PDA

Zobacz pełną wersję : Piłka Nożna

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 [24] 25 26

Nezahualcoyotl
16-05-2015, 14:54
Masakra "Świętych" nad "Villas" i najszybszy hat-trick w Premier League(2:56 dla trzech bramek):

TJ_wUk-ycS4
Edit:arrow: Ślicznie wczoraj Jaga wypunktowała Kolejorza który nawet przy pomocy sędziego okazał się być tłem dla białostockiego zespołu.Okazuje się że 10 młodych krajan w zupełności wystarczyło na zagraniczny skład Lecha.Teraz pyknąć Legię w środę i dalej grać swoje bez pompowania tego balonu który już pismaki zaczynają nadymać.Kto będzie Mistrzem to się okaże po ostatniej kolejce.Oczywiście nie mam nic przeciwko żeby puchar wylądował w klubowej gablocie ;)

Nezahualcoyotl
20-05-2015, 22:23
Kabaretu o utrzymanie tytułu mistrzowskiego na Łazienkowskiej ciąg dalszy.Tym razem padło na moją Jagę.Race odpalone i gra wstrzymana na 3 minuty a sędzia dolicza ich w sumie osiem.Trzeba dać stołecznym kopaczom jak najwięcej czasu na strzelenie bramki.Aż wreszcie na minutę przed końcem daje Legionistom karniaka z kapelusza jednocześnie będąc ślepym na faul na Frankowskim w tej samej strefie ale po przeciwnej stronie boiska.Całe szczęście dla Gila że go sztabowcy obydwu drużyn uratowali przed Probierzem tuż po zakończeniu meczu.
Sportowo te miernoty ostanio pokonały Jagiellonię w 2010 i nic tego nie zmieni a na pewno nie dzisiejsze przedstawienie:

http://ekstraklasa.net/sportagram/sebastian-madera-sedziowie-sa-caly-czas-zesrani-nie-moze-tak-byc-k-wideo,artykul.html?material_id=555cf189e1e17d6c088 b4569

Oj boli leśne dziadki że klub znikąd i z nikim w składzie rozwala "gigantów" Extraklapy :devil:

Il Duce
21-05-2015, 09:44
Ten karny to absolutny skandal, ja nie wiem co miał sędzia w głowie jak to gwizdał, natomiast karnego po rzekomym faulu na Frankowskim moim zdaniem też nie powinno być bo dołożył dużo od siebie i Bereszyński upadku nie spowodował tą interwencją. Mecz powinien się zakończyć wynikiem 0:0 i tyle.

Nagano
21-05-2015, 16:47
http://www.bialystok.sport.pl/sport-bialystok/1,130140,17957901,Zbigniew_Boniek_po_meczu_Legia__ _Jagiellonia__Wnioskuje.html

Nezahualcoyotl
21-05-2015, 21:28
Marna to pociecha bo Jaga punkty straciła a Legia je zyskała.Murzyn zrobił swoje...Pozostało cztery mecze do rezegrania i cztery punkty do odrobienia wobec aktualnego lidera.Póki co zdrówko za Probierza i chłopaków.Teraz trzeba się wyładować na Wiśle w najbliższą sobotę.

http://i62.tinypic.com/33xg76v.jpg

YRMVqUbQoU0

http://wideo.przegladsportowy.pl/wideo,wielka-awantura-pod-szatniami-po-legia-jagiellonia-,wideo,570541,1,1060.html

P.S.W ramach ciekawostki która druzyna powinna być na czele tabeli:
http://m.ekstraklasa.net/ekstraklasa/bezbledna-tabela-czyli-jak-wygladalaby-ekstraklasa-bez-bledow-sedziow-32-kolejka,artykul.html?material_id=5559eb79e1e17db31 03842b0

Pampa
23-05-2015, 08:38
Strasznie mnie poirytował ten sędzia co Legii zagwizdał karnego... nie dziwię się Probierzowi że taki wściekły był. Szkoda jagi bo według mnie bardziej zasługuje teraz na fotel wice lidera (oczywiście lider Lech ;D) od Legii, za caały sezon jaki zagrali. Dobrze że Boniek zareagował i coś się zaczyna dziać.

Nezahualcoyotl
26-05-2015, 21:30
Cicho być bo druga bramka Jagiellonii przeciwko Wiśle była ze spalonego co prawda minimalnego ale spalonego:P.Trzy mecze do końca ale zespół z Podlasia musi wygrać dwa z nich żeby mieć mozliwość zagrania w LE...po kwalifikacjach oczywiście.A w niższej lidze wygląda na to że łódzki klub podzieli los Polonii Warszawa.Szkoda iż w taki sposób szlag trafia zaslużoną drużynę:
http://ekstraklasa.net/widzew-lodz/widzew-zostanie-zlikwidowany-czy-uda-sie-go-uratowac,artykul.html?material_id=556461ab80557dd6 79763cb2

Gajusz Mariusz
28-05-2015, 11:27
cenzura

Pampa
28-05-2015, 11:34
O nie nie, nie mieszamy polityki ze sportem. Koniec i kropka.

Gajusz Mariusz
28-05-2015, 16:58
O nie! Piłka nożna to nie tylko 22 facetów ganiających za piłką. To także decyzje o mundialu w Rosji i (najlepsza z najlepszych) o mundialu w Katarze w środku zimy. Precz z cenzurą choćby idole potykali się o własne nogi! :D Podłoża i efekty decyzji FIFY, UEFY i PZPN także tu omawiamy!
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/wladimir-putin-amerykanie-chca-nam-odebrac-mundial/fkpntb

Figo widzi o co tu chodzi i rezygnuje ...
(http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/wladimir-putin-amerykanie-chca-nam-odebrac-mundial/fkpntb)http://sport.tvp.pl/20149071/figo-tez-zrezygnowal-nie-bedzie-prezydentem-fifa

Nezahualcoyotl
28-05-2015, 20:17
A powiadają że liga irańska nudna jest.Koleś wymiata przy wyrzucie piłki:

hu1QX6-hgL8

Oczywiście że to ustawka ale i tak warto popatrzyć na te sztuczki z futboówką:
https://www.youtube.com/watch?v=hIluy1xxDU8

Jak widać w zamieszczonym artykule wygląda na to że angielska Premiership League zbroi sie po zęby na nadchodzący sezon:
http://ekstraklasa.net/galeria/to-bedzie-bardzo-gorace-lato-zobacz-kto-moze-zmienic-klub-podczas-najblizszego-okienka-transferowego-galeria,artykul.html?material_id=5567277dfdeee47a4 9f704ed

A skoro Blatter jest obecnie na topie:
http://i58.tinypic.com/10p20pw.jpg

Żadnych MŚ nie odwołają.Za dużo kasy juz poszło w ruch.Kto pokryje ewentualne straty i odszkodowania spowodowane zerwaniem kontraktów budowlanych i infrastruktury drogowej oraz hotelarskiej,umów sponsoringowych oraz praw do transmisji telewizyjnych?Za póżno się za to wzięli bo dochodzenie wszczęto w sprawie łapówek o przyznanie organizacji MŚw roku poprzednim podczas kiedy Rosja dostała nomianację w roku 2010.Sprawa z aresztowaniem działaczy FIFA w Szwajcarii nie ma niczego wspólnego z MŚ w Rosji i Katarze.Tutaj chodzi o korupcję w strukturach FIFA i tyle a że większość decyzji oraz przelewów dokonało się na ziemi amerykańskiej stąd jej slużby w akcji.
Gwoli ścisłości RPA też jest umoczona w dawanie profitów za organizację MŚ na sume ponad 10 mln zielonych.

Na zachodzie bez zmian i staruszek porządzi kolejne 5 lat:
http://ekstraklasa.net/niespodzianki-nie-bylo-sepp-blatter-pozostanie-prezydentem-fifa-na-nastepna-kadencje,artykul.html?material_id=5568a0d9e1e17d27 12daebd2

Dziś finał FA Cup pomiędzy Aston Villa a Arsenalem.Już od wczoraj 1/4 B'gham przybrało błękitno-bordowe barwy.Radze przyjrzeć się młodemu Christian Benteke na którego juz polują angielskie kluby z czołówki tabeli.Chłopak ma talent w nogach.

ta_3YmJ73pM

Ech Messi,Messi,Messi :clap:

XY2JBvXV0EQ

Gajusz Mariusz
02-06-2015, 17:53
No i Blatter podziękował. Chyba już nie czekał na dalsze newsy ze stajni Augiasza. Tylko czemu kandydował? :hmm:

Nezahualcoyotl
02-06-2015, 18:08
Może chodzi o specjalne procedury wewnątrz FIFA dzięki którym jako osoba zrzekająca się posadki dostanie więcej na odprawę?Czort go tam wie.
Mnie bardziej interesuje los nowego kopciuszka w Ekstraklapie z Niecieczy bo skąd oni wezmą kasę żeby rozbudować stadion i zdobyć licencję na grę w tej klasie rozgrywek?Rozumiem radochę z awansu i fajnie że takie zespoły wskakują do Top klasy ale na poważnie nawet na zapleczu nie może dojść do takich sytuacji że kluby grają na obiektach mogących pomieścić maksymalnie 3000 ludzi,bez sztucznego oświetlenia i podgrzewanej murawy.Tutaj każdy zespół może awansować i powinien dysponować odpowiednim obiektem a nie go ulepszać na trzy miesiące przed wznowieniem rozgrywek:
http://ekstraklasa.net/termalica/wlasciciel-termaliki-kilka-pierwszych-meczow-w-ekstraklasie-zagramy-poza-nieciecza-rozmowa,artykul.html?material_id=556d7464fdeee4217 728bfaf

A tak po za tym to wciąż liczę na potknięcia Lecha i Legii bo brąz na 95 lecie jest spoko ale złoto jeszcze lepsze:P

Volomir
02-06-2015, 18:22
A to nie tak, że będą grać na stadionie jakiegoś innego klubu? Coś o tym mówili w jakiś wiadomosciach.

Nezahualcoyotl
02-06-2015, 18:27
Oczywiście że będa grać na nie swoim obiekcie (Hutnik Kraków) i tutaj już pojawia się problem żeby tak zaplanować rozgrywki tych dwóch drużyn aby nie kolidowały ze sobą a to z kolei może pociagnąć konsekwencje dla pozostałych zespołów w tychże ligach.Po prostu to idealny przykład na kompletny brak wyobrażni działaczy PZPN i zarządu klubu.
Nie cierpię organizacyjnego burdelu i uważam że Pierwsza Liga nie jest tylko zapleczem sportowym ale powinna tez być próbą generalną dla klubowych włodarzy.

Marat
03-06-2015, 16:01
Czytałem, że będą modernizować stadion, tak by spełniał wymogi licencyjne, więc może w drugiej części sezonu pograją na wsi :P W dzień meczu z Legią czy Wisłą populacja we wiosce wzrośnie o 100%. Na pewno taki folklor będzie ciekawostką, ale na dłuższą mete skończą jak Amica czy Groclin. Ale może to i lepiej, Bruk-Bet utnie kasę, to klub nie mający praktycznie innych dochodów ( bo przecież nie z dnia meczowego ) po prostu wróci do niższych lig, a nie będzie dotowany przez miasto, co powoduje wegetacje. Strata pieniędzy.

Finał LM już tuż tuż. Juventus i Barcelona zgarnęły krajowy dublet, więc po finale ktoś po raz ósmy w historii zdobędzie potrójną koronę. Dla Juventusu to pierwszy puchar Włoch i dublet od 20 lat. Jednocześnie Juventus zostaje liderem pod względem zdobytych pucharów krajowych, dobili do 10, za co będzie przysługiwać srebrna gwiazdka. Koszulka będzie najprawdopodobniej wyglądać tak:

http://i.imgur.com/j5Gg9X7.jpg

Dwie tarcze ( scudetto i coppa italia ) + 4 gwiazdki. Tylko brakuje pucharu LM na rękawie. Trzeba będzie zakupić ten historyczny trykot.
W tamtym tygodniu podpisali przedwstępny kontrakt z Samim Khedirą, któremu w Realu kończy się kontrakt. Mówi się też o innych środkowych pomocnikach. co może też oznaczać sprzedaż Pogby bądź Vidala ( plotki mówią o Arturo w Arsenalu, ale dziwna by to była zmiana, bo Kanonierzy od lat nie grają o mistrza, a w LM również niczego nie pokazują ). Pirlo być może odejdzie do arabusów, bądź do MLS ( i to byłby najlepszy moment, bo niestety w tym sezonie zbyt często jest głównym hamulcowym i pojedyncze przebłyski dawnego geniuszu tego nie zmienią ).
W obronie już w zimę została wykupiona druga połówka Daniele Ruganiego. Obok Romagnoliego z Romy ( obecnie wypożyczony do Sampdorii ) największy talent wśród stoperów od lat. 21 latek rok temu wybrany najlepszym obrońcą Serie B, w tym roku w jedenastce sezonu wg. La Gazetta Dello Sport. Cały sezon bez żółtej kartki, bardzo elegancki i pewny, to może być godny następca Maldiniego.
Dużo mówi się też o lewej stronie obrony, gdzie ostatnio wysypało sporo młodych talentów, od Willemsa, przez Kurzawe, Masuaku, po Babe.
W ataku zaklepany Paulo Dybala z Palermo, za kwotę ponad 30 milionów. Rok temu była walka o Iturbe, który po jednym dobrym sezonie wywindował cenę bardzo wysoko. Juventus odpuścił, a Roma na razie wyrzuciła pieniądze w błoto, bo gość nic nie gra. Mam nadzieje, że z Dybalą będzie inaczej, zwłaszcza, że Iturbe opierał się bardziej na szybkości. Swoją drogą, dziadek Dybali był Polakiem, ale sam chłopak wyklucza grę dla naszej reprezentacji, pomimo to, interesują go korzenie i zamierza odwiedzić kraj dziadka, a nawet starać się o obywatelstwo.
W końcu do klubu może zawitać Berardi, to już jego trzeci sezon ( a drugi w Serie A ), gdzie wykręca bardzo dobre liczby ( w tym roku bodajże 15 goli i 10 asyst ). Jest też opcja wypożyczeni go do lepszego klubu np. Sampdorii, która ma szanse zagrać w przyszłorocznej LE.
A tak to nazwisk pojawia się jeszcze mnóstwo, ale ogólnie polityka transferowa Juventusu robi duże wrażenie. Konsekwentne dążenie do powrotu na sam szczyt, z transferami na miarę budżetu. Swojego czasu tak działał Bayern, do czego doszli każdy wie.
To tyle z włoskiego podwórka. Teraz pozostaje ze spokojem czekać na finał, oby zwycięski dla Juve.

Nezahualcoyotl
03-06-2015, 17:27
Na pewno taki folklor będzie ciekawostką, ale na dłuższą mete skończą jak Amica czy Groclin.

Zatem po fuzjiach Lecha oraz Śląska czas przyjdzie na Wisłę.Powstaje tylko pytanie kto kogo wówczas uratuje przed spadkiem ;D?"Słoniki" "Białą gwiazdę" czy na odwrót.

Marat
04-06-2015, 05:31
Wracając do Niecieczy, ciekawy artykuł o nich na Weszło:
http://weszlo.com/2015/05/31/miniaturowa-kraina-sloni-wylozona-kostka-brukowa-nieciecza-w-ekstraklasie/
Niecieczanie są bardzo pocieszni w swoich wypowiedziach:drunk:
No to Jaga straciła szanse na majstra, ale ciągle mogą być wice. Legia też najprawdopodobniej przegrała mistrzostwo. Niby w kontekście walki o LM lepsza Legia, bo byliby rozstawieni w 3 rundzie, ale z drugiej strony nie ma co skreślać Lecha z góry ( choć po ich ostatnich wyczynach w pucharach, ciężko myśleć o awansie ). W ległej już chyba myśleli razem z tym swoim prezesem Leśnodupskim - czy jak mu tam - że są wielką europejską drużyną i mistrzostwo należy się bez gry, ale dostali pstryczka w nos.

A propo "należy", to drużyna Napoli pod koniec ligi zrobiła niezłą wiochę. Ze 2-3 kolejki temu grali ze zbankrutowaną Parmą, a po remisie mieli pretensje, że ci im nie dali wygrać, brylował m.in Higuain, w końcu im się należy. Potem przed rewanżem z Dnipro, ten sam Higuain stwierdził, że jak nie przejdą takiej drużyny, to on zakończy karierę;D We łbach się poprzewracało, na koniec jakaś kłótnia pana wielkiego mistrza z Benitezem. A ostatnia kolejka to już w ogóle majstersztyk. Napoli podejmowało trzecie Lazio u siebie, wystarczyło wygrać, by zapewnić sobie start w el.LM. Tymczasem Rzymianie prowadzili już 2:0. Wtedy Higuain w końcu odpalił i doprowadził dwoma golami do remisu, a po miedzy obiema bramkami gracz Lazio dostał czerwo. Żeby było zabawniej, dla odmiany zawodnik Napoli wyleciał z boiska, ale po 5 minutach karnego dostali neapolitańczycy. Jednak zabawa się na tym nie kończy, bo Higuain wziął i przestrzelił :drunk: Lazio w końcówce dobiło dwoma sztychami załamane Napoli.
Higuain pewnie odejdzie. A Benitez też odszedł, do... Realu. Kompletni nie kumam, jak można było zatrudnić takiego wafla?
Jeszcze wracając do Serie A, to nowym trenerem Milanu ma będzie Sinisa Mihajlovic, który zaliczył dobry sezon z Sampdorią, zajmując 7 miejsce w lidze.

pigment
04-06-2015, 07:37
Zatem po fuzjiach Lecha oraz Śląska czas przyjdzie na Wisłę.Powstaje tylko pytanie kto kogo wówczas uratuje przed spadkiem ;D?"Słoniki" "Białą gwiazdę" czy na odwrót.

o jakiej fuzji Ślaska piszesz?

Nezahualcoyotl
04-06-2015, 16:27
Masz rację.Zagalopowałem się gdyż Dyskobolia zrezygnowała ostatecznie z fuzji zarówno ze Śląskiem Wrocław jak i póżniej z Pogonią Szczecin.
Już wiadomo że w Finale LM pomiędzy Barceloną a Juventusem nie zobaczymy Giorgio Cellini zatem ci którzy ostrzyli sobie pazury bądż kły na ujrzenie ponownych wampirzych skłonności Suareza będą zawiedzeni.
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/liga-mistrzow/lm-ogromna-strata-juventusu-giorgio-chiellini-nie-zagra-w-finale/f95lc6

Skład naszych orłów na zbliżające się dwa mecze polskiej reprezentacji:

Pełna kadra

Bramkarze: Artur Boruc (AFC Bournemouth), Łukasz Fabiański (Swansea), Wojciech Szczęsny (Arsenal), Przemysław Tytoń (Elche).
Obrońcy: Thiago Cionek (Modena), Kamil Glik (Torino), Marcin Komorowski (Terek Grozny), Łukasz Piszczek (Borussia Dortmund), Łukasz Szukała (Al-Ittihad), Łukasz Broź (Legia Warszawa), Rafał Janicki (Lechia Gdańsk), Tomasz Kędziora (Lech Poznań), Michał Pazdan (Jagiellonia Białystok).
Pomocnicy: Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Kamil Grosicki (Stade Rennais), Sławomir Peszko (1.FC Köln), Maciej Rybus (Terek Grozny), Grzegorz Krychowiak (Sevilla), Krzysztof Mączyński (Guizhou Renhe), Piotr Zieliński (Empoli), Ariel Borysiuk (Lechia Gdańsk), Karol Linetty (Lech Poznań), Tomasz Jodłowiec (Legia Warszawa), Michał Kucharczyk (Legia Warszawa), Sebastian Mila (Lechia Gdańsk), Dawid Kownacki (Lech Poznań).
Napastnicy: Robert Lewandowski (Bayern Monachium), Arkadiusz Milik (Ajax Amsterdam), Patryk Tuszyński (Jagiellonia Białystok).

Więcej bramkarzy od napastników!

Pampa
04-06-2015, 16:28
Mój Lech zostaje prawdopodobnie mistrzem ale Berg zachowuje się dziecinnie zwalając winę na wszystko i wszystkich tylko nie na siebię i Legię.

Co do repry zastanawią mnie Mączyński i Borysiuk... przecież oni się nie nadają do repry. Kędziora dobry ruch, coś czuję w nim następcę Piszczka. Nie wiem czemu nie powołali Wasyla na środek obrony zamiast Glika który pauzuje za kartki.

Nezahualcoyotl
04-06-2015, 16:37
Zamiast palacza Szczęsnego (niedawno znów go przylapali na kurzeniu) powinien dostać powołanie Drągowski z Jagiellonii (kto widział jego interwencje ten wie co mam na myśli).

4WwFlI5XOrs

Mój Lech zostaje prawdopodobnie mistrzem ale Berg zachowuje się dziecinnie zwalając winę na wszystko i wszystkich tylko nie na siebię i Legię.

Oby został Mistrzem a Jaga wice chociaż nasza Ekstraklapa nie takie zakończenia sezonu już widziała ;).Więc nie skreślaj Legii bo gwizdkowy może cuda wyczyniać.

4F8e6mq3yqs

Pampa
04-06-2015, 16:39
Drągowski - nie widzę go w bramce na reprezentację w ważnych meczach. Z Gruzją, czemu nie można spróbować ale z Niemcami to nawet by mi przez głowę nie przeszło. Stawiałbym na Boruca albo Fabiana (11 sezonu Premier League).

PerWerka
04-06-2015, 16:45
Jakoś jak Legii ostatnio pomogli sędziowie w kontrowersyjnym karnym to nie oponował. Zasada "... Jak Kali ukraść krowę to dobrze, ale jak Kaliemu ukraść to już nie jest dobrze..."

Mój Lech
No wyobraź sobie, że mój też :D

Gajusz Mariusz
04-06-2015, 16:47
Ja od lat nie interesuję się polską piłka kopaną. Ale jak widzę napis: Legia mam ciągle pianę na ustach :D

Nezahualcoyotl
04-06-2015, 16:48
Jakoś jak Legii ostatnio pomogli sędziowie w kontrowersyjnym karnym to nie oponował. Zasada "... Jak Kali ukraść krowę to dobrze, ale jak Kaliemu ukraść to już nie jest dobrze..."

Kto nie oponował i przeciwko czemu?

PerWerka
04-06-2015, 16:54
Kto nie oponował i przeciwko czemu?

Berg

wasze posty poszły przed moim....

Nezahualcoyotl
04-06-2015, 16:58
I wszystko już wyjaśnione :ok:.

pigment
04-06-2015, 17:02
Masz rację.Zagalopowałem się gdyż Dyskobolia zrezygnowała ostatecznie z fuzji zarówno ze Śląskiem Wrocław jak i póżniej z Pogonią Szczecin.

mówiąc ściśle z fuzji zrezygnowała akurat strona wrocławska na całe szczęście zresztą

Pampa
04-06-2015, 17:09
Witam kibica Kolejorza ;D

PerWerka
04-06-2015, 19:37
Jak Juskowiak grał w Lechu mieszkałam w Poznaniu na jego osiedlu i jakoś tak się stało, że dostałam z koleżanką od niego bilety na mecz.( było bardzo fajnie ;) ) Ne jestem jakimś tam zagorzałym kibicem, ale jak Kolejorz gra zawsze serce troszkę szybciej mi bije.

Il Duce
04-06-2015, 19:41
Niestety nie potrafię żadnemu Polskiemu klubowi w lidze kibicować, prawdziwe emocje wzbudza u mnie tylko gra Tottenhamu i Barcelony.

Pampa
04-06-2015, 19:41
Ja z Lechem jestem od 2009 roku :P wcześniej ekstraklasy nie dało się oglądać według mnie bo straszny piach grali. A tak to jestem w stanie wymienić wszystkich zawodników Lecha. W sumie w Polskiej lidze pierwsze składy znam z Jagi, Legii, Lecha, Wisły a resztę częściowo.

Z zagranicznych to Juve na 1 miejscu potem Bayern (szkoda że Lewy przeszedł do Bayernu bo teraz wychodzi się na sezonowca)

Nezahualcoyotl
04-06-2015, 19:59
No wyobraź sobie, że mój też :D

Zatem mamy na Forum już trzecią oficjalną Pyrę.Co prawda @Aquila już sie nie odzywa od dawien dawna ale maniak Kolejorza był z niego przedni i wciąż go liczymy w liczbie załóg klubowych:ok:.

McAbra
04-06-2015, 20:06
Z zagranicznych to Juve na 1 miejscu potem Bayern (szkoda że Lewy przeszedł do Bayernu bo teraz wychodzi się na sezonowca)
Haha, skąd ja to znam. :P

Volomir
04-06-2015, 20:21
Jak się kiedyś interesowałem piłką, w sensie że oglądałem mecze, to kibicowałem Widzewowi i Juventusowi ;) To było hmm... 17 lat temu. Widzew się "sprzedał", potem wolałem grać w piłkę zamiast kibicować, ale w sumie zawsze już byłem za Juventusem i mimo, że meczy nie oglądam (nie na moje nerwy) to staram się śledzić jak idzie mojej drużynie ;P

Gajusz Mariusz
04-06-2015, 20:32
17 lat? Tak, wtedy Widzew przestał być Widzewem i pożegnałem się z polską kopaną. Od tej pory tylko ME i MŚ. Ligami zagranicznymi i pucharami już wymiotuję. ;)

Barsa
04-06-2015, 20:36
Hmmm komu ja kibicuję, którego klubu mecze tylko oglądam, od kilkunastu lat (wcześniej oglądało się też inne kluby, reprezentacje Polski czy inne sporty)...hmmm ;)

Volomir
04-06-2015, 21:34
17 lat? Tak, wtedy Widzew przestał być Widzewem i pożegnałem się z polską kopaną. Od tej pory tylko ME i MŚ. Ligami zagranicznymi i pucharami już wymiotuję. ;)

17 lat to okres kiedy zaczynałem kibicowanie. Czasy Łapińskiego, Zająca, Terleckiego, ta "sprzedaż" Widzewa była później. Jakieś dziwne machlojki, jakieś całkowite wyprzedawanie kadry i inne przeboje. A pamietam, jak Widzew miał vice mistrza, a że Wisła Kraków dostała karę na europejskie puchary za rzut nożem, to reprezentował kraj w pucharach. I słuchało się meczu Widzew - Fiorentina w radiu :P

Gajusz Mariusz
04-06-2015, 22:17
Mój okres to 92-99. Epickie boje 95-96, 96-97. To pozostanie. 34 mecze rozegrane-zero porażek (27z, 7r). Liga tak ustawiona ze klub spotykający się z Widzewem zmęczony w następnej kolejce jest miażdżony przez Legię. 96 Mistrzostwo w praktyce zdobyte w 15 zawodników, w LM z Borussią 1:2 i 2:2 w edycji gdy ta zdobywa puchar LM i Super Puchar. W 97 mecz decydujący o mistrzostwie na Legii gdy szliśmy łeb w łeb w tabeli, 0:2 na 5 min przed końcem. 3:2 przy gwizdku końcowym i to bez dziwnych spalonych, karnych etc. Byłem tam i tego mi nikt nie zabierze. Jak ktoś za młody, to proszę mecz dziesięciolecia:
I4X3CYHqLSQ

Marat
05-06-2015, 01:41
Słuchałem tego meczu w radio, bylem już bliski wyłączenia, a tu taka niespodzianka. Plus te pojedynki z Borussią i Atletico w LM. Świetny czas.

Nezahualcoyotl
07-06-2015, 10:06
Finał Champions League 2015 za nami i muszę stwierdzić że był wyśmienity.Barcelona jak zawsze znów była wielka a Juventus nie pozostawał w jej cieniu i podjął walkę z silniejszą ekipą.Jak się cieszyłem na wyrównującego gola i kolejne kilka minut kiedy piłkarze Starej Damy przycisnęli Katalończyków.Byli cholernie blisko dokonania cudu jednak Barca to Barca...Teraz można się już oddawać najprzeróżniejszym statystykom dotyczacych tego meczu jak i poszczególnych graczy ale to nie zmieni faktu że ten moment był najpiekniejszym we wczorajszym finale:

http://i57.tinypic.com/mls8sy.jpg

Zaś dzisiaj poznamy tegorocznego Mistrza Polski oraz wicemistrza.Kciuki trzymam za ekipą z Bialegostoku żeby srebro zabłyszczało w klubowej gablocie i dlatego życzę powodzenia piłkarzom Górnika ;)

Barsa
07-06-2015, 12:46
http://www.sport.pl/pilka/5,65041,18073445,Juventus_kontra_Barcelona_w_final e_Ligi_Mistrzow__GALERIA.html?i=10 i tyle by tego było

Gajusz Mariusz
07-06-2015, 14:34
Jedno trzeba przyznać, Juve mogło zastosować catenaccio i co najwyżej jedną bramkę by stracili, a może, kto wie, dojechaliby do dogrywki/karnych. A może nie. Na szczęście dla piękna futbolu wybrali wariant otwartej walki. I chwała im za to, bo mielibyśmy antyfutbol. Na tą chwilę wygrali bezapelacyjnie (niestety) lepsi i przed nami kolejna edycja LM. Ja tam i tak czekam na 10 czerwca... 2016. ;)

Pampa
07-06-2015, 19:37
I mamy mistrza! Tyle czasu czekałem żeby się udało, nie spodziewałem się że w tym sezonie po bardzo słabym początku uda się w ogóle wejść do pierwszej trójki, a tu taka niespodzianka!

Marat
07-06-2015, 21:49
4 z rzędu przegrany finał Juventusu ( a ogółem to już 6 porażek ), niechlubny rekord.
No cóź, Barcelona była lepsza, choć Juventus - zwłaszcza w drugiej połowie - postawił ciężkie warunki ( choć na przerwę Barca mogła schodzić z większym prowadzeniem ). Po golu Juventus poczuł krew i ładnie cisnął przez 15 minut. Przed drugim golem dla mnie był karny za faul Alvesa na Pogbie, choć na sędziego nie zamierzam narzekać, bo i za ręke Lichtsteinera ( znanego również jako Lichtenstein:drunk: ) mógł dać strzał z wapna dla Barcelony ( i to abstrahując od tego, że wg. mnie decyzja ta była słuszna, ale nie takie karne się widziało ). Może Juventus nie miał później setek, ale kilka dogodnych sytuacji było, najbardziej zawiódł Tevez, swoimi strzałami prosto w bramkarza. Neymar to niesamowity pajac, gra dobrze, myślałem że jako kuglarz zniknie w Europie, ale jednak daje rade. No ale to domaganie się bramki po ewidentnej ręce... parodia.
Dobry występ Marchisio, cichy bohater tego sezonu ( jest dla Juve kimś takim jak Makalele dla Realu swojego czasu, tylko bardziej efektownym z przodu ). Buffon po mimo swoich lat wyborny występ ( trudno mieć pretensje o to wyplucie piłki przy drugim golu ). Pogba nic wielkiego, jakiś czas temu chodziły ploty, że Barca daje za niego 80 milionów, ale z racji, że mają zakaz transferowy, to ma zostać na ten sezon w Juventusie, a kontrakt opłaci klub z Katalonii. Może jest coś na rzeczy, bo sporo kurtuazji w stronę Juve było przed tym meczem ( liczenie mistrzostw zabranych przez calciopoli, gratulacje za zdobycie pucharu itp. ). Raiola oczywiście robi szum koło Francuza, a on potrafi swoich klientów sprzedawać. Jak dla mnie droga wolna, bo na sprzedaży Zidana Juventus zrobił swojego czasu świetny interes ( do tego sprzedaż Inzaghiego + własne środki, pozwoliły na sprowadzenie Nedveda, Thurama i Buffona, któzy byli kluczowi dla awansu w 2003 roku ).
Gratulacje dla Barcelony za potrójną koronę. Juventus nie mógł wygrać, bo nie potrafił strzelić głowy bramką :P :P :P

Teraz ekstraklasa. Zarozumialcy z Legii bez mistrza. Berg już dał popis w tygodniu, narzekając, że Górnik się podłożył, że za dużo zmian w podstawowej 11 zrobili i to nie jest poważne. Gość nie pamięta, jak jesienią wpuszczał od groma rezerwowych, młodzików, czy cholera wie tam kogo jeszcze. Może przez to spadł ktoś inny, bo zyskał punkty na teoretycznie najtrudniejszym rywalu ( taka Zawisza musiała się mierzyć z podstawą Legii, tuż przed podziałem punktów, bo Warszawiakom zależało ). Bo co, bo wielka legiunia grała w LE, to sobie może rotować? A może trener Górnika, który to zespół o nic nie walczył ( no niby za wyższe miejsce jest więcej kasy ) chciał sobie przećwiczyć inne warianty w meczu o stawkę? Błazenada.
Kucharczyk ponoć podbiegł podczas meczu do ławki Zabrzan i zwyzywał ich za mecz z Lechem:lol:
Jeżeli wcześniej zwyzywał swych koleżków-gwiazdorków z drużyny, to nie mam do niego zastrzeżeń. Jeżeli nie, to brawa dla niego, za robienie z siebie pajaca.

Nezahualcoyotl
08-06-2015, 17:49
Brawo Lech :clap:.Brawo Losery z Łazienkowskiej :devil: a przede wszystkim Brawa dla Jagiellonii :ok:.

http://i58.tinypic.com/315d4zc.jpg

http://ekstraklasa.net/galeria/szal-radosci-w-bialymstoku-po-zajeciu-3-miejsca-na-koniec-sezonu-zdjecia-z-fety,artykul.html?material_id=5574ad4dfdeee48c2bdd 8524

90 lecie klubu-Puchar Polski
95 lecie klubu-trzecie miejsce
100 lat klubu-kolejna zakończona sukcesem obrona mistrzowskiego tytułu ;)

Na poważnie to przebrnąć przez kwalifikacje bez żadnego stresu i tremy a będziemy grać w LE.

Gajusz Mariusz
14-06-2015, 06:40
Po dwóch setkach Lewego
http://ocdn.eu/images/pulscms/MWE7MDMsMmU0LDAsMSwx/eb0490e54b6d93140918f0936c526ddc.jpg
z pierwszej połowy pomyślałem: obrońcy bym wybaczył, ale takiemu snajperowi? Tylko karne będzie strzelał w reprezentacji? Brameczka Milika, pierwsza klasa, widać że ćwiczony schemat był. I na szczęście, bo bezproduktywne dośrodkowania z kornera Grosickiego wołały o pomstę do nieba... I taka ciekawostka. Nawet w najbardziej beznadziejnych czasach polskiej kopanej po strzeleniu bramki potrafiliśmy pójść za ciosem i z reguły były później pod rząd 2-3 sytuacje bramkowe (czy wykorzystane, to już całkiem inna sprawa), a wczoraj... seryjne straty Milika i zamknięcie się na 30-tu metrach! A przecież wymarzona sytuacja: 60 min, prowadzimy. Gruzja atakuje bo musi i poza tym całkowicie Polacy są w zasięgu ich możliwości (więc okazja na kontry, bo to nam wychodzi, gdyż jak mamy odrabiać 1 bramkę to przy naszej technice ataki pozycyjne na broniącego się to horror dla kibica plus ten "uciekający czas"...) Narodowy stadion i... bronimy się rozpaczliwie! Ten hat-trick w bodaj 4 minuty to nasz Robuś chyba nawet Ani nie potrafił wyjaśnić po meczu :D Wynik który całkowicie kamufluje przebieg spotkania.
http://ocdn.eu/images/pulscms/ZDI7MDMsMmU0LDAsMSwx/e4e0b253e7e00ac45669304a6eac90f4.jpg
http://ocdn.eu/images/pulscms/ODE7MDMsMmU0LDAsMSwx/abfffb69f8a92f3b4cd02a7718655a6c.jpg
http://ocdn.eu/images/pulscms/NDA7MDMsMmU0LDAsMSwx/3588b3c48ad0117fce5cdb75b3becf2f.jpg
http://ocdn.eu/images/pulscms/NzE7MDMsMmU0LDAsMSwx/22b1f3716c5fb1468f1301812ef630cf.jpg

PS: Irlandia:Szkocja 1:1, wczoraj Najwyższy puścił do nas oko na całego... Gibraltar: Niemcy tu już i siły wyższe są bezsilne :P

Volomir
14-06-2015, 08:01
Nawet obejrzałem ten mecz! :P Przede wszystkim to trzeba coś z obroną zrobić... To co panowie wyprawiali to kapota. Gubili się, odpuszczali przeciwnikom, a nawet we 3 nie mogli zabrać piłki jednemu leżącemu Gruzinowi. Za to końcówka to jakaś masakra była! Wielkie brawa dla Błaszczykowskiego za pokazanie ile jest wart;)

Nagano
14-06-2015, 08:14
Wyniki niestety nie oddają tego jak jeszcze mamy wiele słabych punktów w tej reprezentacji. Tak było np. w wygranym 2:0 meczu z Niemcami, gdzie mieliśmy przez cały mecz zaledwie parę celnych strzałów i całe szczęście, że chłopakom wtedy noga nie zadrżała. Niemcy natomiast ostrzelali naszą bramkę tylko mieli sporo pecha. Wynik poszedł w świat... Jest kilku graczy, którzy zdecydowanie odstają klasą od takiego Krychowiaka, Milika, Lewego czy Glika. Aż zęby bolały jak się widziało te magiczne dośrodkowania Grosickiego i Mączyńskiego. Przypominały wybicie, a nie centry. Jest jeszcze kilka czarnych owiec - cała lewa obrona, czyli Rybus, tfu tfu Wawrzyniak, Olkowski, Szukała, którego forma po przejściu do ligi saudyjskiej widocznie spada, Kucharczyk, Thiago Cionek, Jodłowiec, Żyro. Generalnie jest to ciekawe, że najgorsi w reprezentacji są zazwyczaj piłkarze, którzy grają, lub grali w Legii...

Nie chcę prorokować, ale pompujemy balonik. Przypomina mi to eliminacje do MŚ 2002.
Życzę chłopakom jak najlepiej, atmosfera w drużynie jest dobra.

Nezahualcoyotl
14-06-2015, 09:24
Ach narzekacie że wynik nie oddaje obrazu meczu.Gruzini nie odstawiali nogi a techniczne stoją lepiej od niektórych naszych orłów wczoraj grających więc nic dziwnego że było trochę nerwów co nawet przekładało się na niewykorzystane "setki" Lewego w pierwszej połowie.Grunt że Milik nieco spuścił powietrze z przeciwników a naszym stres minął i to tak że o mało co nie doszło do wyrównania.Było ciężko ale wygraliśmy i to się liczy.Jeśli ktoś spodziewa się gry naszej repry na poziomie Barcy jego wnuki osiwieją nim to zobaczy.Raczej należy się cieszyć że Polacy wreszcie zagrali i dociągnęli do końca 90 minut!Zawsze było tak że padali w okolicach 70-80minuty i wówczas nastepowała obrona Częstochowy.Zatem gratki za kondychę dla piłkarzy i sztabu medycznego za widoczny postep.
Peszko to tragedia i wyglądał tak jak chaos w głowie Grosickiego który się starał i szalał ale mniej "urrra"(wiem że to jeden z najszybszych) i więcej patrzeć dookoła siebie.Szukała ma nazwisko godne jego postawy we wczorajszym spotkaniu.Niechaj dalej szuka samego siebie ale nie na meczach o stawkę.Krychowiak całkowicie zniknął w drugiej połowie,Mączyński to kolejne reprezentacyjne rozczarowanie.W zasadzie w linii obrony tylko Piszczek z Pazdanem spisali się na medal.Milik jak dla mnie "men of the game"(brameczka cudnej urody i dwie asysty) a Lewy pokazał światowy format pudłując w pierwszej połowie i dobijając Gruzinów w drugiej.
Pozostaje mieć nadzieję że Gruzini jeszcze urwą parę punktów naszym rywalom zaś my w spotkaniu z Niemcami przynajmniej zremisujemy a wówczas będę dodatkowo czekał na wyniki loterii biletowej UEFA.
http://www.uefa.com/uefaeuro-finals/ticketing/index.html

majkel
14-06-2015, 12:49
Nie widziałem pierwszej połowy i może dobrze bo "występki" Lewego spowodowałyby że wróciłbym do nauki i olał to ciepłym moczem;). Nasza obrona faktycznie mocno kulała, nie wiem co w ogóle na boisku robił Szukała... myślę że Glik jest w tym momencie filarem naszej obrony, bez niego to słabiutko. Krychowiaka też jakby nie było. Bramka Milika epicka! Musiało być ćwiczone. No i potem te 15 minut niewytłumaczalnych zachowań naszych orłów... Rozumiem takie sytuacje w meczach ze Szkocją, Niemcami, ale Gruzja?! Chociaż trzeba zauważyć że kilku na prawdę ładnie grało. Co do hattricku Lewgo... cieszę się że w końcu strzela, że aż tyle, że tak ładnie, a jednak muszę zauważyć że to była już końcówka, Gruzini byli już zmęczeni, odpuszczali, dopiero w takich warunkach mógł to zrobić. Ale przede wszystkim brawa dla Błaszczykowskiego za tą asystę:). Wynik na pewno nie oddaje obrazu meczu ale trzeba się cieszyć, w końcu coś nam wychodzi:).

Volomir
14-06-2015, 13:30
Mi to w sumie żal było tych Gruzinów ;) Twardo się trzymali, parę razy postraszyli i jakby było to 1:0 to taki akurat wynik w sam raz. A pod koniec taki pogrom. Nie mam pojęcia co się stało. Z drugiej strony dobrze, że Lewy tego hat-tricka zdobył bo nie cierpię tego miauczenia że Lewy słaby, że nie strzela, że to, że tamto.

Dagorad
14-06-2015, 13:55
Gruzini po 3 golu uznali chyba, że koniec gry. Zaczęli się bawić w podawanie piłki na czas, ile tam oni mieli? 30 sekund od chwili rozpoczęcia na środku? Kompletnie nie byli chyba przygotowani mentalnie na taki koniec takiego meczu.

To gadanie "nie zasłużyli na zwycięstwo" itp. robi się strasznie nudne. Słychać o tym w co drugim meczu. Drużyny dochodzą do finałów LM ponoć "niezasłużenie". Ale to jeszcze można zrozumieć, niektórzy mają szczęście do rywali w losowaniach itd. Ale żeby w jednym meczu o tym gadać? Polska zasłużyła na wynik 4:0 bo strzeliła 4 bramki i żadnej nie straciła, nie ma tu żadnej filozofii. Nie zasłużyła może na owacje na stojąco czy wpadanie w samouwielbienie, ale przez te ponad 90 minut pracowali na wynik. Drużyny są dwie i widocznie to Gruzja "nie zasłużyła" na to żeby mieć spokojniejszą końcówkę. Gdyby na serio potraktować te wszystkie "niezasłużone" wyniki to by się okazało, że ten sport to jedna wielka farsa, w której połowa meczy kończy się nie tak jak powinna ;).

Gajusz Mariusz
14-06-2015, 13:59
Brameczka Milika, pierwsza klasa, widać że ćwiczony schemat był.

Bramka Milika epicka! Musiało być ćwiczone.

Milik o swoim golu:

Takie rozegranie rzutu rożnego było wiele razy ćwiczone na treningach, nie było w tym żadnego przypadku. Ale muszę się przyznać, że podczas zajęć… ani raz nie trafiłem do bramki.

Uff, ile to razy słyszałem od polskiego sportowca: nie wiem jak to jest, na treningach wszystko wychodziło... Wolę Milika kolejność wydarzeń. :mrgreen:

Dagoradzie, ja wolę krytykować co jest do skrytykowania niż właśnie pompować ten balonik jak słusznie zauważył mój ziomal z Łodzi. W Niemczech szykuje się obrona Częstochowy. Nie tacy jak my tam przegrywali więc nie oczekuję zwycięstwa, ale wynik plus postawa (choćby i przegrana ale po epickim boju) pokażą nam czy mamy reprę, czy znowu wydziaranych i nażelowanych gości z furami i laskami za miliony. Poziom wizerunkowy mają na poziomie europejskim, czekam na ten poziom w kwestii zawodowej.

Pampa
14-06-2015, 16:21
Dla mnie mecz dobry, Lewandowski klasa, a w pierwszej połowie miał niesamowitego pecha jak Gruzini wywalili z linii bramkowej piłkę. Ogólnie mecz bardzo na plus, brakuje nam tylko Jędrzejczyka na lewej stronie i Glika w środku i można grać.

Marat
14-06-2015, 17:10
Nawałka powołuje Cionka, z drużyny która otarła się o spadek z Serie B, a Salamon który był bliski awansu do pierwszej ligi ( w finałowym barażu dwa remisy Pescary z Bolonią, ale ta druga miała wyższe miejsce w tabeli i nawet lepszy stosunek bramkowy na wyjeździe nie pomógł ) ciągle niedostrzegany. Chłopak sam sobie zrobił w sumie krzywdę, idąc do tego Milanu. stracił praktycznie 2 sezony. Szkoda braku awansu, bo mógł iść droga Glika, który też odbił się swojego czasu od Serie A, zszedł niżej, wywalczył pierwszy skład i zrobił awans z Torino, by teraz być czołowym obrońcą ligi.
Do Lewego jest potrzebny ktoś, kto będzie potrafił rozegrać, wtedy on nie będzie musiał się tak dużo cofać. Ciekawy jestem tego Linettego, gość ma papiery na duże granie, a właśnie takiego gracza brakuje. Oby odpalił do następnych eliminacji, bo w tych już chyba pierwszego składu nie wywalczy?

Nezahualcoyotl
22-06-2015, 18:09
Mają wreszcie chłopaki farta do losowania i nie będą musieli się gdzieś błąkać pod granicą chińską jak ostatnim razem.400km na Litwę to tyle co w sezonie do większości przeciwników w Extraklapie.Diabli wiedzą czego się spodziewać po graczach FK Kruoja ale jestem dobrej myśli że 2 lipca będzie wygrana na wyjeżdżie a tydzień póżniej powtórka na Słonecznej w Białymstoku a potem Omonia Nikozja albo Dinamo Batumi w II-ej rundzie.

Futbolo Klubas Kruoja nie ma długiej historii. Klub został założony stosunkowo niedawno, bo w 2001 roku. Trudno znaleźć jakiekolwiek informacje na temat naszego najbliższego rywala w europejskich rozgrywkach. To aktualny wicemistrz Litwy, w tym sezonie raczej nie zapowiada się jednak na powtórkę sukcesu z poprzedniego sezonu. Drużyna z Pakruojis po 17. kolejkach zajmuje 8 miejsce z dorobkiem 14 punktów. Nie tak dawno dla portalu weszło.com o klubie z Pakruojis opowiadał mający duże doświadczenie z pracy na Litwie trener Marek Zub. - Kruoja, obecny wicemistrz, ma zdecydowanie najgorsze warunki. Lokalizacja stadionu w polu, dookoła silny wiatr i fatalne boisko. Ja taką murawę to pamiętam sprzed trzydziestu lat, kiedy zapadaliśmy się po kostki w błocie. I to boisko w Kruoji jest praktycznie nieogrodzone. Kiedy więc mamy letnią przerwę w rozgrywkach, mieszkańcy okolicznych domów najkrótszą drogę do miasta obierają przez część boiska. Widać to nawet w transmisjach internetowych – bo telewizja krajowa nigdy tam nie jeździ – jak boisko przecina ścieżka wydeptana przez ludzi. Mało tego, piłkarze Kruoji po strzeleniu gola ustawiają się na tej ścieżce w rzędzie i idą gęsiego – mówił były już szkoleniowiec GKS-u Bełchatów.

Śląsk Wrocław również na daleką trasę nie może narzekać gdyż wybiera się do Słowenii aby zmierzyć się z tamtejszym NK Cejle.Legia dokoptuje do eleminacji LE w następnej rundzie i zagra ze zwycięzcą dwumeczu Botosani(Rumunia)-Cchinwali(Gruzja).Natomiast Lech Poznań czeka wizyta w kibicowskim piekiełku czyli w Sarajewie z lokalnym FK Sarajevo.

bRHb5ebloMo

Trza nam trzymać kciuki za całą naszą czwórkę żeby nie odpaść jak cieniasy już na samym początku.

Jeśli wciąż tak trzymają kondychę to Gajos z Tuszyńskim zrobią podwójnego hattricka:

nHzLXYwPf3E

Nezahualcoyotl
02-07-2015, 18:19
Droga przez mękę tak można określić dzisiejszą "grę" Jagiellonii z litewskim FK Kruoja.Blisko 10 minut w dziesiątkę ale jednak wbili tą zwycięską bramkę i oby w rewanżu zagrali bardziej śmiało bo trema chyba już minęła zawodnikom.

Presidente
19-07-2015, 17:34
Wczoraj (18 lipca - sobota) na Szmulkach na Stadio Olimpico odbył się Finał Finałów 8 Ligi Mistrzów, czyli pokaz najgorszej piłki w najlepszym wydaniu:).

Ale co ja się będę rozpisywał

http://weszlo.com/2015/07/19/pierwszy-final-osmej-ligi-mistrzow-za-nami/ (http://weszlo.com/2015/07/19/pierwszy-final-osmej-ligi-mistrzow-za-nami/)

Bonus

Wasz ukochany El Presidente na najważniejszym wydarzeniu piłkarskim w Polsce. W tle finałowy mecz o ósme miejsce Pogoń Wiskitki - ETV (1:1, k1:3)http://i.imgur.com/FCSuzIs.jpg

Edit: Tylko proszę nie mówić że to zupełnie niepoważna piłka - wyniki można było nawet obstawiać: https://etoto.pl/sport/wyniki/pilka_nozna/

Gajusz Mariusz
20-07-2015, 10:52
Edit: Tylko proszę nie mówić że to zupełnie niepoważna piłka

Nikt tu by się nie odważył! :cool:

Nezahualcoyotl
21-07-2015, 20:09
Edit: Tylko proszę nie mówić że to zupełnie niepoważna piłka - wyniki można było nawet obstawiać: https://etoto.pl/sport/wyniki/pilka_nozna/

Osobiście bym nie ryzykował kasy u bucha bo na tym poziomie rozgrywek wszyscy grają na poważnie i z sercem więc o ustawianiu wyników a tym samym "pewniakach" mowy być nie może ;).

Żem strzelił tym podwójnym hattrickiem dla Jagi jeno nazwisko drugiego szczęśliwca inne bo zamiast Gajosa wskoczył Frankowski ale grunt że wpadło osiem brameczek do litewskiej siatki.Tydzień temu kolejni w eleminacjach Cypryjczycy zaparkowali autobus i dzięki temu wywieżli cenny remis a szczytem ich możliwości były...dwa strzały na bramkę gospodarzy.Za dwa dni zobaczymy ile były warte kadrowe roszady Probierza dzięki którym Korona wygrała na inaugurację rozgrywek Ekstraklapy.
Ale że Legia tak rozwaliła Śląsk...no,no:eek:.

Jak tutaj nie lubić kopanej w wykonaniu Latynosów:

_WFjKV9LF3M

Volomir
25-07-2015, 18:02
Dobra panowie, mamy losowanie eliminacji mistrzostw świata. Dość łatwa grupa, przynajmniej tak mi się wydaje :P Chociaż z naszą reprezentacją to nic nie wiadomo do końca.

Rumunia
Dania
POLSKA
Czarnogóra
Armenia
Kazachstan

W sumie każda ekipa do rozjechania, nie ma chyba żadnego mocarza. W ogóle te rankingi... wiem że nasza repa jeszcze jakiś czas temu robiła takie wtopy ale żeby Rumunia i Dania były takie niby lepsze?

PS: oczywiście się nie znam :P

Pampa
25-07-2015, 18:10
Mogę tylko powiedzieć że Zdzisław Kręcina wykonał swoje zadanie perfekcyjnie, idealne dla nas rozstawienie. Dziękujemy Zdzisku!

Il Duce
25-07-2015, 19:06
Myślę że plan minimum to drugie miejsce i baraże. A zwycięstwo w grupie jest jak najbardziej realne i powinno być wręcz obowiązkiem. Plan minimum jest taki a nie inny dlatego że z naszymi nic nie wiadomo :p

Nezahualcoyotl
26-07-2015, 16:46
Rumunia
Dania
POLSKA
Czarnogóra
Armenia
Kazachstan

Ze Skandynawami zawsze mieliśmy problemy zaś Rumuni to świetni technicy i w meczach z tymi dwoma ekipami należy się już przygotować na trzask kości oraz wiadra wylanego potu gdyż kondycyjnie jednak od nich odstajemy.Co do pozostałych trzech reprezentacji to byłby wstyd gdybyśmy nie zaliczyli kompletu punktów w konfrontacji z nimi.

Jaga zakończyła swoją przygodę z europejskimi pucharami.Żałoby w Białymstoku nie ma tylko raczej niedosyt i rozczarowanie zwłaszcza rewanżowym spotkaniem na Cyprze.Chłopaki grali jakąś antyJagę.Żadnej gry kombinacyjnej tylko dalekie wykopy,środek pola i druga linia praktycznie nie istniały,obrona zwłaszcza na skrzydłach ledwo co reagowała kiedy raz po raz przeciwnik w nią wjeżdżał niczym w masło i generalnie wszyscy grali jakby im ktoś nogi łańcuchami popętał.Grunt że nabrali doświadczenia i z bilansem dwóch zwycięstw,jednym remisie i jednej porażce oraz bilansie 9 strzelonych i 1 straconej bramek mogą się skupić na krajowych rozgrywkach i spróbować szczęścia w przyszłym roku.
Wybryków cypryjskich kiboli podczas treningu zawodników Jagiellonii,zadymy na stadionie przed meczem oraz pożal się Boże żałosnej lekcji historii na trybunach szkoda komentować.W przypadku tego ostatniego polski MSZ,ambasador oraz sam klub już poczyniły odpowiednie kroki.

http://www.jagiellonia.net/aktualnosci,7256.html
http://ekstraklasa.net/jagiellonia-bialystok/echa-skandalu-w-nikozji-kompromitacja-fare-msz-zapowiada-reakcje-a-jagiellonia-oficjalna-skarge,artykul.html?material_id=55b2b5bce1e17d4a61 6ccbe2

Nezahualcoyotl
27-08-2015, 20:19
Liga Mistrzów 2015/16

Grupa A: PSG, Real Madryt, Szachtar Donieck, Malmoe
Grupa B: PSV, Manchester United, CSKA Moskwa, Wolfsburg
Grupa C: Benfica, Atletico, Galatasaray, Astana
Grupa D: Juventus, Manchester City, Sevilla, Borussia Moenchengladbach
Grupa E: Barcelona, Bayer Leverkusen, Roma, BATE
Grupa F: Bayern, Arsenal, Olympiakos, Dinamo Zagrzeb
Grupa G: Chelsea, Porto, Dynamo Kijów, Maccabi
Grupa H: Zenit, Valencia, Lyon, Gent

Draken
27-08-2015, 20:35
W Grupach A, C, D będzie sieczka. Bayern bez wielkich problemów powinien wgnieść w ziemię resztę grupy. W grupie B może być bardzo ciekawie, wszyscy są na mniej więcej tym samym poziomie i trudno wskazać faworyta na wyjście.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Marat
30-08-2015, 15:30
Trudna grupa Juve. Na koniec okienka napiszę coś o transferach w Serie A ( i tak nikogo to nie obchodzi :F)
A tymczasem Milos Krasić ponoć w Lechii Gdańsk.

Pampa
30-08-2015, 15:39
Tymczasem Lech dostaje łomot od Termaliki... chyba czas na duże zmiany.

Nezahualcoyotl
30-08-2015, 16:28
Lech po 7 meczach z dorobkiem 4pkt. jak tak dalej będzie grał to zacznie się bronić przed spadkiem albo przynajmniej załapaniem się do drugiej ósemki.

Pampa
30-08-2015, 16:48
Nawet w tamtym sezonie nie było tak źle. Ja nie wiem co się z nimi dzieje ale jak tak dalej pójdzie to 1 ligo witaj.

Henryk5pio
01-09-2015, 12:28
Wy się Panowie martwicie o Lecha Poznań, a ja nie mogę się doczekać kiedy wrócą czasy gdy Wisła Kraków znów będzie święcić triumfy... :( Gdzie te czasy, gdy Kosa, Żuraw i Franek zdobywali dla Białej Gwiazdy gola za golem? Ech... :(

Draken
01-09-2015, 12:30
Real Madrid się ładnie skompromitował, ale jeszcze lepsze jest Monaco. Królewscy nie dali dokumentów na czas i transfer DDG stoi pod znakiem zapytania, podobnie z Navasem. Monaco nie umiało otworzyć pliku z dokumentami z Utd

Henryk5pio
01-09-2015, 14:13
@Drakensang :D :D :D :D :D Mówisz poważnie?? To jakim kodowaniem ten plik był robiony? :D

Draken
01-09-2015, 14:14
@Drakensang :D :D :D :D :D Mówisz poważnie?? To jakim kodowaniem ten plik był robiony? :D
Tak, mówię poważnie. A jakie kodowanie to nie wiem.

Nezahualcoyotl
01-09-2015, 21:27
Fani tureckiego Fenerbache zgodnie ze swoim zwyczajem zaczęli grozić sympatykom szkockiego Celtic którzy odpowiedzieli wyborną ripostą:

http://i58.tinypic.com/2dj11zp.jpg

Do akcji przyłączyli się kolejni fani ośmieszając oszołomów:

http://i61.tinypic.com/igb4pe.jpg

Wy się Panowie martwicie o Lecha Poznań, a ja nie mogę się doczekać kiedy wrócą czasy gdy Wisła Kraków znów będzie święcić triumfy... :( Gdzie te czasy, gdy Kosa, Żuraw i Franek zdobywali dla Białej Gwiazdy gola za golem? Ech... :(
Heniek mi tam Amica koło ucha lata bo tylko Jaga się liczy:cool:.Co do Wisły to fakt że za Kasperczaka był to piękny epizod w polskiej piłce klubowej.Inne czasy,inna mentalność oraz...inne zarobki.

Sam Fisher
02-09-2015, 13:12
A o co chodzi z tymi fanami Fenerbacze vs Celtik?

Il Duce
02-09-2015, 13:23
Ma być mecz pomiędzy tymi drużynami w LE a fani Tureckiego klubu standardowo grożą kibicom przyjezdnej drużyny śmiercią........ Ale riposta genialna :D

Henryk5pio
03-09-2015, 19:27
Riposta byłaby genialna gdyby ktoś trzymał kiełbasę, golonkę czy też małego prosiaczka, choćby pluszowego :D

Racja zajac, to były inne czasy...

Nagano
04-09-2015, 21:39
Za Komorowskiego wygrywaliśmy z Niemcami...

Marat
05-09-2015, 17:59
Paradoks, zagrali lepiej niż w pierwszym meczu, tym razem przegrali.
I tak jestem zadowolony z postawy reprezentacji, w obronie momentami objeżdżani jak amatorzy, ale z przodu całkiem fajnie. Więcej szczęścia i Niemcy mogli dostać do szatni drugą bramkę. Co prawda przy pechu Germanie mogli powieźć ich spokojnie piątką, bo sytuacje mieli ( słupek Goetze ), więc nie ma co żałować. Szkocja wtopa z Gruzją, więc chyba tylko Irlandia pozostaje w grze o awans.

https://scontent-sea1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpl1/v/t1.0-9/11960014_913171342055467_5825771233462104007_n.jpg ?oh=761b4f38e0ac913c28a37fc118e4361f&oe=5668273F

Nezahualcoyotl
08-09-2015, 18:25
W meczu z Niemcami nasza obrona praktycznie nie istniała.Przeciwnik właził w nią niczym w masło przy okazji wkręcając biało/czerwonych w murawę.Kiedy wreszcie polski zawodnik załapie że do rywala z piłką się biegnie a nie stoi czekając aż ów odda strzał?Co z tego że czasem aż trzech orłów pędziło zabrać futbolówkę skoro w innym sektorze boiska czekało na podanie 2-3 Niemców przeciwko jednemu naszemu?Dobra przyznaję że serce do walki nareszcie mają chłopaki ale to dzięki niemu strzeliliśmy tego jednego gola a oni trzy...
Zaś druga linia strasznie giętka i daleko zarówno od linii obrony oraz samych napastników z których Grosik poczynił ogromne postępy.Podsumowywując jest drużyna i jedyne czego potrzebuje to więcej pracy żeby się zgrać bo chęć do walki jest a to spory zadatek.Szkoda że wczorajsze wyniki z końca pierwszych połówek uległy zmianom gdyż wówczas już byśmy byli na Euro 2016.Wszystko czego potrzebujemy to trzy pkt. na Szkotach bo zwyczajnie nie wierzę nawet w remis Irlandii przeciwko Niemcom którzy będą chcieli awansować z pole position naszej grupy.
Ale że Holendrzy tak dali ciała...:hmm:.

Nezahualcoyotl
22-09-2015, 22:26
9 minut=5 bramek.Oby zaprezentował identyczną formę i skuteczność w starciu ze Szkotami.Ostatni gol palce lizać :clap:

9YVh2DBTctg

Volomir
22-09-2015, 22:29
Mi sie trójeczka podobała (ten ze słupkiem) i klatka po klatce analizowałem jak on to zrobił :P No i Lewy strzelił 5 goli w 9 minut, to więcej niż Lech w 9 spotkaniach :v

Nezahualcoyotl
22-09-2015, 22:37
No i Lewy strzelił 5 goli w 9 minut, to więcej niż Lech w 9 spotkaniach :v
To Ci się udało.Nie dobijaj Kuchenkorza :devil:

Marat
23-09-2015, 03:43
Aaaaaale urwał!

Nezahualcoyotl
09-10-2015, 19:52
Szczęście naszych że mamy Lewego a dla Szkotów bezsprzecznie należy się szacunek za wolę i serce do walki.W drugiej połowie byliśmy dla nich tłem i te zmiany Nawałki dla mnie są wciąż niepojętne.Zdjąć dwóch ofensywnych za dwóch defensywnych graczy zwłaszcza kiedy się przegrywa :rolleyes:?Zapowiada się gorący niedzielny wieczór zwłaszcza że Niemcy też są pod ścianą chociaż im przeciwko Gruzji będzie zdecydowanie łatwiej aniżeli nam z Irishami.
Mamy team ale niech im ktoś wreszcie powie że należy strzelać nie tylko jednego gola ale tyle ile się da a wówczas nie trzeba się oglądać na rezultaty przeciwników.
P.S.Obydwie bramki Szkotów przecudnej urody :clap:

gZAGLH-SfeI

Andrij Marszałek
09-10-2015, 20:22
Dziwnie Niemcy grają w tych eleminacjach. - https://www.youtube.com/watch?v=PIEf82gVKqk

Nezahualcoyotl
09-10-2015, 20:35
Co tutaj dziwnego?Trzech graczy pędzących za napastnikiem z piłką może tylko za nim biec lub ewentualnie sfaulować a wówczas "czerwo" bardziej aniżeli pewne.Strzał z takiej odległości,zwłaszcza z bramkarzem pomiędzy słupkami,to formalność.

Nagano
09-10-2015, 21:43
Nigdy nie zrozumiem tego dlaczego na siłę wpycha się Wawrzyniaka do składu. Wczoraj Szkoci go dominowali, szczególnie szybkościowo. Jest kilku takich jeźdźców bez głowy, którzy w porównaniu z takimi piłkarzami jak Lewy, Krycha czy Glik to noc do dnia. Co ciekawe jest pewna zależność, że te słabiaki, które notorycznie zawodzą w reprezentacji grają lub grali w Legii :D

Andrij Marszałek
10-10-2015, 15:00
Chodziło mi o ogół meczów a nie o tą jedną akcje.

Nezahualcoyotl
10-10-2015, 21:17
Chodziło mi o ogół meczów a nie o tą jedną akcje.
Hmm bo ja wiem raczej grają na poziomie:Z,P,R,Z,Z,Z,Z,Z,P
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/eliminacje-me/tabele/?tid=ddrb8

Nigdy nie zrozumiem tego dlaczego na siłę wpycha się Wawrzyniaka do składu. Wczoraj Szkoci go dominowali, szczególnie szybkościowo. Jest kilku takich jeźdźców bez głowy, którzy w porównaniu z takimi piłkarzami jak Lewy, Krycha czy Glik to noc do dnia. Co ciekawe jest pewna zależność, że te słabiaki, które notorycznie zawodzą w reprezentacji grają lub grali w Legii :D
Kto wie może szkocki sztab szkoleniowy zapoznał się z tym materiałem video:
cc_Ld6WEI8Q

Volomir
11-10-2015, 09:16
Ktoś mi wyjaśni dlaczego awans daje nam remis 0:0 czy 1:1, a 2:2 już nie? :eek: Mamy nieporównywalnie lepszy bilans bramek, mamy remis w Irlandii. Domyślam się, że może chodzić o to, że bramki strzelone na wyjeździe liczą się podwójnie (co jest absurdem!). Poza tym serio, jakieś bezsensowne kombinowanie. Powinny być liczyć się punkty, bilans bramek albo ewentualnie poprzedni wynik między drużynami...

Nagano
11-10-2015, 09:22
Przynajmniej baraże mamy zapewnione

Nezahualcoyotl
11-10-2015, 11:12
Ktoś mi wyjaśni dlaczego awans daje nam remis 0:0 czy 1:1, a 2:2 już nie? :eek: Mamy nieporównywalnie lepszy bilans bramek, mamy remis w Irlandii. Domyślam się, że może chodzić o to, że bramki strzelone na wyjeździe liczą się podwójnie (co jest absurdem!). Poza tym serio, jakieś bezsensowne kombinowanie. Powinny być liczyć się punkty, bilans bramek albo ewentualnie poprzedni wynik między drużynami...
Tutaj nie chodzi o podwójne punktowanie zdobytych goli na wyjeżdzie (w meczach reprezentacji narodowych czegoś takiego się nie stosuje) ale o bezpośredni bilans strzelonych bramek.W przypadku 0:0.1:1 Polska oraz Irlandia mają po jednym golu na terenie przeciwnika i dzięki temu jedziemy na Euro ponieważ mamy lepszy "globalny" ​bilans bramkowy (31:9) a wynik 2:2 lub wyższy remis promuje drużynę wyspy św.Patricka ze względu na większą liczbę bramek strzelonych przeciwko nam jako goście.Gdyż w tym przypadku decyduje ilość goli w bezpośrednich spotkaniach pomiędzy naszymi drużynami.

Przynajmniej baraże mamy zapewnione
W których możemy się spotkać z takimi ekipami jak:Holandia,Turcja,Ukraina,Szwecja lub Chorwacja.Zobaczymy co się stanie póżnym wieczorem.Grunt to wygrać i mieć wszystko z głowy.

Volomir
11-10-2015, 12:58
Tutaj nie chodzi o podwójne punktowanie zdobytych goli na wyjeżdzie (w meczach reprezentacji narodowych czegoś takiego się nie stosuje) ale o bezpośredni bilans strzelonych bramek.W przypadku 0:0.1:1 Polska oraz Irlandia mają po jednym golu na terenie przeciwnika i dzięki temu jedziemy na Euro ponieważ mamy lepszy "globalny" ​bilans bramkowy (31:9) a wynik 2:2 lub wyższy remis promuje drużynę wyspy św.Patricka ze względu na większą liczbę bramek strzelonych przeciwko nam jako goście.Gdyż w tym przypadku decyduje ilość goli w bezpośrednich spotkaniach pomiędzy naszymi drużynami.

Czyli podobny "mechanizm" jaki podałem... niestety jeszcze bardziej absurdalny!

Nezahualcoyotl
11-10-2015, 13:00
Jaja będą jak Niemcy przegrają a my zremisujemy.Wówczas to oni lecą na baraże :rolleyes:.Do boju Gruzja!

Volomir
11-10-2015, 20:07
Nie oglądam już tego meczu! Najpierw karny z czapy, potem Lewandowski faulowany i nie ma karnego... WTF?

Nezahualcoyotl
11-10-2015, 20:24
Ja tam go nie oglądam tylko słucham radiowej transmisji.Ciekawszy klimat :sos:

:champagne::champagne::champagne::champagne::champ agne::champagne::champagne::champagne::champagne:: champagne::champagne::champagne:

Pamiętajcie że to tylko początek drogi przez mękę ale i tak Brawo dla chłopaków pomimo że w drugiej połowie to już się bronili.Teraz to nieważne.Czekamy do listopada na baraże i losowanie grup Euro 2016.

Nezahualcoyotl
30-11-2015, 14:36
Finałowa trójca futbolowa która się będzie ubiegać o Złotą Piłkę:
-Messi
-Ronaldo
-Neymar

Mnie dziwi brak Suareza,Aguero oraz oczywiście Lewandowskiego.Coroczne pojedynki pomiędzy Argentyńczykiem a Portugalczykiem grającymi w hiszpańskiej lidze są już zwyczajnie nuuuudne...Zwłaszcza CR7 to jest zaskoczenie gdyż chłopak ma zniżkę formy od dobrych kilku miesięcy.
http://ekstraklasa.net/europa/znamy-finalowa-trojke-nominowana-do-zlotej-pilki-lewandowski-poza-podium,artykul.html?material_id=565c4c7e80557d933b a52701

Pampa
09-01-2016, 18:41
Hamalainen w Legii... cóż za kłamliwy typ, mówił że chce być bliżej rodziny w Finladnii, a teraz przechodzi do największego wroga.

Nezahualcoyotl
09-01-2016, 20:03
Hamalainen w Legii... cóż za kłamliwy typ, mówił że chce być bliżej rodziny w Finladnii, a teraz przechodzi do największego wroga.
To już czwarty nabytek stołecznego klubu ze stolicy Wielkopolski.Jakby nie patrzeć z Warszawy jest bliżej do Finlandii aniżeli z Poznania :P.

Nezahualcoyotl
15-01-2016, 21:13
Ile razy piłka dotknęła murawy zanim wpadła do siatki?

9qp6YdSKtPo

Nezahualcoyotl
30-04-2016, 10:45
Jeśli jutro Leicester City pokona MU sensacja stanie się rzeczywistością i klub który w zeszłym sezonie zakończył rywalizację na 14tym miejscu będzie mógł świętować mistrzowski tytuł bez oglądania się na wynik derbowego spotkania w Londynie.Na ich przykładzie jasno widać że to nie wielomilionowe transfery świadczą o sile drużyny.

Marat
01-05-2016, 22:07
Lestery jednak nie dały rady, tylko remis. Jednak Spursi grają jutro z Chelsea na wyjeździe, więc może być różnie. Jak nie jutro, to myślę, że Leicester przypieczętuje mistrza na własnym stadonie z Evertonem w następnej kolejce. To będzie chyba największa ligowa sensacja XXI wieku, nawet bardziej od mistrza dla Atletico.
Ja jestem zadowolony z piątego mistrza z rzędu dla Juventusu, bo najgorszym starcie w historii klubu. Jak się odbili od dna i złapali wiatr w żagle, to pocisnęli 25 wygranych i 1 remis w 26 meczach, do tego w finale pucharu zmierzą się z Milanem ( który jest na odwrotnym biegunie ). Szkoda tego odpadnięcia z Bayernem w LM ( było tak blisko awansu ), bo jak patrzę na grę takiego City i Realu, oraz jak na koniec z formy opadła Barcelona, to mogli na prawdę poważnie powalczyć o triumf w tych rozgrywkach.
A w ekstraklapie Piast zrównał się z Legią i w najbliższej kolejce zmierzą się w bezpośrednim pojedynku. To co, wygrana Piasta, potem wpadka Legii z nieprzewidywalną Lechią w którą Nowak tchnął nowego ducha i nasz polski Leicester tez zrobi sensację?

EDIT: Lester mistrzem, największa sensacja ostatniego 25 lecia ( a dla mnie wszechczasów ) stała się faktem!
Spursi pokazali w końcówce, gdy mistrz wyślizgnął im się z rąk, że są TotenCHAMami.

Nezahualcoyotl
03-05-2016, 08:59
A więc jednak piłkarski kopciuszek zostawił w tyle futbolowe potęgi.Brawo Lisy :clap::

6u0cTC8WXE0

EDIT: Lester mistrzem, największa sensacja ostatniego 25 lecia ( a dla mnie wszechczasów ) stała się faktem!
Spursi pokazali w końcówce, gdy mistrz wyślizgnął im się z rąk, że są TotenCHAMami.
Pomijając już szczeniackie zachowanie Kogucików to i tak ten mecz był idealnym lekarstwem na kopaninę jaką wcześniej oglądałem na Narodowym.Świetne akcje,piękne bramki,nawet sędzia zachował w miarę zimną krew chociaż wykartkował tego wieczora 12 zawodników (9-Tottenham,3-Chelsea) :rolleyes:.
Jeszcze gdyby Kanonierzy wskoczyli na pozycję wicelidera to Koguty by się chyba tłukły nawet pomiędzy sobą.

Pampa
03-05-2016, 21:28
Atletico ma tak frajerski styl że masakra. Aż szkoda ta zenade oglądać.

BTW Simeone powinien dostać wylot na trybune za tą akcję z końcówki.

Ostrzwtlumie
03-05-2016, 22:19
Dobry mecz, nigdy nie lubiłem Bayernu, szkoda, że nie odpadli z Juventusem ale w końcu wylecieli. Pep może się przyzwyczajać do takich sytuacji bo z City nie będzie mu łatwiej w LM ^^ Jutro z całego serca życzę przegranej Realowi.

Pampa
03-05-2016, 22:43
Pokaż mi dwie rzeczy które były dobre? Granie antyfutbolu i przetrzymywanie piłki, i kopanie sie po kostkach? Czy może ta część w której Atletico grało tylko z kontry? W sumie to nie cześć a cały mecz. Albo moze bezczelne wyciaganie czasu? Kibicuje Bayernowi od 2009 roku, ale obiektywnie rzecz biorąc Atletico nie zasluzylo na zwycięstwo. 3 oddane strzały w meczu, zero jakiejkolwiek gry kombinacyjnej a do tego te prowokacje. No i MacWiesniak Simeone szarpiacy się z Riberym i sędzia technicznym. Oby dostali solidny łomot bo z taką gra to sobie moga5 w okregowce grać.

Shay Ruan
04-05-2016, 06:12
I bardzo dobrze, że wygrało. Atletico gra tak jak musi aby osiągnąć sukces,inaczej zostanie połknięte przez finansowe potęgi jak Barcelona, Real czy Bayern. Liczy się skuteczność :D A sam Bayern ostatnimi czasy to Barcelona v2.

Nezahualcoyotl
04-05-2016, 06:46
Tydzień temu Atletico zagrało koncertowo przeciwko Bawarczykom zatem wczoraj mogli sobie odpuścić widowiskowy futbol. To nie im się śpieszyło z wynikiem a cel uświęca środki zwłaszcza kiedy jest się krok od finału. Bayern wszystko czego potrzebował to strzelić jeszcze jednego gola a zarzucanie Hiszpanom iż zamurowali swoją bramkę jest zwyczajnie żałosne bo to chociaż mało spektakularne to jednak wielce skuteczne czego dowodem jest ostateczny wynik dwumeczu.
Liczę że dzisiejszego wieczoru MC odeśle Królewskich bo derby w finale zazwyczaj jest niezbyt pociągające dla widza.

Pampa
04-05-2016, 07:40
Jak ktoś lubi oglądać kartofliska to proszę bardzo. W 1 meczu też grali bardO agresywnie. I nie mówię tutaj o ofensywie tylko o dążeniu do kontaktu z przeciwnikiem.

Volomir
04-05-2016, 08:05
Ja tylko dorzucę, że mierzwi mnie stosowanie w piłce nożnej zasady, że bramki na wyjeździe liczą się podwójnie... Co to w ogóle jest? Mam na boisku 11 profesjonalistów, którzy całe życie poświęcili piłce i odbiera się im zwycięstwo "bo bramki na wyjeździe liczą się podwójnie" XD Serio nie widzę, żadnego logicznego powodu żeby coś takiego miało sens. Bo co, swoje boisko? A co, u innych boiska mają inne wymiary? Kibice? Spoko, doping jest ważny, ale kibice nie wygrywają meczy! To są piłkarze, mają jedno zadanie i na każdym boisku mają grać tak jak u siebie. Bezsens jak dla mnie.

Pampa
04-05-2016, 09:21
Tu też się zgodzę, powinny być normalnie dogrywki. Gol to gol.

Nezahualcoyotl
04-05-2016, 09:43
Jak ktoś lubi oglądać kartofliska to proszę bardzo. W 1 meczu też grali bardO agresywnie. I nie mówię tutaj o ofensywie tylko o dążeniu do kontaktu z przeciwnikiem.
Chciałbym w Extraklasie oglądać takie kartoflisko a nie wdrażanie polskiej myśli szkoleniowej. Być może wówczas byśmy oglądali nasze kluby w europejskich rozgrywkach wiosną a nie z końcem lata lub sporadycznie jesieni.
@Pampa piłka to nie szachy i nie ma tutaj miejsca na czułości. Szturchańce,kopanie się po nogach,podstawianie nóg,etc to cześć tego sportu i w zasadzie od zawodników oraz sędziego zależy jak daleko zostaną przekroczone przepisy i do jakiego momentu przewinienia bedą tolerowane.Szczerze to jestem zaskoczony że to hiszpański klub grał brutalniej od niemieckiego ale być może Guardiola nieco przytemperował zadziorność oraz nieustępliwość u swoich podwładnych.
Czasem wygrywa nie lepszy a bardziej cwany.
@Volomir takie są przepisy i nikt ich nie kwestionuje. Przynajmniej nie słyszałem żeby zawodnicy,trenerzy lub menadżerowie krytykowali i żądali zmian zasad punktacji w meczach klubowych.

Pampa
04-05-2016, 10:16
Ależ ja lubię jak jest kontakt, ale są pewne granice. Popychanie się normalnie obydwiema rękoma, ewidentna chęć przypieprzenia w kostki przeciwnika etc. to dla mnie jest karygodne. Plus jest taki że MacWieśniak zostanie prawdopodobnie zawieszony na finał LM. I bardzo dobrze.

Czy bym chciał oglądać takie ,,widowisko" w ekstraklasie? Nie. Wolę już tą naszą nieporadną kopaninę gdzie każdy może wygrać z każdym, niż takie bezczelne zagrywki. :)

Volomir
04-05-2016, 11:09
@Volomir takie są przepisy i nikt ich nie kwestionuje. Przynajmniej nie słyszałem żeby zawodnicy,trenerzy lub menadżerowie krytykowali i żądali zmian zasad punktacji w meczach klubowych.

A jak mają krytykować? To jest broń obosieczna. Raz komuś pomoże, raz komuś zaszkodzi. Uważam że to absurd, niepoparty właściwie niczym. Tak samo jak brak powtórek z kamer, które pomagałyby rozwiązać sporne sytuacje. Trwa to chwilę i nie ma niedomówień.

Ituriel32
04-05-2016, 11:38
Jako osoba lubiąca Bayern jestem zawiedziony. Bawarczycy to moja dwójka. Pierwszy jest Manchester United, ale po odejściu Fergusona to nie jest ten klub. Trzeci jest Juve.

Guardiola zabrał? zachwiał psychiczno fizyczną tożsamość Bawarczyków. Może teraz grają ładniej i bardziej widowiskowo, ale wolałem ich jak byli skuteczni i zostawiali litry potu na boisku.

Sulejman I
04-05-2016, 11:52
Jako wieloletni i zagorzały kibic Juventusu nie jestem może do końca obiektywny, ale Bayern powinien już odpaść z "moim" klubem. To co wyprawiali sędziowie to był kryminał. Wczoraj nie oglądałem prócz skrótu, ale widzę po komentarzach, że Atletico grało antyfutbol. Co z tego? Liczy się wynik. Grecy w 2004 wygrali Euro, kiedy tylko w jednym meczu (pierwszy grupowy przeciw Portugalii) strzelili więcej niż jedną bramkę. I co? Wygrali i tyle.

Poza tym Bayern stał się drugą Farseloną czego nienawidzę. Trzy mecze przegrane? O Boże kryzys! Wygrana 1:0? Łeee lipa.. Powinno być 8:0! Ktokolwiek by nie grał z Farsą, Bayernem, Tesco? Komentarz przed meczem: będzie 7:0! Messi/Lewy/Ronaldo strzeli pięć hattricków. Paranoja.

Dzisiejsza piłka to kabaret, którego mi się nawet za bardzo nie chce oglądać. A jeśli już to na pewno nie z polskim komentarzem. ;)

EDIT: Zaczyna się lament. :)
http://liga-heineken.onet.pl/artykuly/karl-heinz-rummenigge-gralismy-dobrze-ale-zostajemy-z-niczym/791qpc

Ostrzwtlumie
04-05-2016, 15:39
Każdy klub ma swój styl i nie ma co wymagać zmian, bo komuś się to nie podoba. Atletico jeszcze nie dawno mogło pomarzyć o walce na tym etapie LM. W lidze Hiszpańskiej gdzie wszystko grane jest pod Barcelonę i Real musieli pokazać hart ducha, kolektyw i doskonałe wykonanie taktyki przez graczy. Dzięki temu ugrali mistrza i w tym roku jeszcze mają szanse. Dla mnie Simeone to dobry trener, wyciąga wiele z zawodników oraz bardzo ich motywuje. Dziś liczę na City(chociaż jakoś tak nie bardzo mi jest im kibicować będąc za Chelsea). Szkoda, że Ronaldo wraca bo szanse dla Anglików jeszcze bardziej spadają. Kevin i Aguero muszą pociągnąc im, tym bardziej, że Silva nie gra.

Nezahualcoyotl
04-05-2016, 19:21
To jest broń obosieczna. Raz komuś pomoże, raz komuś zaszkodzi. Uważam że to absurd, niepoparty właściwie niczym.
Podnosi atrakcyjność spotkań oraz zmniejsza gospodarzowi atut gry na własnym boisku.Po drugie obydwie drużyny mają takie same szanse strzelenia bramek na wyjeżdzie a historia pokazała że dzięki tej regule już nie raz dochodziło do piłkarskich cudów ku rozpaczy drużyn odnoszących zwycięstwa na wrogim terenie.
Absurdem była kiedyś tzw."srebrna i złota bramka" w doliczonym czasie gry po regulaminowych 90ciu.

Tak samo jak brak powtórek z kamer, które pomagałyby rozwiązać sporne sytuacje. Trwa to chwilę i nie ma niedomówień.
Tutaj pełna racja gdyż dzięki tej prostej modyfikacji skończyłoby się kupczenie wynikami,improwizowanie fauli a przede wszystkim wypaczanie meczy przez sędziowskie pomyłki.

Żeby zbytnio nie dywagować lepiej pooglądać najlepsze bramki minionego miesiąca:

vACslAGtZdw

Co do tego bydła odpalającego race na Narodowym to czekam kiedy wreszcie PZPN zacznie wlepiać dożywotnio wilcze bilety dla tych debili a zwłaszcza skończy z patrzeniem przez palce na te pirotechniczne harce odbywające się praktycznie co kolejkę na polskich stadionach:
http://www.tvn24.pl/race-na-narodowym-w-samochodzie-akredytowanym-przez-pzpn,641050,s.html

Widocznie musi dojść do tragedii żeby ludzie zaczęli mysleć:
EJjsjF1t3pc

Marat
05-05-2016, 02:08
Każdy klub ma swój styl

City dziś pokazało, że należy ich z tego grona wykluczyć, zero stylu.:D
Przepłacony, petrodolarowy, żałosny klub bez historii, z sytymi gwiazdorami z ligi, która zachłysnęła się swoją zajebistością. Całego meczu nie obejrzałem, bo z odtworzenia ciężko było to przemęczyć, ale ta końcówka, w której nawet nie powalczyli, nie przycisnęli... żenujące.
Za podsumowanie niech posłuży postawa sytego emeryta, który odejdzie w najbliższe okienko.
https://twitter.com/FilipBorowski/status/727942920632946690/video/1
W plotkach pojawiał się Juventus, ale mam nadzieję, że ten typ nie wyląduje w żadnym poważnym klubie. Bardziej prawdopodobny jest Inter ( będzie pasował idealni do tej zgrai Manicniego! ) albo wyjazd do Chin albo jakiś innych emelesów.

Rummunigge płacze?
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/13147364_1672405859689954_121107109902075104_o.jpg
Pierwszy gol, piłkarz na spalonym przeszkadza Buffonowi. Ręka Vidala. Przy drugim golu Bayernu w pierwszym meczu, Bonucci był faulowany, po czym poszła akcja i bramka ( sytuacji nie ma na obrazku ). No i prawidłowo strzelony gol przez Juventus w 22 minucie drugiego meczu. Idź pan w uj i się nie kompromituj.

A ja się cieszę z awansu Atletico. Oni nie mają takiej kasy jak wyżej wspomniane $hity, więc sukcesy muszą wyrwać przeciwnikowi, muszą rzucić się do gardeł od pierwszych minut. Wolę taki styl, niż człaptaków bez ambicji.
Wczoraj rzeczywiście zagrali kiepściutko, dużo szczęścia mieli, ale z taką Barceloną to był na prawdę duży wyczyn z ich strony ( choć oczywiście blaugrana totalnie straciła formę ).
Dla mnie antyfutbolem jest guardiolowska tiki-taka do porzygu, tłamszona za każdym razem przez ogarnięty taktycznie zespół. Tak już Chelsea swojego czasu zjadła Barce ( ale pomógł wtedy sędzie Ovrebo, w największym przekręcie jaki w życiu widziałem na takim etapie rozgrywek ). Później Inter, w końcu Real klepnął Bayern 4:0 w połfinale, a w tym sezonie blisko było Juve, a w końcu skończyło się na Atletico.
Ciężko widzę Pepa w Anglii, tam sobie nie wygra tak łatwo ligi jak to miało miejsce w Hiszpanii czy teraz w Niemczech. Tam każda drużyna jest niewygodna, tam nie ma zimowej przerwy, nasycenie rozgrywek ogromne.

Pampa
13-05-2016, 10:11
Jutro ostatni mecz Podbeskidzia w ekstraklasie. I teraz pytanie, czy Wisła ich zleje, czy pożegnają się jakimś fartownym zwycięstwem? :P

Nezahualcoyotl
13-05-2016, 11:49
Osobiście to się cieszę że "Dumie Podlasia" (która ją mocno nadszarpnęła) udało się fartem pozostać w Ekstraklapie tylko dlatego że było jeszcze kilka drużyn gorzej grających od Jagiellonii. Na pociechę pozostaje myśl że zazwyczaj po beznadziejnym sezonie Jaga w następnym była swoim przeciwieństwem. Pozostaje mieć nadzieję że dojdą jakieś konkretne wzmocnienia zwłaszcza w ataku i obronie bez zbędnego uszczuplania młodej i niedoświadczonej kadry z Białegostoku.
Co do Podbeskidzia to teraz coś tam próbują mieszać przy wsparciu lokalnych posłów co tylko pokazuje ich miernotę oraz małostkowość bo wystarczyło w Rundzie Finałowej grać a nie robić za statystów na boisku.
Ekipy z Zabrza też nie szkoda bo ci to już w ogóle odwalali parodię przez cały sezon.

Pampa
13-05-2016, 12:43
Patrząc na ostatnie 10 meczy Jagi, to można dojść do wniosku że w Kielcach też inaczej nie będzie. ;) No ale się utrzymają. ;)

Nezahualcoyotl
15-05-2016, 12:47
O cholera Jaga wygrała i to rezerwami a sam wtopiłem 10 bo obstawiłem 3-0 na Koronę ;D.Natomiast chłopcy z Zabrza na pożegnanie Ekstraklapy zaszaleli na stadionie "Słoników" dając tym samym wyraz swojej frustracji i niezadowolenia z gry swoich pupilków.Kolejna "legenda" polskiej piłki nożnej zapikowała w dół ale kogo to obchodzi?Grają ludzie a nie tytuły i tyle w temacie.
Zaś dzisiaj ostatecznie się dowiemy które drużyny z Premier League zagrają w Champions oraz Europen League bo na lokatach pomiędzy 2-6 jeszcze wszystko się może zdarzyć.

Pampa
15-05-2016, 17:48
Ty 10 zł obstawiłeś, a ja ponad 400 :P Bayern wszedł, Bayer wszedł, Śląsk też i tylko ta głupia korona dała się zmiażdżyć. :P

Nezahualcoyotl
15-05-2016, 18:14
@Pampo operuję w zagranicznej walucie ;).Kurs był 33/1 więc strata niewielka a zysk nawet spory.Na wynik jakim się zakończyło wczorajsze spotkanie buchy obstawiali bodajże 44/1 :devil:.Z tego co teraz patrzę to na chwilę obecną Legia jest Mistrzem ale 1-0 to wielce zdradziecki wynik aż do końcowego gwizdka.Chociaż jeśli nic się nie zmieni w meczu Piast vs Zagłębie to drużynie ze stolicy i remis wystarczy.
Odbiegając od piłkarskiego tematu to będzie można porównać liczbę fetujących kibiców z zeszłotygodniową manifestacją.
Najlepsze jednak że Newcastle na pożegnanie sprało Kogutów aż 5-1 i wicemistrzostwo przypadło Kanonierom :P.

Pampa
15-05-2016, 19:16
Dobrze że mój Lech coś wygrał, chociaż wróżyłem maksymalnie remis. Może w przyszłym sezonie. Mam tylko nadzieję że zostawią Urbana, bo gość musi sobie zespół poukładać. Przyszły sezon może być jeszcze trudniejszy jeżeli odejdzie Linetty, Lovrencisc, Ajauuri itd.

EDYTA: Zieliński do Liverpoolu, nieźle; u Jurgena już nam 3 piłkarzy dobrych wyszło.

Nezahualcoyotl
16-05-2016, 21:08
Teraz jeszcze dochodzą spekulacje odnośnie transferu A.Milika z Ajaxu do Lazio lub Sevilli ale zainteresowani nim są obecni mistrzowie Albionu czyli Leicester które spogląda także na kolejnego naszego reprezentanta K.Glika.

Pampa
16-05-2016, 21:45
Szczerze mówiąc, to zaczyna się robić naprawdę ciekawie, silne zespoły z silnych lig. Tak nie było w zasadzie nigdy. :)

Nezahualcoyotl
02-06-2016, 07:26
Jednym słowem:"O Holender!". Nie spodziewałem się ujrzeć jakiegoś piłkarskiego kosmosu lecz przynajmniej zgraną drużynę a zobaczyłem 11 reprezentantów (no niech będzie dla porządku 14) biegających bez planu i pomysłu na grę. To miała być próba generalna dzięki której Nawałka mógł pokazać owoce swojej pracy i klapa...
Każda formacja wygladała niczym dopiero co piłkarze zaczęli ze sobą grać. Proste błędy,chaos oraz słaba kondycja gdyż młodziaki z Holandii zwyczajnie uciekali naszym graczom.
Zieliński (zastępca Krychowiaka) jako rozdający na papierze bo na boisku to błądzący a Pazdan jak nie zacznie trzymać rąk przy sobie to za ciąganie koszulek na turnieju (zwłaszcza w polu karnym) zarobi kartonik i wapno.Grosicki tradycyjnie na "urrrraaaaa" i po minięciu dwóch przeciwników albo tracił piłkę lub zaliczał murawę.Jedynie bramkarz nastawia mnie optymistycznie.
Chyba będzie pod górkę na Euro 2016 ale i tak trzymam kciuki bo w końcu postawiłem "dychę" na naszych orłów ;)

Pampa
02-06-2016, 07:48
Pazdan był do zmiany po 20 minutach. Błąd za błędem, kilka razy dawał 100 Holendrom. Zreszta w ogóle nie skakał do piłek (przy pierwszym golu jego wina, przy drugim mogl sie lepiej zachować). Według mnie najgorszy zawodnik na boisku. Kapustka bardzo ładnie zagrał, i myślę że jest solidną konkurencją dla Błaszczykowskiego. Szkoda też tej setki Milika, mogl nie walić z całej siły. Dodam jeszcze że jak nie wygramy z Irlandią, to mamy w zasadzie po Euro.

Volomir
02-06-2016, 08:16
Mam takie dziwne przeczucia, za każdym razem jak gra reprezentacja i bez względu czy to jest teraz, dwa lata temu czy pięć, że zespoły "markowe" takie jak: Francja, Holandia, Włochy, Niemcy, Brazylia itd. były poza naszym zasięgiem. Pokonamy średniaków, będziemy prezentować wysoką formę, klasowych zawodników - "markowe" drużyny zaś będą bez formy a my i tak dostaniemy. Nie wiem czemu... Jakbyśmy mentalnie z nimi przegrywali. Chciałbym kiedyś poczuć podczas meczu z taką Francją, że "spoko, oni mają kryzys, my mamy życiową formę to damy radę". Ale pewnie nie poczuję, bo nasi piłkarze mentalnie zmniejszają sie do swojej niskiej pozycji w rankingu Fifa.

Mam nadzieje, że ta porażka to wina tego, że nikt nie chciał doznać urazu... Bo ten huraoptymizm mnie nie przekonuje. Poza momentami to ten awans wymęczyliśmy.

Nezahualcoyotl
02-06-2016, 08:28
Dobrze że awans na Euro wymęczyliśmy a nie mieliśmy gładką i przyjemną jazdę bo dzięki temu tworzy się charakter drużyny ale to co wczoraj mogliśmy oglądać raczej temu zaprzecza.

Nezahualcoyotl
23-06-2016, 20:50
Krychowiak opuszcza Sevilla i przenosi się do PSG.Moim zdaniem to dobra decyzja pod względem finansowym,rozwoju kariery i...wszak Paryż to światowa stolica mody!Oby tylko Pazdan nie zgodził się na propozycję Turków bo jak dla niego to kierunek zachodni jest o wiele bardziej rozwojowym.

Pirx
18-08-2016, 11:24
Najsłabsza od lat Legia najprawdopodobniej wreszcie dobije się do drzwi Ligi Mistrzów. Lubię to. ;)

Kłania się konsekwentna od lat polityka ciułania punktów w pucharach i w konsekwencji rozstawienie w kolejnych losowaniach.

No i Hasi - raczej nieszczególny trener - okazał się Dyzmą jeżeli chodzi o furę szczęścia w losowaniach kolejnych rund.

Już wkrótce do Polski zawitają wielkie firmy i na dodatek zagrają w meczu sponsorowanym przez UEFA a nie przez np. Lechię. :D

Polemajos
18-08-2016, 11:48
Najważniejsze, że Celtic wygrał 5:2 z Hapoelem.

Il Duce
18-08-2016, 12:25
To losowanie to był cud a nie konsekwentna polityka,wystarczy spojrzeć na inne pary...Fortuna wyciągnęła rękę do beznadziejnie grającej Legii i tej nie pozostaje nic innego jak z tego skorzystać,jeśli teraz nie awansują to śmiało można zaryzykować stwierdzenie że nigdy tego nie dokonają bo łatwiej niż półamatorski zespół w 4 rundzie nie będzie.

Pampa
18-08-2016, 12:36
Największa beka była z tych ludzi którzy tak się cieszyli że Ległej udało się strzelić z karnego elektrykom. :) Wielki sukces polskiej piłki.

Nezahualcoyotl
18-08-2016, 18:40
Fakt że zagrali beznadziejnie ale jesli czegoś nie schrzanią w przyszłym tygodniu to Legia dostanie ponad 15mln juro łącznie za zwycięstwa w drugiej,trzeciej i czwartej rundzie kwalifikacji oraz za awans do LM.Dla przykładu do tej pory stołeczny klub wydał na transfery około 3.7mln juro (Thibault Moulin,Steveen Langil,Konrad Handzlik,Sadam Sulley) a następne będą wręcz konieczne zważywszy na trzydniowy tryb rozgrywania meczów.W samej LM dodatkową motywacją są kolejne premie pieniężne (1.5mln za zwycięstwo i 0,5mln za remis) oraz premie medialne dzięki czemu aktualny Mistrz Polski może stać się drużyną całkowicie dominującą w Ekstraklasie a warunkiem jest rozsądne dysponowanie nabytą gotówką.
Dodatkowym atutem jest fakt iż pozostałe polskie klubu już dawno skończyły swoją przygodę w europejskich pucharach a tym samym ewentulanie ich dodatkowe finansowe żródełko wyschło jeszcze przed doczłapaniem się do niego.
Wszystko czego potrzebuje Legia to donieść zwycięstwo przez najbliższe 90 minut i usłyszymy wówczas hymn LM na Łazienkowskiej przynajmniej trzykrotnie.

J.Urban na wylocie z Kolejorza gdyż bułgarski trener (Lubosław Penew) prowadzi negocjacje o przeprowadzce na Bułgarską?
http://www.gol24.pl/ekstraklasa/a/dymisja-jana-urbana-nieunikniona-ma-go-zastapic-bulgar,10530132/
Pytanie co da zmiana trenera skoro tam nie ma komu strzelać bramek chociaż z drugiej strony zawsze to jakaś opcja złożenia w jedną całość tych jedenastu/szesnastu kół zamachowych tworzących drużynę.

Pirx
19-08-2016, 09:58
To losowanie to był cud a nie konsekwentna polityka,wystarczy spojrzeć na inne pary...

Nie cud, a przede wszystkim efekt rozstawienia, a potem co najwyżej kupa szczęścia. ;)

Faktycznie, tak jak Hasi to trenerska porażka - może i dobry warsztat, ale pomysł na Legię chybiony (szybka gra ofensywna, z takimi piłkarzami...) - to jednak we wszystkich losowaniach miał szczęście do przeciwników i męczył bułę. Ale trzeba też być hipokrytą, żeby nie zauważyć, że przez ostatnie lata Legia konsekwentnie gra w pucharach w fazie grupowej i ciuła punkty. Gdy inne drużyny albo robią to od przypadku do przypadku (Śląsk, Lech), albo padają w walce z tuzami ze Skandynawii (Zagłębie) czy ... Macedonii (Cracovia).

Legia nauczyła się przez lata grać na wynik, ciężkie to dla oka, ale wreszcie zaprocentuje z nawiązką. Cała reszta polskiej ligi to amatorka z łapanki, bez długofalowego planu na zdobywanie laurów, co najwyżej z długofalowym planem na utrzymanie się. Co tym bardziej powinno boleć biorąc pod uwagę, że ta Legia potrafiła zaliczyć wtopy typu Celtic.

Pop517
19-08-2016, 14:45
Raczej nie zmieni się za duzo w polskiej piłce, no przynajmniej teraz , bo Legia to dalej ta maszynka do zarabiania pieniędzy i nie należy liczyć, że tamtejsi działacze wyłożą jakiś grosz na dobre transfery(kasa z dudy się skończyła) a okienko prawie zamknięte i tych euro jeszcze nie ma;)
Prawdopodobnie jednak wielu grajków poza Nikoliciem nie myśli już o odejściu a to całkiem spory plusik.

Nezahualcoyotl
23-08-2016, 22:00
Ufffffff przebrnęli przez te ostatnie irlandzkie zasieki żeby wreszcie się dostać do piłkarskiego raju :clap:.Problem tylko że z taką grą długo w nim nie pobędą ale ma to swoje plusy bo przynajmniej będzie można obstawiać wysokie rezultaty u bucha:devil:.

Mimo wszystko kongratulejszyn dla Legii i jej wybawcy Kucharczyka:

http://i65.tinypic.com/1t8q6s.jpg

Presidente
24-08-2016, 17:33
Czyżby każda grupa dla Legii będzie grupą śmierci? Bo coś mi się wydaje że za wiele ogórów nie ma.

Nezahualcoyotl
24-08-2016, 18:14
Patrząc na ekipy które wezmą udział w rozgrywkach LM 2016/17 to raczej Legia będzie tym ogórkiem.

W koszyku #1 już są:Real Madrid (ESP, holders), Barcelona (ESP), Leicester City (ENG), Bayern München (GER), Juventus (ITA), Benfica (POR), Paris Saint-Germain (FRA), CSKA Moskva (RUS)
W koszyku #2 już są:Atlético Madrid (ESP), Borussia Dortmund (GER), Arsenal (ENG), Sevilla (ESP), Porto (POR), Napoli (ITA), Bayer Leverkusen (GER)
W koszyku #3 już są:Tottenham Hotspur (ENG), Dynamo Kyiv (UKR), Lyon (FRA), PSV Eindhoven (NED), Sporting CP (POR), Club Brugge (BEL)
W koszyku #4 już są:Monaco (FRA), Beşiktaş (TUR), Legia Warszawa (POL), Ludogorets Razgrad (BUL)

Dzisiaj jeszcze wyłonią się ostatni gracze chociaż Manchester City i Borusia M. musiałyby spotkać jakiś kataklizm żeby odpaść z rozgrywek.Pozostaje jedynie otwarta kwestia z APOEL Nicosia/FC Koebenhavn,FC Rostov/Ajax Amsterdam,Salzburg/Dinamo Zagreb.

Wracając do Legii to już wstępne ruchy w sprawie wzmocnień wywołują tylko śmiech i politowanie (Radović).

Niemniej jutro o 18:00 odbędzie się losowanie i wówczas zobaczymy co los przyniesie stołecznemu klubowi.

Nezahualcoyotl
25-08-2016, 18:02
Zatem kolejny raz Ronaldo spotka się z Pazdanem!

http://i68.tinypic.com/2wh0eaq.jpg

Jakieś propozycje odnośnie ewentualnego zwycięstwa lub remisu dla Legii czy raczej sześć razy po -3pkt?Dla hazardzistów-kamikadze i wiernych fanów aktualnego Mistrza Polski podaję aktualne namiary u bucha w razie wygrania LM:

http://i64.tinypic.com/wlpzi9.jpg

Il Duce
25-08-2016, 18:15
Może jestem pesymistą ale wróżę 6 porażek,ba,wątpię czy strzelą choć by jedną bramkę...Ewentualne punkty może się uda zdobyć w dwumeczu ze Sportingiem,nie wiem jaki poziom prezentuje ta drużyna ale wątpię by był tak niski jak obecny Legii.

Pampa
25-08-2016, 19:12
0 bramek, 0 goli. Szkoda że z Bayernem nie grają , bo Lewy mógłby sobiew pozwolić na 10:0 ;D

Nezahualcoyotl
25-08-2016, 19:58
Przede wszystkim zobaczymy kogo sprowadzą na Łazienkowską do zamknięcia okna transferowego.Czy będą to zawodnicy z dość dużym przebiegiem lecz bogaci o doświadczenie lub może zarząd zaryzykuje i ściągnie "młode wilczki" głodne sukcesu i zazwyczaj grające bez kompleksu?Gdyby Pazdan teraz odszedł popełniłby największy bład w swoim życiu bo LM to nie to samo co gra w podrzędnym niemieckim klubiku.Powinien jak już coś zaliczyć fazę grupową i dzięki temu zaprezentować się z jak najlepszej strony przed zimowymi transferami:
http://www.gol24.pl/ekstraklasa/a/legia-ma-pomysly-na-wzmocnienia-wroci-legenda-beda-reprezentanci-polski,10550246/

Oprócz tego kalendarz meczy ułożył się nawet dość korzystnie dla Legii:
http://www.gol24.pl/liga-mistrzow/a/terminarz-legii-w-lidze-mistrzow-kiedy-domowe-mecze-z-realem-i-borussia,10555074/

Myślę że zwycięstwo nad Portugalczykami u siebie oraz dwa remisy z (BVB u siebie i na wyjezdzie w Lizbonie) są w zasięgu pod warunkiem że legioniści będą dosłownie wypruwać flaki i żryć murawę.Co do konfrontacji z Królewskimi to miejmy nadzieję że bilans dwumeczu nie będzie dwucyfrowy.
A najlepsze jest to że kiedys w LM mieliśmy Dudka zaś teraz oprócz zawodników Legii mamy jeszcze jedenastu Polaków w tym elitarnym klubie co oby przeniosło się na jakość i formę kadry Nawałki.

Presidente
26-08-2016, 11:12
Pazdan's on fire
Ronaldo is terrified
Na na na na na na na na na na na na na na na na na

Il Duce
26-08-2016, 16:08
Remis z BVB był by z kategorii piłkarskich cudów,ewentualne punkty to tylko Sporting choć i w to mam duże wątpliwości,w duże i poważne wzmocnienia kadry nie wierzę,prędzej dojdzie kilku emerytów ale na żadnego zawodnika który wniesie dużo jakości bym nie liczył.

Nezahualcoyotl
26-08-2016, 16:38
Spójrz na to z innej strony.Otóż gdyby odpadli w ostatniej rundzie kwalifikacyjnej wszyscy by jechali po Legii że przegrała z takimi cieniasami.Teraz kiedy wiadomo z kim przyjdzie jej grać w fazie grupowej wszyscy po niej jadą że stanie się chłopcem do bicia.I tak zle i tak niedobrze.
Uważam że właśnie nadarza się idelana okazja dla piłkarzy ze stołecznego klubu do realizacji swoich marzeń oraz prywatnych ambicji zawodowych.Wiecznie narzekamy na poziom klubowej piłki w naszej lidze ale to właśnie dzięki meczom rozgrywanymi z Top lvl drużynami można nabrać doświadczenia które będzie procentować w następnym sezonie na europejskiej arenie.Cholera chłopaki zagrają przeciwko samym tuzom które (mam nadzieję) pojawią się także w Warszawie i szczerze zazdroszczę kibicom Legii że będą mieć taką gratkę na swoim stadionie.
Jakby nie patrzeć jest to jedyny polski klub grający w europejskich pucharach.Zatem pomimo że Legii nie cierpię to będę trzymać za jej zawodników kciuki :ok:.

Ituriel32
26-08-2016, 17:04
Fart wyczerpany w eliminacjach, a patrząc po przeciwnikach grupowych to nawet zwrócona pożyczka i to wraz ze sporymi odsetkami.

Jak wyżej uważam że dla piłkarzy legi to najlepszy obrót aby się pokazać. Dla klubu to też jest decydująca chwila, znaczy co zrobią z tymi ogromnymi pieniędzmi? Czy przejedzą i przehulają. Czy też postawią na wzmocnienia i uczynienia naszej ligi tylko formalnością, tak by w następnym roku mieć łatwiejszy start do LM.

Il Duce
26-08-2016, 17:05
Ja też będę za nich trzymał kciuki i nie życzę im źle,po prostu jestem realistą,skoro Legia ma problemy z pokonaniem pół amatorskiej drużyny,przegrywa z Arką czy Górnikiem to na jakiej podstawie można oczekiwać że zajmie choć by to 3 miejsce? Na wiarę i ich dobre chęci?

Nezahualcoyotl
28-08-2016, 23:28
Plebiscyt na najlepszego gola seoznu 2016/17 ogłaszam za zakończony:

VLIKsy6tnIk

Niestety zdobywca tej bramki był na spalonym i ostatecznie gola nie uznano :(.

Nezahualcoyotl
04-09-2016, 20:44
Tymczasem w Astanie pod stadionem:

olXnFwXWBg0

Jeśli się prowadzi 2:0,niedocenia przeciwnika który był niezwykle szybki i siał spustoszenie w naszej defensywie (Pazdan wracaj jak najszybciej) oraz nie strzela się setek (Peszko by nie zawalił) to się mecz kończy remisem.Na szczęście bo mało brakowało abyśmy go wtopili.Zaś Milik niedługo to nawet do szatni nie trafi...Na poważnie lepiej kubeł zimnej wody na starcie aniżeli po zawodach ;).

Il Duce
05-09-2016, 15:34
Jak dla mnie to jest totalna kompromitacja,dawno nie widziałem żeby nasi grali tak słabo,obrona to już w ogóle dramat. Wiadomo że lepiej stracić punkty na start niż z nożem na gardle ale taka wpadka w ogóle nie powinna nam się przytrafić...Mnie osobiście najbardziej rozczarowywał Krychowiak,widać że nie gra w swoim klubie,mam nadzieję że to szybko ulegnie zmianie bo to mózg reprezentacji.

Presidente
05-09-2016, 15:46
Milik się jeszcze odblokuje, nie ma sensu kogo innego wpuszczać

Pirx
06-09-2016, 16:45
Wracając do Legii, to władze klubu już zapowiedziały, że większa część kwoty za LM pójdzie na budowę nowych boisk treningowych dla młodszych roczników oraz na budowę ośrodka akademii pod Warszawą. I takie podejście mi się podoba, bo przejeść kasę kilkoma przepłaconymi transferami można szybko. Co innego zainwestować z opcją zwrotu za kilka-kilkanaście lat.

Generalnie, włodarze Legii stąpają mocno po ziemi, żadnych bardziej ryzykownych ruchów, po prostu sukcesywnie zwiększanie przychodów i wydatków o kilkanaście procent w roku.

Transfery wyszły nie najgorzej, bo nie odeszły dwa filary Legii: Pazdan (na szczęście miał głównie oferty z Turcji, a tam ... jego żona za nic nie chciała jechać ;) ) oraz Nikolić (ma ostatnio gorszy czas, ale włożył 5 bramek w eliminacjach do LM.. niezły gorszy czas ;) ). Poza tym doszedł obiecujący gracz chyba z Gruzji, a od wiosny pojawi się młoda gwiazda reprezentacji Węgier.

No zobaczymy co z tego wyjdzie. Obstawiam z jeden remis, ze Sportingiem. To jest maks. Real i BVB będą walczyć na noże o pierwsze miejsce w grupie, a Legia będzie tutaj idealna do robienia punktów. Niestety, Sporting w ostatnich latach bardzo mocno zainwestował w zawodników i odleciał również mocno do przodu. Jeszcze kilka lat temu Legia walczyła z nim jak równy z równym w 1/16 LE. Ale te czasy to już przeszłość.

Tak czy inaczej, na mecze się wybieram. ;)

Presidente
06-09-2016, 19:05
Transfery wyszły nie najgorzej, bo nie odeszły dwa filary Legii: Pazdan (na szczęście miał głównie oferty z Turcji, a tam ... jego żona za nic nie chciała jechać ;) ) oraz Nikolić (ma ostatnio gorszy czas, ale włożył 5 bramek w eliminacjach do LM.. niezły gorszy czas ;) ). Poza tym doszedł obiecujący gracz chyba z Gruzji, a od wiosny pojawi się młoda gwiazda reprezentacji Węgier.
Pazdan miał jeszcze propozycję z Betisu - podobno oferowali 6mln ojro - całkiem konkret. Zobaczymy jeszcze jak wypadnie powrót Rado - jeśli będzie grał tak jak przed odejście z Legii to będzie wzmocnienie - trzeba pamiętać, że już wtedy młody nie był a i tak sporo pokazywał na boisku. Mówią nawet, że schudł :D

Nezahualcoyotl
08-09-2016, 20:24
Zobaczymy w sobotę na próbie generalnej przeciwko Niecieczy ile warta jest Legia oraz jak mocną ma artylerię a przede wszystkim jak bardzo zgraną ekipę bo pózniej już europejskie salony...

Nezahualcoyotl
11-09-2016, 08:53
Po wczorajszych popisach naszego aktualnego Mistrza Polski pozostaje mieć nadzieję że Borusia utrzyma swoją formę z przegranego meczu i wspaniałomyslnie da zremisować...swoim snajperom :devil:.Pozostałe drużyny (Real Madryt oraz Sprting Lizbona) odnotowały wysokie zwycięstwa (5-2,3-0) a więc formę strzelecką mają przy jednoczesnie dobrych defensywach.No fakt że obrońcy królewskich nieco odpuścili przy stanie 5-0 ale dla takiej "główki" to chyba dobre usprawiedliwienie:

5sgFh8s-hwI

Pirx
11-09-2016, 10:15
Najsmutnijsze w tym wszystkim jest to że nie da się Legii oglądać... Kibicuję jej aktywnie od lat i różnie bywało. Ale takiej nędzy nie pamiętam. Za Albanca nie było jednego ładnego dla oka meczu. Gorzko smakuje ta LM.

Nezahualcoyotl
11-09-2016, 19:37
Dzięki mojej Jadze która odesłała centusiów do domu bez punktu Biała Gwiazda powoli przeobraża się w Czerwoną Latarnię :devil:.
No i rekord widzów na jedno spotkanie Extraklapy do nas należy 18646 widzów!

Pampa
11-09-2016, 20:56
Obawiałem się nowego trenera Lecha, ale jest zmiana w grze. Piłkarze są bardziej agresywni, co mi się osobiście podoba. Łamanie sobie czaszek na wzór dawnej angielskiej ligi. :D Wisła to dno dna aktualnie, szkoda byłoby żeby taki zespół spadł, ale wygląda na to że tak będzie.

Moje typy do spadku:
Wisła i Łęczna.

Pirx
11-09-2016, 21:54
Obawiałem się nowego trenera Lecha, ale jest zmiana w grze. Piłkarze są bardziej agresywni, co mi się osobiście podoba. Łamanie sobie czaszek na wzór dawnej angielskiej ligi. :D

To jest optymalna strategia dla polskich drużyn, przy tej jakości graczy - pressing i ostra gra. Taka była Legia za Czerczesowa i miło się na to patrzyło. I jeżeli tak będzie grał Lech, to może daleko zajść w tej lidze ogórków.

Gajusz Mariusz
14-09-2016, 23:29
Miałem chęć trochę napisać na temat Legii i to co nam zaprezentowała we wczorajszym meczu. Ale po co? Może wystarczy mi świadomość że obecność Widzewa w LM powinna pozostać ciągle jako ostatnia w roli reprezentanta kraju nad Wisłą? A przynajmniej o ten jeden sezon dłużej.

http://ocdn.eu/images/pulscms/ZDA7MDMsMmU0LDAsMSwx/6892f949f1b43c62fb8ae14f6ecf5b44.jpeg

Nezahualcoyotl
15-09-2016, 04:01
Pozytywną stroną popisów drużyny naszego mistrza Extraklapy jest ustalenie nowego rekordu LM.Nikt jeszcze nie stracił 3 bramek w przeciągu 17 minut :clap:...ale i ten zawsze mogą poprawić!

Ituriel32
15-09-2016, 07:03
Legia się pokazała z najgorszej strony. A najlepsze jest jednak to że znowu będą wyciągane konsekwencje z powodu kiboli.

Nezahualcoyotl
15-09-2016, 07:14
I powinny takowe być skoro kilkunastu idiotów wyrywa gaz ochronie a potem go używa wobec kibiców przyjezdnych. LM to nie Extraklapa gdzie niektóre rzeczy uchodzą płazem a konsekwencje tego oraz odpalenia rac mogą być dość kosztowne.
Widocznie nawet kibicowsko Legia nie dorosła do reprezentowania polskiej piłki klubowej.

Ituriel32
15-09-2016, 07:23
Ale ja nie mówię że nie powinny być wyciągane konsekwencje...

Ja po prostu się zastanawiam kiedy nasze aspirujące do pucharów kluby zrozumieją że kibole to szkodniki które powinni zwalczać z pełną konsekwencją i stanowczością, a nie przez palce patrzeć.

Shay Ruan
15-09-2016, 08:36
Wydaje mi się , że Legia jest na dobrej drodze do tytułu najgorszej w historii drużyny ligi mistrzów. Obecnie tytuł ten piastuje Dinamo Zagrzeb z dorobkiem 0 punktów i bilansem bramek 22 straconych do 3 zdobytych.

Pampa
15-09-2016, 09:28
Z tym że Legia żadnej nie zdobędzie.

A temu bydłu z żyłety powinni dowalić dożywotni zakaz stadionowy i tyle. Po problemie. W ogóle każdemu kto nie umie się zachować dawać dożywotni zakaz i ogromną grzywnę. Jak w Anglii. Kiedy strach chodzić na mecze to trzeba grać przy zamkniętym stadionie i tyle. Z bydłem nie ma co się patyczkowac.

W ogóle wszędzie gdzie ci idioci z Legii nie pojadą to robią wstyd i hańbę na całą Polskę. Wystarczy sobie przypomnieć ostatnią LM i LE. Dzicz.

sadam86
15-09-2016, 11:27
Myślę, że 15 mln euro kary dla Legii by wystarczyło ;D

Presidente
15-09-2016, 12:08
LM to nie Extraklapa gdzie niektóre rzeczy uchodzą płazem a konsekwencje tego oraz odpalenia rac mogą być dość kosztowne.
Kibice BvB też chyba race odpalili

To co pokazała Legia... Nawet serca nie zostawili na boisku. Jakby przynajmniej jakoś walczyli a tak to może ze 3 grajków Legii coś tam chciało zrobić, reszta to chciała jak najszybciej zejść. Podejrzewam, że niektórzy to ledwo wyszli i już chcieli schodzić. Trener Basnik Hasi jeszcze gorzej - nie tylko pod względem prowadzenia drużyny ale i tego co mówił po gwizdku

Edit: Jak myślicie Ronaldo zdobędzie króla strzelców dzięki meczom z Legią? ;D

Pirx
15-09-2016, 14:13
To ja krótko od strony praktycznej. ;)

Beznadziejnie się oglądało ten mecz. Zero taktyki, praktycznie brak zaangażowania graczy (przebiegli mniej niż Borussia, mimo 30% posiadania i ponoć ciągłego biegania za piłką). 0:3 w 17 minut to jakiś koszmar.

Jeżeli chodzi o samą atmosferę na trybunach, podobało mi się. Świetna oprawa. Było głośno, chociaż wynik raczej by wskazywał, że powinna być cisza jak makiem zasiał (i na 99% stadionów tak by właśnie było). Chuligańska akcja przy sektorze BVB jakoś mnie nie rusza, bo i tak za takie rzeczy uefa nie robi strasznych kar. Natomiast "Jude Jude BVB" to już porażka. Co z tego, że z gniazda szło "Nutte" czy jakoś tam. Nie trzeba być Einsteinem żeby się domyślić, co zaczną śpiewać słabo słyszący.

Z drugiej strony, po tym meczu to nawet nieszczególnie chce się iść na Real. Jeżeli BVB na chodzonego wkłada 6 bramek, to co będzie jak Ronaldo poleci po ambicji na króla strzelców.. Jak bramkę wkłada Goetze, to co będzie tam wyprawiał Ronaldo. Może lepiej, jeżeli kolejny blamaż będą oglądały krzesełka.

Co do kiboli, Wy ich nie lubicie, ja lubię. Kwestia gustu. Natomiast w odpowiedzi na pytanie, dlaczego żaden polski klub ich nie wywali - odsyłam do przypadka Zawiszy i Osucha. Poziom polskiej piłki jest żenujący i typowy kibic - zainteresowany wyłącznie boiskiem - nie będzie chodził na mecze Ekstraklasy. Ultrasi utrzymują te kluby czy się tego chce czy nie. Oczywiście, można twierdzić, że jak się wywali Ultrasów, ty przyjdą zwyczajni kibice. Tylko że ... wiele już było takich przypadków (Legia za ITI, Zawisza za Osucha, Wisła za Bednarza) i zawsze kończyło się tak samo - pustki na trybunach, nędza na boisku i rosnący dług w kasie.

BVB odpalało 3-krotnie race, chociaż w łącznej ilości kilkunastu. Dodatkowo po skoku chulganów Legii, sami też próbowali rozwalić drzwi na sektor Legii.

Il Duce
15-09-2016, 14:29
Najgorszy z tego wszystkiego jest trener Legii,jego wypowiedzi to kompromitacja i wstyd na całej linii,ja nie wiem jak ten człowiek może jeszcze tam pracować...

Pirx
15-09-2016, 14:42
Nie przesadzajcie z tym słowem "wstyd". Wstydzić to się można za siebie, a nie za jakiś innych, często trefnych ludzi. Ten trener to porażka, ale wstydu nie czuję. Tak samo kopacze - mnie oni wstydu nie przynieśli, tylko sobie. A swoją drogą to ten wczorajszy wynik, czy ten Celtiku z Barcą, albo Rostova (w-mistrza Rosji) z Bayernem jasno pokazują, że coś nie tak jest z tą piłką. Z fajnego sportu robi się korporacyjny potwór karmiony rok do roku przez uefa i sponsorów. Bo nie o to powinno chodzić w piłce, żeby ludzie z całej Europy dopingowali wąskiej grupie kilkunastu klubów z 4 - 5 krajów, które odskoczyły do innej galaktyki dzięki kasiorze. Beznadziejny kierunek i co gorsze - okropne prognozy na przyszłość. Bo jeszcze więcej kasy pójdzie do tych kilkunastu klubów, a cała reszta z poziomu 0:7 zacznie zmierzać w kierunku wyników dwucyfrowych.

Zamiast pomstować na Legię, trzeba powiedzieć sobie jasno, że wszyscy karmimy ten biznes, w którym kluby z większości krajów europejskich są całkowicie nieatrakcyjne dla większości zwyczajnych kibiców. Platini to był złodziej, ale przynajmniej próbował odrobinę odwrócić realia i dopuścić do koryta więcej klubów spoza 4-5 topowych krajów. Już za rok ta reforma zostanie cofnięta, a my będziemy widzieć więcej transferów za dziesiątki / setki (?) mln Euro. Chore.

Il Duce
15-09-2016, 15:45
Przynosi wstyd klubowi i ludziom którzy go zatrudnili,praktycznie przyznał że Legia przegrała ten mecz w szatni,dla takiego trenera to nie dziwota że im się nie chce biegać...Ale spokojnie,w weekend zagrają z jak to określił,zespołem na swoim poziomie czyli Zagłebiem i wtedy pokażą klasę ^^

Pirx
15-09-2016, 16:04
Jedyny, potencjalny pozytyw z tego 0:6 to możliwość, że jednak po 0:3 z Zagłębiem u siebie pokażą Albanowi drzwi.

Tak żałosnego, beznadziejnego trenera jeszcze w Legii nie było, a różni tutaj trafiali.

Ale nie, Czerczesow nie współgrał z długofalową wizją rozwoju klubu.. Ech, szkoda że po tylu latach cała euforia, wyczekiwanie zostało spuszczone do klozetu.

Shay Ruan
15-09-2016, 17:07
I trener nic nie poradzi gdy piłkarzom nie chce się grać. Zresztą co to za piłkarze. Skupuje się same odpadki, których nikt nie chce a później dziwota, że wyniki są jakie są. Jaka liga takie wyniki międzynarodowe.

Pampa
15-09-2016, 17:28
Ależ ja też nie mam nic do kibiców którzy kochają klub i przychodza z transparetnami. Ale gaz pieprzowy to jest przesada. Za to powinni wszyscy winni pójść siedzieć.

Nezahualcoyotl
15-09-2016, 17:56
Zatem się zabawmy:

http://sonda.hanzo.pl/sondy,263218,HMZe.html

Pirx
15-09-2016, 19:54
Ależ ja też nie mam nic do kibiców którzy kochają klub i przychodza z transparetnami. Ale gaz pieprzowy to jest przesada. Za to powinni wszyscy winni pójść siedzieć.

Nie chodzisz jak rozumiem na stadiony, więc nie wiesz jak często tenże gaz jest używany przez stewardów. Często bezmyślnie, bo zamiast jednego skaczącego typa unieszkodliwić fizycznie, to walą takim gazem i leci po mnóstwie przypadkowych osób. Mieczem wojujesz, od miecza giniesz. Poza tym pryskał jeden, więc nie wiem dlaczego chcesz wsadzać wszystkich.

Ituriel32
16-09-2016, 06:08
Bo go nie zatrzymali lub nie wyperswadowali mu tego głupiego pomysłu. Można bawić się normalnie na meczach siatki czy piłki ręcznej, natomiast na mecze kopanej często przypałęta się jakiś oszołom.

A to że stewardowie używają gazu bezmyślnie, nie daje żadnego przyzwolenia innym na jego używanie.
Bo według Twojego rozumowania jak sąsiad jeździ swoim autem 200 na godzinę w zabudowanym to wszyscy też tak mogą i nie powinni ponosić kary.

A że używają gazu to się nie dziwie, ja za żadne skarby świata nie wchodziłbym do strefy kiboli bez przewagi liczebnej, bo w końcu oni bijatyki też lubią.

Pampa
16-09-2016, 09:56
Dla mnie to nie są ludzie, ale zwierzęta w klatkach.

Ituriel32
19-09-2016, 12:47
Jeśli w radiu nie kłamią to trener Legii już szuka nowej pracy, radując się z odprawy za parę dni "roboty".

Pirx
19-09-2016, 13:54
Za 3 miesiące "ciężkiej pracy" on i jego koledzy ze sztabu otrzymają albo:
- 1,5 roczne wakacje finansowane przez Legię - łączny koszt 1,5 mln Euro, albo
- 1,5 mln Euro od razu na rączkę z opcją podjęcia gdzieś pracy choćby od zaraz (jeżeli ktokolwiek ich zechce).

Ponoć chcieli mu dać 1 mln Euro za rozwiązanie, ale nie chciał. Nie dziwię mu się. Po tym co zostawił w Anderlechcie i Legii - nowego, dobrze płacącego pracodawcy jakoś mu nie wróżę w najbliższej przyszłości.

Niezły interes... Piłka nożna mnie coraz bardziej odrzuca, przyznaję..

Nezahualcoyotl
19-09-2016, 18:03
100 dni i 1 tydzień Hasiego w Legii:
http://www.gol24.pl/ekstraklasa/a/107-dni-hasiego-przy-lazienkowskiej-jak-legia-prezentowala-sie-pod-jego-wodza-wideo,10644018/

Myślę że spośród tego grona Jacek Magiera jest najbardziej odpowiednim kandydatem do objęcia schedy po Albańczyku a pierwsze co powinien zrobić to zdecydowanie ograniczyć wpływy Żewłakowa w Legii:
http://www.gol24.pl/ekstraklasa/g/kto-za-hasiego-oto-kandydaci-na-nowego-trenera-legii-galeria,10631084,20140270/

Nezahualcoyotl
29-09-2016, 16:15
UEFA to nie PZPN i Legia podejmie Królewskich przy pustych trybunach +80 tys. juro.Zarządowi stołecznego klubu dalej doradzam przymykanie oczu na popisy "Żylety" za które zapłacą wszyscy kibice ów wspierający.Chociaż z drugiej strony CR7 i spółka przyjeżdżają na trening więc klimat na stadionie też będzie treningowy :devil:.
http://www.gol24.pl/liga-mistrzow/a/sroga-kara-dla-legii-uefa-zamknela-stadion-na-mecz-z-realem,10683398/

Pirx
29-09-2016, 18:00
Prawdę pisząc, to nawet nieszczególnie miałem ochotę iść na ten mecz, po doświadczeniu z BVB. Niby nie jestem wynikowcem, ale jak się na żywo ogląda takie bęcki, to człowiek nie należy do najszczęśliwszych.

Cristiano ni mnie ziębi ni grzeje. Natomiast faktem jest, że poziom absurdów w Legii osiągnął apogeum, porównywalne do tego z Celtikiem. Nędza w drużynie sprokurowana przez zatrudnienie amatora na dorobku. Źle pojęte szaleństwo na trybunach - trzeba znać granice brawury.

Nikt już się nie cieszy z LM, raczej wciąż się jedzie na potężnym kacu.

Faktem jest, że już jakiś czas temu straciłem bakcyla do meczyków na żywo, a te akcje utwierdzają mnie, że czas dać sobie na dłuższe wstrzymanie.

Jeszcze jedna rzecz - ponoć uefa nie ukarała Legii za rasistowskie incydenty ("Jude BVB"), a za całokształt wydarzeń, ze szczególnym uwzględnieniem akcji chuligańskiej. To nowość, ale Legia już nie raz wyznaczała "nowe standardy".

Presidente
29-09-2016, 18:59
Odpowiedzialność zbiorowa za wyczyny zwierząt - czy oni się nigdy nie nauczą, że to nic nie daje...

Nezahualcoyotl
29-09-2016, 19:15
Wobec kiboli jak najbardziej ale w przypadku kibiców to przyniosło kolosalne konsekwencje w postaci absencji obejrzenia Galacticos na własne oczy.Nie wiem co się dzieje w zarządzie Legii ale jeżeli to nie on a "Żyleta" stawia warunki to nie ma o czym dyskutować.
Piękny prezent od kiboli na 100 lecie Legii :clap:.

Pampa
02-10-2016, 09:14
Dzisiaj ciekawy piłkarsko dzień. Wydarzenie dnia mecz Tottenhamu z City, oba zespołu jeszcze nie przegrały, ale myślę że tym razem smak porażki poczuje Tottenham. Dalej liga niemiecka Schalke z Gladbach i Wolfsburg z Mainz (szkoda że o tej samej godzinie, bo obejrzałbym oba :D). Polska liga to wiadomo, wszystkie mecze są takie same, tu może każdy z każdym wygrać. :D

Nezahualcoyotl
03-10-2016, 15:51
Bez dwóch zdań Parada sezonu :clap:

1Z578nY7HKE

Ituriel32
10-10-2016, 16:28
Nasi wygrali. Lewy klasa sama dla siebie. Zwłaszcza przy trzeciej bramce (ale jak przy 4 obrońcach w ogóle mógł dotknąć piłki?).

To co martwi to to nastawienie psychiczne na obronę wyniku. Połączone ze spadkiem koncentracji. Wsparcie psychiczne (czyli cały sztab psychologów) ma dużo do roboty.

Słabo wypadła według mnie pomoc w drugiej połowie. Całkowicie odpuścili Duńczykom, pozwalając im robić co chcą. Ja rozumiem że my najlepiej gramy z kontry, ale sam Lewy meczu nie wygra (choć ten w sumie wygrał).

Martwi trochę kontuzja Milika i lepiej by było jakby jej nie było, ale uważam że może to wyjść reprezentacji na zdrowie, ponieważ Nawałka musi teraz wypróbować jakiegoś innego napastnika do współpracy z Lewym. Bo kiedy jak nie teraz (znaczy na mecz z Armenią).

Defungor
10-10-2016, 17:09
Milik i tak nic nie trafiał dla reprezentacji przez co praktycznie był bezużyteczny.

Volomir
10-10-2016, 18:31
Bolą mnie zmiany jakie wprowadza Nawałka... Swietnie ustawia piłkarzy, ale jak już nabijemy te gole to cofa obronę, nie wprowadza zmian i nie idze za ciosem. Szkoda, bo tak jest od Euro właściwie.

A Milik? Szkoda, ale może trener wreszcie sięgnie po kogoś innego;)

Gajusz Mariusz
10-10-2016, 19:12
Powiem tak: to że Milik doznał dość ciężkiej kontuzji - szkoda. Bo mimo także i moich złośliwości tak jak Lewy kiedyś by się odblokował i znowu byśmy byli zadowoleni z jego gry w kadrze. W nowym klubie na tyle dobrze się już pokazał, że będą go tam oczekiwali a nie szukali kupca. Dobrze mu życzę i spokojnie poczekam do wiosny. Natomiast jak to wiele razy bywało w historii futbolu następca wcale nie musi oznaczać osłabienie. Ten zazwyczaj nie odpuszcza żadnej piłki by przekonać do siebie trenera jak i kibiców.

Po obejrzeniu meczu muszę jednak zauważyć Iturielu że akurat z kontry nam słabo wychodziło. Póki Duńczycy siedzieli na nas praktycznie bardzo słaaaabo to wyglądało (bez Grosika to już zupełnie byłoby blado, Błaszczykowski tym razem niewidoczny). Dopiero po strzeleniu pierwszego gola ku mojemu zdziwieniu Dania cofnęła się na własna połowę i zaczęła się gubić na całego. My dyktowaliśmy grę i poleciały kolejne bramki (fakt że 3 brameczka z kontry, tyle że Lewy znowu był sam!). Mieliśmy strasznie przykry dla Glika samobój

http://ocdn.eu/images/pulscms/OTQ7MDMsMmU0LDAsMSwx/f954eb059aa44fb447bdcd3927c6b134.jpeg

i Dania zaczęła grać to co na początku meczu - pressing głęboko na naszej połowie a my znowu się pogubiliśmy... I prawie żadnych kontr, te wybicia z pola karnego na... 30 metr przed własną bramką. Oni obiadu nie jedli? Podsumowując. Gdy było do przerwy 2:0 coś mi to przypominało. Gol na 3:0 uspokoił mnie tylko na minutę, dwie? Później było tylko gorzej, na szczęście na 2:0 się nie zatrzymaliśmy a Lewy udowodnił że i po meczu w reprezentacji ma po czym iść pod prysznic. Wtorek tuż, tuż.

Ituriel32
11-10-2016, 06:26
Akurat ostatnio gra z kontry nie wychodzi nam tak dobrze, ale jest to spowodowane tym że dalej jest tylko osamotniony Lewy, bo cała reszta jest lata świetlne bliżej własnej bramki.

Nezahualcoyotl
11-10-2016, 16:11
Wreszcie Nawałka wystawił w ataku Teodorczyka który w belgijskiej lidze ma już pięć bramek na osiem meczy.W kadrze wciąż powoływany ale nigdy nie wystawiany.Oby wykorzystał swoją szansę i z Lewym nastukali Armeni tak z cztery (minimum) gole zważywszy że ci przyjeżdżają bez swojej największej gwiazdy H.Mchitarjan (Manchester Unt.).W takich meczach trzeba strzelać,strzelać i raz jeszcze strzelać bo czasem bilans zdobytych bramek może mieć znaczenie decydujące.
Jeszcze byłoby świetnie gdyby dwa pozostałe mecze w naszej grupie zakończyły się remisami przy zwycięstwie biało/czerwonych.Typuję 3:0 dla naszych :ok:.

Gajusz Mariusz
11-10-2016, 21:43
Dziś Bóg był Polakiem.

Pampa
11-10-2016, 22:04
Wnioski z dzisiejszego meczu: Kapustka ma formy, Krychowiak to samo. Oprócz tego wszyscy spisywali sie niezle. Jak na 1 od dawna mecz Teodorczyka to na plus, kilka ladnych zagran, szukal roberta. Zal tylko tej pierwszej nietrafionej glowki bo do drugiej nie mial szans. Ogolnie mysle ze zasluguje na kolejna szanse. Wynik jest jaki jest bo cala druzyna grala na 30 m. No i Lewy jak zwykle klasa.

Ituriel32
11-10-2016, 22:37
Ja nie mogę... znowu Lewy ratuje dupy kadrze.
Strzela 2 bramki (jedna poszła na konto obrońcy).

Coraz częściej się zastanawiam czy Nawałka to dobry trener dla kadry.

szwejk
12-10-2016, 08:08
Ironiczny (i celny) komentarz jednego z internautów po meczu Polski z Armenią.

" Armenia grała ostro, nieelegancko. Taki styl zniechęcał naszą reprezentację, której dodatkowo przeszkadzała niska temperatura i kiepska murawa. Sędzia też nam przeszkadzał. Usunął jednego zawodnika, a oczekiwaliśmy, że co najmniej jeszcze jeden Ormianin przed przerwą opuści boisko. To by nam ułatwiło przebić się przez tą hermetyczną obronę przeciwnika. Liczyliśmy, że Armenia kondycyjnie nie wytrzyma, a tu takie zaskoczenie. Poza tym byliśmy zmęczeni meczem z Danią. Nie brakowało u nas pięknych strzałów i podań, ale nie wszystkie nam wychodziły, bo przeciwnik zamiast sobie odpuścić, to walczył do końca - nikt się tego nie spodziewał. Może nie wszyscy zawodnicy zachwycili np. Krychowiak czy Kapustka, ale zawsze mogli zagrać gorzej np. strzelić samobója. Styl gry może jest u nas trochę archaiczny( gra środkiem pola; przypadkowe podania) ale tak się chłopaki nauczyły i nie będą tego zmieniać, bo jeszcze może być gorzej. Selekcjoner ma nadzieję, że Rumunia wystawi rezerwy i wtedy jest szansa na remis... "

Nezahualcoyotl
12-10-2016, 19:07
Coraz częściej się zastanawiam czy Nawałka to dobry trener dla kadry.

Zmiana trenera w trakcie eliminacji do MŚ?Bez przesady bo tak po prawdzie to najgorsze co można by zrobić w tej chwili naszej kadrze.Zresztą i tak nie ma nikogo kompetentnego w miejsce Nawałki.Zawodników powołuje odpowiednich a najwięcej zastrzeżeń trzeba mieć co najwyżej do taktyki (wczoraj po jaką cholerę się starali wjechać z piłką przez środek boiska) i skuteczności poszczególnych piłkarzy.Z drugiej strony,jak to się mówi,że jak nie idzie to we wszystkim.Tak było przeciwko Armenii.Teraz to inni się mobilizują na mecze przeciwko nam i to należy brać pod uwagę.Mielismy przewagę jednego zawodnika przez 70 minut i nic...Oddaliśmy bodajże jeden strzał z dystansu (Krychowiak) zamiast mieć ich przynajmniej 6-8 i należało zamęczyć Ormian poprzez grę pozycyjną a nie 'Urraaaa" i walić na ślepo.
Grunt że mamy te trzy pkt i sporo spraw do przemysleń.
Ale że San Marino pyknęło brameczkę Norwegom to szacunek dla niedzielnych grajków się należy :clap:

hps6TRguXyM

r_5f8jtfZSI

Gajusz Mariusz
13-10-2016, 16:22
Jak na 1 od dawna mecz Teodorczyka to na plus, kilka ladnych zagran, szukal roberta. Zal tylko tej pierwszej nietrafionej glowki bo do drugiej nie mial szans. Ogolnie mysle ze zasluguje na kolejna szanse. Wynik jest jaki jest bo cala druzyna grala na 30 m. No i Lewy jak zwykle klasa.

Tak samo nie wiem czemu się mu zarzuca nie wykorzystanie drugiej sytuacji. Pierwszą fatalnie nie wykorzystał, ale przy drugiej nie miał szans. Był aktywny jak oczekiwałem od zmiennika. Ogólnie, Armenia zaczęła lepiej grać w 10. I lepiej wtedy się prezentowała w obronie na wyjeździe (!) niż my w chwilach paniki w meczu z Danią. Nawet trochę było mi ich żal, bo nie zasłużyliśmy na zwycięstwo. Dochodzą także przecieki powodów postawy kilku naszych reprezentantów:

http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/reprezentacja-polski,adam-nawalka-traci-panowanie-nad-pilkarzami,artykul,727361,1,291.html

Presidente
14-10-2016, 19:23
1673167416751676
Sama prawda ;D

Nezahualcoyotl
17-10-2016, 17:40
No to jak nastroje kibiców Legii przed jutrzejszym spotkaniem?Padnie dwucyfrówka i może podwójny hat-trick (Ronaldo i Bale po trzy lub jeden z nich nastuka sześć):devil:.Królewscy poważnie podchodzą do meczu i wystawiają pierwszą jedenastkę więc przekroczenie linii środkowej będzie w pewnym sensie wyczynem!
W każdym bądz razie za wynik 1:0 płacą 25:1 a za wynik 10:0 już 100:1...

Pirx
18-10-2016, 16:12
No to jak nastroje kibiców Legii przed jutrzejszym spotkaniem?Padnie dwucyfrówka i może podwójny hat-trick (Ronaldo i Bale po trzy lub jeden z nich nastuka sześć):devil:.Królewscy poważnie podchodzą do meczu i wystawiają pierwszą jedenastkę więc przekroczenie linii środkowej będzie w pewnym sensie wyczynem!
W każdym bądz razie za wynik 1:0 płacą 25:1 a za wynik 10:0 już 100:1...

Przeczytałem dobry tekst, który może być odpowiedzią na te wszystkie śmieszki z Legii w kontekście dzisiejszego meczu. Oczywiście, nie jest miło oglądać 0:6 czy więcej kibicowi przegranej drużyny. Nie oszukujmy się. Ale też hmm naigrywać się z tego, że polski klub dostanie takie kopy w lidze, która jest przekoksowana kasą, to w sumie jest zastanawiające.

Taka murzyńskość...

"Problem w Polsce jest taki, że mamy płytką dumę i niską ocenę. Taka murzyńskość…" – powiedział Radosław Sikorski na "taśmach prawdy", za co został niemiłosiernie wychłostany. Były minister sprawia wrażenie wyjątkowego buca, ale miał rację. Kilkadziesiąt lat socjalistycznej bylejakości i odcięcia od normalnego świata sprawiły, że ciągle mamy kompleksy, ciągle czujemy się gorsi od innych. Napiszą o nas w zagranicznej prasie? Wszystko cytujemy. Nie daj Boże napiszą źle? Martwimy się, bo przecież mądrzy ludzie z Zachodu nie mogą się mylić. Robert Lewandowski twardo negocjuje z Niemcami? Pieniacz nie docenia tego co ma! Russel Crowe kibicuje Polakom na mistrzostwach? Na pewno żartuje, bo dlaczego tak wielki aktor miałby kibicować takim szarym myszkom!

Ten kompleks kurdupla obserwujemy również przy okazji wizyty Legii w Madrycie. Polski zespół zagra na jednym z najsłynniejszych stadionów świata i co robią nasze media, ci liderzy opinii? Śmiech, szydera, mezalians! No gdzie Legia na Santiago Bernabeu! Trwa festiwal głupawych memów, z hiszpańskiej prasy wyciągane są te wszystkie szczątkowe informacje o Legii, w tym dotyczące nieszczęsnego Mirosława Trzeciaka, a już szczytem jest odkopanie Marka Koniarka tylko po to, żeby zastanawiał się, czy Legia jest w stanie pobić rekordowe 0:9 Widzewa we Frankfurcie. Dramat.

To jest o wiele bardziej żenujące od reakcji kibiców innych polskich drużyn. Oni, owszem, życzą nam wszystkiego najgorszego, jak typowi Polacy chcą, żeby nasza krowa zdechła, zamiast kupić sobie własną, ale na swój sposób zachowują się racjonalnie w kontekście konsekwencji ekonomicznych awansu Legii do Ligi Mistrzów. Kibiców Lecha czy Wisły rozumiem, ale tym wszystkim rozbawionym dziennikarzom radzę – ogarnijcie się i doceńcie, że dzięki Legii Warszawa niektórzy z was pojadą do Madrytu do pracy, a nie tylko w roli turysty. I nie zgubcie się na Santiago Bernabeu.

Wiadomo, że Legia przegra w Madrycie. Przegrałaby będąc w lepszej formie i mając lepszych piłkarzy. 4:0, 2:1, 4:1, 3:1, 3:0, 1:0, 5:1, 1:0, 4:0, 3:4 (Schalke), 1:0, 1:1 (Juventus), 4:0, 1:0, 8:0, 2:0, 3:0, 1:0 – to są wszystkie wyniki Realu na własnym stadionie w ostatnich trzech sezonach Ligi Mistrzów. 6:1 z Galatasaray, 6:1 z Schalke, 4:0 z Bayernem, 3:0 z Liverpoolem – to z kolei kilka wyjazdowych rodzynków. Całkiem możliwe, że we wtorkowy wieczór przyjmiemy i osiem bramek, tak jak przed rokiem mistrz Szwecji, ale nawet jeśli tak się stanie, to przyjmijmy to z pokorą i wyrozumiałością, jako logiczną konsekwencję różnicy potencjałów. Opiszmy to rzeczowo, profesjonalnie i merytorycznie, a nie histerycznie. Doceńmy klasę przeciwnika, z którym przyszło się zmierzyć polskiemu zespołowi, zamiast śmiać się z piłkarzy, że nie zagrali na trzysta procent, ale tylko na sto.

Czy dziennikarze z Pomorza żartowali z Gryfa Wejherowo jadącego na mecz pucharowy do Warszawy? Czy piłkarze Gryfa traktowali mecz przy Łazienkowskiej jako karę? Nie. To była dla nich nagroda za wysiłek, podobnie jak dla legionistów nagrodą, a być może szczytem kariery, jest lekcja futbolu w Madrycie. Cały ten kontekst przytomnie opisał w trakcie poniedziałkowego rozruchu legionistów prezes Bogusław Leśnodorski: "3 lata i 10 miesięcy jechaliśmy na ten trening... warto było". Tak jest, przy czym ja tylko dodam, że niektórzy jechali tam dwadzieścia lat. Obojętnie, co się jutro wydarzy, czy stracimy jedną bramkę czy dziesięć, warto było. Dla takich chwil jest się właścicielem, pracownikiem, piłkarzem i kibicem Legii. Wtorek, 18 października, Estadio Santiago Bernabeu – pozdrawiamy Polskę!

Pampa
18-10-2016, 16:55
Jaki on polski, zwykłe janki komunistyczne xD

Nezahualcoyotl
18-10-2016, 17:15
@Pirx sorry ale ten artykuł to jedno lanie wody i przedwczesna próba usprawiedliwienia zbliżającego się ostrego trzepania tyłków.
Rozumiem że jako fan Legii odczuwasz pewien dyskomfort ale fakty są takie iż obecny Mistrz Polski gra totalne dno i wodorosty czego najlepszym odzwierciedleniem jest jego miejsce w krajowej tabeli oraz wyniki w LM.Niestety drużyna z Łazienkowskiej nie ma waleczności Widzewa Łódz,braku kompleksów Dyskoboli Grodziska Wlkp.,zawziętości Wisły Kraków Kasperczaka czy pomysłowości Lecha Poznań z sezonu 2010.Ona się poddała już z pierwszym gwizdkiem przeciwko Borussia Dortmund i mam wrażenie że jej zawodnicy wychodzą na murawę wbrew swojej woli.
Chociaż może jeśli wezmą przykład z młodzieżówki która przegrała 2:3 to zobaczymy mecz a nie sparing ze strzelaniem wyłącznie do jednej bramki.

http://www.gol24.pl/liga-mistrzow/a/mlodziezowa-liga-mistrzow-legionisci-postraszyli-real-na-jego-terenie,10755854/

Pampa
18-10-2016, 18:55
Spoko, fajni tłumaczą że to dlatego są tak nisko, bo szykują się na LM xD

Nezahualcoyotl
18-10-2016, 19:01
Póki co zapału jedynie nie brakuje oczywiście tym najbardziej wiernym swojej drużynie.Recydywa czyli kolejne kary finansowe dla stołecznego klubu już na dniach:
http://www.gol24.pl/liga-mistrzow/a/znowu-to-zrobili-zamieszki-przed-meczem-real-legia-wideo,10756466/

Pop517
19-10-2016, 14:59
Fajny meczyk był i jednak z tego Vadisa będą ludzie:ok:

Nezahualcoyotl
20-10-2016, 15:59
Trzeba przyznać iż seniorzy Legii chyba naprawdę wzięli przykład z juniorów i wreszcie wykazali wolę walki w spotkaniu przeciwko "królewskim".Wynik oczywiście niekorzystny lecz szkoda że dopiero w trzecim meczu legioniści zdali sobie sprawę iż grają przeciwko ludziom z krwi i kości a nie istotom obdażonymi super zdolnościami.
Dla pociechy MC wczoraj przeciwko Barcelonie to już poniżej krytyki...

Pampa
21-10-2016, 10:47
Guardiola nie potrafi grać przeciwko Barcy. Chyba nigdy z nimi nie wygrał. No raz w LM u siebie z Bayernem co 3:2 było.

Nezahualcoyotl
25-10-2016, 16:11
Hmm w zasadzie to nie wiem co lepsze:asysta czy gol :clap:

ssoxmXoBll8

Pampa
26-10-2016, 17:43
Ta komisja ligi to jakiś żart. Burić który wbiegł na boisko ma 3 mecze odsiedzieć, a Malarz który dusił Kowanckiego na boisku tylko 5000 zł grzywny. Widać nie tylko sędziowie pomagają ległej.

Nezahualcoyotl
26-10-2016, 20:43
A jaka to różnica czy Malarz jest na bramce czy też nie?Jest i tak beznadziejnym zawodnikiem jak i cała Legia :devil:...Po prostu należy krawaciarziom strzelać o jednego gola więcej a wówczas i cały PZPN im nie pomoże.

Pampa
26-10-2016, 21:18
Chodzi o fakt specjalnego traktowania. Mam nadzieję że teraz jak ktoś będzie dusił Malarza to wystarczy przelew 5000 zł i sprawa załatwiona. :/

Nezahualcoyotl
26-10-2016, 21:22
Trzeba postawić szubienicę i kasę fiskalną za jego bramką :P

Presidente
26-10-2016, 21:42
Założyłem się z kolegą, że jak Legia strzeli 3 gole w fazie grupowej LM to golę baniak. Kolega się goli jak Legia wpuści 22 bądź więcej. Statystycznie to kolega ma większe szanse na ogolenie głowy ;D

Pirx
27-10-2016, 17:37
"Jesteśmy Waszą Stolicą" ;)

Nezahualcoyotl
27-10-2016, 17:49
"Jesteśmy Waszą Stolicą" ;)
Nie napinaj się bo jak na razie Legia jest w parterze:
http://i64.tinypic.com/2wcffbq.jpg

Wczoraj była piękna zadyma w trakcie meczu West Ham Utd. vs Chelsea London.Fruwały krzesełka,butelki oraz...monety.CCTV szybko wyłapały prowodyrów i sądy oraz władze klubów w tempie ekspresowym skazały winnych obdarowywując ich wilczym biletem włącznie na brytyjskie stadiony.Można?Oczywiście że tak ale trzeba przede wszystkim chcieć tępić hołotę a nie nosić ją w lekktyce tak jak np. na Łazienkowskiej.

lfrONKtBPXg

http://www.telegraph.co.uk/football/2016/10/27/west-ham-vs-chelsea-fan-violence-leads-to-seven-arrests-after-un/

Pampa
27-10-2016, 17:58
Dla mnie stolicą jest Kraków ;D A nie jakaś zapyziała Warszafka ;D

BTW Ciąg absurdów trwa, otóż działacz PZPN robi sobie zdjęcie z L na stadionie Legii wraz z prezesem tego klubu. Jak obstawiacie? 5000 zł grzywny, czy pokiwanie paluszkiem?

Presidente
02-11-2016, 22:01
Zakład przewalony. Legia strzeliła 3 gole w LM - golę głowę

Pirx
02-11-2016, 22:51
Poproszę o zdjęcie. Piłka jednak jest cudowna. Ale jazda..

Gajusz Mariusz
02-11-2016, 23:11
Z 0:2 na 3:2 by skończyć 3:3 z RM. Czapki z głów. Wielu kibiców Legii straciło możliwość oglądania meczu życia na żywo dzięki iluś tam głąbów. Ale nie wieszajmy na chłopakach psów. Za tydzień i trochę będą tworzyć pierwsze szeregi marszu i będą bohaterami.

Pirx
02-11-2016, 23:24
Gajusz, serio nie mogłeś się nawet w tym momencie powstrzymać przed tego typu komentarzem? No błagam..

Bardzo żałuję, że nie mogłem oglądać tego meczu na żywo, chociaż miałem bilet. Ale ja nad tym nie płaczę. Tyle.

Legia zagrała świetny futbol, nawet przy 3:3 nie cofała się, tylko szukała swoich szans. Dosyć nietypowy obrazek, jak na mecz Dawida z Goliatem. A jednak wyszło na ich. I jeszcze te komentarze pomeczowe w stylu, że szkoda że nie dowieźliśmy 3:2. Bajka. O taki duch właśnie powinno chodzić!

Teraz w grudniu z dużym prawdopodobieństwem mecz o wyjście z grupy na 3. miejscu i awans do 1/16 LE. Kto by pomyślał..
.

Pampa
03-11-2016, 00:14
Gdzie te ogórki do LM. ;D

Pop517
03-11-2016, 00:32
Dawno nie było takiego meczyka w Polskiej klubowej, ale żeby myśleć o le najpierw trzeba ograć ten Sportnig.
Vadis klasa:ok:.

Nezahualcoyotl
03-11-2016, 00:53
Well,well,well...Legia przez 120 sekund prowadziła żeby ostatecznie zremisować i zainkasować 120 tys. juro za pierwszy remis w LM.Spoko że drugi raz wyszli z chęcią walki co przyniosło wymierne skutki :ok:

5nE4WuNrVIE

I nie planujcie już meczy w LE bo jeszcze trzeba się tam dostać a najlepszą drogą do tego niech będzie zimny prysznic na gorące głowy,chłodna analiza przed kolejnym spotkaniem i zaangażowanie wszystkich piłkarzy.

Zakład przewalony. Legia strzeliła 3 gole w LM - golę głowę
Oj łyso Tobie teraz :drunk:.

Ituriel32
03-11-2016, 07:45
Zostałem pozytywnie zaskoczony.

Widać że jak zespół choć trochę się przyłoży i da trochę serca do gry to zawsze można coś ugrać. Szkoda tylko że nie zaczęli tak od początku LM.
Największym plusem jest to że cr7 znowu nic nie trafił.

Zaś minusem jest strata bramki w 56 sekundzie meczu.

W sukces jednak nie wierzę, bo teraz przeciwnicy będą się bardziej pilnować. No i 1 punkt po 4 meczach jakiegoś wielkiego szału nie robi. Choć matematyka dużo może.

Pirx
03-11-2016, 08:50
Ja się nie podpalam LE, raczej jestem zaskoczony, że w ogóle taki temat może być na rzeczy. Sporting będzie bardzo ciężko ograć, umówmy się, o ile BVB i Real są 3 poziomy nad Legią, to Sporting jest 2. To jest przepaść, ale jak pokazuje wczorajszy mecz - i tę przepaść można czasem zasypać ambicją, wolą walki i.. indywidualnymi zdolnościami popartymi fartem. Wczoraj realnie wpadło im wszystko to, co do tej pory nie wpadało, bo i ze Sportingiem i z Realem w Madrycie Legia miała swoje szanse.

Co do fatalnego startu LM, Hasi poczynił ogromne zniszczenia w tym zespole. Ale z drugiej strony gdyby nie totalna wtopa z Albańcem, to "Magic" nie zostałby pewnie jeszcze z 2 lata trenerem Legii. A na razie ten angaż to największy plus całego sezonu.

Naprawdę miły wieczór, i to myślę, że nie tylko dla kibica Legii.

A swoją drogą, co bramka to kolejna perełka. :eek:

Gajusz Mariusz
03-11-2016, 10:42
Gajusz, serio nie mogłeś się nawet w tym momencie powstrzymać przed tego typu komentarzem? No błagam..
.

Przecież niedawno tych gnoi nazywano tu zwierzętami włączając w to pilnującego globalnego. Myślę że moja opinia była zbyt delikatna.

A temu bydłu z żyłety (...) W ogóle wszędzie gdzie ci idioci z Legii nie pojadą to robią wstyd i hańbę na całą Polskę

Dla mnie to nie są ludzie, ale zwierzęta w klatkach.

Odpowiedzialność zbiorowa za wyczyny zwierząt

Wobec kiboli jak najbardziej ale w przypadku kibiców to przyniosło kolosalne konsekwencje w postaci absencji obejrzenia Galacticos na własne oczy.Nie wiem co się dzieje w zarządzie Legii ale jeżeli to nie on a "Żyleta" stawia warunki to nie ma o czym dyskutować.
Piękny prezent od kiboli na 100 lecie Legii :clap:.

Nie chce mi się dalej szukać, no ale jak masz taka opinię

Co do kiboli, Wy ich nie lubicie, ja lubię. Kwestia gustu.

to się nie dziwię. Natomiast jeżeli chodzi o wpis o marszu, no cóż. Według moich znajomych kibiców Legii (którzy tak jak ja swoją aktywną część życia kibica mają za sobą, jednak ciągle żyją Legią i co jakiś czas zdarzy im się pójść na mecz tym razem z rodzinami) żyleta bez mała chodzi w komplecie i po marszu w pubach chwali się raczej swą aktywnością w ich trakcie. Ot i wszystko. W jednym miejscu są tymi złymi, w drugim są patriotyczną młodzieżą. I jak tu karać patriotyczną młodzież?

Wracajac do meczu. Jak się wychodzi na mecz bez wiary w siebie to już Legia pokazała jak to wygląda, jak z wiarą, także. I nawet gdyby było mniej szczęścia (w końcu było nie było grali otwarty futbol z RM!) i wynik by stanął np. na 2:4 to po takiej grze psy wieszaliby tylko ślepi. Wielkie gratki dla piłkarzy i oczywiście Magiery. Brawo!

pigment
03-11-2016, 11:27
Well,well,well...Legia przez 120 sekund prowadziła żeby ostatecznie zremisować i zainkasować 120 tys. juro za pierwszy remis w LM.Spoko że drugi raz wyszli z chęcią walki co przyniosło wymierne skutki :ok:.

za remis jest znacznie więcej - 500 tyś juro...Cristiano pod względem sukcesów ma święty sezon jeśli zaś chodzi o grę to chyba nigdy nie grał gorzej wczoraj kolejny fatalny mecz możne powali zjeżdża do bazy ?

Pampa
03-11-2016, 11:59
Ja już uważam że nazwanie ich zwierzętami to i tak duży eufemizm. I trochę obraża to zwierzęta. ;)

Presidente
03-11-2016, 17:31
Przecież niedawno tych gnoi nazywano tu zwierzętami włączając w to pilnującego globalnego. Myślę że moja opinia była zbyt delikatna.

to się nie dziwię. Natomiast jeżeli chodzi o wpis o marszu, no cóż. Według moich znajomych kibiców Legii (którzy tak jak ja swoją aktywną część życia kibica mają za sobą, jednak ciągle żyją Legią i co jakiś czas zdarzy im się pójść na mecz tym razem z rodzinami) żyleta bez mała chodzi w komplecie i po marszu w pubach chwali się raczej swą aktywnością w ich trakcie. Ot i wszystko. W jednym miejscu są tymi złymi, w drugim są patriotyczną młodzieżą. I jak tu karać patriotyczną młodzież?
Zacząłeś festiwal generalizowania, czy co?

Draken
03-11-2016, 18:01
Ja już uważam że nazwanie ich zwierzętami to i tak duży eufemizm. I trochę obraża to zwierzęta. ;)
Zobaczymy jak się będzie dymiło 11 listopada i jak wielkie burdy będą. Z innych rzeczy to Boniek i Błaszczak się przerzucają problemem tej jakże patriotycznej młodzieży. Ułożona, łagodna jak baranki i co niedzielę daje na ofiarę.

Sent from my SM-T815 using Tapatalk

Gajusz Mariusz
04-11-2016, 00:15
Zacząłeś festiwal generalizowania, czy co?

Czy ja sobie generalizuję czy nie to mały pikuś. Zobacz jak UEFA generalizuje! Ilu tam się awanturowało na meczu z Borussią? Kilkudziesięciu? Kilkuset? Byli wśród nich członkowie zarządu Legii, albo chociaż masażysta klasy piątej zatrudniony o dzieło i będący jako tako powiązany z Legią na papierze? A ilu zostało ukaranych? Policzmy: Legia traci zyski bo wiadomo że komplecik by wszedł. Czyli jakieś 30787 osób (taki znalazłem rekord stadionu 2 czerwca 2013 roku w trakcie meczu Legii Warszawa ze Śląskiem Wrocław). Dokładnie tylu ludzi także zostało ukaranych obejrzeniem meczu w tv. 80 tysi euro kary zdaje się także było ale mniejsza z tym. A i tak prawdopodobnie liczę mało. Gdy Widzew w swoim wielkim czasie spotykał się z Liverpoolem czy Juwentusem to potykał się z nimi na stadionie... ŁKS-u, bo były po prostu większe trybuny! Gdyby legioniści byli wzorem kibica a zarząd dawał gwarancję wielkiego święta piłkarskiego myślę że mógł zarząd pogadać z PZPN i tą spółką zarządzającą Narodowym bo myślę że i Boniek dałby zielone światło a i frekwencja by była pewna, choćby z całego kraju, ale myślę że i z Wawy wystarczyłoby chętnych. Czemu tak się nie zdarzyło? Bo kibole Legii są znani od Rygi po Madryt. I tak jak pisał zajac tak będzie co rusz nim ktoś się obudzi. A czemu tak jest jak to taka garstka? Z przyzwolenia. Nie wchodząc w całą tą sprawę wojny Staruch vs reżim Tuska gościu na oczach kibiców, ochrony (która po godzinach także jest w większości kibicami Legii) uderza piłkarza swojego klubu (choćby nie wiem jak kiepsko grał) i po prostu opuszcza stadion. Dlaczego? Bo to jest bożyszcze pewnej kategorii ludzi. Skąd się biorą fani takich zachowań? Szczyl nie mający żadnego kontaktu z policją idąc do szkoły bazgroli po mijanych kamienicach, blokach CHWDP bo taki z niego jest gieroj! Bo starszy brat jest z żylety. Bo policja samą obecnością prowokuje takiego gnojka. I w ogóle świat jest be i nie do zniesienia. Poczucie wartości daje bycie w grupie, a poczucie siły daje grupa która pozwala się realizować w ustawkach. Potem mając 20 lat (+/- 5 bo ten przedział wieku to 90% każdego klubu kibica) zaczyna się przygodę z siłkami, ze sterydami. I zostaje się zauważonym w grupie. A żeby młode wilki nie wygryzły go z wywalczonej pozycji, to się jest aktywnym, a raczej nad aktywnym. Czyli a to spali flagę wrogiej drużyny na jej stadionie, a to spróbuje spalić jej stadion (tak, tak! Konwiktorska!). Bo tym zaimponuje tej bandzie baranów wyjącej za plecami. Wyjącej bo w większości to statyści, tyle że w każdym calu popierający działanie frontmanów. Potem mamy okres zakładania patriotycznych koszulek i na koniec marsz przy zapalonych flarach 11 listopada. I dlatego tak jest że jeden facio wyskakuje i daje po pysku piłkarzowi, a reszta patrzy jak te barany. Patrzy biernie, bo 90% z nich popiera tego pierwszego, mimo że takich co by to samo uczynili jest może 25% z nich. I na to nie ma we mnie zgody. Tyle że jednostka tu nic nie zrobi. Musi zniknąć podstawa. Przyzwolenie. Generalizacja w karaniu mimo że słabo się kojarzy jest jak najbardziej czasami pożądanym elementem pacyfikacji. Trochę z mojego życiorysu, ale co tam: jak stary kompanii daje ZOMZ całemu pododdziałowi bo jeden szwej ma zwyczaj olewania wracania do koszar w terminie to nie znaczy że szefunio uważa że cała kompania jest do luftu. To oznacza że kompania ma zrobić porządek we własnym zakresie. Sprawa się komplikowała jeżeli to był dziadek. No cóż. Tylko falusie z ośki mają do tego prawo. Co by się nie zdarzyło (zostawiam szczegóły dla siebie) zazwyczaj w trybie nagłym następowała poprawa delikwenta. A kara dla kompanii czasami zostawała znoszona przed czasem. Ale sama kara nałożona na szwei by była skuteczna musiała mieć obiektywne podstawy. Gdyby szweje uważali że kara jest bezzasadna, wszyscy solidaryzowali się ze wskazanym jako powód kary. Tak samo UEFA. Jakoś nawet tutaj nikt nie wyje że UEFA za zachowanie garstki karze Legię bo się lewactwo z UEFA uwzięło na Dżihad Legię. Nie :nunu:. To kara która jest zasadna; dostajecie ją za karę bo tolerujecie to bydło. Tylko czy my jesteśmy na tyle mądrzy by coś z tym zrobić? Jakoś wiary we mnie brak, bo większość będzie ciągle bierna a część po cichu nawet kibicować takiemu zachowaniu. I choćby się tam opamiętali na kilka, kilkanaście tygodni, będzie kolejny raz. Bo bez tego w tym światku byłoby po prostu nudno no i czym tu zaimponować kolejnym szczylom z CHWDP na koszulce...

Presidente
04-11-2016, 15:10
Gdyby legioniści byli wzorem kibica a zarząd dawał gwarancję wielkiego święta piłkarskiego myślę że mógł zarząd pogadać z PZPN i tą spółką zarządzającą Narodowym bo myślę że i Boniek dałby zielone światło a i frekwencja by była pewna, choćby z całego kraju, ale myślę że i z Wawy wystarczyłoby chętnych.
A dlaczego legioniści mieliby chcieć, żeby Legia grała na Narodowym?

Nie wchodząc w całą tą sprawę wojny Staruch vs reżim Tuska gościu na oczach kibiców, ochrony (która po godzinach także jest w większości kibicami Legii) uderza piłkarza swojego klubu (choćby nie wiem jak kiepsko grał) i po prostu opuszcza stadion.
Na oczach kibiców...w tunelu...może jeszcze ochrona ich nie rozdzieliła. Samo zdarzenie należało potępić i jakoś ukarać. Chociaż władze Legii jakoś nic nie zrobiły. Co do samego Starucha to wg kolegi to on w pewnym stopniu jakoś tam potrafi zapanować nad gorszym towarzystwem (na przykład zabranianie rzucania czegokolwiek na murawę)

Generalizacja w karaniu mimo że słabo się kojarzy jest jak najbardziej czasami pożądanym elementem pacyfikacji. Trochę z mojego życiorysu, ale co tam: jak stary kompanii daje ZOMZ całemu pododdziałowi bo jeden szwej ma zwyczaj olewania wracania do koszar w terminie to nie znaczy że szefunio uważa że cała kompania jest do luftu. To oznacza że kompania ma zrobić porządek we własnym zakresie. Sprawa się komplikowała jeżeli to był dziadek. No cóż. Tylko falusie z ośki mają do tego prawo. Co by się nie zdarzyło (zostawiam szczegóły dla siebie) zazwyczaj w trybie nagłym następowała poprawa delikwenta. A kara dla kompanii czasami zostawała znoszona przed czasem. Ale sama kara nałożona na szwei by była skuteczna musiała mieć obiektywne podstawy. Gdyby szweje uważali że kara jest bezzasadna, wszyscy solidaryzowali się ze wskazanym jako powód kary. Tak samo UEFA. Jakoś nawet tutaj nikt nie wyje że UEFA za zachowanie garstki karze Legię bo się lewactwo z UEFA uwzięło na Dżihad Legię. Nie :nunu:. To kara która jest zasadna; dostajecie ją za karę bo tolerujecie to bydło. Tylko czy my jesteśmy na tyle mądrzy by coś z tym zrobić? Jakoś wiary we mnie brak, bo większość będzie ciągle bierna a część po cichu nawet kibicować takiemu zachowaniu. I choćby się tam opamiętali na kilka, kilkanaście tygodni, będzie kolejny raz. Bo bez tego w tym światku byłoby po prostu nudno no i czym tu zaimponować kolejnym szczylom z CHWDP na koszulce...Taaaa zamykanie stadionów w poprzednich latach rzeczywiście zdało egzamin - z armatą na komara. Piękna historia do tego.
Jak dla mnie to tam są 3 podstawowe grupki: kibice; kibole co się tłuką między sobą i właściwie w nosie mają wyniki klubu (vide "Liga Chuliganów") oraz kibole-zwierzęta co niszczą stadion i wszytko wokół siebie.

To kara która jest zasadna; dostajecie ją za karę bo tolerujecie to bydło.Ja tam na mecze nie chodzę

Nezahualcoyotl
04-11-2016, 18:05
Kończąc te "futbolowe" dywagacje i recepty na poprawę sytuacji na polskich stadionach krótka piłka z Płw.Iberyjskiego:
– 10 tysięcy euro kary i dwuletnie zakazy stadionowe dla dwóch pseudokibiców, którzy byli częścią grupy 500 najgroźniejszych fanów Legii Warszawa i zostali wprowadzeni na stadion przez policję, za „największą aktywność przy brutalnych incydentach”, które miały miejsce, gdy funkcjonariusze oskarżyli ich o nieprzemyślane rzucanie przedmiotami.
– 4 tysiące euro kary i sześciomiesięczny zakaz stadionowy dla pseudokibica, który wewnątrz Santiago Bernabéu ignorował nakazy policji dotyczące uspokojenia się i próbował zaatakować funkcjonariuszy kulą ortopedyczną.
– 3,5 tysiąca euro kary i sześciomiesięczny zakaz stadionowy dla pseudokibica, który na Santiago Bernabéu wdał się w sprzeczkę z jednym z fanów Realu, którego później zaatakował.
– 3,5 tysiąca euro kary i sześciomiesięczny zakaz stadionowy dla pseudokibica, który przeszkadzał w pracy policji i zachowywał się względem niej w agresywny sposób.
– 1 tysiąc euro kary i półroczne zakazy stadionowe dla dwóch pseudokibiców, którzy mocno obrazili funkcjonariuszy pracujących podczas meczu Real Madryt – Legia Warszawa.
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/liga-mistrzow/surowe-sankcje-dla-pseudokibicow-legii-hiszpanie-dali-im-33-tys-euro-kary-i-zakazy/03jx6z

A u nas się babrają jak mucha w smole...

Natomiast wracając do meritum tego topicu:

Sd-bCpZL9vI

WURkjqHiWx0

Nezahualcoyotl
10-11-2016, 19:11
No za przeproszeniem cholera mnie bierze!Zadymiarze w tym ścigani listami gończymi sobie wyjeżdżają z kraju i kolejna zabawa w kotka i myszkę?Na wyspach tym najbardziej krewkim zwyczajnie rekwirowano paszporty + codzienna wizyta w najbliższym komisariacie ( w trakcie MŚ lub Euro oraz eleminacji do tychże turniejów) i po krzyku:
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/kadra/pzpn-pisze-do-uefa-kibole-najada-rumunie/1yr4rj

Brawo Biała Gwiazda!Na własne życzenie pozbywa się trenera który ją wyniósł z dna tabeli:
http://www.gol24.pl/ekstraklasa/a/dariusz-wdowczyk-odchodzi-z-wisly-krakow,11445155/

Pampa
10-11-2016, 22:02
Gwiazda niedługo będzie gwiazdą I ligi razem z Koroną.

Gajusz Mariusz
11-11-2016, 23:01
No i po emocjach. Fajnie się ułożył mecz po fantastycznym golu. Później kwadrans naszej przewagi i... z każdą minutą coraz słabiej to wyglądało. Dobrze że obrona była jak na ME. To co przechodziło Pazdan lub Glik wybijał no i raz instynktownie Fabian wybronił. Kluczowym momentem było wprowadzenie w czyn zamiaru Nawałki aby nie wzmacniać obrony i nie bronić wyniku (ta stawała na wysokości zadania, lecz wielu selekcjonerów RP by to zrobiło na jego miejscu...:rolleyes:) tylko wzmocnił coraz słabszy atak i przeniesienie w końcu ciężaru gry na środek-połowę rywala. Od razu efekt i za to wielkie brawa dla trenera. Kto uważnie oglądał mecz ten zauważył że mógł być o wiele wcześniej rozstrzygnięty. 2 razy (może nawet 3!) Piszczek wychodził na czyste pole z prawej strony ale albo nie był zauważany, albo Błaszczykowski podejmował złą decyzję. No nic. Wynik cieszy ale chyba ciut za wysoki. Piękne zakończenie świątecznego dnia. :champagne:

Volomir
12-11-2016, 00:31
Etam, nie przesadzaj! Pierwsza połowa właściwie bez zarzutu. Zdobyliśmy szybko gola i w przeciwieństwie do poprzednich meczy, nie opadliśmy w ataku. Pierwsza połowa to właściwie brak walki ze strony Rumunii. Trochę się bałem że stracimy gola w jakiś głupi sposób, z jednej kontry itd. Ale wszystko ładnie przebiegało pod nasze dyktando. Druga połowa bardziej wyrównana ale nadal Rumunii brakło trochę zdolności. Polska jednak jest bardziej klasowym zespołem i pokazali to pakując te dwa gole. Bardzo cieszą mnie również zmiany u Nawałki, ze wporwadza :P i że dobre. Za to szkoda mi Krychowiaka :< coś mu nie idzie. O ile podczas Ojro jego gra mi się mega podobała, tak tutaj brakuje mu wszystkiego i bardzo stopuje grę... W klubie nie gra, w reprezentacji tak sobie, mam nadzieje że chłop się podniesie bo podczas Euro był jednym z najlepszych w ogóle.

Nezahualcoyotl
12-11-2016, 13:23
Pierwsze 45 minut co prawda perfekcyjne nie były ale koncertowe jak najbardziej.Taką reprę chciałoby się widzieć na każdym meczu.Gra z planem,agresywność wobec przeciwnika,wzajemna asekuracja,nieustępliwość a przede wszystkim duch w drużynie zepchnął Rumunów do roli statystów.Bramka Turbo-Grosika jakże wymowna (11 minuta na 11-11) a co najważniejsze cudownej urody.Druga połowa to atak naszych przeciwników w pierwszym kwadransie który nawet wprowadził spory chaos do naszej defensywy ale pózniej Rumuni dali za wygraną i skoncentrowali się na polowaniu na nogi naszych reprezentantów.
Petarda hukowa eksplodująca tuż obok Lewego mogła być dobrym pretekstem do przerwania meczu i oddania zwycięstwa Polakom walkowerem.Szczęście że tak się nie stało i w ramach rewanżu nasz kapitan posłał swoje dwie petardy.Moim zdaniem wprowadzenie Teodorczyka było punktem zwrotnym gdyż to dzięki niemu kadrowicze się rozruszali i podwyższyliśmy rezultat spotkania.Piszczek jak wytrawny profesor czyli bez zarzutu.Krycha no cóż widać słabszą kondycję która jest wypadkową wyparcia go z pierwszego składu PSG przez jego klubowych rywali którzy są w wybornej formie.Jednak bardziej bym się martwił sytuacją Kapustki który w "Lisach" praktycznie nic nie gra.
No i oczywiście szacunek dla Armenii która z 0:2 wyciągnęła z Czarnogórą na 3:2 robiąc dla nas piękny prezent :ok:.