mikolajczak strzelil :D
Mega brame mogl zdobyc Ubiparip, szkoda ze przewrotka nie weszla. I dobrze, ze Slusarz sie odnajduje w Lechu. Zawsze wieksza radocha, ze prawdziwy Lechita strzela.

Ale nie ma sie co podniecac, bramki w sumie z niczego, po przeblyskach, wyczekiwanie na bledy. Nie tak ma to wygladac.

Nezahualcoyotl
06-03-2011, 11:37
Dwa wyjazdy(Puchar i liga) i dwa remisy :? ...no lepsze to niz porazki.Chociaz mamy jeden zalegly mecz to lepiej byc uciekajacym niz goniacym fotel Lidera ;)
Zas dzisiaj "Derby W-wy" z druzyna z...Wielkopolski :lol: :mrgreen:

06-03-2011, 12:09
Widzew się obudził, meczu niestety nie widziałem, ale zwycięstwo się liczy, było z tego co czytałem, lepiej niż z kuchenkorzem ;) . Szkoda ze polityka transferowa nie istnieje tak naprawdę w Widzewie i reszcie polskiej ligi, ciekawi zawodnicy odchodzą...ech.... :evil:

Aquila
06-03-2011, 15:07
Luis Suarez :o

Sam Fisher
06-03-2011, 15:08
Luis Suarez :o
No niestety :( widzialem to i z bolem serca przyznaje ze zrobil to swietnie :(

no i dupa 2:0 'asysta' Naniego

Aquila
06-03-2011, 15:17
Nani co za pajac.

Sam Fisher
06-03-2011, 16:00
Pogrom. Po prostu pogrom. 3 gole Kuyta to nie przypadek.

Marc d'Angers
06-03-2011, 19:55
W Mediolanie też był dzisiaj pogrom :) Inter - Genua 5:2. Najpiękniejsze były bramki Eto'o (56') i Nagatomo.

06-03-2011, 20:46
to podobno Naniego
http://img.mobypicture.com/21de0927afce ... d_view.jpg (http://img.mobypicture.com/21de0927afce7863fedde73237ae7d0d_view.jpg)

Dragonit
06-03-2011, 20:54
. Szkoda ze polityka transferowa nie istnieje tak naprawdę w Widzewie i reszcie polskiej ligi, ciekawi zawodnicy odchodzą...ech.... :evil:
Niby dużo odeszło, ale też ilu ciekawych przyszło ;)
Piękny mecz Legii dzisiaj, mega tempo, agresja, sytuacje, rajdy obrońców, trochę Borussie mi to przypominało. Powinno być znacznie wyżej niż 1:0, ale Przyrowski w znakomitej formie. Hubnik też świetnie, wygląda na to, że był to mega transfer, Legii brakowało takiego silnego napastnika z dobrym strzałem.
I fajnie, że Liverpool wygrał, bo Arsenal bliżej majstra. Szkoda, że mogłem obejrzeć tylko kilkanaście minut spotkania.

Barsa
08-03-2011, 23:18
Kartka van Persiego była z dupy, niby w myśl przepisów ale jednak to nie powinno się zdarzyć. Nie wiem dlaczego, ale po tej kartce było mi wstyd.... nie wierze w żadne teorie spiskowe, ale to nie powinno się zdarzyć. Inna sprawa, że w dwumeczu Barca była lepsza... Druga sprawa, że sędzia skrzywdził w Londynie Barce.

Arsenalowi awans się nie należał, oddali w ogóle jakiś strzał na bramkę......??

Barca grała od 3 bramki jak frajerzy, jedna kontra(Duńczyk był blisko) i były problem... nie wiem co się dzieje, za pewni siebie są?? Nie wiem....

Brawo Szachtar!!

ps. hajerzy Barcy będą mieli pożywek teraz... tak samo jak po meczach z Chelsea, tak wtedy Ovrebo podarował Barcie awans tylko, że łatwiej byłoby Barcie w Londynie jakby wcześniej Stark na Camp Nou podyktował ewidentnego karnego na Henrym. O tym się nie pamięta, a inaczej byłoby na Stamford, gdyby Barca jechała tam z zaliczką bramową.... Także nie wierze w żadne spiski, bo Barca też ma często w plecy od sędziów(np. trzecia bramka[decydująca o awansie] w Mediolanie ze spalonego i choćby ten Stark)...

odi.profanum
08-03-2011, 23:27
ps. hajerzy Barcy będą mieli pożywek teraz... tak samo jak po meczach z Chelsea, tak wtedy Ovrebo podarował Barcie awans tylko, że łatwiej byłoby Barcie w Londynie jakby wcześniej Stark na Camp Nou podyktował ewidentnego karnego na Henrym. O tym się nie pamięta, a inaczej byłoby na Stamford, gdyby Barca jechała tam z zaliczką bramową.... Także nie wierze w żadne spiski, bo Barca też ma często w plecy od sędziów(np. trzecia bramka[decydująca o awansie] w Mediolanie ze spalonego i choćby ten Stark)...Kur** Inter ich u siebie doslownie jebal jak chciał; 2 spalone zagwizdał, których nie było. Wiec skończ pisać głupoty o tym meczu bo tylko im przsługe zrobił bo sie powinno skonczyc 5:1. Granie rewanzu na Camp Nou nie maiłoby wtedy wiekszego sensu... A Chelsea to po prostu wyrzucił z finału. Barcelona na tym Camp Nou to gówno grała tak samo jak i na Stamford. Przecież to Drogba na Camp Nou miał sam na sam :shock: więc o czym ty mówisz? O posiadaniu piłki, o celnych podaniach? Licza się klarowne sytuacje i bramki a tych Barcelona z Chelsea i Interem nie umiała sobei stworzyć...
A co do Arsenalu. Dobrze sie bronił, no ale sędzia zrobił swoje; karny z dupy lub mocno dyskusyjny - więcej było tam teatrzyku Pedro niż faktycznego faulu, kartka na van Persim absurdalna. "now we see more" :lol: :lol:

09-03-2011, 00:12
Jako sympatyk Barcelony, i czujący dawny sentyment do AC Milan- uważam że nie ma co wracać do poprzednich sezonów, było, minęło i ważne jest tu i teraz. Co do sędziowania, jak FIFA z UEFA nie zmienią pewnych rzeczy, nie wprowadzą nowinek technicznych to błędy sędziów będą jak zawsze nieodwracalnie wpływać na rozgrywkę i wyniki spotkań...
Podchodziłbym z dystansem do tego, bo jeszcze niejeden sędzia sprokuruje wynik, z drugiej strony, odnośnie statystyk meczu Barcy z Arsenalem są miażdżące na korzyść Katalończyków, czy inaczej wyglądałby mecz bez czerwonej kartki? Pewnie tak, podobnie było w finale LM z Arsenalem...
Mam nadzieję że już nie będzie kartkowania na niekorzyść przeciwników Barcy :roll:

odi.profanum
09-03-2011, 00:45
Barcelona zawsze fajnie gra dla oka, ale kwestia dyskusyjna czy w 11 na 11 Arsenal nie potrafiłby sie obronić. Sędzia zdecydowanie najgorszym aktorem dzisiejszego "teatrzyku". A tak chciałem jakiejś swieżej krwi a nie ciągle te barcelony i manchestery. Gdzie czasy Depo, co lało Milan 4:0, Monako co pyknęło Real. Hehe, to była LM.

Barsa
09-03-2011, 08:50
karny z dupy lub mocno dyskusyjny

I po tym z jakże obiektywnym odi.profanum nie ma co się wysilać na odpowiedz... bo on swoje zdanie już ma wyrobione i nic go nie zmieni,...

http://www.youtube.com/watch?v=AY0IFcJ44d0

Jak to jest karny z dupy lub mocno dyskusyjny... to 5:0 też było z dupy albo mocno dyskusyjne :lol: :lol: :lol:

Jak mówiłem, hejterzy Barcy będą mieli zajęcie, ale fajne, że na stronie Arsenalu, innych stronach kibicowskich jest looz, przeważają stonowane opinie i będące bliżej rzeczywistości, niż "nie lubię Barcy bo tak, i będę źle o nich pisał zawsze i wszędzie".

ps. a jeszcze jedno gdzie ja pisałem coś o stylu meczu z Chelsea, posiadaniach piłki itd.... ja tam napisałem tylko o ewidentnym karnym na Henrym.

ps.2 jeszcze kibice Arsenalu przypomnieli mi o żółtku dla Kościelnego za faul na karny oraz o faulu na Messim w pierwszej połówce w polu karnym.... cóż widać widzą więcej ode mnie w czasie meczu, dla mnie za duże emocje :P

odi.profanum
09-03-2011, 11:15
Zebyś się nie zdziwił jak Real ich pyknie tą wspaniała Barcelonę w finale Pucharu Hiszpanii ;)

Sam Fisher
09-03-2011, 11:29
Zebyś się nie zdziwił jak Real ich pyknie tą wspaniała Barcelonę w finale Pucharu Hiszpanii ;)
No ja bym okropnie zdziwil sie gdyby udaloby sie im ta sztuka

Furvus
09-03-2011, 11:46
Meczu nie widziałem, więc się nie wypowiem, ale Arsenalu szkoda. Jeszcze w lidze mają szansę na mistrza, może tam się uda. Chociaż jak zdobędzie go Manchester, to też nie będę płakał ;)

Maharbal
09-03-2011, 11:53
Z tego co widzę karny był z gatunku takich które zarówno można gwizdnąć jak i nie. Niektórzy sędziowie nie podyktowaliby ,,jedenastki" w tej sytuacji.

Barsa
09-03-2011, 12:14
Ja skomentuję to tylko tak.. nawet piłkarze Arsenalu nie komentowali decyzji sędziego, nawet kibice Arsenalu na swojej stronie ani się zająkną, że tego karnego nie było(swoją drogą chciałbym przekrojowo, żeby tacy kibice jak Kanonierów kibicowali Barcie... są przygłupy jak to wszędzie, ale o wiele mniej ich niż na stronach klubów Realu, Barcy czy Man UTD. Dawno nie widziałem tak rzeczowej krytyki trenera klubu, któremu się kibicuje)... nie wiem więc w jakich okolicznościach dla niektórych mają być karne jak nie w takiej jak ta... atakujący wypuszcza piłkę, obrońca próbuję ją przejąc jednak nie trafia w nią, mało tego wiele mu do tego brakuje, trafia natomiast w nogi atakującego... jak tu nie ma faulu to naprawdę ja się nie znam na przepisach gry w piłkę nożną. Sędzia mógłby tego nie gwizdnąć tylko wtedy, gdyby nie widział sytuacji... tu widział ją dobrze, dodatkowo miał chyba jednego za bramką i na linii, więc... karny.

Dyskutować to można nad rekami w polu karnym, przy ciele czy nie, nabita czy nie itd.... to jest ciężka sprawa, tu nawet powtórki nie pomogą.

ps. http://mundialowo.blox.pl/2011/03/Przer ... ony-2.html (http://mundialowo.blox.pl/2011/03/Przerazenie-Barcelony-2.html)

Super motyw :lol:

Sam Fisher
09-03-2011, 12:32
Barsa...to Cie ucieszy :D
http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... 393&kom=ok (http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=33393&kom=ok)
Real juz zdaje sobie sprawe, ze nic nie wygraja i szykuja sie do nastepnego sezonu :lol:

Barsa
09-03-2011, 12:37
Eeee... przecież zawsze w tym okresie zespoły pokazują w jakich koszulkach będą grać w następnym sezonie, nihil novi. Strój Barcy, co prawda to jeszcze nie jest oficjalna sprawa, też już był ogłaszany...

09-03-2011, 14:26
nawet kibice Arsenalu na swojej stronie ani się zająkną,

No tu się nie zgodzę. Po meczu odwiedziłem ich stronę i były komentarze na ten temat.
A co do koszulek, tu masz ponoć nowe Man Utd http://www.youtube.com/watch?v=_4FJBZpHuMA

btw mina murzynki z tego zdjęcia bezcenna. :D

Aro137
09-03-2011, 19:00
Szkoda, że Arsenal odpadł :( Za to chociaż wszedł dalej Szachtar. Dzisiaj dwa kolejne mecze Tottenham vs Milan i Schalke 04 vs Valencia. Szykują się dwa świetne mecze 8-)

Aquila
09-03-2011, 23:12
Szkoda, ze Tottenham dzis nic specjalnego nie pokazal, moze to przez to ze Bale wszedl w drugiej dopiero ? dobrze, ze dziadki odpadly :D

Sam Fisher
10-03-2011, 08:01
Szkoda, ze Tottenham dzis nic specjalnego nie pokazal, moze to przez to ze Bale wszedl w drugiej dopiero ? dobrze, ze dziadki odpadly :D
Najwazniejsze, ze udalo im sie. Spodziewalem sie jednak raczej bardziej zdecydowanych atakow.

11-03-2011, 09:09
Dawnych wspomnień czar. Polski klub złożony z polskich zawodników w LM. Zawodnicy grają w jednym klubie z 6 lat itd... :oops:

- To były inne czasy. Wtedy Widzew składał się głównie z polskich zawodników. Był Ukrainiec Andriej Michalczuk, ale traktowaliśmy go jak Polaka. Kiedyś piłkarze nie zmieniali klubu co pół roku, przez co bardziej się do niego przywiązywali. Byłem w Widzewie przez sześć lat i to był bardzo udanych okres. Podobnie było w Wiśle. Może było więcej zagranicznych zawodników, ale trzon stanowili Polacy.

http://www.sport.pl/sport/1,67926,92356 ... islak.html (http://www.sport.pl/sport/1,67926,9235682,Miroslaw_Szymkowiak___poznanski_wi dzewiak_i_wislak.html)

MateuszKL
11-03-2011, 13:40
Czaiłem się tutaj, żeby wyłapać jak jakiś z tutejszych fanatyków Jagi napisze, że sędziowie im przeszkadzają. Ale widzę, że już siedzicie cicho. :D

Dragonit
12-03-2011, 00:42
Znowu mega bramki, Borysiuk, Kaźmierczak, Mila :D

Aquila
16-03-2011, 21:40
o tak ! pieknie to Marcelo z Krycha rozegrali :mrgreen:

Achilleus
16-03-2011, 21:44
W zeszłym roku też Real strzelił pierwszy a skończyło się na 1-1 i odpadnięciem wicemistrza Hiszpanii. Liczę, że w tym roku będzie podobnie. Visca el Barca! :P

OskarX
17-03-2011, 09:01
Real wygra ligę mistrzów :P

odi.profanum
17-03-2011, 09:22
Oby Barcelone dostali w półfinale to będzie bardziej bołało jak ich wyeliminują. A Mu w ćwierfinale, by tradycji stało się za dość 8-)

Krzyzak
17-03-2011, 09:49
Real nie wygra chocby z tego powodu, że trafi prędzej czy później na Barcelonę i dostanie od niej baty. Chciałbym, żeby zagrali z Szachtarem. Nie zdziwiłbym się, gdyby przegrali. Najlepszym graczem Realu i tak jest Casillas i Ozil, bez których gra tam by nie istniała. Marcelo też daje radę, choc za mocno zapuszcza się w ofensywę i w końcu dostanę bramę z takiego czegoś.

17-03-2011, 18:48
Real wygra ligę mistrzów :P
Hmmmm...patrząc na grę wczoraj, raczej wątpię. Jeszcze trochę im brakuje, nie mówię odnośnie Barcy, ale każdy kto widział mecz Interu będzie wiedział o co mi chodzi... :D

odi.profanum
17-03-2011, 21:21
Real nie wygra chocby z tego powodu, że trafi prędzej czy później na Barcelonę i dostanie od niej baty. Chciałbym, żeby zagrali z Szachtarem. Nie zdziwiłbym się, gdyby przegrali. Najlepszym graczem Realu i tak jest Casillas i Ozil, bez których gra tam by nie istniała. Marcelo też daje radę, choc za mocno zapuszcza się w ofensywę i w końcu dostanę bramę z takiego czegoś.
Z Barcelona jak grali w LM to ich je**li, więc spokojnie. Poza tym coś się skład w Barcelonie posypał. Szkoda Abidala, ale tym lepiej dla Realu, bo grał dobrze.
A Marcelo po to się zapuszcza do przodu, by go 2 pivotów asekurowało - jak ktoś kojarzy taktykę Realu z 2000r (4 2 2 2 ) to wie o czym mówię.

Aquila
17-03-2011, 22:26
http://www.youtube.com/watch?v=yBrD1eWo ... r_embedded (http://www.youtube.com/watch?v=yBrD1eWo-6E&feature=player_embedded) ahaha co za idiota :lol: ale w sumie, dziwi to kogos ?

odi.profanum
17-03-2011, 23:02
http://www.youtube.com/watch?v=yBrD1eWo-6E&feature=player_embedded ahaha co za idiota :lol: ale w sumie, dziwi to kogos ?
http://www.youtube.com/watch?v=4V3_FAXQcwU tu tez sie ladnie pokazal. Ciekawe czy by tak pajacowla przy Tottim :D

Aquila
17-03-2011, 23:09
brak mi slow... o ile sie nie myle Vieira gra w City ? nie mogl go przywolac do porzadku jak niegdys Materazzi ? (wyplacil mu liscia, Ibra sie oburzyl na to hehe)

Marc d'Angers
18-03-2011, 10:03
http://www.youtube.com/watch?v=j8HscM9qZh0 ciekawa rozgrzewka :)

Krzyzak
18-03-2011, 12:38
Ciekawe losowanie.

Real - Tottenham
Chelsea - Man. Utd
Barcelona - Szachtar
Inter - Schalke

A w półfinałach :
zwycięzca pary 4 - zwycięzca pary 2
zwycięzca pary 1 - zwycięzca pary 3

Czyli Real odpada w półfinale, Barcelona dostaje się do finału. Ciekaw jestem jedynie kto przejdzie z pary Manchesteru i Chelsea i mimo, że jestem za Chelsea to wydaję mi się, że przejdzie Man Utd. Inter raczej w półfinale odpadnie, bo Schalke teraz raczej nie sprawi żadnej niespodzianki.

Dragonit
18-03-2011, 14:15
Dobrze, że odpadnie angielski zespół, tak to w półfinale mamy Tottenham, Barcę, Inter i Chelsea. Schalke vs Inter zapowiada się na dobrą dawkę melatoniny.

Rafi
18-03-2011, 14:56
Nie wydaje mi się aby Koguty mimo chwilowych przebłysków wyeliminowały Real, który gra deczko lepiej od Milanu... Schalke pewnie też nie poradzi sobie z Interem, niby wyeliminowali Valencie, która sobie nieźle w lidze radzi, ale porażka 4-0 z Saragossą swiadczy chyba o tym, ze byli calkowicie bez formy. Chelsea vs Mutd to pewnie będzie rowna walka, bez wiekszej roznicy bramek w dwumeczu. Ciekawi mnie na koniec tez to, jak Szachtar zagra z Barcą na Ukrainie, bo na Camp Nou raczej nie mają szans.

18-03-2011, 15:20
obstawiam

półfinał:
Man Utd - Inter
Real - Barca

Finał:
Man Utd - Barca

1 miejsce Manchester
2 Barca
3 Real

:D

Solve Lind
18-03-2011, 15:40
Liczyłem że mój Inter trafi na Barce. Za to jest kolejny pojedynek z cyklu Serie A vs Bundesliga. Nie musi być tak łatwo jak niektórzy uważają. Oczywiście wierze, że Inter przejdzie. Najciekawsza para to MU z Chelsea, obstawiam MU. Barcelona teoretycznie trafiła tak samo łatwo jak Inter, ale cieszył bym się jak dziecko gdyby odpadała z Ukraińcami. Przygasiło by to trochę nadętych kibiców Pychy Katalonii.
Mój finał marzeń to Inter - Real, a jak będzie zobaczymy;) oby widowiskowo:)

Aquila
18-03-2011, 16:05
Real - Tottenham 1
Chelsea - Man. Utd 1
Barcelona - Szachtar 2
Inter - Schalke 2

Za tymi zespołami jestem :) final? chcialbym Real z Chelsea.

18-03-2011, 16:25
Liczyłem że mój Inter trafi na Barce. Za to jest kolejny pojedynek z cyklu Serie A vs Bundesliga. Nie musi być tak łatwo jak niektórzy uważają. Oczywiście wierze, że Inter przejdzie. Najciekawsza para to MU z Chelsea, obstawiam MU. Barcelona teoretycznie trafiła tak samo łatwo jak Inter, ale cieszył bym się jak dziecko gdyby odpadała z Ukraińcami. Przygasiło by to trochę nadętych kibiców Pychy Katalonii.
Mój finał marzeń to Inter - Real, a jak będzie zobaczymy;) oby widowiskowo:)
Każdy kibic ma prawo się pysznić swoim zespołem, na dobre i na złe :D A jak gra jak gra Barca, to jako sympatyk mam udawać smutnego? Znowu wygrali mecz, znowu...Z drugiej strony tamten sezon w LM nie wyszedł, ale jestem realistą, zawodnicy też ludzie i nie można grać cały czas na 100%...Co do zespołu Szachtara, mocniejsza ekipa z każdym sezonem, widziałem ich w kilku spotkaniach, nie tylko pucharowych i robi wrażenie ich gra. Właściciel nie żałuje pieniędzy na zagranicznych trenerów i zawodników, samych Ukraińców hmmm...za dużo ich nie ma :D
Co do innych spotkań, wszystko jest możliwe, np. Real wcale dobrze nie trafił, ich przeciwnicy nie maja nic do stracenia, a wszystko do zyskania, a jak grają Milan się przekonał...
Dobrze by było żeby zespoły wygrywały, grając ładną ofensywną grą, bez dziwnych czerwonych kartek, ale cóż pomarzyć można ;)

Solve Lind
18-03-2011, 18:05
Eutyches :arrow: Spoko, normalka, że się jest się dumny ze swojej drużyny. Mnie tylko irytuje ta grupa kibiców, która ujada na przeciwnika gdy ten gra nie pod Barce, czyli nieofensywnie. Wtedy neguje się wygraną i jęczy np.: o anty-futbolu Interu, czy okopanym Arsenalu. Tak jakby tylko Barca grała w piłkę. A logiczne jest, że z Barcą skuteczniej gra się defensywnie, i jak komuś zależy na (brzydkim nawet) zwycięstwie to tak zagra a nie zaryzykuje (najpiękniejszej nawet) porażki. Trochę jak w Medku można posłać do boju heavy cav. na heavy cav. i czekać która wygra, ale wiadomo, że piki na konnice lepsze ;)
Chodzi mi o tych zawistnych fanów dla których tylko Barcelona gra w piłkę, a cała reszta to tylko marni naśladowcy.
Pozdro dla normalnych kibiców ;)

Aquila
18-03-2011, 18:11
Ci o ktorych piszesz, to zwykli sezonowcy, dzieci komercyjnej pilki.

18-03-2011, 18:16
http://www.youtube.com/watch?v=lYU-SeVofHs

Balotelli i jego umiejętności w ubieraniu sie :lol:

Aquila
18-03-2011, 18:20
Dawalem juz tego troglodyte. Serio, jakby niedawno z galezi zszedł. :lol:

odi.profanum
18-03-2011, 23:46
Przecież Barcelona zawsze dostawała od Realu ( w ogóle hiszpańskie zespoły odpadały z nimi w LM ), więc Barcelonie nie daje większych szans. Real 10 LM ;)

Marat
19-03-2011, 00:06
Może i dostawała, ale Real dostanie wpierdy od Tottenhamu :lol:

Pop517
19-03-2011, 00:20
ktoś już kupował bilety na ojro? 8-)

odi.profanum
19-03-2011, 01:55
Może i dostawała, ale Real dostanie wpierdy od Tottenhamu :lol:Przeciez Totenham jest słaby :shock: To, że pchnęli słaby Milan ( który gra bez pomocy, z przemeblowaną obroną i bez dobrego bramkarza ) stawia ich w roli faworytów? Poza tym, hiszpańskie zespoły graja bardzo dobrze z drewnianymi anglikami ;)

Krzyzak
19-03-2011, 07:47
Pierwszy raz słyszę, że Milan gra bez pomocy... Boateng, Flamini i Seedorf to moim zdaniem jedna z lepszych pomocy we Włoszech. Flamini jest raczej typem zawodnika, który gra defensywnie, Seedorf potrafi pięknie podac piłkę do kolegi, a Boateng jest zawsze na całym boisku. Teraz mają jeszcze Van Bommela i Emanuellsona ( szczególnie ten drugi jest wart uwagi ). Abbiati na bramce to też mocny punkt Milanu. W 1 meczu co prawda większośc czasu bronił Amelia, ale przy bramce Croucha nie miał szans na obronę. A w drugim meczu Tottenham bardzo dobrze zagrał w obronie przez co wygrał cały dwumecz :P .
Koguty będą ostro walczyc do końca w meczu z Realem i do ostanich minut będzie gorąco, choc niestety znowu błyśnie pewnie Benzema i Ozil i będzie po meczu.

Co do meczów Barcelony i Realu. Co to za różnica czy grają w LM czy w Lidze, skoro są tak samo zmotywowani skoro grają przeciwko sobie dwie największe drużyny w Hiszpanii ( i Barcelona najlepsza w Europie ) ? Nawet powiedziałbym, że bardziej będą chcieli sobie nawzajem dokopac w LM, więc Barcelona prędzej czy później ich rozbije :P.

Solve Lind
19-03-2011, 09:39
Pierwszy raz słyszę, że Milan gra bez pomocy... Boateng, Flamini i Seedorf to moim zdaniem jedna z lepszych pomocy we Włoszech. Flamini jest raczej typem zawodnika, który gra defensywnie, Seedorf potrafi pięknie podac piłkę do kolegi, a Boateng jest zawsze na całym boisku. Teraz mają jeszcze Van Bommela i Emanuellsona :shock: Seedorf... jeden... z lepszych...? Krzyzak chyba rzadko oglądasz Serie A. Aby się nie rozpisywać powiem tylko, że parę kolejek temu Seedorfa jak schodził z boiska to własni kibice wygwizdali. Van Bommel też szybko złapał czerwo na początku swej przygody z Milanem. Ogółem Rossoneri są w przebudowie i jeszcze nie wszystkie trybiki w tej maszynie działają jak trzeba. No poszukują obrońców zatem niech to starczy za ocenę tej obecnej formacji Milaniu.

i Barcelona najlepsza w Europie
błahaha najlepszy w Europie to jest Inter LM i KMŚ ewentualnie Atletico M. :D ale nie Barca. Chociaż dla ciebie jako fana pewnie zawsze i wszędzie będzie najlepsza ale w takim razie co to argument w dyskusji :!: :?: :P

OskarX
19-03-2011, 09:59
ktoś już kupował bilety na ojro? 8-)

Ja niedługo 4 na mecz otwarcia ;)

Krzyzak
19-03-2011, 10:37
Solve Lind
Co do Seedorfa. Przyznasz jednak mimo wszystko, że potrafi jednym zagraniem zadecydowac o wyniku meczu. Van Bommel jest znany z czerwonych kartek, ma respekt u zawodników i w sumie jest dobrym defensywnym pomocnikiem. Zawsze może go zastąpic wspomniany przeze mnie w poprzednim poście Flamini. Co jak co, ale linią pomocy Allegri może manewrowac na dużo sposobów.

Twoim zdaniem najlepszy jest Inter, który nie radził sobie z Bayernem w LM. Cóż, gdyby Ribery i kilku innych zawodników wykorzystało swoje sytuacje w 1 połowie meczu z Interem, to mielibyśmy dziś w cwiercfinale parę drużyn z Bundesligi. Sam zresztą napisałeś, że kibicujesz bardzo Interowi, więc nie pisz mi, że jako fan zawsze Barcelona będzie dla mnie najlepsza :P. Dodatkowo dodam, że kibicuję Milanowi i Arsenalowi. Barcelonę lubię oglądac, bo grają najlepszą i najładniejszą dla oka ( przynajmniej dla mnie ) piłkę.

Solve Lind
19-03-2011, 12:07
Solve Lind
Co do Seedorfa. Przyznasz jednak mimo wszystko, że potrafi jednym zagraniem zadecydowac o wyniku meczu. Van Bommel jest znany z czerwonych kartek, ma respekt u zawodników i w sumie jest dobrym defensywnym pomocnikiem. Zawsze może go zastąpic wspomniany przeze mnie w poprzednim poście Flamini. Co jak co, ale linią pomocy Allegri może manewrowac na dużo sposobów.

Twoim zdaniem najlepszy jest Inter, który nie radził sobie z Bayernem w LM. Cóż, gdyby Ribery i kilku innych zawodników wykorzystało swoje sytuacje w 1 połowie meczu z Interem, to mielibyśmy dziś w cwiercfinale parę drużyn z Bundesligi. Sam zresztą napisałeś, że kibicujesz bardzo Interowi, więc nie pisz mi, że jako fan zawsze Barcelona będzie dla mnie najlepsza :P. Dodatkowo dodam, że kibicuję Milanowi i Arsenalowi. Barcelonę lubię oglądac, bo grają najlepszą i najładniejszą dla oka ( przynajmniej dla mnie ) piłkę.
Ten Seedorf o którym piszesz to przeszłość, dziś więcej psuje niż daje drużynie. Van Bommel ma respekt? Tego nie wiem, ale graczem jak dla mnie jest przeciętnym. Milan w tym sezonie ma świetne działa ale brakuje mu takiej spójności między formacjami i spokoju w defensywie. Przyszło kilku nowych graczy i jeszcze kilku zapewne dojdzie (np. Mexes do obrony) stąd uważam, że drużyna jest w przebudowie i nie ma co od nich cudów oczekiwać. A i bez tego w Serie A daje rade :D
Inter nie radził sobie z Bayernem? Bo ja wiem... Męczył się, ale przeszedł :D Czyli sobie poradził. Reszta to twoje gdybanie co by było gdyby. Taki płacz nad rozlanym mlekiem.
Kibicuj komu chcesz, nie wymagam w tym obiektywizmu, zwracam Ci tylko uwagę, że Barca nie jest obecnie najlepszym klubem w Europie :) Co jest faktem. Może być dla Ciebie najlepsza, ale to inna para kaloszy.
Jako fanowi Milanu życzę Tobie (i Sobie :) ) emocjonujących Derbów Mediolanu, a te nadchodzą wielkimi krokami :) Dla mnie zwycięzca tego meczu powinien mieć tytuł i żeby nie było nie stawiam Interu w roli faworyta.
Pozdro!

Dragonit
19-03-2011, 15:36
błahaha najlepszy w Europie to jest Inter LM i KMŚ ewentualnie Atletico M. :D
ty sobie jaja robisz czy czegoś tu nie rozumiem?

Przeciez Totenham jest słaby :shock:
ile ich meczów widziałeś? w lidze wiele razy tworzyli piękne widowiska, w ogóle co to za gadanie, zespół doszedł tak daleko w lm i jest słaby :lol: pewnie w finale spotkają się dwie przeciętne drużyny.

Kibicuj komu chcesz, nie wymagam w tym obiektywizmu, zwracam Ci tylko uwagę, że Barca nie jest obecnie najlepszym klubem w Europie :) Co jest faktem
a tego faktu jak dowiodłeś? obliczyłeś, że Atletico Madryt jest lepsze?

dzisiaj Śląsk doznaje pierwszy raz za Lenczyka goryczy porażki 8-) a wczoraj dobra beka z oświetleniem i racami, propsy.

19-03-2011, 15:54

Wg mnie wystarczającym jest fakt, że Barca nie wygrała LM w poprzednim sezonie

Sam Fisher
19-03-2011, 16:08

A z drugiej strony Barca ma chyba najlepsze statystyki ligowe...

odi.profanum
19-03-2011, 17:20

Myslę, że lepszym dowodem na to, kto jest lepszy było to, że to właśnie Inter wyeliminował Barcelone ;)
Co mnie liga angielska obchodzi? Dla mnie szału nie grają ( 5 miejsce w lidze ), a co do widowsika to fajnie, ale w LM liczy się przede wszystkim skuteczność. No i jak już powiedziałem, ANGIELSKIE ZESPOŁY MAJĄ PROBLEM Z HISZPANAMI, ZWŁASZCZA Z REALEM.
Choć to lm i wszystko się może zdarzyć.

19-03-2011, 18:03

W ogórkowej lidze to nawet Wisła by dała radę :D

Sam Fisher
19-03-2011, 18:05

W ogórkowej lidze to nawet Wisła by dała radę :D
Taaa. Valerenga to za wysokie progi, a co dopiero liga BBVA ;D

Solve Lind
19-03-2011, 18:12
Dla krótkiego wyjaśnienia tytuł najlepszej drużyny Europy przypisuje się zwykle zwycięscy LM bądź super pucharu Europy. Po te sięgnęły kolejno Inter i Atletico Madryt. To autentyczny fakt nie subiektywne odczucie :) Bez napinek.
Co do obecnych par LM to faworyci są jak zawsze, ale prawda jest taka, że na tym etapie rozgrywek słabych drużyn nie ma. Piękno futbolu leży też w tym, że jest tak nieobliczalny :)

Krzyzak
19-03-2011, 19:23
tytuł najlepszej drużyny Europy przypisuje się zwykle zwycięscy LM bądź super pucharu Europy
No właśnie, tytuł się przypisuje ale osób, które są bezstronne i patrzą na futbol, a które powiedziałyby, że Inter i Atletico są najlepszymi drużynami w Europie jest bardzo mało.

Co do tych problemów, które niby mają kluby Premiership z tymi z BBVA. Równie dobrze mogę powiedziec, że co mnie obchodzą statystyki. Tottenham mądrze prowadzony przez Redknappa jest w stanie wyeliminowac Real, mimo że jego trenerem jest Morinho. Jeśli na wyjeździe Hotspour wygra, lub zremisuje to nie zdziwię się jak u siebie wygra chociażby 2-1. Tyle z mojej strony :P.

Solve Lind
19-03-2011, 21:10
No właśnie, tytuł się przypisuje ale osób, które są bezstronne i patrzą na futbol, a które powiedziałyby, że Inter i Atletico są najlepszymi drużynami w Europie jest bardzo mało.
Jakieś dane statystyczne czy tylko ty i znajomi tak twierdzicie? :) Bez urazy ale posłuchaj sobie wypowiedzi komentatorów czy trenerów drużyn grających z Interem. Z reguły podkreślają z kim grają i zgadnij jakiego określenia używają?
Może to po prostu ty uważasz, że skoro gra Barcy Ci się podoba to jest ona najlepsza i basta bo twoja racja jest bardziej Twojsza niż moja mojsza :D Litości :!:
Inter pokonał Barce i wygrał też LM, czy ci się podoba czy nie tytuł najlepszej drużyny będzie dzierżyć do końca obecnych rozgrywek LM. Kończę tę dyskusje bo jest ona bezproduktywna. Jedni lubią drużyny, które wymieniają ze sobą w meczu 2000 podań inni takie, które potrafią strzelić raz i wygrać, kwestia gustu a o tym się nie dyskutuje :D

Maharbal
19-03-2011, 22:05
A w naszej lidze Lech coraz bliżej towarzystwa u góry, dziś 2:0 z Jagiellonią. No i Cracovia też bardzo dobrze, pchnęli Koronę 3:0 i już tylko 3 pkt do Arki mają :D . Widać, że Szatałow tam dobrą robotę poczynił, choć w osiągnięciu tych wyników ogromny wkład miał też Kaczmarek-złapał taką formę że masakra.

19-03-2011, 22:35
I o to chodzi :D Wygrali...

Od początku meczu lepsze wrażenie sprawiał Widzew. Łodzianie wykorzystywali swoją siłę na skrzydłach, często przeprowadzali akcje flankami, które kończyli dokładnymi dośrodkowaniami. Polonia na tle dobrze dysponowanych piłkarzy Czesława Michniewicza wyglądała blado, a jedyną dobrą okazję do zdobycia bramki zmarnował Daniel Gołębiewski.

Po przerwie łodzianie prezentowali się jeszcze lepiej i na efektu nie trzeba było długo czekać. W 70. minucie Mindaugas Panka z chirurgiczną precyzją uruchomił prostopadłym podaniem Adriana Budkę, a ten plasowanym uderzeniem w długi róg pokonał Sebastiana Przyrowskiego.

Polonia Warszawa w czterech wiosennych meczach zdobyła tylko punkt i spadła na 13. miejsce w tabeli. Zespół, który miał walczyć o europejskie puchary ma tylko dwa oczka przewagi nad strefą spadkową.
http://www.sport.pl/pilka/1,70997,92854 ... lonii.html (http://www.sport.pl/pilka/1,70997,9285413,Polonia_W____Widzew_0_1__Nowy_tren er_nie_pomogl_Polonii.html)
Niestety w innych meczach, wszystko wraca powoli na stare tory, mam na myśli czołówkę :cry:

Krzyzak
19-03-2011, 22:52
Jakieś dane statystyczne czy tylko ty i znajomi tak twierdzicie? Bez urazy ale posłuchaj sobie wypowiedzi komentatorów czy trenerów drużyn grających z Interem. Z reguły podkreślają z kim grają i zgadnij jakiego określenia używają?
Każdy trener będzie mówił o drużynie przeciwnej, że ją docenia i wie, że jest bardzo silnym przeciwnikiem. To tak samo jakby Arka Gdynia grała z Manchesterem. Sir Alex i tak będzie mówił, że to groźna drużyna i będą na nią musieli uważac, choc mimo wszystko jego drużyna jest stawiana jako faworyt.
Jako, że Ty wychwalasz swój Inter, to ja dodam, że wszyscy obawiali się losowania. Dlaczego raczej nie muszę mówic.
Nawet jako kibic Chelsea nie stawiałbym Interu w roli faworyta, gdyby do takiego meczu doszło. Akurat w aktualnej formie za dużo w LM nie zdziałają. Przyznam, że mają duże szanse na przejście do półfinału, bo rywala mają nie najlepszego, lecz nic poza tym.
Samą dyskusję też bym skończył, bo póki co rozmawiamy i porównujemy tu drużyny Barcelony i Interu. I Ty i ja nie damy się przekonac argumentom, więc koniec :P.

Dragonit
19-03-2011, 23:58
a tam, nie obchodzi mnie jakiś tam puchar, Barca jest o wiele lepsza od Atletico i nie wiem, jak może to podlegać jakiejkolwiek dyskusji, nie trzeba udowadniać takich rzeczy, tak samo nie muszę udowadniać, że nie jestem inteligentnym krokodylem. Inter może i wyeliminował Barcę rok temu, ale to było za kadencji Mourinho 8-) i w tym roku szansę na powtórzenie tego sukcesu przez włoski klub są raczej nikłe, a Barcelony całkiem spore.
W naszej lidze ciekawie, Stilic 2 gole, rzadkość :D przy drugim to naprawdę popisał się snajperskim instynktem, mam wrażenie, że jakby mu się chciało grać w każdym meczu i walczył by o każdą piłkę, to by był zdecydowanie najlepszym piłkarzem extraklasy, i ciągle mnie rozwalają jego no-look passy :D Franek marnuje ostatnio sytuacje 1 vs 1 i nawet karnego nie strzelił, ewidentny spadek formy. Jaga coś tam grała, nie jest w złej formie, ale brakuje jej silnego napastnika, takiego jak Hubnik, z nim w składzie pewnie biła by się o mistrzostwo.
Śląsk mega propsy, co ten zespół wyczynia za Lenczyka, po tym meczu ewidentnie włączył się do walki o puchary, obecnie jest chyba 5 w tabeli. Cracovia też propsy, pisałem, że wierzę w to, że nie spadnie, i na razie wiele na to wskazuje. 14 bramek w 6 meczach jak na razie w kolejce?
Arsenal niestety remis i szansę na dogonienie MU spadają :( 2 bramy Jelenia, tak myślałem, że skoro na początku strzelił, to może i drugie trafienie dołoży :D ciekawe, jak potoczyła by się jego kariera, gdyby nie niezliczone kontuzje, myślę, że mógłby grać w naprawdę silnym klubie i strzelać mnóstwo bramek.

odi.profanum
20-03-2011, 01:44
A Benzemie się chyba w głowie coś (...) :shock: To co on wyprawia to maskara jakaś - na chwilę obecną najlepszy napastnik na świecie :shock:

Następnym razem będzie ost. Jestem pewna, że da się konstruować wypowiedzi bez wulgaryzmów - Lena.

20-03-2011, 13:03
A Benzemie się chyba w głowie coś (...) :shock: To co on wyprawia to maskara jakaś - na chwilę obecną najlepszy napastnik na świecie :shock:

A co on niby pokazał?

Milanos
20-03-2011, 13:52
Bójcie się chamy !Do pierwszej ligi wracamy! :mrgreen:

odi.profanum
20-03-2011, 15:03

A co on niby pokazał?
Gole SZCZELA w każdym meczu! W ogóle niesamowita metamorfoza z kolesia co nie wiedział po co jest na boisku i czasami nawet do pustej nie potrafił trafić w rasowego snajpera i lidera ataku w Realu. Nie wiem co mu Zindin Zidenon powiedział ale niezły to był rocket fuel :shock:

20-03-2011, 16:45
Skoro 10 meczów jest wyznacznikiem skila to może tak 8-)

odi.profanum
20-03-2011, 17:19
Raczej formy. Skilla to chłopak ma od dawna.

OskarX
21-03-2011, 08:35
O co wy się kłócicie, przecież teraz Inter jest najlepszy. Nie wiem jak teraz gra Atletico, ale w zeszłym sezonie byli naprawdę dobrzy. Będą ciekawe półfinały Inter vs MU i Real vs barca. Oczywiście mistrzem powinien zostać Arsenal tylko ,ze to sędziowie ,a nie zawodnicy o tym decydują na Camp Nou

Sam Fisher
27-03-2011, 10:25
http://meczetv.pl/index.php?ref=1&id_me ... video=4670 (http://meczetv.pl/index.php?ref=1&id_mecz=3732&id_video=4670)
Wspanialy gol reprezentanta Chile :O

27-03-2011, 11:44
Myślałem, że coś lepszego

Nezahualcoyotl
27-03-2011, 17:59
http://meczetv.pl/index.php?ref=1&id_mecz=3732&id_video=4670
Wspanialy gol reprezentanta Chile :O
Jesli chodzi o rzuty wolne poogladajcie sobie to:
http://www.youtube.com/watch?v=GtBQ_fjS0h8

Dragonit
02-04-2011, 12:20
Lechowi wreszcie chciało się grać, dobry mecz Krivetsa, ale Śląsk :shock: nie mam słów na ten zespół, zawsze coś strzeli i wygra albo zremisuje.

Marc d'Angers
02-04-2011, 15:29
Dziś mamy derby Mediolanu, ciekawe czy Inter wykorzysta tą sytuację i wejdzie na początek tabeli.

Solve Lind
02-04-2011, 15:35
@Up :arrow: Oby tak :D Zapowiada się naprawdę niezły mecz. Duża stawka, obie drużyny mają mocny atak. Uff, ale ten dzień ciągnie się do wieczora...

MateuszKL
02-04-2011, 17:25
http://www.youtube.com/watch?v=h2wk2dDhR0g&

Nagano
02-04-2011, 18:52
Piech zaaplikował Legii 3 gole i Ruch zgarnia całą pulę meczu wywożąc z Wawy 3 pkt :)

Marat
02-04-2011, 22:16
No i Interek przegrał 3:0, jestem zadowolony 8-)

Dragonit
02-04-2011, 23:34
Beka, hattrick Piecha i Legła na kolanach :lol: Zieliński dobrą robotę wykonał, 1 mecz i już Polonia 3:1 na wyjeździe (zresztą pierwszy wygrany na wyjeździe mecz w sezonie), Sobiech wreszcie konkretnie, dobrze, bo liczę na niego w przyszłości. Szkoda, że dwa nudne, bezbramkowe remisy zepsuły kolejkę, jutro Wisła - Jaga, będzie się działo ;)
beka z Realu, Mourinho zepsuł sobie taką passę :lol: niezła pogoń Manchesteru, ale szkoda, bo Arsenal zremisował i szanse na mistrzostwo są już iluzoryczne.

Maharbal
02-04-2011, 23:44
A Borrusia się przejechała po Hannoverze 96 4:1. Barrios 2, Grosskreutz i Götze po jednej. Piszczek asystował przy pierwszej bramce Barriosa, Lewandowski nic, Błaszczykowski wszedł za tego ostatniego.
A Wisła jak jutro wygra to teoretycznie sprawa mistrzostwa będzie przesądzona.

Solve Lind
03-04-2011, 00:09
Szkoda, że Inter zawalił tak mecz. To był spacer dla Milanu :( Po czerwonej dla Chivu zespół nie istniał... Milan w tym sezonie jest od nas zdecydowanie lepszy nie ma co się burzyć.

03-04-2011, 08:23
Dawno nie miałem takiej uciechy jak w ten jeszcze weekend. Wiem, to jest niskie i małe uczucie, ale jak cieszy :D Lech zremisował, Legia w pięknym stylu przegrała, Inter popłynął, Real został w miejscu, Barca odskoczyła, Widzew zdobył punkt, po niezłym meczu :D
Teraz czekam by Wisła przegrała z Jagiellonią i byłoby cudownie. Jednak jak się sprzedaje Grosickiego, nie wzmacnia się zespołu, to mam złe przeczucia ;)

Nezahualcoyotl
03-04-2011, 08:38
Teraz czekam by Wisła przegrała z Jagiellonią i byłoby cudownie. Jednak jak się sprzedaje Grosickiego, nie wzmacnia się zespołu, to mam złe przeczucia ;)
Ja bardziej niz sprzedaz Grosika wciaz zaluje sprzedania Bruna do dyskopolo ;) Wymiatal w zeszlym sezonie na srodku pola az milo bylo patrzec i Burhard(z calym szacunkiem) jego nie moze zastapic ;)
Co do wieczornego meczu cos mi mowi ze Jaga wygra po meczarniach i 3pkt.pojada na Podlasie.No bo do diabla jak dlugo mozna grac tak beznadziejnie a jezeli Jagiellonia ma sie przelamac to dzisiejsze spotkanie jest do tego najlepsza okazja :)
Zas przegrana bo(L)szewikow zawsze mnie raduje i cieszy :lol:

Aquila
03-04-2011, 13:03
mimo wszystko wolę L niż chorzowskie. żenująca polityka transferowa we Warszawie - jedynie Vrdoljak i Radovic daja rade.

wychodzi wreszcie, że Skorża jest przereklamowany, zdejmować Kucharczyka, który mial parę super zagrań, a zostawia Chinyame czy kogs, kto potyka sie o wlasne nogi :|

szkoda, ze z WKS nie udało się wygrać, "polscy sędziowie to k... sprzedawczykowie". Wszyscy tak chwalą Slask , ktory nie gra zadnej kosmicznej pilki i tyle - korzysta tylko z bledow sedziego i stawia autobus przed polem karnym.

Eutyches - nie ma z czego się cieszyć, bo walka o mistrza i tak wam nie grozi :lol:

dzisiaj licze na Cracovie, sa w formie - moze bedzie kolejne wysokie zwyciestwo ? odnosnie GTSu z Jaga, to wiadomo z dwojga zlego wole tych drugich, chociaz wydaje mi sie ze milicja znow wymeczy zwyciestwo.

aaa no i Dyskopolo się obudziło - za pozno. z takim skladem :roll:

03-04-2011, 13:47
AquilaWiem, ze nie grozi, ważne by się utrzymali, jestem realistą, Widzew ponosi konsekwencje działań swoich prezesów i zarządów, wystarczy poczytać co Boniek wyprawiał w Widzewie, gdy jakoby chciał pomóc...Gdy zaczęło być źle w swoim stylu zwinął się...Jako piłkarz, to czapki z głów ale reszta....
Naprawdę wolisz Legię od Ruchu? :roll:
mimo wszystko wolę L niż chorzowskie
Cóż, kwestia gustu ;) ja tam o Legii mam niezmienne zdanie, jak widać po reakcji (pseudo)kibiców tego klubu, nie jestem w tym odosobniony, ale uderzyć zawodnika w twarz? hmmmm...bez komentarzy...
Co do Lecha, napisałem wcześniej, można sprawdzić, Bakero to zły wybór, Zieliński powinien zostać, ale jak widać wystarczy być zagraniczniakiem i można jako trener odwalać jaja...Nie zazdroszczę kibicom Lecha, poważnie, ale cóż nikt nie ma wpływu na władzę tych w klubach..
pozdrawiam

Nezahualcoyotl
03-04-2011, 16:53
Shit :x i co z tego ze Jaga ladnie zagrala i miala szanse pyknac bramki Wisle skoro i tak 3pkt. zostaja w Krakowie :? Z Mistrzem juz mozna sie pozegnac i trzeba sie skupic na pozostaniu w pierwszej trojce ;)
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... meczu.html (http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91668,9369165,20__kolejka__Wisla___Jagiellonia_ 2_0__Skrot_meczu.html)
Edit...jakos cicho tutaj odnosnie naszych chlopakow w Kownie wiec cos zarzuce ;)
http://www.youtube.com/watch?v=LBe7EKdT ... re=related (http://www.youtube.com/watch?v=LBe7EKdT12Y&feature=related)

Furvus
03-04-2011, 21:57
Jak już Franek kolejny raz w ważnym momencie nie strzela karnego, to nie ma się czego dziwić ;)

Dragonit
04-04-2011, 16:22
Franek jest w strasznie słabej formie, 2 fatalnie strzelony karny z rzędu, mnóstwo niewykorzystanych, dobrych sytuacji, w tym sam na sam, nie wiem, czy jeszcze się odbuduje i czy będą go chcieli jako piłkarza w następnym sezonie, o ile nagle znowu nie zacznie strzelać. a Wisła ma niezłego farta.

04-04-2011, 21:20
Eeee...szkoda gadać, i znowu (...) klub pokaże się w Europie...Wisła znowu pokaże gdzie nasze miejsce w LM :cry: Ale zostaje nadzieja że powtórzą wyczyn za czasów ostatnich Kasperczaka, gdzie rozmienili na drobne przewagę nad rywalami...Pomarzyć można :D Ktoś ogladał mecz? Jak gra Wisła?

MateuszKL
04-04-2011, 21:35
szkoda, ze z WKS nie udało się wygrać, "polscy sędziowie to k... sprzedawczykowie". Wszyscy tak chwalą Slask , ktory nie gra zadnej kosmicznej pilki i tyle - korzysta tylko z bledow sedziego i stawia autobus przed polem karnym.

Sorry, ale obydwa stwierdzenia są idiotyczne. Pomoc sędziów? Popatrz na ostatnie mecze (a w sumie, to z całego sezonu) i podlicz, czy na tym zyskaliśmy, czy przegraliśmy. Autobus pod bramką? To czemu napi%rdalamy tyle bramek? :lol:

Maharbal
04-04-2011, 22:20
Jaka liga taki mistrz. Wychodzi na to, że sezon przypomina kilka ostatnich: jest jakiś zespół, który gra świetnie w jesieni, a na wiosnę cieni, kilka innych co mają ambicje na mistrzostwo, a Wisła ,,przeciapie" cały sezon i zostanie mistrzem :? W dodatku poprzegrywają kilka meczy z bezpośrednimi rywalami, ale mimo to zdobędą mistrzostwo, bo nie będą tracić punktów z taką np: Arką.

Krzyzak
06-04-2011, 14:15
http://www.youtube.com/watch?v=OpAMyrV7hwA
Ponoc ostatnio biją się o Niego, czołowe Europejskie kluby. W sumie wygląda nieźle, ale mam nadzieję że nie wybierze żadnego Realu czy Barcy.

glaca
06-04-2011, 14:36
wczoraj dwa dobre mecze chociaż ten Schalke przejdzie do historii ^^
bo real po czerwonej kartce croucha to nie gral wcale dobrze, a totenham już w ogole nie walczyl.

mam nadzieje, ze dzisiaj bedzie rownie ciekawie.

Aquila
06-04-2011, 16:03
ten Neymar niby dobry, ale nie wiadomo czy dalby rade w Europie. bo w Europie obroncy nie stoja jak kołki, sami potrafią dryblować np ;)

wczoraj ogladalem Real, dominacja calkowita, zasluzone zwyciestwo. w Londynie tez powinno byc wysoko i do widzenia Kogutom.

dzis licze na Chelsea i ciekawe jak Szachtar sie zaprezentuje.

Sam Fisher
06-04-2011, 21:43
Szczerze mówiąc to Chelsea zasługiwała na remis. Ta sytuacja w końcowce meczu - faul Evry na Ramirezie i ewidentny rzut karny. Stało się inaczej. 0-1 dla United i mają teraz świetną okazje wyeleminować największego wroga u siebie. Doskonała sytuacja.
Barca? Barca nudna. Jak zwykle wysoko i znowu to samo...

07-04-2011, 13:16
Barca? Barca nudna. Jak zwykle wysoko i znowu to samo...

Ważne, że sobie podają!!1

Aro137
07-04-2011, 17:01
Zaskoczyła mnie wysoka wygrana Schalke :shock: Czekam na rewanże :D

Marat
08-04-2011, 19:04
Kluby z Iberii pocisneły w tym roku - Barca, Real, Villarreal, Porto i Benfica praktycznie już w półfinałach LM i LE, do tego jeszcze Braga z duzymi szansami na awans. No ale dobrze, przynajmniej obejrzymy otwarty, widowiskowy futbol.

Dragonit
09-04-2011, 21:19
Śląsk to jeden z ciekawszych zespołów w Europie, znowu przegrywał 2:0 i zremisował :lol: Nie zdziwię się, jak do końca będzie walczył o puchary. Dobrze, że dla Widzewa strzelił ten 19 letni Gruzin, duży talent. Szkoda, że ManU wygrał, jeśli Arsenal jutro nie zwycięży, to po mistrzostwie.

Sam Fisher
10-04-2011, 06:55
Szkoda, że ManU wygrał, jeśli Arsenal jutro nie zwycięży, to po mistrzostwie.
Wszystko jest w jak najlepszym porządku :D

10-04-2011, 09:36
Śląsk to jeden z ciekawszych zespołów w Europie, znowu przegrywał 2:0 i zremisował :lol: Nie zdziwię się, jak do końca będzie walczył o puchary. Dobrze, że dla Widzewa strzelił ten 19 letni Gruzin, duży talent. Szkoda, że ManU wygrał, jeśli Arsenal jutro nie zwycięży, to po mistrzostwie.
Szkoda ze znowu moi się nie popisali...Z takim podejściem wylądują w 1 lidze :evil:
Hmmmm....moje zdanie odnośnie Bakero się niestety potwierdza, a co do Zielińskiego udowadnia że ma swój warsztat trenerski. 8-)
Cóż w Hiszpanii wiadomo kto ma mistrza, kolejny raz kibice Realu mogą podziękować Perezovi za politykę klubową :D

Sam Fisher
10-04-2011, 09:57
No moim zdaniem Perez ani nikt inny nie ma tu nic do gadania :D To nie Real jest słaby. To Barca jest okropnie mocna.

10-04-2011, 11:06
Barca mimo pewnych błędów od kilku lat ma trzon zespołu niezmienialny, zgrany i to przynosi efekty, wystarczy porównać skład od Rijkaarda do dziś, a to co Perez wyprawia hehe...

Dragonit
10-04-2011, 15:48
właśnie nie, Ferguson już może sobie odejść na emeryturkę i zostawić Manchester w spokoju, natomiast Arsenal musi wreszcie coś wygrać :D

Sam Fisher
10-04-2011, 15:55
właśnie nie, Ferguson już może sobie odejść na emeryturkę i zostawić Manchester w spokoju, natomiast Arsenal musi wreszcie coś wygrać :D
Musi to na Rusi :D Masz szczęście :P Arsenal wygrał :D

Nezahualcoyotl
10-04-2011, 19:04
Bog jednak istnieje...wysluchal moich obelg :lol: ;) Pawlowski :!: Messi przy nim wysiada 8-)

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... hardt.html (http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91668,9411133,21__kolejka__Jagiellonia___Arka_1 _0__Burkhardt.html)

Dragonit
10-04-2011, 19:39
Mecz w Kielcach to było coś pięknego, tyle emocji, sytuacji, znakomite parady bramkarzy, po jednym nie wykorzystanym karnym dla obu stron, dwie czerwone kartki, wynik "tylko" 2:2, a powinno być ze 4:4. Tyle mogło się zmienić w tym meczu, gdyby np. Genkow ustrzelił hattricka, biegł pół boiska z piłką, wyszedł sam na sam, niezły lob i spojenie :lol:

voitek
11-04-2011, 12:35
Na miejscu Smolarka zareagowalbym chyba tak samo :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=753dfNAK ... re=related (http://www.youtube.com/watch?v=753dfNAKllY&feature=related)
http://www.youtube.com/watch?v=uq0YjzoZ4BQ

http://pasjonatkasportu.blog.eurosport.fr/files/2011/04/smolarek-arboleda.jpg
http://mistrzowie.org/uimages/201104/1302392441_by_PojebekRafal_500.jpg

Nagano
11-04-2011, 15:58
Potępiam zachowanie Smolarka, ale Arboleda gra jak typowy Włoch - symuluje i prowokuje :?
Nie jestem też za tym, żeby go powoływać do naszej kadry. Nie przez jego zachowanie czy umiejętności, ale przez to, że nie ma żadnych Polskich korzeni. Popieram natomiast powoływanie zawodników którzy mieszkają na stale za granicami naszego kraju, ale choć częściowo są Polakami.

Patrząc na luki w naszej defensywie na miejscu Smudy powołałbym Sebastiana Maderę z Widzewa. Chłopak chyba już wyczerpał limit pecha. Jako młodzik był prawdziwym brylancikiem, niestety na początku kariery 2 razy miał złamaną nogę (raz miał skasowaną jak Wasilewski). Ma 25 lat i stracił trochę młodzieńczej nauki, ale odkąd jest wystawiany w podstawowej 11, ani razu nie zawalił meczu, prawie co kolejkę jest wybierany do 11 kolejki, a w ostatnim meczu z WKSem strzelił nawet gola (b. dobrze gra głową).

Aquila
11-04-2011, 16:52
Dziwię się, że żydowska jeszcze nie zrobiła z Ebiego rasisty, katoendeka, homofoba i chvj wie kogo. Tak samo bym postąpił, może ten pajac się ogarnie i zacznie grać, bo te cyrki już od dłuższego czasu mnie denerwują, gdyby ze wzrostem pewności siebie szedł też wzrost umiejętności, to OK. Ale tak się nie dzieje, Arboleda gra tragicznie i powinien sobie odpocząć.

Zaś pan Bakero powinien jak najszybciej udać się do swej ojczyzny i już nigdy nie psuć polskich klubów.

Zdecydowane NIE dla wszystkich, którzy nie potrafią słowa po polsku. Także, dla tych którzy przypomnieli sobie że mieli dziadka, czy babcię z Polski, po tym jak okazali się za słabi na grę w reprezentacji danego kraju.

Reprezentacja narodowa, to nie klub który może nakupować zawodników z całego świata i wymiatać. Od tego są właśnie rozmaite ligi itp.

O Nagano podał już przykład takiego chłopaka, którego warto sprawdzić. Naprawdę jest więcej takich, nie trzeba ściągać reprezentacji Afryki.

Mamy przecież wielu zdolnych chłopaków kopiących piłkę, to najpopularniejszy przecież sport. I na prawdę nie trzeba sięgać po bambusów, nie wierzę że w 40 milionowym kraju nie ma utalentowanych piłkarzy.

A jak już dojdzie do tego, to ja mam to w dupie, nie będę czuł żadnego związku z Arboledą, nie będę czuł że reprezentuje on mój kraj, będzie zwykłym najemnikiem, a wtedy reprezentacja narodowa traci sens.

Nałapiemy takich do kadry, może i coś wygramy, ale co to będzie za radość ? to nie będą chłopaki z którymi kiedyś graliśmy na wf czy na podwórku, z którymi będzie można przybić pionę. Trzeba pracować nad szkoleniem młodych i dawać im szansę, już wolę reprezentację przegrywająca 10-0 z takim San Marino, złożoną z prawdziwych, a nie farbowanych Polaków.

Już wystarczy, że w Lechu w najlepszym wypadku gra 3 Polaków.

11-04-2011, 17:00
Aquila
Masz rację, niestety.... :evil:
---------------------------------

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/reprezentanci-polski-oskarzeni-o-korupcje,1,4238323,wiadomosc.html)
Reprezentanci...Napisałem kiedyś że uważam że dalej mecze są ustawiane, tutaj odpowiedź skąd biorą się nasze ciekawe wyniki spotkań kadry narodowej...Ma to to przełożenie na podejście do wykonywanego zawodu, już może być tylko lepiej? :oops:

Na ławie oskarżonych mają zasiąść grający wówczas w Zagłębiu:
Łukasz P., obecnie jeden z czołowych graczy reprezentacji i niemieckiego klubu Borussia Dortmund.
Maciej I., który rozegrał w reprezentacji 10 meczów, strzelił dwie bramki Obecnie gra w tureckim klubie Manisaspor.
Łukasz M. – obecnie Cracovia. W reprezentacji Polski rozegrał pięć meczów.
Michał S. - nadal gracz Zagłębia Lubin. Trzy razy wystąpił w reprezentacji Polski.
Dariusz J. – obecnie trener w Jezioraku Iława.
Michał Ch. – obecnie Piast Gliwice.

Nezahualcoyotl
11-04-2011, 18:52
Smolarek dobrze przylozyl i rownie dobrze zrobil ;) Teraz niech zwolennicy "Marmoledy" wyobraza go sobie placzacego w bialo-czerwonym stroju :?

Rafi
11-04-2011, 19:25
Arsenal nadal przecież ma ogromne szanse na zwyciestwo w lidze: 7 pkt straty, zaległy mecz z Totenhamem (nie pamiętam czy u siebie czy na wyjeździe, tak czy siak jeśli zagraja troszke uwazniej niz w rundzie jesiennej gdzie z 2-0 zrobiło się 2-3 powinien zagarnac 3 punkty) i przede wszystkim mecz z Man Utd na Emirates. Jeśli tylko Arsenal nie będzie tracił głupio punktów (z 3 ostatnich ligowych meczy 2 remisy) bedzie ok. W dodatku manu ma jeszcze cięzką przeprawę w LM i nie bedzie moglo skupic 100% swoich sił na lidze. Reasumujac wszystko zmierza w jak najlepszym kierunku aby w końcu Arsenal zdobył pierwsze trofeum od 6 lat :D

Nezahualcoyotl
11-04-2011, 19:36
[quote]Aquila
Masz rację, niestety.... :evil:
---------------------------------

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/reprezentanci-polski-oskarzeni-o-korupcje,1,4238323,wiadomosc.html)
Reprezentanci...Napisałem kiedyś że uważam że dalej mecze są ustawiane, tutaj odpowiedź skąd biorą się nasze ciekawe wyniki spotkań kadry narodowej...Ma to to przełożenie na podejście do wykonywanego zawodu, już może być tylko lepiej? :oops:

Na ławie oskarżonych mają zasiąść grający wówczas w Zagłębiu:
Łukasz P., obecnie jeden z czołowych graczy reprezentacji i niemieckiego klubu Borussia Dortmund.
Maciej I., który rozegrał w reprezentacji 10 meczów, strzelił dwie bramki Obecnie gra w tureckim klubie Manisaspor.
Łukasz M. – obecnie Cracovia. W reprezentacji Polski rozegrał pięć meczów.
Michał S. - nadal gracz Zagłębia Lubin. Trzy razy wystąpił w reprezentacji Polski.
Dariusz J. – obecnie trener w Jezioraku Iława.
Michał Ch. – obecnie Piast Gliwice.[/quote:14veu1wh]
Polska pilka pelna geba :lol: Oczywiscie wszyscy "dzialacze-drukarze" nic o tym nie wiedzieli ;)

Sam Fisher
12-04-2011, 06:38
Arsenal nadal przecież ma ogromne szanse na zwyciestwo w lidze: 7 pkt straty, zaległy mecz z Totenhamem (nie pamiętam czy u siebie czy na wyjeździe, tak czy siak jeśli zagraja troszke uwazniej niz w rundzie jesiennej gdzie z 2-0 zrobiło się 2-3 powinien zagarnac 3 punkty) i przede wszystkim mecz z Man Utd na Emirates. Jeśli tylko Arsenal nie będzie tracił głupio punktów (z 3 ostatnich ligowych meczy 2 remisy) bedzie ok. W dodatku manu ma jeszcze cięzką przeprawę w LM i nie bedzie moglo skupic 100% swoich sił na lidze. Reasumujac wszystko zmierza w jak najlepszym kierunku aby w końcu Arsenal zdobył pierwsze trofeum od 6 lat :D
No nie tak w jak najlepszym kierunku :twisted: Kadra United już niebawem będzie kompletna, urazy powoli znikają z horyzontu. W Arsenalu za to mamy problemy z bramkarzami. Lehman...hmm...kiedyś to może i był dobry :D
A poza tym - Arsenal niebawem musi zagrać u siebie z Liverpoolem, który wczoraj rozgromił 3:0 Man City. Zagrali fantastyczną pierwszą połowę, w drugiej trochę już gorzej. Potem z Tottenhamem na White Hart Lane. Nie wspominam o United. Z nimi będą mieć niełatwą przeprawę. Z drugiej strony United grają jeszcze z Chelsea u siebie. Z Arsenalem oczywiście także. Na niekorzyść United przemawia to, że zagrają 3 mecze na wyjeździe jeszcze w tym sezonie, a z ich wyjazdami różnie bywało w tym sezonie. No ale zostają jeszcze 4 mecze u siebie.

Rafi
12-04-2011, 11:10
Z drugiej strony United grają jeszcze z Chelsea u siebie. Z Arsenalem oczywiście także. United z Arsenalem zagra nie u siebie, tylko na wyjedzie i tutaj własnie licze na 3 pkt dla kaninierów :)
Lehmann słaby? Chyba go nie widziałeś w meczu ligowym z Blackpool 2 dni temu, oby grał już za Almunię do końca sezonu. :D

OskarX
12-04-2011, 12:05
http://www.youtube.com/watch?v=q7CYDVLN ... dded#at=29 (http://www.youtube.com/watch?v=q7CYDVLNhhA&feature=player_embedded#at=29)
8-)

Arsenal musi zostać wicemistrzem, a w następnym sezonie pocisnąć wszystkich. Chelsea popełniła poważny błąd marnując tyle kasy na Torresa, poza tym Liverpool nawet bez niego ciśnie.

Rafi
12-04-2011, 12:47
@OskarX
To jest mecz rezerw, w dodatku pare dni po powrocie do piłki (przypomnę że Lehmann nie grał prawie rok)...

cezar91
12-04-2011, 17:07
Rok temu Wenger obiecał Fabregasowi, że jeśli Arsenal nie zdobędzie żadnego tytułu to dostanie wolną rękę w szukaniu nowego pracodawcy.

12-04-2011, 19:30
Rok temu Wenger obiecał Fabregasowi, że jeśli Arsenal nie zdobędzie żadnego tytułu to dostanie wolną rękę w szukaniu nowego pracodawcy.

To czemu od razu nie poszedł? :twisted:

btw za 20min zaczyna się najlepszy mecz ćwierćfinału, którego oczywiście nie obejrzymy (no chyba, że jesteś gejem, albo posiadasz N sport) :D

Marat
12-04-2011, 20:44
No to Manchester w finale z jakąś hiszpańską drużyną.

Sam Fisher
12-04-2011, 21:41
jes jes jes :twisted: Arrivederci Chelsea :D

Nagano
13-04-2011, 07:30
No i znowu Chelsea ma pecha :( Już przed sezonem przeczuwałem, że może mieć takie słabe wyniki. Gwiazdy się wypalają, a w zamian kupuje się Torresa, który jeszcze przed przejściem do Chelsea grał już padakę.

Pozostaje mi kibicować w tej edycji LM Realowi. Kolejny zasłużony klub, który odpadał przez lata w tych rozgrywkach. Po przyjściu Special One widać, że ten zlepek indywidualności ma ręce i nogi.

dawid96
13-04-2011, 07:50
http://sport.onet.pl...borussii,1,4240429,wiadomosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/pzpn-moze-zakazac-gry-w-kadrze-pilkarzowi-borussii,1,4240429,wiadomosc.html)

Rafi
13-04-2011, 11:21
Yeah, Manchester teraz będzie miał taki nawał meczy, myślę że ok 9 w ciągu najbliższych 30 dni :) NA pewno stracą jakieś punkty w PL.

Aquila
13-04-2011, 22:18
dobre wyniki dzis ;) i ciekawa brama Ronaldo, hehe. no to licze, ze Schalke pyknie Manchester bo mam alergie na ta druzyne.

OskarX
13-04-2011, 23:44
http://www.ligamistrzow.com/aktualnosci/16461.html

Jak, kupi to chyba dobrze, będzie kasa na transfery. Fabregas i tak zostanie, bo wie, że jest potrzebny i w następnym sezonie Arsenal zdobędzie komplet pucharów 8-)

Sam Fisher
14-04-2011, 05:33
http://www.ligamistrzow.com/aktualnosci/16461.html

Jak, kupi to chyba dobrze, będzie kasa na transfery. Fabregas i tak zostanie, bo wie, że jest potrzebny i w następnym sezonie Arsenal zdobędzie komplet pucharów 8-)
Całe szczęście nie tylko Arsenal się wzmocni 8-) Fabregas jest potrzebny Arsenalowi, ale on sam nie potrzebuje Arsenalu, który od wielu lat nic nie zdobył.
http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=33804 (http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=33804)
Także niekoniecznie zostanie z Kanonierami.

Rafi
14-04-2011, 10:08
Kroenke pakiet kontrolny przejął już 4 dni temu(62% akcji), ale Usmanow (drugi akcjonariusz) nie ma zamiaru sprzedać mu swoich. Z tego moga wyniknac tylko jakies nieprzyjemne spory i moga sie odbic na wynikach. A nawet jeśli Fabregas przeszedłby do Realu za jakieś 40-50 mln to bym się nie obraził :P Wenger ma taką smykałkę, że za ta kase znalazłby 3-4 wartościowych piłkarzy.

OskarX
14-04-2011, 12:32
Jeśli odejdzie do Realu, a tak pewnie będzie to się nie obrażę ;) Byle nie do barcy...20 Real pojedzie z barcą w pucharze ,a 16 w lidze, będzie jazda 8-)

Maharbal
14-04-2011, 14:15
Chyba w snach pojedzie.
Na dzień dzisiejszy Barcelona jest drużyną dużo lepszą od Realu, i nie zmienią tego w ciągu jednego sezonu miliony wydane na ściągnięcie takich nazwisk jak C.Ronaldo, M.Özil czy Jose Mourinho jako trener. Włodarze Realu popełniają od kilku sezonów jeden i ten sam, kardynalny błąd: ściągają do zespołu ludzi, mających status gwiazd, a nie takich, którzy by pod tamtych grali. Drużyna Realu nie stanowi więc wybitnego zespołu. W Primera División osiągają tak dobre wyniki tylko dlatego, że niszczą rywali (jak mawia mój kumpel) ,,samą zajebisto***ą" ; to działa na taką Malagę, Zaragozę czy inne Deportivo la Coruña, ale nie na Barcelonę. Wspomniana na przestrzeni kilku ostatnich sezonów dokonała kilku znaczących zmian w składzie, lecz szkielet zespołu pozostał ten sam, obyło się bez rewolucji. Mozolnym i długoterminowym budowaniem drużyny, osiągnięto tam wymarzone rezultaty.
Barcelona to po prostu drużyna poukładana, w której ludzie znają swoje zadania. Od bronienia dostępu do bramki są Puyol i Piqué, od czarnej roboty Busquets, od rozgrywania akcji Iniesta i Xavi, a od błyszczenia i gwiazdowania Messi.

Dla informacji: nie kibicuję żadnej z tych dwóch drużyn, staram się spojrzeć obiektywnie.

Aquila
14-04-2011, 16:56
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprez ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprezentacja/nowe-logo-pzpn,1,4242333,wiadomosc.html)

po kolorach wyraznie widac z jakiej epoki wywodza sie te mendy. polskie barwy to Biel i Czerwień, to tak w ramach zaległosci marnego przezesika laty.

Nezahualcoyotl
14-04-2011, 19:03
Nowa szata gnijacego tredowatego wraku :?

Ronin
15-04-2011, 12:59
Nowa szata gnijacego tredowatego wraku :?

A mnie się tam nawet logo podoba. Nie podoba mnie się za to kto za tym stoi. Opakowanie najładniejsze z g.... w środku zawsze będzie śmierdziało.

voitek
15-04-2011, 15:45
Orzel-pilka powinien byc bialy na czerwonym tle i wszystko byloby pieknie

Krzyzak
16-04-2011, 18:19
No to Legła poległa. Może i nie zasłużenie, ale w tym meczu chodziło głównie o wynik, a nie grę. Fajny gol Rudnevsa, bo to typowy snajper w polu karnym. Może Lech dostanie teraz kopa i pokaże w końcu, że wygrywał z Manchesterem City, a ma problemy z Polonią Warszawa... Jak dziś wygra Barcelona to będę już w ogóle zadowolony :P.

Maharbal
16-04-2011, 18:28
Tak naprawdę spotkały się dwie drużyny w kryzysie, cieszy mnie jednak, że mimo większej ilości lepszych okazji Legia ten mecz przegrała.
Liczę na Craxę jutro, niechby przejechali (druk)Arkę, i zostanie im tylko 2 pkt straty do Polonii Bytom.

Aquila
16-04-2011, 22:44
trochę to dziwne wrzucać na Arkę(przy sympatyzowaniu z Lechem, chyba ze to internetowa podnieta, to wybaczam...), jesli tylko orientujesz sie w realiach kibicowskich.

dobrze, ze wygrana dzis - tylko Rudnevs sie spisal. czekam na nowy sezon, trenera i sklad.

Nezahualcoyotl
17-04-2011, 08:40
Nie jest zle ;) 6pkt straty i tyle samo przewagi :) Wczoraj Jaga zagrala az milo bylo patrzec i widac ze druzyna zalapala rytm i sie rozkreca ;)
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... _0_1_.html (http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91668,9447790,22__kolejka__Zaglebie___Jagiellon ia__Kijanskas__0_1_.html)
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... _0_2_.html (http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91668,9447838,22__kolejka__Zaglebie___Jagiellon ia__Seratlic__0_2_.html)

Ronin
17-04-2011, 09:51
A tak wszyscy już psy wieszali na Bakero. A Lech mimo kryzysu jest w grze o pudło. A nawet może jeszcze być wice-mistrzem jak się postara. :D

Krzyzak
17-04-2011, 09:56
Bo Bakero nic specjalnego nie zrobił. Zieliński moim zdaniem lepiej prowadził Lecha, ale niestety Polskie drużyny mają to do siebie, że lubią się wymieniac trenerami co pół roku. Wygrywanie w Lidze Europejskiej było także głównie zasługą Zielińskiego. A w lidze ? W lidze Bakero wyprowadził drużynę z dołu tabeli i mimo, że teraz wygląda to w miarę dobrze to i tak potrafimy przegrywac ze słabszymi drużynami.

dawid96
17-04-2011, 10:46
Oglądał ktoś Gran Derbi?
Niezły mecz, a co najważniejsze Real zdołał zremisować mimo że grał w dziesiątkę :)

Sam Fisher
17-04-2011, 10:51
Oglądał ktoś Gran Derbi?
Niezły mecz, a co najważniejsze Real zdołał zremisować mimo że grał w dziesiątkę :)
Oglądałem :D Powodów do zadowolenia nadal nie mam choć remis to w przypadku Realu jest jakiś postęp. Nie wyobrażam sobie lepiej grającego Realu albo słabszej Barcy. Real u siebie nie jest w stanie wygrać z Barcą, a na Camp Nou nie ma co marzyć o jakiś wynik. Barca jest lepsza pod niemal każdym względem. Niestety

17-04-2011, 14:06
Ale ta czerwona kartka to z dupy była

Maharbal
17-04-2011, 14:21
Taa, Villa po minięciu Albiola wyszedłby ,,tylko" na czystą pozycję, kilka metrów przed bramką Realu :roll:

Sam Fisher
17-04-2011, 15:30
Ale ta czerwona kartka to z dupy była
Moim zdaniem w pełni zapracowana czerwień. Co innego, że Albiol sam sobie napytał biedy. Który to już kolejny raz coś zawalił?

17-04-2011, 16:45
W takim razie karny i żółtka wg mnie.
Na czerwoną to Kotorowski sfaulował.

Dragonit
17-04-2011, 18:14
karny w 102 minucie, ja pierd...

Rafi
17-04-2011, 19:41
Sędzia ch*j. Mecz powinien zakończyć się od razu po bramce RvP

OskarX
17-04-2011, 21:31
Chyba w snach pojedzie.

A jednak miałem rację 8-) Jeśli Real nie przegrał znowu 0:5, a zremisował 1-1 to pojechał barcę i to nieźle :P Mieli trochę pecha, ale cóż...liga mistrzów się teraz liczy. Ronaldo moim zdaniem dobry występ, przełamał się. Nie to co Messi, w trybuny strzelać...najlepszym zawodnikiem był Pepe.

Tak w ogóle to poziom sędziowski z najniższego ciągle spada. Ten mecz Arsenalu...a najbardziej dziwi mnie to Man.utd ciśnie w lidze angielskiej i lidze mistrzów, Man.city przegrywa z Liverpoolem 0:3 [który zrobił świetny moim zdaniem interes sprzedając Torresa, a kupując Suareza i tego obrońcę] a w derbach Manchesteru wygrał city :roll:

Sam Fisher
17-04-2011, 21:54
Chyba w snach pojedzie.

A jednak miałem rację 8-) Jeśli Real nie przegrał znowu 0:5, a zremisował 1-1 to pojechał barcę i to nieźle :P Mieli trochę pecha, ale cóż...liga mistrzów się teraz liczy. Ronaldo moim zdaniem dobry występ, przełamał się. Nie to co Messi, w trybuny strzelać...najlepszym zawodnikiem był Pepe.

Tak w ogóle to poziom sędziowski z najniższego ciągle spada. Ten mecz Arsenalu...a najbardziej dziwi mnie to Man.utd ciśnie w lidze angielskiej i lidze mistrzów, Man.city przegrywa z Liverpoolem 0:3 [który zrobił świetny moim zdaniem interes sprzedając Torresa, a kupując Suareza i tego obrońcę] a w derbach Manchesteru wygrał city :roll:
Moim zdaniem Ferguson popełnił kardynalny błąd - postawił na Berbatova. Miał dwie znakomite okazje, których nie wykorzystał. Hernandez byłby o wiele lepszym rozwiązaniem. To jest dopiero prawdziwy lis pola karnego i już wiele razy udowadniał, że w podobnych sytuacjach lepiej się spisuje od Bułgara.
A tak to poza tym należy dziękować Carrickowi za tę bramkę.

Maharbal
17-04-2011, 23:35
Chyba w snach pojedzie.
A jednak miałem rację 8-) Jeśli Real nie przegrał znowu 0:5, a zremisował 1-1 to pojechał barcę i to nieźle :P

:lol:

Faktycznie, ogromny to sukces zremisować 1:1 i to do tego u siebie :roll: O pojechaniu to możnaby było mówić, jakby Real wygrał 3:0 i wyżej.

18-04-2011, 08:26
Zapomina się że Mourinho to jeden z niewielu trenerów co znalazł receptę na Barcę w najważniejszych dla niej meczach, mam na myśli ostatni czas, tak że spokojnie. Jako sympatyk piłki nożnej, mający pozytywne nastawienie do Barcy uważam że LM pokaże stan faktyczny obu zespołów...
A w ogóle to grunt że Widzew ciuła punkty, szkoda że nie wygrali ;)
Wracałem z Poznania jak w radiu usłyszałem że Legia znowu padła, miła była to podróż :D Niestety Wisła wygrała, aż strach myśleć że znowu trafi na Inter...Baku :D przepraszam ale nie mogę się powstrzymać w swojej ocenie :lol:

Sam Fisher
18-04-2011, 09:49
Jeśli ktoś ma powtórkę z wczorajszego meczu Arsenal - Liverpool jak Carragher doznaje kontuzji to proszę o podanie linka :)

Dragonit
18-04-2011, 09:54
Myślę, że za Maskanta Wisła przerwie swoją żałosną passę, widać pewną świeżość, a Ciupał wreszcie chce dać więcej na transfery (w zimowej też dał więcej niż zazwyczaj).

Nagano
18-04-2011, 10:08
Jeśli ktoś ma powtórkę z wczorajszego meczu Arsenal - Liverpool jak Carragher doznaje kontuzji to proszę o podanie linka :)
http://www.youtube.com/watch?v=jiKTsGAeppQ

Aquila
18-04-2011, 14:51
szkoda, ze milicjantom tak dobrze idzie... pozniej znowu bedzie bach, bach karabach i po sprawie.

19-04-2011, 09:35
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprez ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprezentacja/damien-perquis-odbierze-wkrotce-polski-paszport,1,4246521,wiadomosc.html)
Następny Polak w reprezentacji, dobrze że moja druga ulubiona reprezentacja nie ma takich problemów :lol: :lol: :lol:

Pozostaje tylko pytanie, czy gdy Perquis będzie miał paszport, to znajdzie uznanie w oczach Franciszka Smudy? - Cały czas jestem zainteresowany Perquisem, ale oczywiście nie daję mu żadnej gwarancji gry. A co będzie jeśli po otrzymaniu paszportu obniży formę? - mówi selekcjoner, który przyznaje, że nie wie jak wygląda sytuacja prawna obrońcy Sochaux.
Warto zauważyć, o ile onet to wiarygodne na 100% źródło, trener reprezentacji nie wie :D Dla mnie jako trener klubowy był niezły, ale reprezentacja go przerosła :cry:

Maharbal
19-04-2011, 22:18
Lechowi się udało wygrać, ale niestety stwierdzam, że zaczęli grać na w miarę przyzwoitym poziomie dopiero od momentu strzelenia bramki na 2:1. Do tego momentu było ledwie kilka przebłysków, groźny strzał Rudnevsa i ta sytuacja Ślusarskiego i Ubipariba z początku meczu. Potem strata gola po błędzie Kikuta(który grał zwyczajnie słabo) oraz Kotorowskiego (no, nie oszukujmy się, bramkarz mistrza polski nie miał prawa puścić takiego strzału...). Druga połowa taka sama słaba gra, po stracie drugiego gola (znowu niepewne zachowanie Kotorowskiego, ale i błąd ustawienia) nic się do pewnego momentu nie zmieniało. Dopiero jak Stilić strzelił to się ruszyło. Spory + dla Rudnevsa, za dwie bramki z niełatwych pozycji (druga bardzo ładna).
Dobrze że wygrali, ale nie wiem po co sobie fundować taką nerwówkę...

odi.profanum
20-04-2011, 13:53
Real byl lepszy od Barcelony. Co z tego, że nie wymienił 300 podań? To Real miał 2 słupki i Alves raz wybijał z pustej bramki. Samo posiadanie piłki niczego nie znaczy; a to, że Real grał z kontry to już taka taktyka trenera. Prawie pykło. Generalnie, Puyol nie wiadomo czy zagra - ciekawi mnie czy Pep będzie ryzykował zdrowiem kluczowego defensora w kontekście LM? Dalej, Iniesta gówno grał, Villa bez formy a Messi pokazał formę z mistrzostw - bez podań i jego da się zatrzymać, choć kilka razy urwał się obrońcą Realu. W sumie, ewidentnie Real oszczędzał się na dzisiejszy mecz ( zdjęcie Alonso w 60 min :shock: ), coś czuję, że Mourinho chce zrobić barcelonce kuku dziś.

Krzyzak
20-04-2011, 14:12
Albo Barcelona jemu, mianowicie wystawi gorszy skład, żeby rozwalic Real w LM. Już widzę to podniecanie się kibiców Realu 8-) .

Btw Barcelona też miała poprzeczkę.

OskarX
20-04-2011, 19:46
Real dzisiaj wygra, być może w karnych. Wątpię, aby kogoś oszczędzali bo puchar to w końcu puchar.

odi.profanum
20-04-2011, 21:19
Barcelona jak na razie nie istnieje. 1 strzał na bramkę tego cudownego teamu :lol: ? Zastanawiam się jak można mieć takiego zajebistego farta... toż 3 słupek Realu w ostatnich 2 meczach...
Pisałem 3 miesiące wcześniej - nie ma Xaviego, nie ma Iniesty, nie ma Barcelony. Ciekawi mnie czy Real da radę całe spotkanie tak biegać :shock: Podejrzewam, że Mourinho na 2 połowę wpuści Benzemę za Di Marie by ich dobić.

glaca
20-04-2011, 21:39
Mecz Arsenal-Tot o wiele lepszy...

Rafi
20-04-2011, 22:01
Było pięknie, skończyło się jak zawsze. Dla mnie świetny wystep Szczęsnego, mimo tego że sprokurował karnego miał kilka pięknych parad. Gdyby na bramce stał Almunia, dorobek bramek Totenhamu byłby ze 2x większy, na szczęscie Wenger nie sadza już go nawet na ławkę.
Może by coś jeszcze było w końcówce, gdyby nie wszedł Arszawin i Bendtner za Nasriego i Walcotta. Dajcie spokój, rusek po 5 minutach nie miał już siły biegać, a Bendtner chyba zapomniał, ze jest piłkarzem a nie drwalem.
Szanse na mistrza jeszcze oczywiście są :D mimo, że Arsenal spadł na 3 miejsce, do mułow traci 6 pkt i ma z nimi mecz na Emirates. Tamci coś przegrają, coś zremisują, pokonają Chelse u siebie, Arsenal wszystko wygra i jest mistrzowski tytuł

20-04-2011, 22:04
Barcelona jak na razie nie istnieje. 1 strzał na bramkę tego cudownego teamu :lol: ? Zastanawiam się jak można mieć takiego zajebistego farta... toż 3 słupek Realu w ostatnich 2 meczach...
Pisałem 3 miesiące wcześniej - nie ma Xaviego, nie ma Iniesty, nie ma Barcelony. Ciekawi mnie czy Real da radę całe spotkanie tak biegać :shock: Podejrzewam, że Mourinho na 2 połowę wpuści Benzemę za Di Marie by ich dobić.
W 2 połowie istnieje Barcelona :D

odi.profanum
20-04-2011, 22:26
Tak. Tego się spodziewałem, Real się zmęczył. Ciekawe jakie zmiany da Mourinho. No i Ronaldo, dlaczego on tak gra( a właściwie nie gra ) :evil: ? Benzeme i Kake, proszę, Mou ;)

20-04-2011, 22:39
...hehe chyba po meczu, Krystyna pokazała że nie darmo ma taka gażę, czas na LM? :D

Barsa
20-04-2011, 23:00
ehhh kiedyś musiało się to stać, brawo Królewscy!

20-04-2011, 23:02
Gratulacje dla sympatyków Realu, czas na rewanż w LM :D

odi.profanum
20-04-2011, 23:05
Real!!!!!!!!! :D :D :D Czekam na LM :D

Sam Fisher
20-04-2011, 23:10
:shock: :shock: :o :o :o Nie wiem jak to możliwe

Barsa
20-04-2011, 23:18
Lipa tylko, że to co widzieliśmy w ostatnich GD nie przypomina hiszpańskiej piłki... znak czasów? Znak Mou ;) Mam nadzieje, że skończy jak Capello, bo Real to za wielki zespół żeby tak grać, gdyby Barca zaczęła podobnie zawiesiłbym im kibicowanie i mówię to serio. Dla mnie mniej ważne są sukcesy, napatrzyłem się na Barce na przełomie wieku, gdy dostawała od królewskich na każdym kroku, ale grała swoją piłkę i to jest ważne dla wieloletniego kibica, a przynajmniej dla mnie, bo zacząłem im kibicować od jednej z najbardziej spektakularnych porażek w historii Barcy(0:4 z Milanem), potem też nie zawsze było dobrze a raczej przeważnie było źle, ale grali swoja, mają piękna historie i o to tu chodzi...

Rozumiem jednak głód pucharów kibiców Realu, ale mam nadzieję, że taka gra nie potrwa długo(nie chodzi o wyniki, a niech se z Barcą wygrywają, zasłużyli, szczególnie Iker ale z otwartą przyłbicą, po hiszpańsku), bo to za wielki zespół na to... nawet Di Stefano tego nie pochwala.

20-04-2011, 23:46
BarsaJako sympatyk Barcy powinienem być zaskoczony twoim tekstem, ale to nie pierwszyzna, zaraz napiszesz że Barca grała lepiej a przegrała, bo zły Mourinho kazał walczyć i gryźć trawę...Nie ma co usprawiedliwiać gry Barcy, Real był lepszy, gdyby Krystyna miała więcej szczęścia w końcówce dogrywki i piłka nie obtarła się o zawodnika Barcy, to byłoby 2-0...
Wyniki nie są ważne? Jak Barca zdobędzie LM też tak napiszesz? Takim tekstem umniejszasz grę przeciwnika, co stawia znak zapytania odnośnie gry Barcy...
Taa...kibicujesz od 1994 roku? Od gry Barcy gdzie nie istniała na boisku? Ciekawe :lol:

odi.profanum
20-04-2011, 23:51
Ale o co chodzi? O Inieste, który przez cały mecz się tylko przewracał? O Ville, którego Ramos wywracał jak kukłę. Xavi i Messi coś próbowali no ale to było za mało; szkoda, że ten pajac Busquets nie wyleciał bo mi działał na nerwy. Real był zdecydowanie lepszy od Barcelony i żadne głupie gadanie o antyfutbolu, wysokiej trawie, niezmoczonej murawie etc tego nie zmieni. Można zarzucać defensywną postawę Realu ale co miał zrobić mając gorszych piłkarzy ( ostatnio pare miechów temu mi Barca pisałeś o rzekomych lepszych piłkarzach Barcelony NA CHWILĘ OBECNĄ a tu sam Pepe pocisnął Inieste i Messiego i przy okazji Alvesa jak go chciał obiegać. Na chwilę obecną Real jest ekipą lepszą, mającą lepszych piłkarzy od Barcelony. Przypadek to był mecz na Santiago, że Real go zasłużenie 3:1 nie wygrał. Dziś też mogło być, 3, 4 :0 gdyby Ronaldo skończył wszystko co miał ( przynajmniej 2 setki ). Więc w czym była Barcelona lepsza? Real zagrał zajebiście drużynowo, wyprowadzając świetne kontry i genialnie w destrukcji. Barcelona pierze ogórków w lidze, rzadko grając z takim kolktywem jak dziś Real zaprezentował: czegoś takiego się nie spodziewała. Real odrobił lekcję z Camp Nou ( o czym ci też pisałem już dużo wcześniej ). Mourinho odrobił lekcję, ciekawe co zrobi Guardiola. A wracając do kwesti antyfutbolu; czy to nie dziś Alves do spółki z Busquetsem biegali za PEPE ( GOŚĆ MIAŻDZYŁ po raz kolejny ), by mu sędzia wlepił 2 żółtą kartkę, bo nie mogli sobie z nim poradzić? Zajebiste, a naszywki na rękawach fair play. Real kolego jest już na poziomie Barcelony - z takim stylem albo innym - grunt, że zwyczajnie na boisku są lepsi: co mnie obchodzi miliard podań przed polem karnym i jakieś wstrzelenie na pałe piły? (gdzie dziś Ramos i Carvahlo praktycznie z każdą taką piłą wyjazd robili).
Jeśli półfinał będzie sędziowany przez obiektywnego arbitra, niepodatnego na naciski ze strony Barcelony to Real przejdzie Barcelone i co do tego nie mam żadnych wątpliwości, tak jak do tego, że Real miał wygrać na Santiago ( trochę się pomyliłem ale byłem blisko ;) ).
http://img406.imageshack.us/img406/4481/a095b62ba601cdf2e9b5ff3.gif

Barsa
21-04-2011, 00:02
Jako sympatyk Barcy powinienem być zaskoczony twoim tekstem, ale to nie pierwszyzna, zaraz napiszesz że Barca grała lepiej a przegrała, bo zły Mourinho kazał walczyć i gryźć trawę...Nie ma co usprawiedliwiać gry Barcy, Real był lepszy, gdyby Krystyna miała więcej szczęścia w końcówce dogrywki i piłka nie obtarła się o zawodnika Barcy, to byłoby 2-0...
Wyniki nie są ważne? Jak Barca zdobędzie LM też tak napiszesz? Takim tekstem umniejszasz grę przeciwnika, co stawia znak zapytania odnośnie gry Barcy...
Taa...kibicujesz od 1994 roku? Od gry Barcy gdzie nie istniała na boisku? Ciekawe :lol:

Taaa kibicuję od tego meczu... byłem gówniarzem, więc na tyle ile pamiętam to stroję mi się spodobały i ich gra(mimo wyniku), potem liznąłem trochę historii Barcy, a dopiero potem przyszło oglądanie się na wyniki... Od tamtej pory to Barca dostała więcej w dupę od Realu niż na odwrót, bolało jak cholera ale jak już dostawała, to od wielkiego Realu, od najlepszego klubu w historii piłki, a nie od klubu grającego jak Stoke tylko mającego o wiele lepszych piłkarzy... Ja w przeciwieństwie od wielu rozumiałem zwolnienie Capello, rozumiałem, że od takiego klubu jak Real oczekuję się więcej, rozumiałem to ze względu na Barce... te kluby mimo, że różne są do siebie bardzo podobne, a raczej były.

Nigdzie nie napisałem, że Barca była lepsza... Real wygrał zasłużenie, ale mi mecz się nie podobał. Po wygranej Barcy też czułbym niesmak, tylko nie byłoby goryczy porażki... Dla mnie dzień rozgrywania GD to jeden z najważniejszych w roku, oczekuję porywającego widowiska, a podobnych meczy jak ten ostatni mogę obejrzeć dużo... we Włoszech, na Wyspach.

Takim tekstem umniejszasz grę przeciwnika, co stawia znak zapytania odnośnie gry Barcy...

Gra Barcy była bardzo słaba, mam nadzieje, że to zasługa Real, bo jeżeli nie to albo zawodnicy Barcy są ostro pod formą, albo kończy się pewna "epoka" w Barcie... cóż pożyjemy zobaczymy.

Szczerze gratuluję Realowi... ale chcę oglądać coś więcej, tyle.

ps. odi.profanum Nie przesadzaj kolego... do tej pory to Real prał ogórków w lidze przez ostatnie 6 lat, a przez ostatnie to w ważnych meczach przegrywał albo z Barcą, albo w 1/8 LM, także trochę pokory może ;) Co do reszty tekstu nie zamierzam się odnosić, bo o takich głupotach jak: antyfotbol(dla mnie te pojęcie nie istnieje, ale nie lubię oglądać drużyn Mou), faule itd. to na onecie piszą, bez obrazy.

21-04-2011, 00:11
Barsa
Ja ciut dłużej kibicuję, ten atomowy strzał na bramkę Sampdorii :D I zaczęło się...albo sezon...środek tabeli, PM seria zwycięstw, Juve i po ptakach....Rozumiem twój punkt widzenia, zadyszka musiała być Barcy to dużo spotkań, toż jest z 7 reprezentantów kraju Hiszpanii, czasami może wyjść to bokiem, nie byłaby pierwszą drużyną co ponosi tego konsekwencje, jakby nie patrzeć to ludzie :) ...Dlatego piłka nożna jest tak ciekawa grą :D
pozdrawiam sympatyków piłki nożnej, idę spać ;)

odi.profanum
21-04-2011, 00:21
ps. odi.profanum Nie przesadzaj kolego... do tej pory to Real prał ogórków w lidze przez ostatnie 6 lat, a przez ostatnie to w ważnych meczach przegrywał albo z Barcą, albo w 1/8 LM, także trochę pokory może ;) Co do reszty tekstu nie zamierzam się odnosić, bo o takich głupotach jak: antyfotbol(dla mnie te pojęcie nie istnieje, ale nie lubię oglądać drużyn Mou), faule itd. to na onecie piszą, bez obrazy.

Na chwilę obecną... A na chwilę obecną to Real gra lepiej i to 2 mecz z rzędu - tyle w temacie.
Szkoda, bo myślałem, że ci sie podobał wystep Busquetsa i Alvesa. A reszta mojego tekstu to czysta prawda, która po prostu kole w ocze. Nie chcesz, to się nie odnoś; na onecie też można wyczytac takie same pierdoły jakie ty tu wypisujesz.:
Od tamtej pory to Barca dostała więcej w dupę od Realu niż na odwrót, bolało jak cholera ale jak już dostawała, to od wielkiego Realu, od najlepszego klubu w historii piłki, a nie od klubu grającego jak Stoke tylko mającego o wiele lepszych piłkarzy... Ja w przeciwieństwie od wielu rozumiałem zwolnienie Capello, rozumiałem, że od takiego klubu jak Real oczekuję się więcej, rozumiałem to ze względu na Barce... te kluby mimo, że różne są do siebie bardzo podobne, a raczej były.Też bym się dziwnie czuł jakby sędzia mojej drużynie dał finał wstep do fianłu LM. Coś paskudnego.
Co ty opowiadasz za głupoty... Real grał, by wygrać, z determinacją, poświęceniem, walką o każdą piłkę, a Barcelona była dziś Malaga tylko z lepszymi piłkarzami; grała nudnie, schematycznie; aj, sorry, grała tak jak im Real pozwolił, czyli zupełnie tak jak z Interem. Czegoś takiego również nie chce oglądać w GD - nie gdzi się tak zanudzać kibiców.

Barsa
21-04-2011, 05:13
Up

Ja w przeciwieństwie do wielu rozumiałem zwolnienie Capello, rozumiałem, że od takiego klubu jak Real oczekuję się więcej

Na tym skończę.

ps. nie ma to jak 4 godziny snu i do pracy :lol:

pretorian
21-04-2011, 07:39
po ptakach

No jak możesz tak pisać? ;) Pierwszy raz to usłyszałem jak Cichopek tak powiedziała w jakimś serialu. Myślałem, że spadnę z krzesła.
Mówi się "po ptokach" i żadnej innej formy ni ma.

Co do meczu to niestety... nie zawsze wszystko układa się po naszej myśli. Ale mam nadzieję, że LM mistrzów wszystko zweryfikuje :)

Sam Fisher
21-04-2011, 08:13
http://www.youtube.com/watch?v=i17yGZ9K ... 20%20edded (http://www.youtube.com/watch?v=i17yGZ9KV3c&feature=player_emb%20%20edded)

:lol:

dawid96
21-04-2011, 08:20
http://www.youtube.com/watch?v=i17yGZ9K ... 20%20edded
:shock: :o :lol: :lol: No ładnie :lol:

21-04-2011, 08:39
po ptakach

No jak możesz tak pisać? ;) Pierwszy raz to usłyszałem jak Cichopek tak powiedziała w jakimś serialu. Myślałem, że spadnę z krzesła.
Mówi się "po ptokach" i żadnej innej formy ni ma.

Co do meczu to niestety... nie zawsze wszystko układa się po naszej myśli. Ale mam nadzieję, że LM mistrzów wszystko zweryfikuje :)
Purysto językowy zważ o której godzinie było to napisane, po pracy i czuję się z tego powodu usprawiedliwiony, ale ty za czepialstwo nie :lol: i nie spadaj z krzesła, bo szkoda zdrowia. :D
Odnośnie jeszcze meczu, kiedyś miała miejsce podobna sytuacja z Barcą, wytracali rytm gry i mieli paskudną końcówkę sezonu, oby teraz to się nie powtórzyło i Guardiola wyciągnął wnioski z ostatnich spotkań.

Nagano
21-04-2011, 09:06
Z zagranicznych drużyn kibicuję Chelsea, ale mam wielki sentyment do Realu Madryt, bo wychowywałem się w blasku ich chwały z moimi piłkarskimi idolami na czele - R.Carlosem i Zidanem. Tym bardziej się jeszcze ucieszyłem wczoraj z triumfu Królewskich ze względu na Mourinho i utarcia nosa Barcelonie, z którą Chelsea często pechowo odpadała. Wczoraj z wypiekami na twarzy oglądałem derby, pierwsza połowa tego meczu to jakiś kosmos. W życiu takiego presingu nie widziałem jaki zastosował R. Madryt. Barca prawie nie istniała. Mnóstwo fauli i zimna głowa sędziego. Na początku pierwsze poważne spięcie, Villa pada przed polem karnym, zwija się z bólu i podnoszący go natychmiastowo z murawy defensorzy Los Blancos :lol: Nagle cudowne uzdrowienie, bo się zaczął szarpać.

Druga połowa to już uruchomienie mechanizmu Blaugrany, pełno krzyżowych podań i pod pole karne. I tutaj widać rękę Mou, bardzo szybkie zagęszczanie pola i wybijanie piłki przed madrytczyków.

W dogrywce kolejne ożywienie Realu, szybka akcja Marcelo - Di Maria - Ronaldo i gol. Krystyna mnie wkurza jak mało który piłkarz i wczoraj nie grał porywającego meczu, ale znalazł się w odpowiednim miejscu o odpowiednim czasu.

Na pochwały zasługuje kapitan Casillias i profesor Carvalho :geek:

Aquila
21-04-2011, 09:23
Nie chodzi o piękną grę, chodzi o to żeby zagrać na tyle dobrze aby wygrac. :D Barca w I połowie 1566198 podań albo do tyłu, albo na własnej połowie i nic z tego nie wynikało.

Najlepsze jest, to że ten niby autobus raz po raz naciskal na super genialnych nie przeplaconych wychowankow.

http://i54.tinypic.com/5ebsq0.jpg

Z jednej i drugiej strony szukanie fauli, szczególnie ten Busquets lubi poudawać, albo Mascherano - ten to dopiero byl dobry, ktos go dotknal w szyje, a ten upadl i trzymal sie jakby dostal z korow w twarz :lol: no, ale to wielka filozofia Barcy, my sie nie znamy.

Real zabil piekno pilki, Ronaldo to ciota, a Mourinho to pajac :lol: :lol: :lol:

To teraz czekam na Zagłebie, i z ciekawoscia obejrze LM.

odi.profanum
21-04-2011, 09:57
Dokładnie Aquilla. "Wielka cudowna Barcelona" z kosmicznym futbolem zagrała kompletne gówno, tyle ile Real im dał - a koleś mi pisze o antyfutbolu i brzydkiej grze :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Co za gość.

Nezahualcoyotl
21-04-2011, 18:52
Podniecacie sie tymi Barcami i Realami az sie niedobrze robi od tego "kibicowania" :lol: Na ilu meczach byliscie w Barcelonie lub Madrycie ;) :?:
"Koguty" vs "Kanonierzy" pobili wczoraj swym meczem te nazelowane starsy z Hiszpanii :mrgreen:
Jaga goni milicjantow(wczoraj wkopala rusko-kolorowych ;)).Craxa remisuje z Zaglebiem(ostatnia minuta :!: ) i mam nadzieje ze Slask cos urwie liderowi dzisiejszego wieczora :)

Knecht
21-04-2011, 20:53
http://i54.tinypic.com/5ebsq0.jpg

http://pasjonatkasportu.blog.eurosport.fr/files/2011/03/593780131-e1301308966770.jpg

Znajdź C.Ronaldo na obrazku ;)

Z jednej i drugiej strony szukanie fauli, szczególnie ten Busquets lubi poudawać, albo Mascherano - ten to dopiero byl dobry, ktos go dotknal w szyje, a ten upadl i trzymal sie jakby dostal z korow w twarz no, ale to wielka filozofia Barcy, my sie nie znamy.

Villa pada przed polem karnym, zwija się z bólu i podnoszący go natychmiastowo z murawy defensorzy Los Blancos Nagle cudowne uzdrowienie, bo się zaczął szarpać.
Ja nie wiem czy osoby które tutaj piszą to są tylko zwykłymi kibicami i sympatykami swoich klubów czy może gracie na co dzień w piłkę, ale chyba to pierwsze bo jak dla was jest śmieszne szukanie fauli przez graczy i pisanie że to taka filozofia Barcelony to dodam że to jest normalne w tym sporcie, że np. jak zawodnik ma piłkę ale jest taka a nie inna sytuacja że z tej piłki nie zrobi żadnej dobrej akcji to wówczas zawodnik szuka faulu, bo ze stałego fragmentu gry coś można zrobić, niż stracić tą piłkę na rzecz obrońcy z przeciwnej drużyny, i to jest spotykane w 1 ligowych drużynach czy 4, a nie tylko taka "filozofia Barcelony".

Co do samego meczu, bo niestety oglądałem tylko drugą połowę to moim zdaniem Barcelona bardziej napierała, było parę dobrych strzałów, jeden który leciał tuż pod poprzeczkę i drugi który leciał na długi słupek ale niestety oba wyciągnął, wybij Inter i chwała mu za to bo bardzo dobrze zagrał i gdyby nie On to nie wiadomo czy wynik byłby nie inny. Mimo że Barca tak nacierała to grała źle piłką tzn. "nie szanowała" piłki, było dużo podań narażonych bardzo na przejęcie przez Real i tak było, ciągłe jakieś bliskie podania obok zawodników Reala, a pod samym polem karnym za dużo kiwania itp. Tymczasem Real wyprowadzał kontry i dość bardzo dobre, bo wiem mogło być 2:0 dla Realu ponieważ Ronaldo dostał dobrą piłkę gdzie był praktycznie sam na sam z Pinto ale jednak nie popatrzał i był spalony. Ogólnie moim zdaniem mecz był dość wyrównany, jednak Katalończycy podeszli do tego meczu jak do wygranego już, że Real nic im nie zrobi, zabrakło walki w Barcelonie, gdzie tej walki a przede wszystkim niesamowity upór wygrania tego meczu było wiele w Realu i sprawiło to że wygrali.

Dokładnie Aquilla. "Wielka cudowna Barcelona" z kosmicznym futbolem zagrała kompletne gówno,
No świetnie jak dla Ciebie 1:0 oznacza że Barcelona zagrała "gówno", co innego jakby było 5:0 dla Realu.

Nezahualcoyotl
21-04-2011, 21:08
Slicznie :D milicjanty dostaly lansko we Wroclawiu...3pkt straty do lidera ;)