Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Piłka Nożna

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26

Pampa
12-11-2016, 14:41
A propos przerwania meczu http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/kadra/michal-listkiewicz-sedzia-meczu-z-rumunia-postapil-zgodnie-z-przepisami/5k375r

Presidente
20-11-2016, 20:23
Skisłem srogo, wykonanie perfekcyjne xD
https://www.youtube.com/watch?v=kitwW7ZcwXU

Nezahualcoyotl
22-11-2016, 22:42
Borussia vs Legia:

http://i68.tinypic.com/55mqmf.jpg

Final score...14:4 :devil:

Pirx
23-11-2016, 06:48
Nie wiem, czy to jest kwestia polskiej małostkowości, czy po prostu nienawiści do Stołecznej drużyny. Pewnie to drugie, w sumie nawet mam taką nadzieję.

Wartości rynkowe wg transfrmarket:
- RM: 775,80 mln €
- BVB: 351,50 mln €
- Sporting: 191,00 mln
- Legia: 30,58 mln

To ja się pytam, czego Wy oczekiwaliście?

Cały skład Legii razem wzięty jest mniej wart niż, alternatywnie, gorsza noga Bale'a, lepsza Reus'a, dwie nogi i głowa Carvalho.

A i tak pomimo sabotażu w postaci Hasiego, sabotażu wczoraj w bramce, Legia jest w stanie włożyć czołowym drużynom Europy 8 bramek, grać w większości meczów ofensywną, przyjemną dla oka piłkę, zremisować z aktualnym Mistrzem (i mocno mu utrudnić starania o 1. miejsce w grupie), wreszcie zachować szansę na awans do 1/16 LE w ostatnim meczu.

A że ustanawia kolejne "rekordy", tak wygląda współczesny futbol, że przepaść tylko rośnie. Ale nie, no lepiej się pośmiać, niż zauważyć, że coś tutaj jest nie tak, ale nie z niedofinansowaną - na tle Europy - drużyną, tylko z systemem.

Ituriel32
23-11-2016, 08:41
A jak lubić faworyzowany "wojskowy" klub ze stolicy?

A tak na poważnie. Było jasne od początku że Legia nie ma szans i jedyne co może ugrać to pokazanie się od jak najlepszej strony. I jak było napisane na poprzedniej stronie przez Gajusza lub Zająca - Legia już w meczu z Realem pokazała najlepsze co miała.

A nad stratę aż 4 goli to piłkarze i trener Borusii powinni się zastanowić, bo to jest dla nich kompromitacja. Bo to że wygrają i strzelą dużo bramek powinno być oczywiste.

To że Legia ma szanse na przebicia tego nie chlubnego rekordu straconych bramem było bardzo prawdopodobne, już po wylosowaniu grup. A to że Legioniści zdecydowali się na otwartą kopaną i danie swoim kibicom chociaż emocji z gry i walki to brawa im. Ponieważ mogli murować bramkę i przegraliby i tak ale z mniejszą ilością straconych bramek.
A tak mogą mówić że wbili 8 bramek jednym z najsilniejszych klubów w europie.

Il Duce
23-11-2016, 16:06
We wbiciu tych bramek wydatnie pomogło im lekceważenie rywali. Real przyjechał do Warszawy grać na stojąco i pokazał kompromitującą wręcz dyspozycję a Borussia wczoraj wystawiła drugi skład. Oczywiście chwała Legii,za to że potrafiła to wykorzystać i podniosła się po pierwszych meczach jednak mimo wszystko powstrzymał bym się od tych peanów i zachwytów nad jej grą :P

Pirx
23-11-2016, 16:29
Jak odpowiedział Magiera po 3:3 na pytanie, czy Real jednak nie odpuścił tego meczu: "Jeżeli nawet, to kogo to problem? Ich, na pewno nie nasz."

Coś w stylu jak przyjeżdżała taka Nieciecza do Warszawy i wygrywała. Czy kogoś w Polsce interesowało wtedy, że Legia mogła zlekceważyć drużynę z 700-osobowej miejscowości? Nie, była jazda bez trzymanki, że Legia dała się oklepać dużo gorszej drużynie.

Ale nie, no tutaj Legia strzeliła bramki BVB i Realowi. No nie, no to teraz to oczywiście efekt tego Real czy BVB sobie odpuściły, wystawiły rezerwy itepe. Ponownie - wynik idzie w świat. A jeżeli te topowe drużyny boli strata goli, to ich problem. I plus dla Legii. Poza tym ten remis z Realem może mocno zaszkodzić tej drużynie w walce o 1. miejsce i w konsekwencji skutkować trafieniem na silnego rywala w fazie pucharowej.

Zresztą, Magiera jasno powiedział po wczorajszym meczu, że Legia ma grać ofensywny futbol bo taki styl buduje. I jak ten styl zaprezentuje na tle innych drużyn z Ekstraklasy, to będziemy mieli więcej wyników jak ostatnio z liderem w Białymstoku. No i znowu będzie materiał do nienawidzenia "faworyzowanej" drużyny, która tak się składa, że od paru dobrych lat niezmiennie gra dobry futbol i na krajowym podwórku, i jako jedyna polska drużyna - w Europie. I to pewnie niektórych boli. ;)

Gajusz Mariusz
23-11-2016, 17:55
Ja widziałem ten mecz tak - walka dwóch bokserów: jeden mistrz a drugi średniak lecz mający za sobą remisową walkę z mistrzem świata. Ten drugi choć wiedział czym to grozi, postanowił prowadzić otwarty boks bo 1- poprzednio przyniosło mu to powodzenie, 2- jak przegra przez nokaut trzymając 12 rund gardę zostanie wygwizdany, a tak to choć publiczność go pokocha. Ten pierwszy chcąc jak najszybciej położyć rywala ani śni stosować gardę. Wyszło jak wyszło, 4 bramki na wyjeździe jak pisze Pirx to zawsze idzie na plus. Lecz ogólnie gdy obejrzałem sobie 11-minutowy skrót z meczu jako żywo przypominał mi jakieś mecze charytatywne gdzie ludzie płacąc za bilet chcą widzieć dobrą zabawę i worek bramek. I to właśnie widziałem.

@Pirx, nie gniewaj się, jako coraz bardziej były Widzewiak nigdy przy Legii mi nie drgnie serducho, ale ja widziałem jako młodziak mecz Eintracht : Widzew gdzie nawet nie ma co porównywać wyniku więc i tak się nie masz czego wstydzić. ;)

PS Nawet nie chcę myśleć co kujon musiałby ogolić gdyby się dalej zakładał o bramki Legii w tej edycji.... :devil:

Pirx
23-11-2016, 18:03
100 proc. zgody co do odbioru meczu.

Presidente
23-11-2016, 19:49
PS Nawet nie chcę myśleć co kujon musiałby ogolić gdyby się dalej zakładał o bramki Legii w tej edycji.... :devil:
Legia wpuściła 22 gole w fazie grupowej to koleżka też się goli ;D. Także obaj przegraliśmy xD. Chociaż mnie łysa pała pasowała ;D.

Swoją drogą to Legia strzela tylko gole BVB i Realowi w LM ;). Czas to zmienić w następnym meczu. LE wciąż w zasięgu

Pirx
23-11-2016, 20:10
Legia wpuściła 22 gole w fazie grupowej to koleżka też się goli ;D. Także obaj przegraliśmy xD. Chociaż mnie łysa pała pasowała ;D.

haha a to dobre :lol2:

Nezahualcoyotl
26-11-2016, 12:19
Niecałe dwa tygodnie temu FIFA zabroniła reprezentacjom Anglii oraz Szkocji założenia poppies które w tych krajach symbolizują poległych żołnierzy z okresu Wielkiej Wojny argumentując swoją decyzję o nie wciąganiu zawodników we wszelkiego rodzaju polityczne,ideologiczne oraz religijne przesłania:
http://www.bbc.co.uk/newsround/37849491
Oczywiście nakaz zignorowano bo tradycja jest tradycją i basta...

Natomiast dzisiaj wszystkie stadiony w UK zostaną przyozdobione tęczową symboliką na znak protestu przeciwko "dyskryminacji" i dowód poparcia federacji futbolowych dla środowisk LGBT:
https://www.stonewall.org.uk/media-centre/media-release/rainbow-laces

Zatem gdzie jest teraz FIFA?

Nie wiem, czy to jest kwestia polskiej małostkowości, czy po prostu nienawiści do Stołecznej drużyny. Pewnie to drugie, w sumie nawet mam taką nadzieję.

Ależ o co Tobie chodzi chłopie?Mecz był super bo brameczki padały tak często że aż miło się to oglądało.Nieczęsto w LM można zobaczyć 7 goli w pierwszej połowie!

Wartości rynkowe wg transfrmarket:
- RM: 775,80 mln €
- BVB: 351,50 mln €
- Sporting: 191,00 mln
- Legia: 30,58 mln
To ja się pytam, czego Wy oczekiwaliście?

To nie kasa biega po boisku i dlatego jeszcze Arabia Saudyjska nie została mistrzem świata.

A i tak pomimo sabotażu w postaci Hasiego, sabotażu wczoraj w bramce, Legia jest w stanie włożyć czołowym drużynom Europy 8 bramek, grać w większości meczów ofensywną, przyjemną dla oka piłkę, zremisować z aktualnym Mistrzem (i mocno mu utrudnić starania o 1. miejsce w grupie), wreszcie zachować szansę na awans do 1/16 LE w ostatnim meczu.

Pisałem o tym wcześniej że liczy się wiara we własne siły (co zaowocowało w spotkaniu z królewskimi) a nie totalny paraliż (pierwsze dwa mecze).Jednak popadanie w pozorny optymizm bo się strzeliło tyle a tyle bramek jest błędną drogą i przypomina mi skecz Laskowika o kołach do traktoru.Ostatecznie liczy się tylko i wyłącznie efekt końcowy a ten dla Legii jest tragiczny:
-cztery porażki
-jeden remis
-24 stracone bramki i 8 strzelonych
...oraz pobicie niechlubnego rekordu na horyzoncie.

Co do Real Madryt i jego ewentualnych komplikacji w fazie pucharowej to patrząc na obecną sytuację w tabelach im nawet lepiej jest startować z drugiej pozycji w losowaniu (trzy grupy odpadają gdyż tam się znajdują inne hiszpańskie kluby).

Presidente
28-11-2016, 17:11
https://www.youtube.com/watch?v=A9sCZElVZwE
Wybawiciel Legii w Pomidorze. Świetna kara za pauzowanie z powodu żółtych kartek ;D
Jest może jeszcze jakiś historyk w środowisku piłkarskim oprócz Magiery?

Nezahualcoyotl
28-11-2016, 19:34
https://www.youtube.com/watch?v=A9sCZElVZwE
Wybawiciel Legii w Pomidorze. Świetna kara za pauzowanie z powodu żółtych kartek ;D
Jest może jeszcze jakiś historyk w środowisku piłkarskim oprócz Magiery?
Nasi trenerzy w przeważającej większości a może nawet 90% mają pokończoną AWF.Pamiętam że chyba Michniewicz ukończył Szkołę Marynarki Wojennej ale nie jestem tego pewien gdyż to piszę z pamięci a szukać mi się nie chce :P

Ostatnio modne stało się Mannequin challenge które również zawitało na nasze stadiony ale zamiast facetów w szatni lepiej pooglądać sobie laleczki:

PlE8wtMDDA0

Nezahualcoyotl
05-12-2016, 17:08
Brawo Grosik :clap:

KMLSdY8iGLM

Pampa
07-12-2016, 17:24
Dzisiaj niesamowita szansa na kupon. Dwa obstawione, jeden to podpórka. Więc pierwszy: Real - Borussia, Bayer Leverkusen - AS Monaco, Legia - Lizbona. Drugi jest taki sam, tylko że na Leverkusen. :)

Nezahualcoyotl
07-12-2016, 17:43
Mógłbyś się jeszcze pokusić o kupon ze wskazaniem na Sevilla w meczu przeciwko Lyon oraz remis w spotkaniu Porto vs Leicester City (lub zwycięstwo z podpórką "Lisów")a dodatkowo w tej samej grupie FC Kopenhaga wciąż ma szanse na awans (w przypadku swojego zwycięstwa i porażki Portugalczyków).Zatem tutaj może być interesująco.

Pampa
07-12-2016, 17:47
Myślałem nad Leicester, ale dla mnie są zbyt niepewną drużyną. Raczej bym stawiał że obie drużyny strzelą. :P

Nezahualcoyotl
07-12-2016, 17:49
Może i masz rację bo Leicester City nawet nie wychodzi na murawę w najmocniejszym składzie bo oni już o nic dzisiaj nie muszą walczyć.Trzymają raczej kondycję na ManCity.

Presidente
07-12-2016, 18:16
Legia wygra ze Sportingiem i awansuje do LE. Nawet nie ma co dyskutować.

Nezahualcoyotl
07-12-2016, 18:41
Interesujące w tym spotkaniu jest to że Legia nie musi niczego i nikomu udowadniać ale Portugalczycy muszą się mieć na baczności żeby nie stracić ewentualnych rozgrywek w LE.Jeśli stołeczna drużyna jako pierwsza zdobędzie gola to może być całkiem,całkiem a tak to raczej bym się nastwaiał u bucha na zwycięstwo Sportingu z bardzo prawdopodobnym remisem.

Pirx
08-12-2016, 10:07
MP, PP, LM, 1/16 LE = 100-lecie. :)

Nezahualcoyotl
08-12-2016, 20:38
W poniedziałek się dowiemy na kogo trafią podopieczni J.Magiery:

FC Kopenhaga
Olympique Lyon
Tottenham Hotspur
Besiktas Stambuł
Zenit Sankt Petersburg
AS Roma
Ajax Amsterdam
Szachtar Donieck
Schalke 04 Gelsenkirchen
Sparta Praga
Fenerbahce Stambuł / Manchester United FC / Feyenoord Rotterdam
APOEL Nikozja / Olympiakos Pireus
RSC Anderlecht / AS Saint-Etienne
KRC Genk / Athletic Bilbao
ACF Fiorentina / Karabach Agdam
Osmanlispor FK / Villarreal CF / Steaua Bukareszt / FC Zürich

Czytaj więcej: http://www.gol24.pl/liga-europy/a/losowanie-ligi-europy-legia-prawie-poznala-rywali-z-kim-zagra-transmisja-tv,11554136/ (http://www.gol24.pl/liga-europy/a/losowanie-ligi-europy-legia-prawie-poznala-rywali-z-kim-zagra-transmisja-tv,11554136/)

Pampa
08-12-2016, 22:32
Obstawiam że Tottenham.

Pirx
10-12-2016, 16:08
Pod kątem kibicowskim najlepsze opcje to Zenit albo Stambuł (Beskitas bądź Fenerbahce).

Pod kątem marketingowym - pewnie Anglia. Plus Angole mają wywalone na LE, więc może być niespodzianka.

Pod kątem piłkarskim - kraje spoza Wielkiej Piątki.

Nezahualcoyotl
10-12-2016, 17:07
Szczerze to najlepszym przeciwnikiem dla Legii byłaby drużyna nie z topowej półki gdyż wówczas,przy pomyślnych wiatrach,w zależności od postawy stołecznego klubu mogłyby wpaść kolejne punkty do pucharowego rozstawienia naszych drużyn a dzięki temu Jaga miałaby nieco łatwiej w LM :devil:.

Nezahualcoyotl
12-12-2016, 16:02
Jak tak spojrzeć to na pierwszy rzut oka wylosowane pary raczej nam emocji piłkarskich nie zapewnią.Jak dla mnie jedynie Bayern vs Arsenal wygląda najbardziej interesująco.Sevilla vs Leicester to całkiem wyrównane drużyny atak po za tym to Real,Manchester City i Barcelona ciężko mieć nie będą.

Manchester City - AS Monaco
Real Madryt - Napoli
Benfica Lizbona - Borussia Dortmund
Bayern Monachium - Arsenal Londyn
FC Porto - Juventus Turyn Bayer
Leverkusen - Atletico Madryt
Paris Saint-Germain - FC Barcelona
Sevilla - Leicester City

Czytaj więcej: http://www.gol24.pl/liga-mistrzow/a/znamy-pary-18-finalu-lm-zielinski-pojedzie-na-bernabeu-krycha-na-camp-nou,11568350/ (http://www.gol24.pl/liga-mistrzow/a/znamy-pary-18-finalu-lm-zielinski-pojedzie-na-bernabeu-krycha-na-camp-nou,11568350/)

Zaś w pucharze pocieszenia Legia się zmierzy z Ajaksem i zobaczymy czy gra z nimi jest czystym relaksem :P

Volomir
12-12-2016, 20:29
Czytam sobie plebiscyt złotej piłki. Tak, wiem te całe rankingi to są do niczego... ale wygrana Ronaldo? Za co? Za zawalone ME? Za beznadziejną grę? A o 16 miejscu Lewego to nie wspominam ;)

Nezahualcoyotl
12-12-2016, 20:45
Można nie darzyć sympatią CR7 ale zarzucanie jemu beznadziejności na boisku to lekka przesada:

http://www.gol24.pl/liga-hiszpanska/a/zlota-pilka-dla-cristiano-ronaldo-lewandowski-za-patricio-i-pogba-paranoja,11570394/

Volomir
12-12-2016, 20:51
W tym roku tak było ;) Ronaldo nic nie pokazał. Proste

Nezahualcoyotl
12-12-2016, 21:01
Oceniasz go przez pryzmat Euro2016 w których owszem nie błyszczał lecz ten turniej był na samym końcu sezonu 2015/16 w którym oprócz reprezentacji trochę osiągnięć zaliczył zarówno w LM jak i w lidze hiszpańskiej.

Najważniejsze że Jaga wciąż jest na topie Extraklapy i oby ostatni mecz w tym roku zakończył się jej zwycięstwem a Lechii utratą punktów w Kielcach bo na taką opcję w przypadku Legii w spotkaniu z Górnikiem z Łęcznej nie ma co liczyć (chociaż jeśli tak się stanie to nie będę mieć żadnych obiekcji) :devil:

Pirx
13-12-2016, 17:37
Tak, Jaga niewątpliwie będzie świetnym reprezentantem polskiej piłki klubowej w eliminacjach do LM. Podobnie jak Śląsk, Piast, Lechia. :lol2:

Tak naprawdę w Europie, oprócz Legii, tylko Lech coś potrafi pokazać. Reszta wchodząc do europejskich pucharów myśli tylko o tym jak tu szybko odpaść i skupić się na polskim podwórku. ;)

Pampa
14-12-2016, 14:06
Niestety ale potwierdzam. Jaga chce wyprzedać znowu co lepszych zawodników, więc z czym do Europy? Na miejscu Probierza bym odpuścił trenowanie takiego klubu który nie daje mu szansy nawet spróbowania swoich sił. Swoją drogą to okienko transferowe nieźle się zapowiada. Nawet pod względem ekstraklasowym. Z Lecha odchodzi dwóch obrońców, cały czas nie wiadomo co z Kownackim, a Robak się już nie nadaje do gry w piłkę.Bielle Nielsena mam nadzieje że się pozbędą, bo nie pamiętam kiedy ostatnio NIE MIAŁ kontuzji.

BTW nigdy więcej nie będę stawiał na topowe drużyny. Wchodzi mi 5 z 6 meczy, a ten jeden zawsze zawala jakaś bardzo dobra drużyna. Poprzednio było to PSG w beznadziejnym meczu a teraz Arsenal w jeszcze gorszym.

Nezahualcoyotl
18-12-2016, 12:29
Niestety ale potwierdzam. Jaga chce wyprzedać znowu co lepszych zawodników, więc z czym do Europy? Na miejscu Probierza bym odpuścił trenowanie takiego klubu który nie daje mu szansy nawet spróbowania swoich sił.

Czyli kogo chcą sprzedać?Owszem wpływają oferty szczególnie dotyczące "Cesarza" ale ów ma ważny kontrakt bodajże do czerwca przyszłego roku a w przerwie świątecznej będą omawiane warunki przedłużenia lub ewentualnej podwyżki dla najlepszego rozgrywającego Ekstraklapy.Po drugie nie ma zgrzytów na linii Probierz-Kulesza w kwestii transferów i jeśli do takowych dochodzi to po konsultacji właściciela z trenerem.Tutaj nie ma "wolnej amerykanki" zarządu co tylko wpływa korzystnie dla klubu a po trzecie co by nie mówić Jaga ma jeden z lepszych skautingów w naszym kraju zatem jak już ktoś odchodzi to oznacza że następca w jego miejsce jest w drodze na Słoneczną.
Szkoda jeno że wczoraj dali ciała i nie powiększyli przewagi punktowej nad Lechią przegrywając z Wisłą Płock ale pomimo tego do wznowienia rozgrywek to Jagiellonia wciąż jest pierwsza.

Pampa
18-12-2016, 13:40
GDzieś czytałem że o dziwo chcą postawić zaporowe ceny. Przynajmniej w tym okienku transferowym. No ale umówmy się taki Góralski pewnie nie wytrzyma do następnego sezonu?

Pirx
20-12-2016, 15:10
Prawda jest taka, że polskie kluby nie mogą sobie pozwolić na wstrzymywanie transferów swoich zawodników. Dotyczy to także Legii czy Lecha.

Np. w Legii każdy lepszy gracz przychodzący ma albo klauzulę odejścia na poziomie może kosmicznym z poziomu polskiej ligi (np. 3 mln EUR), ale już śmiesznym z poziomu lig zachodnich czy rosyjskiej, albo dżentelmens agreement że przy dobrej ofercie go puszczą (vide: Radović i transfer do Chin w kluczowym momencie sezonu). Tak to już jest - żaden ambitny, dobry zawodnik nie przyjdzie do ligi polskiej na wiele lat. Polskie kluby traktuje jako odskocznię do silniejszej ligi.

I to jest w sumie fair.

Tylko np. o ile Legia ma budżet (szczególnie teraz), który pozwala jej na wydanie kilku mln EUR na transfery w jednym okienku, tak np. Jaga musi szukać na rynku albo tanich, albo darmowych kontraktów. A choćby nie wiem jak dobry był skauting, nie da się w ciągu pół roku znaleźć kilku dobrych zmienników do odchodzących graczy.

I tak już wolę jak kluby sprzedają w przerwie zimowej, niż jak wyprzedaż rusza po udanym sezonie, przed rozgrywkami europejskimi. Jak np. w przypadku Piasta. Tak to nigdy liga się nie podźwignie, bo jeden czy 2 topowe kluby nie wyciągną jej w Europie. Leśnodorski wielokrotnie powtarzał, że Legii potrzebni są silni przeciwnicy na lokalnym podwórku, żeby potem grając w Europie nie musieć wchodzić na dużo, dużo wyższy pułap.

A prawda jest teraz taka, że po unormowaniu sytuacji w Legii (patrz: odejście Hasiego i przyjście Magiery), między (L) a pozostałymi klubami znowu robi się przepaść. Wyniki Legii w ostatnich meczach to potwierdzają.

Pampa
21-12-2016, 23:12
że tak się pochwalę podbojami z dzisiejszego i wczorajszego dnia. :D

1937

Nezahualcoyotl
22-12-2016, 13:03
Całkiem przyzwoita sumka.Za 130 zł otrzymałeś 800zł :clap:

Pampa
26-12-2016, 20:15
Wspaniała passa trwa, tym razem Boxing Day ;D

1945

Nezahualcoyotl
01-01-2017, 23:59
Zabójcza kontra zakończona pięknym golem:

zVKUULcLfuA

*naprawione ;)

Aquila
02-01-2017, 23:12
Coś nie śmiga, ale pewnie chodzi o gola Giroud, jak nic bramka roku.

Nezahualcoyotl
03-01-2017, 23:07
Link zamieniony ale czy to będzie bramka roku to poczekajmy jeszcze te 52 tygodnie.Tak przy okazji to całkiem dobry pomysł wybrać gola 2016 :ok:

Nezahualcoyotl
15-01-2017, 12:23
Dzisiaj Bitwa o Anglię.Dwie ekipy z Liverpool vs dwie ekipy z Manchester :clap:.Hazardziści będą mieć ból głowy z typowaniem.
A po za tym Milik zakończył już rekonwalescencję i może dzisiaj go zobaczymy na boisku przeciwko Pescara zaś Kapustka nawet się załapał na ławkę rezerwowych w Leicester (efekt rozgrywanego Pucharu Narodów w Afryce) które uległo Chelsea 0:3.

Pampa
15-01-2017, 13:05
Mam ból głowy tylko z Liverpoolem, co do Evertonu i City to raczej wygra City. Postawiłem że Liverpool obie strzelą i City wygra. ^^ Oprócz tego niezły kurs jest na Juve z Fiorentiną i Real z Sevillą.

Szybki EDIT: Boże, jak bardzo zbili ten Manchaster. Wstyd. Chyba jednak Guardiola nie pasuje do zespołu.

Nezahualcoyotl
15-01-2017, 19:32
Szybki EDIT: Boże, jak bardzo zbili ten Manchaster. Wstyd. Chyba jednak Guardiola nie pasuje do zespołu.

Jaki tam wstyd?Everton całkowicie zasłużył na zwycięstwo pomimo że zagrali w osłabieniu!

w3W0gaGD87A

Pampa
15-01-2017, 19:44
Wstyd dla City. Jakby nie patrzeć z taką paką powinni się po nich przejechać.

Nezahualcoyotl
15-01-2017, 19:47
Na tym polega piękno futbolu że nie statystyki decydują a jeno murawa ;)

Arroyo
17-01-2017, 19:58
Nowe logo Juventus:
https://twitter.com/juventusfcen/status/821101166767521792/photo/1

Nie wiem, czy się śmiać, czy płakać...

Pampa
17-01-2017, 20:05
Jako fan Juve jestem załamany. To nowe logo(herb toto nie jest) kojarzy mi się z ZUSem. :/

W sumie nie wiem jaki jest mój ulubiony klub. Z naszego rodzimego podwórka to Lech a z zagranicy to chyba najpierw Juve a potem Bayern (ten za Juppa, bo jak Guardiola przyszedł to wszystko się zaczęło chrzanić).

Nezahualcoyotl
17-01-2017, 20:11
Nowe logo Juventus:
https://twitter.com/juventusfcen/status/821101166767521792/photo/1

Nie wiem, czy się śmiać, czy płakać...

Wiedzą z kogo brać dobre wzorce do naśladowania ;D:clap:

http://i63.tinypic.com/15wch12.jpg

Arroyo
18-01-2017, 22:31
Na szczęście po tej "wpadce" od razu wrócili do starego logo. W sumie się nie dziwię, te "nowe" wyglądało paskudnie :P

Pampa
18-01-2017, 22:35
Skąd to info że wrócili do starego? Ani na ich FB ani na ich stronie nic o tym nie ma.

Arroyo
18-01-2017, 22:44
Wystarczy zerknąć na avatar/zdjęcie "profilowe". Widocznie przerosły ich negatywne opinie ze strony fanów.

Pampa
18-01-2017, 23:01
E to pewnie tylko tak. Ale to nowe logo i tak zostanie... niestety. Ale z dobrych wieść kolejny kuponik bardzo miło wszedł.

1974

I taki co myślałem że rozbije monitor z własnej głupoty. Gdyby nie handi miałbym 1,5 klocka.

1975

Nezahualcoyotl
18-01-2017, 23:02
Wystarczy zerknąć na avatar/zdjęcie "profilowe". Widocznie przerosły ich negatywne opinie ze strony fanów.

Wszak nowe logo Juve wejdzie do użytku od...lipca.Zatem do końca obecnego sezonu wciąż obowiązuje dotychczasowe.Swoją drogą może warto nabyć koszulkę z odchodzącym znaczkiem "Starej Damy";)?

Volomir
18-01-2017, 23:51
Przecież nie wycofali się z tego logo :< Włodarze są zachwyceni, na zaprojektowanie tego badziewia poszła wielka kasa i wielka kasa ma być na tym zarobiona. Logo zostaje... jako fana boli mnie taki syf.

Marat
22-01-2017, 01:17
Co mogę powiedzieć jako wierny fan Juve od kilkudziesięciu lat?
Na początku moja reakcja była taka sam jak większości - ale kupa, wstyd.
Teraz emocje trochę opadły i zaczynam się przekonywać. Samo logo jako logo jest ładne, prostota przekazu, zwykła litera J w biało-czarno-białych barwach, dodatkowo układa się w tarczę scudetto.
Ma teraz ruszyć ogromna kampania sprzedażowa sygnowana nowym logiem, mają się tam pojawić nawet narty ( w sumie Turyn, Alpy ). Logo na produktach wygląda na prawdę stylowo, sam bym coś kupił.
Cała idea jest taka, żeby zawłaszczyć literkę J, tak by kojarzyła się w pierwszej kolejności z Juventusem - Johnowi z USA i Wang Zingowi spod pekińskiej wsi. Tak jak widzisz literkę F na niebieskim tle, myslisz Facebook, automatycznie, bez większego namysłu. Pod tym względem to jest świetny ruch, bardzo chwalony przez specjalistów od marketingu.
Tutaj niestety przechodzimy do drugiej strony medalu - kwestia kibicowska. Pod tym względem to jest padaka, a a nowe logo jako herb będzie ozd... szpecić koszulkę od następnego sezonu.
Trzeba uzmysłowić sobie jedną rzecz, wielka piłka już dawno została obdarta z romantyzmu, a największe kluby piłkarskie to zwykłe, bezduszne przedsiębiorstwa. Jeżeli Juventus chce ciągle skracać dystans do top 3-5, to musi iść taką samą drogą. Nie tak dawno taki Real wyrzucił krzyż z herbu, w produktach sprzedawanych z ZEA i podobnych krajach.
Dlatego mam nadzieję, ze za 5-10 lat każdy powie "to był świetny, innowatorski ruch, brawa dla kolejnego potomka rodu Agnellich".

PS: Swoją drogą rozgłos jest, nawet tu, gdzie nie piszę się tak dużo postów, a tym bardziej o Juve ( ja tam czasem coś naskrobałem ), jednak pojawiło się ich kilka na ten temat.

A jak ktoś będzie miał zamiar kupować koszulkę z obecnego sezonu ( albo starszych, o ile będą dostępne ) to ja być może w lato będę kupował na Juvestore, więc można się dołączyć do orderu. Jak ktoś sam odbierze z Łodzi, to koszt przesyłki biorę na siebie.

Nezahualcoyotl
30-01-2017, 21:07
Dwa karniaki w jedną minutę?Żaden problem...Można?Można :clap::clap:

jKdZYS3CmfM

Nezahualcoyotl
11-02-2017, 11:24
Chłopak rośnie z każdym kolejnym meczem :clap::

D4hcg10DsSc

Arroyo
22-02-2017, 20:23
http://www.fangol.pl/view/200747/uefa-nie-zaakceptuje?ekst
Oho, sprawa z koncernem RedBulla robi swoje :/ Szkoda trochę, bo Lipsk to jedna z lepszych drużyn i mam nadzieję, że wejdzie do LM.

Pampa
22-02-2017, 21:58
A mi Lipska nie szkoda. Taki potworek pozszywany z kasy, bez tradycji. ;)

Nezahualcoyotl
04-03-2017, 09:57
Coś się ruszyło w piłkarskich reformach.No przynajmniej od następnego sezonu i nie tak radykalne jak to planował pewien Holender:

http://www.bbc.co.uk/sport/football/39157887

tabletki
11-03-2017, 23:12
Bardzo dobrze, najwyższy czas, zbyt wiele już tych pomyłek sędziowskich.

Nezahualcoyotl
18-03-2017, 14:41
Znamy już ćwierćfinalistów:

http://i66.tinypic.com/wbxycx.jpg

Myślę że każda para może zaspokoić najbardziej marudnych fanów piłki nożnej.Według mnie do kolejnej rundy przejdą:
-Atletico
-Monaco
-Bayern
-Barcelona

Arroyo
18-03-2017, 15:18
U mnie tak:
Bayern, Monaco, Juve i Leicester (na korzyść ostatniego przemawia to, że Atletico nie gra jakoś najlepiej ostatnio). Najciekawszy mecz wg mnie? Bayernu z Realem, a na drugim miejscu Juve z Barcą.

Pampa
18-03-2017, 15:52
Atletico przejedzie się po Leicester. Na LM potrafią się spiąć i ich zmiażdżą. Pamiętajmy że z silnej grupy wyszli z 1 miejsca. ;)

Nezahualcoyotl
18-03-2017, 15:54
Ostatni mecz przeciwko Leverkusen pokazał że jedyne co niemiecka drużyna mogła zrobić przeciwko Atletico to gra...w poprzek boiska.

Pampa
19-03-2017, 09:19
No właśnie. Simeone ma plan, widać że liga hiszpańska schodzi troszkę na boczny tor. Może to i lepiej? Nie tak dawno było możliwe zwycięstwo Atletico w LM.

PS Jaga ssie :P Zepsuli mi kupon te Sheridany.

Marat
19-03-2017, 19:12
A ja paradoksalnie stawiam na Leicester, dla Atletico lepszym rywalem jest jakaś techniczna drużyna. Oczywiście mają ogromne doświadczenie i prawdopodobnie to może zadecydować o ich awansie - ale wyczuwam tuta niespodziankę.

Borussia - Monaco najtrudniej mi wytypować, ale graczom z księstwa dwa razy odcięło prąd po 60-70 minucie ( City koncertowo zawaliło drugi mecz, mając już rywala na widelcu ).

Real - Bayern, jeszcze nikt nie obronił tytułu w "nowożytnej" LM, w dodatku Real gra raczej kupę, Bayern ma na ławce pucharowego speca, więc stawiam na nich.

Barcelona - Juventus, jako fan Juve stawiam oczywiście na nich, ale tak bardziej życzeniowo. Barca słaba w tym sezonie, nawet w tej remontadzie PSG nie zagrali niczego wielkiego, PSG się obsrało, a i tak miało sytuacje ( gol, poźniejsze marnowanie setek ) w dodatku wybitnie tutaj pomógł sędzia, aktorstwo Neymara i Suareza godne Oskara za całokształt, ten pierwszy dodatkowo powinien zobaczyć czerwo, bo kopnął przeciwnika z premedytacją. Wracając do dwumeczu, Barca jest do zrobienia, słaba obrona, słaba pomoc i mocarny atak - Juventus ma odpowiednią jakość, by to zrobić. Boję się jednak typowego włoskiego minimalizmu, strzelenia gola-dwóch i obrona Częstochowy. Tak rok temu odpadli z Bayernem przecież, 2:0 i od 60 minuty koniec gry ( zejście szybkiego Moraty, idealnego na kontry, wejście "defensywnego" napastnika Mandzukicia, który jest klocem ). No i obstawiam też jakiś karny dla Barcelony, Chiellini lubi machać łapami, a aktorzy będą padać przy każdym kontakcie. Oby sędziowie po ostatnim blamaży byli bardziej uważni.

Nezahualcoyotl
21-03-2017, 21:08
Tyle lat temu a wciąż robi wrażenie:

ACscl5RY4yk

Tobiasz Piotrowski
14-04-2017, 00:07
Wszystko tylko i mówią o Lidze Mistrzów
Komuś jest ciekawy ten chaos, który tworzy się w Arsenale?

Pampa
14-04-2017, 07:55
ke?

Volomir
19-04-2017, 08:05
Piłka nożna to taka gra, gdzie po boisku biega 22 facetów, a sędzia i tak przepchnie Hiszpanów :/ To co się wyprawiało wczoraj w meczu Real Bayern przypominało ustawiony mecz 5 ligi... Dwa gole ze spalonego, czerwona kartka z czapy. Serio, mafia znowu bawi się w dominację Realu/Barcelony w Europie. Az się boję co przygotowali na mecz z Juventusem :(
Czekam na te powtórki wideo, w końcu je wprowadzą, a wtedy skończą się ćwiercfinały z Realem i Barcą i złote piłki dla Ronaldo.

Pampa
19-04-2017, 08:13
Ten mecz to były jakieś jaja. Ja się łapałem za głowę kiedy Vidal dostał czerwo. Nie dziwię się, że zawodnicy się wściekli i trener też. Sędzia powinien być odsunięty a w LM powinno się wprowadzać powtórki obowiązkowo. Jak dzisiaj sędzia przepchnie (znowu!) farselonę to przestanę już w ogóle oglądać LM. Dobrze, że jeszcze gra dziś Monaco, i tam nie będzie raczej sędziowania z czapki.

Nezahualcoyotl
19-04-2017, 08:45
Panowie trochę obiektywizmu. Druga bramka dla Bawarczyków też była ze spalonego. Co do zapisów video w spornych sytuacjach na poziomie LM a nawet meczów reprezentacji to jeszcze długa droga do tego...

Il Duce
19-04-2017, 09:14
Bramki bramkami,dla mnie największym kuriozum była czerwona dla Vidala za CZYSTE wejście. Idąc tokiem rozumowania sędziego Casemiro powininien wcześniej wylecieć z boiska dwa razy. Ja jestem daleki od krzyczeniu o mafii a Barcelonę proszę jednak szanować*,po prostu sędziowie coraz gorzej sobie radzą z presją,szybkim tempem itd. i podejmują błędne decyzje,dlatego obowiązkowo powinny być wprowadzone powtórki wideo,żeby uniknąć takich wypaczeń wyników. Inna sprawa,że Real grał moim zdaniem lepiej od Bayernu i gdyby odpadł mógłby się czuć pokrzywdzony,mieli naprawdę multum bardzo dobrych sytuacji,jak napisał Zajac - odrobinę obiektywizmu bo to nie jest tak,że przyjechał wielki Bayern,Real grał piach a tu sędzia go cudem przepchnął do półfinału. Gdyby Los Blancos byli odrobinę bardziej skuteczni to czerwo Vidala byłoby jedynie gwoździem do trumny przy wyniku 3:1 dla Królewskich a nie pozbawieniem szans na półfinał. Bayern też marnował sytuacje ale nie na taką skalę.

*Zwłaszcza,że największe pretensje za tamten mecz PSG powinno mieć do siebie.

Nezahualcoyotl
19-04-2017, 09:46
PSG to idealny przykład jak można przerąbać w zasadzie wygrany dwumecz lecz nie zapominajmy iż w rewanżowym spotkaniu dwie bramki dla Barcy były podarunkiem od sędziego.

Volomir
19-04-2017, 09:49
Dobra, dobra ale darujmy sobie gadanie za to kto bardziej zasłużył bo ładniej grał. Dla mnie lepiej prezentował się Bayern. Ale to nie ma większego znaczenia. Znaczenie ma to, że mamy czerwoną kartkę od czapy i przynajmniej dwa gole z kosmosu. Mecz mógłby wyglądać zupełnie inaczej gdyby tych sytuacji nie było. O to w tym wszystkim chodzi. W piłce nożnej nie dostaje się punktów za styl tylko za gole. A te wypaczają sędziowie - i co raz częściej świadomie na korzyść zespołów hiszpańskich.

Co do PSG, oczywiście zaprezentowali się słabo, fakt, ale czy Barcelona nie zrobiła tego samego mecz wcześniej? Tutaj też pomoc sędziego była potrzebna.

Il Duce
19-04-2017, 12:58
Wstrzymałbym się z ogłaszaniem wielkiego spisku o faworyzowaniu Hiszpanów. Pomyłki sędziowskie zdarzały się i będą się zdarzać dopóki nie zostaną wprowadzone powtórki wideo. A że akurat na ich korzyść? Cóż,tak wyszło.

Volomir
19-04-2017, 13:48
Od lat tak jakoś wychodzi XD Poza tym Barcelona równiez została przepchnięta z PSG. Więc trochę to dziwny "przypadek". Jak dla mnie to BarcaxRealxUEFAxFIFA niszczą ten piękny sport. Kasa, kasa i kasa, kosztem gry fair play.

Nezahualcoyotl
19-04-2017, 16:44
Dostanie chłopak po łbie za szczerość:

http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/europuchary,arturo-vidal-zostanie-ukarany-po-meczu-real-madryt-bayern-m-,artykul,777828,1,832.html

Naprawdę nie wiem czy jest jakiś problem w utworzeniu elitarnego stowarzyszenia sędziowskiego zrzeszającego naprawdę solidnych fachowców,z których byliby wybierani arbitrzy do prestiżowych rozgrywek?

Volomir
19-04-2017, 19:22
Tylko powtórki wideo! To wyeliminuje zarówno ustawianie meczów jak i błędy sędziego.

Il Duce
20-04-2017, 13:01
Straszna ta Mafia,Uefalona na 100%! Tak przepychali tą Barcelonę w dwumeczu, z Juventusem że...Oh wait,nic takiego nie miało miejsca,wychodzi na to że w meczu z PSG i Bayernem to po prostu były błędy sędziego :rolleyes:. Co do samego meczu to Juventus zagrał mistrzowsko przede wszystkim w defensywie,dawno nie widziałem takiej organizacji gry,mam nadzieję,że ktoś skarci Real i biali nie będą świętowali kolejnej LM w tym sezonie.

Pampa
20-04-2017, 13:30
Ciężko żeby farselonę przepchali po ostatnich aferach. Raz wystarczył, potem by już był lincz. Co ciekawe takie błędy (przepraszm, BŁĘDY, bo każdy może mieć gorszy dzień ale nie w ten sposób) zdarzają się tylko z zespołami z Hiszpanii. Przypadek?:rolleyes: Na szczęście obok Bayernu mam Juve któremu kibicuję, i liczę że Buffon w końcu dostanie to trofeum. Monaco w mojej opinii w razie meczu ze Starą Damą nie ma szans, Real to samo.

Volomir
20-04-2017, 15:55
Barca powinna odpaść po meczu z PSG ale co zrobić, trzeba się cieszyć, że przepchany przez sędziów zespół nie dał sobie rady sam ;) Trochę na to video poczekamy, w końcu liga hiszpańska oraz Real i Barca wiele na tym stracą, no ale w końcu do tego musi dojść. Paradoksalnie dobrze się stało! Te dwa mecze z PSG i z Bayerem totalnie wybiły jakiekolwiek argumenty przeciwnikom powtórek video.

Nezahualcoyotl
20-04-2017, 16:06
Pamiętam MŚ 2002.Tam to dopiero było drukowanie na korzyść Koreańczyków :devil:.Zaś odnośnie Juve:

http://i68.tinypic.com/51x9ue.jpg

Jutro się dowiemy kto z kim zagra w następnej rundzie.Liczę na bratobójcze derby Madrytu.

Pampa
20-04-2017, 16:38
Nawiększa beka z Marcelo, który wczoraj twierdził, że nie będzie komentował pracy sędziów, bo to ciężkie do ocenienia. Ten sam piłkarz, jak tylko coś nie idzie po myśli Realu wali na sędziów jak do kaczek. xD Beka z podwójnych standardów hiszpańskiej padaki.

Presidente
20-04-2017, 16:49
Eeee noo aleee jak to powtórki. Przecież to zmniejszy tempo gry.

To jest chyba jedyny argument przeciwników powtórek. Do tego taki trochę z d...

Volomir
20-04-2017, 17:41
Pamiętam MŚ 2002.Tam to dopiero było drukowanie na korzyść Koreańczyków :devil:.Zaś odnośnie Juve:

http://i68.tinypic.com/51x9ue.jpg

Jutro się dowiemy kto z kim zagra w następnej rundzie.Liczę na bratobójcze derby Madrytu.

Nie przesadzaj, bramki nie murowali ;)

Te MS pamietam! To byla masakra! Najpierw Polska, potem Włochy/Hiszpania i bolki z Korei walczyli o 3 miejsce XD Jak mi ktoś powie, że błędy świadome/nieświadome futbolu to czesc jego piękna to nie wiem :P

Nezahualcoyotl
20-04-2017, 17:52
Eeee noo aleee jak to powtórki. Przecież to zmniejszy tempo gry.

To będa oglądać powtórki na FF speed :devil:.

Nie przesadzaj, bramki nie murowali ;)

Nie zrozumieliśmy się gdyż nie chodzi o murowanie bramki lecz efektywność w defensywie.
Zaś co do meczu Polska-Korea Pd. to my daliśmy ciała na całej linii a nie sędziowie.Nawet "główki" przegrywaliśmy z gospodarzami!

Volomir
20-04-2017, 20:24
Oczywiście Polacy zaprezentowali się kiepsko, ale z tego co pamietam, i tak pomoc sędziowska miała miejsce ;) Dużo gorzej wyglądało to w fazie pucharowej...

Pampa
20-04-2017, 21:24
Pamiętam te mecze, coprawda miałem wtedy 9 albo 10 lat, ale jak dziś pamiętam, że ojciec obiecał mi koszulkę jakiej będę chciał repry. I bło mi tak głupio za naszą reprezentację, że zażyczyłem sobie Brazylię. xD Finał pamiętam do dziś, zacięty mecz z Niemcami i 2:0 dla Brazylii. I mój ulubiony bramkarz Kahn, który działał w sumie cuda.

Nezahualcoyotl
21-04-2017, 11:21
Super!Dwie ekipy z Madrytu powalczą w półfinałach pomiędzy sobą oraz Juventus przeciwko Monaco.Mam nadzieję na finał Atletico vs Juve.

http://i68.tinypic.com/2i9qyyo.jpg

Pampa
21-04-2017, 11:39
Atletico ma szansę, bo Realowi bardzo nie leży ta drużyna. Juve moim zdaniem wygra LM. Chyba nawet wjadę w jakiś zakład. ;D

Tobiasz Piotrowski
22-04-2017, 22:10
Byłem bardzo zły po losowaniu.
Kluby rozwiodły tak, zeby do finału wyszły RM i Juve
UEFA - królestwo kłamstwa

Volomir
23-04-2017, 11:59
No ale w sensie, że losowanie ustawione czy co? XD

Nezahualcoyotl
04-05-2017, 17:27
Krótkie podsumowanie pierwszych półfinałów LM.

Real całkowicie zasłużył na zwycięstwo gdyż kompletnie zdominował ekipę Simeone i niechaj się cieszą że dostali tylko trzy bramki w plecy.Atletico wyszło na to spotkanie jak na szafot.Bez pomysłu a przede wszystkim woli walki.Królewscy byli lepsi w każdej formacji oraz indywidualnie.Dawno już nie widziałem takiej agresji ze strony podopiecznych Zidane.

Juventus vs Monaco to już było coś zupełnie odmiennego gdyż Stara Dama mogła przegrać ten mecz ale Buffon i rozregulowane celowniki drużyny z francuskiej ligi to jedno a dwa gole Higuaina były niczym dwa sierpowe oddane w odpowiednim momencie walki.Szkoda że Glik zmarnował okazję w samej końcówce meczu ale widocznie był bardziej zaskoczony od obrońców Juve że dostał taką piłkę.

Rewanże to raczej będzie formalność :rolleyes:

Volomir
05-05-2017, 11:53
Bez przesady! Juventus ładnie kontrolował grę i nie było jakiegoś wielkiego zagrożenia dla Buffona. To znaczy Monaco zagroziło parę razy Juve ale nic z tego nie wyniklo - a na pewno nie było tak, ze to Buffon ratował tyłek druzynie ;) Cieszy zwycięstwo, czekam na mecz u siebie ma nadzieje na finał Juve vs Real. Oczywiscie trochę się martwię, że sędziowie znowu przepchną Real i Ronaldo puknie ze dwie bramki ze spalonego. Tak czy inaczej, jeśli ktos ma zatrzymać Real to może to być tylko Juve.

Nezahualcoyotl
14-05-2017, 07:43
Chelsea już z tytułem chociaż w zasadzie już go miała tydzień temu a u nas Jaga wciąż punktuje i mam nadzieję że dzisiaj grupa pościgowa (3xL) potraci jakieś punkty w swoich spotkaniach.No przynajmniej walka o tytuł trwa i nic nie jest jeszcze przesądzone.Zimowe transfery do Białegostoku to był strzał w przysłowiową dziesiątkę i tylko martwi perspektywa opuszczenia drużyny przez jej trenera po zakończeniu sezonu którego praca to ponad połowa sukcesu Dumy Podlasia.
Ale to jego wybór i należy go uszanować.

Pampa
14-05-2017, 07:58
Lech wygra na 100 procent z Pogonią. Jak dla mnie tabela będzie eygladac5 tak: Lech, Legia/Jaga, Lechia.

Nezahualcoyotl
22-05-2017, 17:02
Nareszcie poszli po rozum do głowy:

http://www.gol24.pl/ekstraklasa/a/lotto-ekstraklasa-nie-bedzie-juz-dzielenia-punktow,12100096/

Volomir
04-06-2017, 07:18
No i po meczu... Real był lepszy od Juve, ale czy dobry? Zdecydowanie nie. Real właściwie nic nie pokazał, za to Juve zagrał w drugiej połowie jak drużyna z środka tabeli. Co było bardzo dziwne, zważywszy że pierwszą połowę totalnie zdominowali. Chociaż już ten gol z pierwszej połowy był jakimś dziwadłem - klasyka, trzech obrońców wystawia nogi i każdy mija się z piłką, chyba podobna sytuacja była w meczu Polska Portugalia. Takie rzeczy nie powinny się zdarzać najlepszej obronie świata.
Chociaż nie powiem, trochę się takiego wyniku spodziewałem. Końcówka sezonu dla Juve była kiepska. Przegrana z Romą, wymęczone mistrzostwo. No i z Juve jest troche jak z Polską, mam wrażenie. Z taką kadrą powinni wygrywać ale mają jakiś dziwny kompleks i po dobrej pierwszej połowie, w drugiej grają jak jakieś kiepskie bolki.

No i smiesznie to wygląda jak wszyscy grają na Ronaldo. Chłopaczek nic nie robi na boisku i czeka tylko na podania. Ah, gdyby Lewandowski miał taki komfort to podejrzewam, ze wszyscy zapomnieliby o Ronaldo z dziwną fryzurą.

Nezahualcoyotl
04-06-2017, 08:54
O ile Juventus był równorzędnym przeciwnikiem w pierwszej połowie to w drugiej stał się tłem dla królewskich.Trzeci oraz czwarty gol to szarża po skrzydłach i dośrodkowania zamienione w gole.Boczni obrońcy Starej Damy dali się wówczas obrobić jak amatorzy a strzał Casemiro z takiej odległości to w przypadku ekipy z Turynu jawna kompromitacja.
Real był lepszy czego dowodem jest wynik końcowy a Ronaldo (można go lubić lub nie) lecz odwalił swoją robotę perfekcyjnie.

Volomir
04-06-2017, 09:26
Ja zupełnie tego nie rozumiem... jak najlepsza taktycznie drużyna gra taką manianę w drugiej połowie? Poza tym te gole. One były właściwie znikąd. Obrońcy puszczali takie śledzie albo rykoszety że szkoda gadać.

No i co sie dziwić jak się kupuje za 90 mln bolka Higuaina, zamiast klasowego, młodego napastnika. No i druga lina do wymiany.

I serio, nigdy nie zrozumiem tych zachwytów nad Ronaldo. Owszem jest dobry, nie odbieram mu tego ale jest masa zawodników robiących dużo więcej w meczy i strzelających gole do tego. Messi, Lewandowski to są piłkarze lepsi od niego (i paru innych by się znalazło) a którzy nie mają tego komfortu że cała drużyna gra tylko na nich.

Pampa
04-06-2017, 12:29
Higuain to w ogóle nieporozumienie. Kloc z zerowym przyśpieszeniem.

Andrij Marszałek
04-06-2017, 13:25
Kloc, który jednak (o dziwo) strzela. Są piłkarze, którzy nawet z dobrym wsparciem w zespole nie strzelają.

Volomir
04-06-2017, 13:52
Strzela ale nie tyle ile się od niego wymaga. Do tego zawodzi w meczach o stawkę. No i przez cały sezon właściwie nie błysnął, jak dla przykładu Dybala z Barcą. Jak dla mnie pieniądze wydane żeby odebrać Napoli najlepszego strzelca, a nie zeby kupić klasowego napastnika. BTW. Napoli i tak ostatecznie lepiej wyszło na grze Mertensa.

Także liczę na jakies konretniejsze wzmocnienia młodszymi i klasowymi zawodnikami. Szczególnie środek pola. Do tego zwiększenie rotacji, bo nawet ta znakomita obrona straaaasznie zawiodła. Źle się patrzy jak przez całą LM tracą trzy gole a w finale tracą już 4.

Presidente
04-06-2017, 13:59
Ramos utwierdził mnie w przekonaniu, że można go spokojnie zaliczać do boiskowego bydła. Oczywiście Cudrado dostał kartkę za głupotę, ale liniowy stał bardzo blisko i to powinno być co najwyżej na żółtko + żółtko dla Ramosa za symulkę.

Nezahualcoyotl
04-06-2017, 19:57
Dzięki za ten sezon chłopaki :clap:

http://i67.tinypic.com/2pyccvl.jpg

Arroyo
05-06-2017, 11:08
To trzeba przyznać, piękny mecz dwóch moich ulubionych drużyn. Mowa tu oczywiście o Jagielloni i Lechu. Czekam zatem na kolejny sezon Ekstraklasy. Tym bardziej, że za Ruch i Łęczną wchodzą Sandecja Nowy Sącz i Górnik Zabrze.

Pampa
07-06-2017, 08:07
Lech przynamniej ma puchary. Ale mam swoje wnioski co do potrzebnych zmian. tetteh out, robak out (w sumie już zrobione), jevtic karna ławka, mimo tego, że jest dobry musi nauczyć się dyscypliny. Pawłowski na sprzedaż, poki jeszcze można za niego akieś sensowne pieniądze dostać. Trałka też już długo nie pociągnie, bo młodszy nie będzie, a swoje lata już ma. Ogolnie, bardzo dobry sezon ekstraklasy. Wiele się działo, i do ostatniej kolejki 4 drużyny walczyły o koronę. Odkryciem sezonu Kielce, zawodem Wisła, która ma pakę żeby grać o pierwszą trójkę. No i ciekawe co z Jagą, jak nnie będzie miała polskiego Guardioli. :P

Nezahualcoyotl
07-06-2017, 08:18
Co do następcy Probierza to przymierzano się do trenera Stali Mielec (Zbigniew Smółka),potem przyszło CV od samego...Gennaro Gattuso lecz wszystko wskazuje że posadę obejmie bułgarski szkoleniowiec Ljuboslaw Penew. Sprawa się wyjaśni 15 czerwca gdyż wówczas zostanie oficjalnie przedstawiony nowy trener Jagi.
Póki co już jest pierwszy transfer do linii defensywnej i (na szczęście) cisza wokół najlepszych zawodników Dumy Podlasia.

Symulacja na kogo mogą trafić polskie drużyny w trakcie kwalifikacji do LM oraz LE:

http://www.90minut.pl/news/276/news2767438-Europejskie-puchary-2017-2018-symulacja.html

Akcja meczu i fart/niefart roku (7:55-8:12)

8I27I3sYI2k

Arroyo
21-06-2017, 12:36
No i Probierz w Cracovii... Nawet nie wiem, co powiedzieć.

Nezahualcoyotl
21-06-2017, 16:16
No i Probierz w Cracovii... Nawet nie wiem, co powiedzieć.

Życzyć powodzenia i sukcesów w nowym klubie który jest finansowo poukładany,ma zaplecze sportowe,ambicje oraz historię.Moim zdaniem to ciekawszy wybór aniżeli Śląsk Wrocław (do którego też się przymierzał) i czy "Cesarz" dołączy do Probierza:

http://www.gol24.pl/ekstraklasa/a/konstantin-vassilijev-odchodzi-z-jagiellonii-nie-przedluzyl-kontraktu-z-klubem,12197055/

Il Duce
21-06-2017, 16:20
To raczej kompromitacja wizerunkowa a nie "ciekawy wybór",bo miał podbijać zagranicę a skończył w Cracovii,która do czołowych zespołów ekstraklasy się na pewno nie zalicza ;).

Nezahualcoyotl
21-06-2017, 16:25
Z zagranicy to podobno miały się nim zainteresować jakieś ogórki z Turcji i Niemiec.Po drugie dajmy facetowi kredyt zaufania bo kiedy przychodził do Jagi ta również była na dole tabeli.Nie sztuką jest zabrać się za topowy zespół i z nim trzepać tyłki cieniasom.

Il Duce
21-06-2017, 16:31
Skuteczne prowadzenie większości zespołów jest sztuką i wyzwaniem, mało którą drużyną można nazwać samograjem ;). Ja nie twierdzę że nie poradzi sobie w Cracovii tylko moim zdaniem to jest w najlepszym wypadku zostanie na tym samym poziomie a nie progres(choć patrząc na to gdzie skończyła ligę Cracovia a gdzie Jaga to raczej regres).

Nezahualcoyotl
21-06-2017, 17:31
Prawdę mówiąc to nie ma się o co spierać i brnąć dalej w te dywagacje bo sam Probierz wie najlepiej czego szuka,co planuje i jakie sobie stawia wyzwania.
Ostatecznie z Krakowa do Bieszczad jest o wiele bliżej aniżeli z Białegostoku....

Pampa
21-06-2017, 22:52
Jak dla mnie zrobił krok w tył. Ale cracovia na propsie bo sztama. :D

Presidente
25-06-2017, 20:50
Mam nadzieję, że to jak beznadziejnie obsługują VAR na Pucharze Konfederacji nie wpłynie jakoś negatywnie na rozwój tej technologii. Ja nie wiem, nie mogli wziąć sędziów z lig, w których to już jakoś działa? Sytuacja z Niemcy-Kamerun gdzie sędzia nie mógł ogarnąć kto w ogóle faul popełnił i drugi raz (sic!) musiał sprawdzić powtórkę. Albo w meczu Meksyk-Nowa Zelandia to też jakieś nieporozumienie. Sędzia Mokebe to się bał kartki wystawiać. Chyba przypomniały mu się czasy niewolnictwa i się bał białych ukarać.

Szychy piłkarskie po tak niekompetentnym używaniu VARu to zaraz powiedzą: "Patrzcie jaki ten VAR słaby, trzeba to wycofać"

Nezahualcoyotl
07-07-2017, 15:19
Pierwsze koty za płoty i mamy nawet przyzwoity dorobek bramkowy po pierwszej rundzie eliminacji do LE.Łącznie Kolejorz oraz Jaga napykały 12 brameczek nie tracąc żadnej i oby podobnie się rzeczy miały w kolejnej rundzie.Zresztą fajnie by było gdyby wszystkie cztery polskie kluby zagrały w europejskich pucharach.

Jaga bez "Cesarza" jeszcze wygląda na zamuloną w środku pola ale idzie ku lepszemu a on sam wrócił do...Piasta Gliwice (no większy szok aniżeli z Probierzem) :eek:.Oczywiście życzę dużo sukcesów w nowym/starym klubie.

http://www.gol24.pl/transfery/a/oficjalnie-konstantin-vassiljew-wraca-do-gliwic,12235376/

P.S.Sheridan robi postępy w nauce naszego języka :ok:

https://twitter.com/ASzczesny89/status/883072712641589249

Nezahualcoyotl
24-08-2017, 20:11
Koniec sierpnia i wszystko wraca do normy w polskim światku klubowym.Wszystkie ekipy odpadły z mniejszym lub większym hukiem a kilka minut temu Legia pożegnała się z LE.Szacunek tylko dla Pazdana który wyczuł moment i wiedział kiedy ze sceny zejść...niepokonanym :devil:

P.S.Ciekawe czy Dąbrowski już zakupił butelkę Whisky?

Nezahualcoyotl
30-08-2017, 19:01
Wreszcie dobiegła piłkarska odyseja Krychowiaka.Co prawda w B'gham nie znajdzie butików na miarę tych z Paryża ale widocznie kubeł zimnej wody w postaci niepowołania go do reprezentacji (co nikogo nie powinno dziwić) zadziałał i chłopak ruszył z ambicją dalej aniżeli ławka treningowa którą grzał przez ostatni sezon.W Premiership West Bromwich Albion ma opinię ciężko pracującego kolektywu który potrafi niejednej wyżej od siebie notowanej ekipie napsuć krwi.Dla Krychy to wymarzony transfer jeśli chodzi o odbudowę kondycji a także piłkarski rozwój co w ostateczności oby procentowało znów w biało/czerwonym trykocie.Czego jemu szczerze życzę:

https://www.meczyki.pl/newsy/oficjalnie-grzegorz-krychowiak-znalazl-nowy-klub-zagra-w-west-bromwich-albion/62508-n

Ale będą łamać sobie języki w TV na jego personaliach :devil:

Pampa
30-08-2017, 19:18
Bardzo ciekawy transfer. Ciekawi mnie jak odnajdzie się w Anglii. Stamtąd spokojnie mógłby się przenieść w przyszłości np. do ManU albo City. :)

Nezahualcoyotl
30-08-2017, 19:24
W tych dwóch ekipach mógłby znów tylko grzać ławę.Lepszą opcją może być Everton (podobnie jak WBA) grający środkiem pola gdzie Krychowiak może skutecznie podjąć walkę o pierwszą jedenastkę (no może za wyjątkiem Barkley'a).Póki co niechaj chłopak złapie rytm a potem może sobie pomarzyć o ewentualnych ruchach transferowych.

Presidente
30-08-2017, 21:53
No nie przesadzajmy, że Krycha znowu grzałby ławę w ManU albo City. To już nie są tak mocne kluby jak kiedyś a pamiętajmy, że Krycha grał w Sewilli. W PSG to Krycha w ogóle ile meczy rozegrał?

Pampa
30-08-2017, 22:07
19 bodajże.

Nezahualcoyotl
30-08-2017, 23:21
No nie przesadzajmy, że Krycha znowu grzałby ławę w ManU albo City. To już nie są tak mocne kluby jak kiedyś a pamiętajmy, że Krycha grał w Sewilli.
Krycha w miejsce Pogby,Fellainiego,Maty lub Mkhitaryana ewentualnie Silvy,Sterlinga albo De Bruynea?Bądźmy realistami.

Presidente
30-08-2017, 23:50
Krycha w miejsce Pogby,Fellainiego,Maty lub Mkhitaryana ewentualnie Silvy,Sterlinga albo De Bruynea?Bądźmy realistami.
Skład ManU w poprzednim sezonie raczej niewiele osiągnął z tymi ludźmi. City podobnie

Pampa
31-08-2017, 07:50
Też myślę, że ManU czy City to nie sa za wysokie progi. Oczywiście po tym jak sie odbuduje. Z tego co pamiętam to City kiedyś już było nim zainteresowane :)

Nezahualcoyotl
02-09-2017, 11:41
Szkoda pisać o tym co było wczoraj.Lepiej to podsumować w ten sposób :devil:

aLJI0qH-6Hs

Presidente
03-09-2017, 09:38
m_5nYwEvLa0
Czekam na mecze Niemców bez ich kibiców.

Pampa
03-09-2017, 10:07
Powinni ich wyłapać i nałożyć ogromną karę. Dalej zamknąć im stadiony na dwa mecze. Ale jak wiemy, prawdopodobnie będą równi i równiejsi. Kiedy my przypominamy o tragedii dostajhemy karę, kiedy oni wspominają zbrodniarzy, to ciekawe co się stanie...

Nezahualcoyotl
03-09-2017, 11:34
m_5nYwEvLa0
Czekam na mecze Niemców bez ich kibiców.
Ale to nie byli Niemcy tylko ci tajemniczy naziści którzy skandowali swoje pozdrowienie ;)

Pampa
03-09-2017, 22:24
Co ta Francja odwaliła. xD

Presidente
13-09-2017, 10:48
Legia wywaliła Magierę i Żewłakowa xD

Pampa
13-09-2017, 11:34
To, że Żewłakowa nie będzie, to najlepsza decyzja dla nich. Xd

Nezahualcoyotl
18-09-2017, 20:59
Gwiazdy już się zaczynają rozpychać w swojej PSG piaskownicy :devil:

rbMbHAej4_Q

Nezahualcoyotl
25-09-2017, 16:38
To są prawdziwe derby a nie te szturchańce pomiędzy Realem i Barceloną :devil:

http://i65.tinypic.com/1zyosl.jpg

WDHaHHJLOzs

Z gorszych wiadomości jest ta iż Milik będzie pauzował aż do marca i Nawałka musi coś pokombinować żebyśmy znów nie grali tylko jednym napastnikiem.Niestety są także problemy z Grosickim,Rybusem oraz Teodorczykiem a już niedługo decydujące mecze z Armenią oraz Czarnogórą.

Pampa
25-09-2017, 21:02
W tureckiej to zawsze padają jakieś niesamowite ilości kartek...

Sulejman I
25-09-2017, 22:42
Besiktas został okradziony w tym meczu. Prawie jakbym Legię oglądał. Kpiny i tyle, sędzia się zes...trachał.

Presidente
02-10-2017, 10:15
2389

Do tego jeszcze piłkarze zostali spoliczkowani przez warszawskie bydło.

Pampa
02-10-2017, 13:54
Mimo, że nie lubię Legii, to uważam, że zachowanie tyh zwierząt było skandaliczne. Sprawdza się powiedzenie, że jak kibol umiera to od razu smieciarka podjeżdża. :)

Il Duce
02-10-2017, 15:06
Cała nasza liga to patologia. Kluby nawet nie potrafią stanowczo skrytykować takiej hołoty i odciąć się od powiązań z ultrasami. No bo przecież by przychody spadły i by "dopingu" nie było :rolleyes:. Ciekawe czy Legia jakoś zareaguje czy będzie udawać,że nic się nie stało,obstawiam to drugie. A potem zdziwienie,czemu liga stoi w miejscu i się nie rozwija.

Pirx
02-10-2017, 15:29
Duce, liga nie rozwija się nie dlatego że na trybunach jest, jak to piszecie, hołota, tylko dlatego że zarządzanie w klubach jest poniżej wszelkich norm. Jak tylko trafi się w miarę przyzwoity skład, który gra poukładaną piłkę i przez to przyciąga ludzi na trybuny, to w kolejnym okienku jest wielka wyprzedaż, bez patrzenia na to czy w obecnym składzie jest następca na danej pozycji.

I tak jest w koło Macieju od lat. Jakby poziom był przyzwoity na dłuższą metę, to i trybuny byłyby nabite, niezależnie od tego czy siedzą tam Ultrasi, czy nie.

Ale ja już straciłem wiarę w to, że to może się odmienić. Legia mnie z tego wyleczyła bardzo skutecznie. A jeżeli Legia przy całej tej kasiorze nie jest w stanie, to żaden polski klub nie będzie.

I nie będzie miało znaczenia dla rozwoju ligi czy piłki polskiej czy ktoś teraz wyciągnie konsekwencje względem chuliganów. Jeżeli tak, to i tak nowych twarzy na trybunach nie przybędzie, bo zwyczajnie nie ma czego oglądać. Jeżeli nie, to i tak będą na trybuny chodzić ci sami ludzie co zawsze, bo ich takie akcje w ogóle nie ruszają. Wręcz przeciwnie, po oglądaniu zdecydowanej większości meczów Legii w tym roku niejeden kibic Legii powie Ci, że szkoda że tak późno.

Presidente
02-10-2017, 15:32
Wg mnie to piłkarze powinni z tym do sądu pójść - do zdarzenia doszło na parkingu należącym do Legii. Jak mają jaja to powinni nawet kontrakty rozwiązać - podejrzewam, że po takim zdarzeniu nie musieliby płacić żadnych kar umownych.

Pirx
02-10-2017, 15:36
Przegląd wspomniał o takiej możliwości. Czy tak w istocie jest, że mogą rozwiązać kontrakty z winy klubu - to już pytanie do prawnika z doświadczeniem w sektorze sportowym.

Generalnie, ponad połowa składu Legii jest do wywalenia, więc pewnie część skorzysta z tej nadarzającej się okazji.

Il Duce
02-10-2017, 17:12
Wiadomo,że ryba psuje się od głowy jaką są nieudolne zarządy klubów ale problemy z patologią na pewno nie pomagają. Piłkarze to nie niewolnicy i zastanów się,jaki klasowy gracz zechce spędzić karierę albo w ogóle przyjść do polskiego klubu widząc takie zdarzenia? Do przedłużenia umów i zatrzymania najlepszych graczy potrzebne są dwie strony,Vadisa nie wypchnięto z klubu a sam odszedł przy pierwszej okazji ;).

Nezahualcoyotl
02-10-2017, 17:27
Jak się toleruje patologię na swoim podwórku to należy się liczyć z konsekwencjami będącymi pochodnymi takiego postępowania.Bądź co bądź w świetle prawa jest to napaść i naruszenie osobistej nietykalności.Zatem piłkarze stołecznego klubu albo okażą się masochistami i sprawę zwyczajnie przemilczą lub zobaczymy jej finał w sądzie.Banda (niechaj będzie nawet kilka setek) karczków trzęsie klubem piłkarskim i wymiernie wpływa na jego opinię w kraju jak i za granicą.Każdy zespół musi dopaść kryzys który się odbija na wynikach w rozgrywkach co należy zaakceptować i najlepiej w takiej sytuacji wykazać się cierpliwością lub ewentualnie kwestię zakończyć na ostrej polemice na linii kibice-drużyna/trener bez potrzeby uciekania się do rękoczynów.
Inną kwestią są bajońskie (jak na polskie warunki) zarobki kopaczy grających w Ekstraklapie której poziom najlepiej odzwierciedlają europejskie puchary...No właśnie zakończone na etapie kwalifikacji :devil:.W pewnym sensie można zrozumieć frustrację dopingujących wydających niemałe sumki na bilety sezonowe a otrzymujących w zamian "artyzm" krajowych grajków którzy bez względu czy się przegrywa czy wygrywa to kasa na konto i tak wpływa.
Po ostatnim meczu Pogoni Szczecin jej prezes zadecydował o okrojeniu wynagrodzeń piłkarzom oraz trenerom o 50%.

http://i66.tinypic.com/2jebnso.jpg

Ciekawa koncepcja lecz już na początku storpedowana przez grube ryby naszego futbolu:
http://www.gol24.pl/ekstraklasa/a/decyzja-prezesa-pogoni-niezgodna-z-pilkarskim-prawem,12538862/

Więc bądź tutaj mądry że za źle wykonaną robotę i tak piłkarz dostanie wynagrodzenie a szary Kowalski figę z makiem.

Pirx
02-10-2017, 19:33
Wiadomo,że ryba psuje się od głowy jaką są nieudolne zarządy klubów ale problemy z patologią na pewno nie pomagają. Piłkarze to nie niewolnicy i zastanów się,jaki klasowy gracz zechce spędzić karierę albo w ogóle przyjść do polskiego klubu widząc takie zdarzenia? Do przedłużenia umów i zatrzymania najlepszych graczy potrzebne są dwie strony,Vadisa nie wypchnięto z klubu a sam odszedł przy pierwszej okazji ;).

To wszystko prawda, tylko że Vadis odszedł właśnie dlatego, że w Legii nie widział żadnej strategii na budowanie sukcesu tu i teraz. Już zimą się dopominał o napastnika, w związku z odejściem Niko i Prijovica. I co? I dostał jakiś szrot do gry z przodu, więc musiał robić i za pomoc, i za napad. To podziękował. I w pełni go tutaj rozumiem.

A co do piłkarzy - jeżeli mają przychodzić takie gwiazdeczki jak obecnie, to ja podziękuję. Wolę wyrobników z jajcem, niż takie mimozy jak choćby Moulin, czy piłkarzy, dla których przyjście do E-klapy to półroczny postój w karierze.

Presidente
02-10-2017, 20:57
To wszystko prawda, tylko że Vadis odszedł właśnie dlatego, że w Legii nie widział żadnej strategii na budowanie sukcesu tu i teraz. Już zimą się dopominał o napastnika, w związku z odejściem Niko i Prijovica. I co? I dostał jakiś szrot do gry z przodu, więc musiał robić i za pomoc, i za napad. To podziękował. I w pełni go tutaj rozumiem.
No i do kogo poszedł Vadis? Do Olympiakosu prowadzonego przez Besnika Hasiego a raczej był prowadzony przez Albańczyka bo już go wywalili. Tam widział strategię? Z Hasim?

Pirx
02-10-2017, 21:07
Ewidentnie. No na pewno tam nie poszedł dla "spokojniejszy" kibiców. :lol2:

Marat
03-10-2017, 03:49
Co ty gadasz za głupoty... on tu przyszedł tylko i wyłącznie dla tego, żeby się odbudować i jak najszybciej ulotnić do bardziej znanego klubu. W dodatku przyszedł do trenera którego znał i za sowity kontrakt. To samo było z Ljuboją i jakimkolwiek innym "gwiazdorem na zakręcie" ( i to takim na "gwiazdorem" na naszą ligę, bo na świecie to są zwykłe przeciętniaki ) i to samo będzie z przyszłymi asami, którzy zawitają do tej ligi. Innym sposobem jest rozwijanie akademii i stawianie na młodych, ale i tutaj, po odpowiednim wypromowaniu piłkarz będzie uciekał, bo niby z jakiej racji ma zostać, skoro może jak Lewy grać w Bayernie czy innym Realu, albo chociażby Napoli albo Borussi? Rozwarstwienie jakie nastąpiło w futbolu klubowym w ostatnich 20 latach jest tak ogromne, że tego nie da się przeskoczyć, a będzie się pogłębiać dalej. Od tego sezonu 4 najlepsze ligi mają z automatu 4 drużyny w fazie grupowej LM - w sumie nie ma się czego dziwić, bo to ci najwięksi generują zyski z reklam, więc domagają się większej ilości miejsca.
Dlatego też nie winiłbym jakoś bardzo prezesów polskich klubów - owszem, nie są asami, ciągle jest dużo do poprawy ( spokojnie stać tą ligę na regularne granie w grupie LM i ze dwa zespoły w LE ), ale pewnego pułapu nie da się przeskoczyć.
Najlepiej chyba stawiać na akademie i iść drogą Dinama Zagrzeb ( już pomijając fakt, że ich właściciel wręcz rządzi tamtejszym futbolem niewidzialną ręką, zza kulis, co jest zwykła patologią ), które dzięki takiej polityce dosyć regularnie grywało w LM w ostatnich latach, przy okazji napychając sobie kabze kolejnymi dużymi transferami i wypuszczając w świat wielu topowych piłkarzy.
Po to właśnie Mioduski zatrudnił tych magików z Chorwacji, no ale po tym co się ostatnio dzieje wokół tego klubu raczej nie ma co wróżyć wielkich sukcesów, zwłaszcza, że akademię z prawdziwego zdarzenia to oni mają dopiero budować.

Il Duce
03-10-2017, 10:09
No właśnie,Mioduski...Tak wszyscy mówili jak to Legia odskoczy pozostałym po grze w LM a teraz nie tylko nie odskoczyła ale zeszła do ich poziomu. A szanowny prezes najpierw zapewnia o pełnym poparciu dla trenera,mówi tyle o szacunku,stabilności,długofalowym projekcie rozwoju,by po jednym przegranym meczu zapomnieć o tym wszystkim i zatrudnić jakiegoś no name'a z Chorwacji,który jaja ma tylko na konferencjach prasowych. I tu jest właśnie pies pogrzebany. Przyzwoitych piłkarzy na pewno dałoby się zatrzymać przy sensownych działaniach,nikt tu nie mówi o asach klasy światowej,ale kilku solidnych europejskich przeciętniaków dałoby się utrzymać w zespole gdyby im zapewnić niezłe pensje a przede wszystkim regularną grę w europejskich pucharach(zwłaszcza LM).

Co do pobicia piłkarzy to podrzucę tekst idealnie podsumowujący to zdarzenie :D - http://aszdziennik.pl/121211,oto-najbardziej-hardkorowy-tekst-o-pobiciu-pilkarzy-legii-nie-czytaj-zeby-sie-nie-zdenerwowac

Nezahualcoyotl
08-10-2017, 19:05
Jedziemy Panowie na podbój Moskwy pomimo tradycyjnie nerwowej końcówki :ok::clap:

http://i66.tinypic.com/s1m5qo.jpg

Arroyo
11-10-2017, 13:04
http://www.polsatsport.pl/wiadomosc/2017-10-11/liga-narodow-ostateczny-podzial-na-dywizje-potencjalni-rywale-polakow/
A tutaj z kolei nasi potencjalni rywale. Może być co najmniej ciekawie.

Nezahualcoyotl
11-10-2017, 13:37
http://www.polsatsport.pl/wiadomosc/2017-10-11/liga-narodow-ostateczny-podzial-na-dywizje-potencjalni-rywale-polakow/
A tutaj z kolei nasi potencjalni rywale. Może być co najmniej ciekawie.

Tylko że to nie jest podział na losowanie MŚ 2018 a do Ligii Narodów (taka Liga Mistrzów Europy reprezentacji narodowych) która ma zastąpić bezsensowne mecze towarzyskie.

Znamy już 23 finalistów a pozostałą 9 wyłonią baraże.Jednak dla niecierpliwych można się zapoznać z symulacją losowań potencjalnych drużyn wybranymi zgodnie z rankingiem FIFA:

http://i68.tinypic.com/200ux09.jpg

Polemajos
04-11-2017, 20:07
Celtic wraz z gwizdkiem dzisiejszego meczu przeciw St. Johnstone (4:0) pobił swój rekord z 1917 roku - osiągnął liczbę 63. meczów z rzędu w lidze bez porażki, czyli o 1. więcej niż 100 lat temu.

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/23131773_1754495531257011_7413160221738965847_n.jp g?oh=dd1553dd4d2cc6b0b8e78cea9540b773&oe=5AA0D8EC

Il Duce
04-11-2017, 20:37
Wow...Szkoda,że nie mają w tej lidze żadnego przeciwnika z prawdziwego zdarzenia ;).

Polemajos
04-11-2017, 20:41
Też prawda. Rangersi w tym sezonie mają jakąś zadyszkę (przynajmniej póki co).

Swoją drogą ładnie Celtom ostatni mecz w LM wyszedł - 1:2 z Bayernem. Tak, chwalę zawodników za porażkę :P

Pampa
04-11-2017, 22:07
Jakiś dziwny ten sezon ekstraklasy. Wychodzi na to, że nie trzeba mieć paki żeby wygrywać. Z drugiej strony na tym polega piękno tej ligii. Juz wiem też na pewno, że Lech nie bedzie mistrzem.

Nezahualcoyotl
24-12-2017, 10:49
lqEvoKaioHc

Nezahualcoyotl
31-01-2018, 20:45
J4pP9rd_pOA

Pampa
04-03-2018, 20:04
Ległej to na serio trzeba pomóc, żeby udało jej się wygrać z Lechem. Marciniak ma u mnie ogromnego minusa.

Nezahualcoyotl
06-03-2018, 19:23
Ległej to na serio trzeba pomóc, żeby udało jej się wygrać z Lechem.
Wystarczy strzelać przynajmniej o jedną bramkę więcej i po kłopocie.

Marciniak ma u mnie ogromnego minusa.
Za to że podyktował należnego karniaka?

Pampa
07-03-2018, 21:28
Należnego? Nie zgodzę się.

Nezahualcoyotl
08-03-2018, 05:44
Należnego? Nie zgodzę się.

Z Twojego czyli całkowicie subiektywnego punktu widzenia nie było ręki lecz według sędziego przepisy zostały złamane i musiał wskazać na wapno.W sensie sportowym pozostanie pewien niesmak ale regulamin to regulamin.Oczywiście drugą kwestią jest fakt ze kiedy sędzia gwiżdże "dla nas" jest ok jednak kiedy to robi "przeciwko nam" mamy zawsze do niego pretensje.

Gajusz Mariusz
11-04-2018, 18:54
Trzeba pogratulować Romie. Po pierwszym meczu na szczęście uznali że pula pecha została w tym dwumeczu już wyczerpana i... odprawili Leo z kumplami do Katalonii na odpoczynek. Gdy jest sędzia który nie boi się pokazać Messiemu żółtego kartonika a spanikowany Pique nie widzi już innej alternatywy tylko powalanie adwersarza na polu karnym licząc że może nikt nie zauważy - nic tylko grać swoje. Brawo!

HMDhr3QWEAM

Cy7QGlrhg-s

Nezahualcoyotl
12-04-2018, 15:57
Wszyscy się rajcują Champions League a na zapleczu Premier League pojawiła się taka perełka :clap:

ySzF25WI_uo

Pampa
08-05-2018, 13:37
Skoro znowu istnieję, to można trochę porozmawiać o najlepszym sporcie na tej planecie, oraz, co najważniejsze, o polskiej Ekstraklasie. :D Ostatnie mecze to jakaś paranoja i padaka. Zespoły się tak boją otworzyć, i dostać bramkę, że oglądamy mecze w których sie nic nie dzieje w grupie mistrzowskiej, za to spadkowa jest arycciekawa i ślędzę mocno poczynania zespołów z drugiej tabeli. Osobiście mam nadzieję, że spadnie Sandecja i Termalica.

Nezahualcoyotl
14-05-2018, 22:04
Jaga ma już (ponownie) wicemistrzostwo i wciąż szanse na pierwszy mistrzowski tytuł.Wszystko w nogach jedenastki Dumy Podlasia i...Kolejorza który na finiszu spuchł.Na dole tabeli już mamy jednego spadkowicza który pograł w Extraklapie aż jeden sezon (Sandecja) a drugiego delikwenta wyłoni nam mecz na "szczycie" dołu tabeli pomiędzy Piastem a Termalicą.

W Premier League dwie ekipy z polskimi zawodnikami lecą o klasę niżej.Tylko mi Fabiana szkoda który w przeciwieństwie do Krychowiaka włożył serce w walkę o utrzymanie Łabędzi w najwyższej klasie rozgrywek.Gregory więcej czasu spędzał na wojażach i zakupach aniżeli w szatni West Bromwich i nic dziwnego że już dzisiaj mu podziękowano za nic nierobienie.Fakt jednak że kasę ładną tam za to zgarnął :devil:

Pampa
15-05-2018, 05:21
Tak w temacie Krychowiaka, to mam nadzieje, ze nie pojedzie na mundial tylko za nazwisko...

Nezahualcoyotl
15-05-2018, 17:30
Amikorz się uniósł honorem.No żenada totalna :devil:

http://ekstraklasa.org/aktualnosci/ustalono-scenariusze-wreczenia-trofeum-po-37-kolejce-12881

Pampa
15-05-2018, 17:34
Tu nie chodzi o kolejorza, tylko o kibiców ultrasów. bezpieczeństwo piłkarzy najważniejsze.

Nezahualcoyotl
15-05-2018, 17:41
Czyli cały czas kilkadziesiąt karczków trzęsie całym stadionem?Nawet policyjne pałki z takimi potrafią szybko zrobić porządek.
Tutaj nie chodzi o ultrasów tylko tzw. "dumę kibicowską" nie pozwalającą na oglądanie sukcesu drużyny przeciwnika na swoim podwórku.W tym konkretnym przypadku ewentualną dekorację.

Pampa
15-05-2018, 17:54
Mnie to samego boli, i według mnie, jest to jak Barcelona i Real. Po prostu są rzeczy, których lepiej unikać.

Gajusz Mariusz
20-05-2018, 21:06
Bydło kolejny raz dało znać o sobie (dawno był finał Pucharu Polski?), no ale to najbardziej patriotyczna młodzież więc jeszcze trochę wody w Wiśle przepłynie nim władza coś z tym zrobi. Po co słuchać haseł: "Morawiecki matole, twój rząd obalą kibole"?

Presidente
21-05-2018, 14:33
https://sport.tvn24.pl/pilka-nozna,105/pilkarze-sportingu-pobici-przez-kibicow-ranny-bas-dost,837451.html

Widać bierzemy wzorce z Zachodu

Gajusz Mariusz
21-05-2018, 19:29
https://sport.tvn24.pl/pilka-nozna,105/pilkarze-sportingu-pobici-przez-kibicow-ranny-bas-dost,837451.html

Widać bierzemy wzorce z Zachodu

Bycie matołem nie jest ograniczone do ściśle określonej grupy narodowościowej. Jeśli to nasze bydło wzoruje się na innych pacanach, to widocznie uznało że tylko takie zachowania są godne reaplikowania na własny grunt. Lecz co to ma do rzeczy? W nocy w Kutnie znowu burda http://panoramakutna.pl/zdjecia-strzaly-na-dworcu-w-kutnie-pseudokibice-starli-sie-z-policja-sa-ranni/

Presidente
21-05-2018, 19:59
Bycie matołem nie jest ograniczone do ściśle określonej grupy narodowościowej. Jeśli to nasze bydło wzoruje się na innych pacanach, to widocznie uznało że tylko takie zachowania są godne reaplikowania na własny grunt. Lecz co to ma do rzeczy? W nocy w Kutnie znowu burda http://panoramakutna.pl/zdjecia-strz...icja-sa-ranni/
To ma do rzeczy, że mamy XXI wiek. Globalizacja. Każdy wszystko wie o każdym. Kontrole przed wejściami na stadiony, żeby nie daj Boże Janusz nie wniósł piwa z biedry, ale nadal kibole jakoś wchodzą z czym chcą. Mamy technologię pozwalającą na ciągłą obserwacje tego co się dzieje pod stadionem, na stadionie, praktycznie wszędzie gdzie trzeba i dzięki temu powinno się zidentyfikować zadymiarzy, ale nieeee lepiej odpowiedzialność zbiorową zastosować.

Draken
21-05-2018, 20:02
To ma do rzeczy, że mamy XXI wiek. Globalizacja. Każdy wszystko wie o każdym. Kontrole przed wejściami na stadiony, żeby nie daj Boże Janusz nie wniósł piwa z biedry, ale nadal kibole jakoś wchodzą z czym chcą. Mamy technologię pozwalającą na ciągłą obserwacje tego co się dzieje pod stadionem, na stadionie, praktycznie wszędzie gdzie trzeba i dzięki temu powinno się zidentyfikować zadymiarzy, ale nieeee lepiej odpowiedzialność zbiorową zastosować.Chodzi o coś innego, zadymiarzy da się wyłapywać, ale chodzi o to, żeby pozbyć się problemu raz a dobrze. Możesz ich tak łapać do skutku, a efektu żadnego nie będzie bo każdy przestępca myśli, że jemu się uda. Trzeba dotrzeć do ich umysłów i mentalności i powiedzieć w sposób taki, że społeczeństwo zrozumie, że burdy na stadionie nie są cool.

Sent from my SM-T815 using Tapatalk

Presidente
21-05-2018, 20:10
Chodzi o coś innego, zadymiarzy da się wyłapywać, ale chodzi o to, żeby pozbyć się problemu raz a dobrze. Możesz ich tak łapać do skutku, a efektu żadnego nie będzie bo każdy przestępca myśli, że jemu się uda. Trzeba dotrzeć do ich umysłów i mentalności i powiedzieć w sposób taki, że społeczeństwo zrozumie, że burdy na stadionie nie są cool.
Da się wyłapać tylko jakoś im to nie wychodzi. A nawet jak ktoś dostanie zakaz stadionowy to i tak magicznie pojawia się na trybunach. Zero kar finansowych adekwatnych do zniszczeń. Nic. Daleki jestem od stwierdzenia, że na zachodzie sobie poradzili, ale u nich to o niebo lepiej wychodzi.

Gajusz Mariusz
21-05-2018, 21:47
Policja od czasu zdobycia władzy przez PiS abdykowała. Po udziale kibolstwa w kampanii wyborczej przeciwko poprzedniej władzy aktualna wciąż do nich mruga. Taki mały przykładeczek. Dwie grupy kiboli umawiają się na ustawkę na autostradzie. Żeby było śmieszniej obie ekipy jechały w obstawie policji. Gdy spotykają się na parkingu bidule Mariusza (ówcześnie, teraz ten super minister zastąpił Ludowego Ministra Obrony w demolowaniu WP) zmuszeni są użyć broni palnej (tak tak :cool:), ruch na autostradzie kieruje się objazdem przez... parking bo łysole postanowili potańczyć w słoneczku i na koniec... nie było ani jednego zatrzymania. Trudno o lepszy sygnał.

Nezahualcoyotl
22-05-2018, 10:04
W Białymstoku pomimo zajęcia drugiego miejsca szampańskie nastroje i jakoś miasto się wybornie bawiło ze swoją drużyną.Warto było :devil::ok:

PC6XeEKcWDY

sSsmcDVjpzU

XyXZ4BEftis

Może na przyszłość niechaj dresiasta husaria z Poznania bardziej się skupi na wspieraniu swoich idoli zamiast wypinać cztery litery do obiektywów...

Nezahualcoyotl
27-05-2018, 11:25
Najlepsze podsumowanie wczorajszego Finału Ligii Mistrzów:

C8m_rxnYbFU

http://i65.tinypic.com/2q21qm9.jpg

7JbOoJ_dge4

Presidente
27-05-2018, 15:41
Ciekawe co za idiota wpadł na pomysł organizacji finału LM w Kijowie.

Ramos klasycznie pokazał, że jest bydłem. Oczywiście kibice Realu mówią że przypadek, że nie chciał, że dynamiczna sytuacja, że go pchnięto. Szkoda tylko, że to jakoś głównie jemu się zdarzają takie sytuacje

Nezahualcoyotl
29-05-2018, 19:51
Palec boży a może boski bicycle kick?Przypadek?Jedno jest pewne że niedługo ujrzymy tak dwa podobnie strzelone gole w tym samym dokładnie czasie:

http://i64.tinypic.com/289yazc.jpg

Nezahualcoyotl
30-01-2019, 17:10
Trzeba przyznać że Piątek szybko w wręcz ekspresowo się zgrał w Milanie :clap:.Oby został królem strzelców w Seria A!

41DJcswaY2Q

Paradoksalnie Brzęczek ma teraz niezły ból głowy jak ustawić biało/czerwony atak na najbliższe mecze :mrgreen:

Marat
12-02-2019, 07:00
Szczerze? Piłkę nożną, tak dosyć świadomie, pamiętam od ok. 1995 roku. Chyba nigdy nie było Polaka z lepszym startem w ligach top 4, bezpośrednio po przyjściu z E-klapy. Zwłaszcza, że w latach 90 była jednak mniejsza przepaść pomiędzy naszymi wspaniałymi rozgrywkami dla masochistów, a resztą Europy. Druga bramka Il Pistolero w meczu przeciwko Napoli, palce lizać. Zapowiada się, że chłop może dorównać Lewandowskiemu - mocno trzymam kciuki. Swoją drogą, Krzychu w top 3 wyszukiwanych na Transfermarkt razem z C.Ronaldo i Emiliano Salą ( tak w ogóle straszna historia :( ).
A że w Serie A teraz moda na Polaków, to już od przyszłego sezonu swoich sił spróbują Żurkowski w Fiorentinie, Walukiewicz w Cagliari oraz Jagiełło w Genoi. Mnie jako fana ligi mocno to cieszy. Liczę szczególnie na tego pierwszego pana i to dosyć mocno ( nowy, mniej drewniany Krychowiak? ) i trochę mniej na obrońcę Pogoni.
Bednarek po fatalnych mistrzostwach, coś tam zaczyna grać w Soton
Ech gdyby tak panowie potrafili przenieść poziom z klubów do repry, to można by powrócić do dobrej gry. Piątek, Lewandowski, Milik, Zieliński, Linetty, Glik, Bereszyński, Bednarek, Szczęsny + w niedalekiej przyszłości Żurkowski.
Kownacki tymczasem beznadziejny sezon w Sampdorii ( pierwszy dosyć obiecujący ). Oby to wypożyczenie do Fortuny coś mu dało ( może opcja na skrzydło w reprze? ).
Acha, jeszcze słówko o Wiśle. Niesamowicie załatwili swoją własną miłość "kumaci". Szacun za to dla Błaszcza.

roman zabawa
15-02-2019, 00:41
Polska myśl trenerska zmarnuje potencjał i tyle.

Nezahualcoyotl
15-02-2019, 16:26
Polska myśl trenerska zmarnuje potencjał i tyle.

Czyli najpierw liczą się nazwiska a nie obecna forma danego gracza i dlatego kompletnie nie mający formy Błaszczykowski (19 minut w Bundeslidze na bodajże 16 kolejek) dostanie powołanie od Wujoo a nie będący na topie Piątek.Teraz co prawda nastuka trochę minut w Ekstraklapie ale nie wiem czy to liczyć na + czy na -...
Mając taki napad jak Lewandowski,Milik oraz właśnie Pistolero Brzęczek wybierze skład ultradefensywny z jednym napastnikiem wspartym dziewięcioma obrońcami :lol2:

roman zabawa
16-02-2019, 02:39
Kwestia Błaszczykowskiego to jak dla mnie akurat typowo "trzecioerpowe" kolesiostwo i PZPN w pigułce. Bardziej chodziło mi o to, że mamy niezłych, dobrych i nawet rewelacyjnych piłkarzy w mocnych ligach przy jednoczesnej mizerii trenerskiej w tym temacie. Porównajcie sobie niemieckie i polskie raporty z występów w MŚ 2018, zobaczcie jakie opracowanie przedstawił Dłubacz W Nosie, a jakie Nadmuchany Playowiec i poczujcie różnicę. Jaki respekt może mieć potem podwładny Pepa czy Juppa, słuchając odpraw coachów z Piasta, Wisły czy Górnika? Nadymanie niezłego trenera ekstraklasowego i płacenie mu ponad miarę nie zrobi z niego czołowego trenera kontynentu, co właśnie udowodnił inny niezły trener ekstraklasowy, też zresztą były selekcjoner, rozklepując wczoraj Amice na 4:0.

Piątka trzeba wstawić do reprezentacji z sensem, a kto ma to zrobić? Brzęczek? Litości...

Nezahualcoyotl
21-03-2019, 22:58
Austria vs Polska

Pierwsza połowa to aż żal cztery litery ściskał kiedy to "coś" człowiek oglądał.Linia obrony to chaos i panika ale dzięki szczęściu,Bednarkowi oraz Szczęsnemu Austriacy nic nie wpakowali do naszej bramki.W drugiej połowie wszedł Frankowski za Milika (to skarb mieć takiego napastnika który będąc sam na sam z bramkarzem wycofuje piłkę) i od razu się skrzydła ożywiły a potem kontuzja Zielińskiego zaś w jego miejsce wchodzi Piątek którego się,chyba,wszyscy domagali już w składzie wyjściowym.Efekt widoczny od zaraz.Bramka a sama drużyna jakby odmieniona.
Minusy to:Krychowiak chyba sam nie wiedział co robił na boisku,Milik tradycyjnie żenada w reprezentacji,Glik to już nie ta forma i pora pomyśleć o emeryturze a wpuszczenie Pazdana (żeby tylko dowieść te 3 pkt.) to mógł być wielbłąd Brzęczyka...
Plusy:bezapelacyjnie Bednarek który powoli godnie może zastąpić Piszczka,Lewy też pięknie rozdawał piłki,nawet Grosicki miał swoje Hull City przebłyski,Szczęsny dwie (przynajmniej) piękne interwencje a na koniec oczywiście POM POM Piątek oraz Frankowski.
Zwycięstwo cieszy lecz styl wciąż daleki od przeciętnego...

Gajusz Mariusz
21-03-2019, 23:02
Każdy kto oglądał wie jak to wyglądało. Wymęczyliśmy. Cieszą tylko 3 punkty.

Ituriel32
22-03-2019, 07:25
Ja chcę 3 rezygnacji z gdy w kadrze.

1. Fabian. Na jego miejscu już dawno bym zrezygnował, bo ile można być numerom 2.
2. Milik. To dobry zawodnik, ale w kadrze gra jak śmieć. Nota na poziomie 1-2 to maks co można mu dać. Jedyny jego plus w tym meczu to to że został zmieniony.
3. Brzęczek. Ten gość to tchórzliwy idiota. Widzę zero perspektyw.

Tak co by była jasność uważam że awans mamy w kieszeni przy tak słabej grupy. Problemem jest to że Brzęczek nie zrobi z nich dobrej drużyny na turniej.

Aż mi żal Lewego. W ataku nie miał z kim grać, a co gorsze nie miał mu kto dograć. Dopiero wejście Piątka mu pomogło.

Gajusz Mariusz
22-03-2019, 11:52
8iQppVHlFDI

(od 2:38) Milik miał gorączkę, może nie do końca czuł się fizycznie dobrze... Tak, i dlatego Piątek na ławce, bo jak wiemy, chłopak ledwie błysnął, kto wie czy to tylko weekendowa forma, może nie dałby rady wyjść od 1 minuty, zapewne trema by go zjadła, bo poziom repry to nie to samo co jakaś tam liga z południowych opłotków Europy. Zaś Milik gdyby zaczął na ławce to kto wie, może strzeliłby focha i wszedłszy na boisko w 2 połowie starałby się nie spocić do końca meczu? Brawo panie trenerze, brawo.

https://d-pt.ppstatic.pl/k/r/1/22/ad/5c940bb267b22_p.jpg?1553250696

https://d-pt.ppstatic.pl/k/r/1/c7/9b/5c940bb5a7abc_p.jpg?1553250696

Marat
24-03-2019, 18:12
Wychodzi na to, że Janusze mieli rację domagając się Piątka. Lewy może z nim grać bardziej cofnięty. Przecież w gorszych czasach repry Lewy cofał się po piłkę i udzielał w rozegraniu, dlatego później nie było go w polu karnym, albo nie miał tyle siły, dlatego strzelał mało i zawodził. Teraz mamy prawdziwego lisa pola karnego, więc i Lewemu może to pomóc. Milik ławeczka.
Kolejny niewypał to Klich, trzeba dać sobie z nim spokój, gość się nie nadaje do wielkiego futbolu i to że gra u Bielsy na zapleczu PL tego nie zmieni. Odbijał się całą karierę od tego poziomu i już nie wejdzie.
Krychowiak ponoć się odbudował w Lokomotiwie, ale w reprze dalej kupa. Szkoda, że Linetty się na razie odbił od kadry, ale liczę że w końcu jednak wejdzie. Mocno liczę na rozwój Żurkowskiego we Fiorentinie i że to on zastąpi Pana Modela.
Zieliński nawet ujdzie na tym skrzydle. W Napoli gra jako półlewy pomocnik i to jest najlepsze miejsce dla niego, trzeba sobie w końcu to uświadomić, że on rozgrywającym nie jest ( pomimo najlepszej techniki ze wszystkich naszych graczy, ba, najlepszej od 2 albo i 3 dekad wśród polskich piłkarzy ). W Napoli dawno to zauważyli i tam gra chłop wyraźnie lepiej.
Po dramacie z Rosji, widać w końcu światełko w tunelu. Szkoda tylko, że za kierownicą amator...

To teraz sobie powinni przetestować te warianty ze słabiutką Łotwą ( 0:1 za Bońka, pamiętamy! ).

Plusy:bezapelacyjnie Bednarek który powoli godnie może zastąpić Piszczka,

Hę???? Co ma środkowy obrońca do bocznego Piszczka? Łukasza zastąpił Bereszyński, który zwłaszcza w defensywie imponuje w Serie A. Gorzej z przodu, ale też w klubie ma zakaz podłączania się do akcji ofensywnych. Taka taktyka trenera. Te nawyki niestety widać później na kadrze.

Ituriel32
24-03-2019, 21:07
To nawet nie o to chodzi z Lewym i jego współpracy z Piątkiem.

Moja prawda jest taka że Lewy to najlepszy polski napastnik od kilkunastu lat. Tylko w reprezentacji ma 2 problemy.
- Tak naprawdę nie gra napastnika, po koledzy ostatnio (od roku) dają ciała w pomocy, tak że musi wracać.
- No i jest sam jak palec. A takiego zawodnika łatwo zneutralizować.
Dlatego nienawidzę ustawienia z 1 napastnikiem.

Zaś co do współpracy z Piątkiem. To daje opcje im obu i dziali uwagę obrany przez pół. A to że obaj są w gazie i sporo umieją to plus.

Mecz trwa i na razie nic do nic.

Gajusz Mariusz
24-03-2019, 21:36
Ciągle z techniką użytkową (jako średnia, bo doceniam klasę kilku piłkarzy) u nas tak, że atak pozycyjny to wysiłek ponad siły gdy przeciwnik nie popełni kardynalnych błędów.

Ituriel32
24-03-2019, 23:21
Paskudny mecz, męczarnie z bardzo słabą drożyną Łotwy (gdzie duża cześć jej zawodników gra w naszej ekstraklasie i 1 lidze). Co gorsze w pierwszej połowie nasi piłkarze pozwalali przeciwnikowi przejść połowę boiska, ba nawet dojść do pola karnego i oddać strzał... Mało tego napastnik Łotwy (grający w 1 lidze w Niecieczy chyba) dochodzi do bardzo dobrej sytuacji strzeleckiej, i tylko refleksowi Szczęsnego i tego że (napastnik) się za bardzo podjadał/zdziwił że ma taką szanse, nie strzelił.

Brzęczek bez pomysłu, nie widać nawet cienia taktyki/strategii, od porażki ratuje go tylko marność przeciwnika i umiejętności/szczęście naszych zawodników.
Gdzie jest nasza linia pomocy??? Czy naszym jedynym pomysłem na grę jest angielska wrzuta na przypał??

Za ten mecz powinny być zwrócone pieniądze (za bilety) i wypłacone odszkodowanie za poniesione straty moralne.

Nezahualcoyotl
24-03-2019, 23:51
Hę???? Co ma środkowy obrońca do bocznego Piszczka? Łukasza zastąpił Bereszyński, który zwłaszcza w defensywie imponuje w Serie A. Gorzej z przodu, ale też w klubie ma zakaz podłączania się do akcji ofensywnych. Taka taktyka trenera. Te nawyki niestety widać później na kadrze.

Miałem na myśli Bednarka jako lidera defensywy a nie konkretną pozycję w tejże formacji.
Zaś z innej beczki Szczęsny Maciej się nie cacka tylko wali prosto z mostu aż się biedny dziennikarz sportowy ze strachu skulił gdyż jeśli to prawda Brzęczek powinien wylecieć od zaraz:

https://www.meczyki.pl/newsy/el-me-maciej-szczesny-oskarza-brzeczka-o-korupcje-w-sprawie-recy-ten-fakt-obrasta-grzybem-wideo/108009-n

Presidente
25-03-2019, 15:03
Wy to tam się znacie. Zostawcie naszego trenejro
2870
Komentarz oczywiście ukradłem z Awangardy Piłakrskiej (grupka na pejsbuku). Nie będę pisał od kogo bo RODO

Nezahualcoyotl
08-04-2019, 16:48
A mówią że polska piłka klubowa nudna jest :devil:

http://i63.tinypic.com/2cr7jf8.jpg

Ituriel32
08-05-2019, 22:23
W sumie nie wiem co się odgrywa w tej edycji Ligi mistrzów. Wczoraj barsa została rozniesiona 4-0. A dziś Ajaks zagrał świetną pierwszą połowę, a następnie przestał istnieć w drugiej...

I tak mamy angielskie finał.

Nezahualcoyotl
09-05-2019, 19:42
A jak dziś wieczorem dobrze pójdzie to nawet dwa angielskie finały :devil:

Ituriel32
09-05-2019, 22:49
Mamy drugi angielski finał. Arsenal wygrywa 4-2 z Valencją. A Chelsea dopiero w karnych pokonuje Eintracht.

Nezahualcoyotl
10-05-2019, 03:55
Sezon 2018/19 w europejskich pucharach pod absolutną dominacją drużyn Premier League!Chyba się jeszcze nie zdarzyło żeby w dwóch finałach wzięły udział ekipy z tego samego kraju :hmm:?

Eutyches
18-05-2019, 06:45
Sezon 2018/19 w europejskich pucharach pod absolutną dominacją drużyn Premier League!Chyba się jeszcze nie zdarzyło żeby w dwóch finałach wzięły udział ekipy z tego samego kraju :hmm:?

E tam, z jednego kraju^^, 3-trzy z jednego miasta są :P

Ituriel32
19-05-2019, 20:37
W sumie to jakoś mi to uciekło że z jednego miasta są.

Piast Gliwice mistrzem Polski...
Legia znowu dała ciała. A najlepsze było to że przez jakiś czas tej ostatniej kolejki Lechia mogła wskoczyć na drugą lokatę.

Ale wracając do Piasta to wykonali masakryczną robotę w grupie mistrzowskiej, gdzie wygrali naprawdę sporo meczy , w przeciwieństwie do Legii i Lechii które co chwila gubiły punkty. A Piast odrobił 7 straty i dodał 5 przewagi, czyli 12 punktów różnicy. Brawo.
Tu tylko należy pogratulować skuteczności.

Nezahualcoyotl
19-05-2019, 20:50
Smutne jest jednak to że polskie cztery kluby skończą swoją przygodę w europejskich pucharach na poziomie eliminacji bo to już jest taka tradycja iż muszą w nich wziąć udział na zasadzie "Nie chcem ale muszem" :devil:.

Dwie akcje z ostatniej kolejki Ekstraklasy tzw. "Grupy mistrzowskiej":

https://www.meczyki.pl/newsy/koszmarne-nieporozumienie-w-zespole-lecha-poznan-kuriozalny-gol-na-wage-mistrzostwa-wideo/112893-n

https://www.meczyki.pl/sportbuzz/jesus_imaz_zaszalal/165227

Eutyches
20-05-2019, 00:23
2930
Takie tam małe podsumowanie, trza kliknąć w obrazek :)

Nezahualcoyotl
28-05-2019, 21:09
Cóż za piękna bramka Bednarczyka :eek::clap:

A36UqcsGRks

Tyle zgarnęły kluby Ekstraklapy za sezon 2018/19.Mistrz Polski z jakimiś ponad czterema milionami dodatkowych euro na wzmocnienia przed eliminacjami do LM a raczej walką o LE...
http://ekstraklasa.org/aktualnosci/ekstraklasa-wyplacila-klubom-155-mln-zl-gotowki-13878

http://i63.tinypic.com/bgu2jk.jpg

Eutyches
31-05-2019, 17:14
Jutro mój ulubiony trener i menadżer w końcu zdobędzie upragniony tytuł LM. Należy się, choć to co zrobił z Totkami Pochettino zasługuje na ogromny szacunek.
https://twitter.com/i/status/1134456572002783239

2953
T
T

Nezahualcoyotl
31-05-2019, 20:48
Statystyki raczej przemawiają za Liverpoolem ale to jest Finał LM i w zasadzie wszystko się może zdarzyć zwłaszcza iż obydwie ekipy pokazały że potrafią powrócić z futbolowej krainy umarłych.Spodziewam się emocjonującego widowiska oraz...wygranej The Reds vs Spurs 3:2

http://i68.tinypic.com/8x6m3r.jpg

Eutyches
02-06-2019, 06:39
Miałem rację co do Kloppa, ale ma swój finał, 6 do tej pory przegrał, a w przyszłym roku mistrza PL i niczym Fergusson zostanie na kolejne lata :P

Nie jestem fanem The Reds jeżeli chodzi o PL, ale talentu trenerskiego Kloppa i żeby nie on, Nawałka by płakał przy ustalaniu składu, czy kolejny kumpel Zibiego^^...
Moje sympatie odnośnie kopanej są ustalone od wielu lat^^ - piłki klubowej, czy reprezentacji :)

Takie nawiązanie do Liverpoolu i Tottenhamu.
Ponownie selekcjoner obecny kadry Brazylii, wzorem Scolariego nie powołuje będących w formie krajanów, a jedynie z nadania agentów piłkarskich i reklamodawców. Tyle lat kibicuję piłce brazylijskiej, ale ostatnie składy są bardzo słabe...

Nezahualcoyotl
02-06-2019, 18:27
Turniej U-20 już bez gospodarzy.Przegraliśmy z Włochami 0:1

https://www.meczyki.pl/newsy/polacy-przegrywaja-z-wlochami-w-1_8-finalu-mistrzostw-swiata-u-20-musimy-gonic-wynik/114095-n

Eutyches
03-06-2019, 10:22
Kowalczyk ich ładnie U 20 podsumował i słusznie, ale ja nie mam do nich pretensji, czy Magiery.
Dlaczego?
Bo jesteśmy jednym z niewielu krajów we wszechświecie, gdzie młody człowiek by grać w gałę i szkolić się za oseska, musi bulić.
Te wszystkie dziwne szółki piłkarskie, gdzie ....jak widać rezultaty są^^

Ja jednak nie o tym.
Teraz czas by Lewy zamknął buzię Zibiemu, królowi Twittera. Jakby tak skład jak na obrazku okazał się prawdą, to z dobrym trenerem....
https://pliki.meczyki.pl/big/294/5cf4ce1b25699.jpg

Nezahualcoyotl
03-06-2019, 16:54
Terminarz spotkań najlepszej ligi świata na sezon 2019/20 :ok:

http://ekstraklasa.org/aktualnosci/znamy-terminarz-nowego-sezonu-2019-20-13885

Presidente
12-06-2019, 16:49
Złota lista najlepszych nagłówków piłkarskich zebrana z reddita r/soccer. Ja podwałiłem z Awangardy Piłkarskiej bo było w znośnej formie wrzucone.

• ⁠Roma fans greet players with 50kg of carrots at a training session for being shite[

• ⁠South African Tokyo Sexwale to stand for Fifa presidency

• ⁠Arsenal's Alexis Sanchez victim of magic as Peru fans curse him with tortoise

• ⁠Are there good white soccer players?

• ⁠Asamoah Gyan holding press conference to deny he used rapper as human sacrifice

• ⁠Would there be a big controversy if hypothetically 11vs11 balls started to play with one human?

• ⁠Bacca mother: i would hit neymar wit shoe

• ⁠Shaqiri: "One time I was injured at Inter and Mancini sent me to a miraculous healer in the mountains. Didn't help me at all. At Stoke we've got seven physios."

• ⁠Hernanes on celebrating after scoring against his old club- "It was the saddest backflip of my career"

• ⁠Dele Adebola: I do not have Ebola

• ⁠Steven Naismith playing with Daryl Janmaats penis

• ⁠Zlatan apologizes for calling France a shit country

• ⁠Monchi (Sevilla FC) : "We have made a mistake by selling Coke"

• ⁠Neymar father orgy barcelona

• ⁠Rolando Wins Ballon d'Or 2014

• David Moyes reveals that Shinji Kagawa had to have his stomach pumped after eating too much food

• ⁠"Balotelli is very nice, but he used to pee on our boots" - Kerlon

• ⁠I am not Hazard's mother - Guus Hiddink

• ⁠Buddhist monks behind Leicester City incredible start, claims Vardy

• ⁠Marco Pappa of the Colorado Rapids allegedly stabbed by Miss Washington USA last month

• ⁠Ronaldo: I miss the big cute bear Ancelotti

• ⁠Tottenham’s Mauricio Pochettino: Dele Alli will learn if treated as naughty son

• ⁠Lasagna scores an injury time goal that will be hard to digest for Inter fans (Inter-Carpi 1-1)

• ⁠Benitez sacking not announced yet because the area for press conference is occupied for a kids party

• ⁠Pep: "We have options in defense - Badstuber, Neuer or sweet, sweet boy Kimmich"

• Dearth of left back

• ⁠Michail Antonio is no Homer Simpson, says West Ham boss Slaven Bilic

• ⁠Russian top cop: gay pride parades have made French police weak and unprepared for mighty, manly Russian hooligans

• ⁠Russian MP: "I don't see anything bad in the fans fighting. Quite the opposite: well done our lads!"

• ⁠Daniel Sturridge admits to spraying fragrance on kit before games and enjoying smelling of strawberries

• ⁠Slaven Bilic on Big Sam: "The players will respect him. He’s a big man. He’s Big Sam. You see him on the television, he fills the screen. You are looking for the board with the sponsors names behind. Where have they gone? You can’t see them."

• How 2 be SPEEDER like jordi alba theo walcutt mathis bolly gervinhoe oxlad bellarin

• ⁠PSG's stambouli making decision about Popsicle move soon.

• ⁠Victor Wanyama confirmed his move to Spurs while speaking to inmates at Kamiti Maximum Prison in Kenya.

• ⁠Tokelo Rantie dropped from South Africa national team for farting at the coach: "The flatulence was so suffocating that the putrid stench continues to hover over the team like a dark cloud."

• ⁠Liverpool defender Ragnar Klavan: 'Jurgen Klopp sent me a selfie to prove it was really him'

• ⁠Harry Redknapp says he wants to sign Benoit Assou-Ekotto for Birmingham City, but the player wishes to be a pornstar.

• ⁠Shkodran Mustafi: ""I have spoken with Mesut, he told me everything. It was all very positive and I was quickly convinced, because I find the club horny"

• ⁠Leroy Fer on accidentally buying a €30,000 horse: "Sh*t I've got a horse"

• ⁠Mino Raiola on Twitter:DONNARAIOLA x HATERS 1-0 What's next?

• ⁠Gianluigi Donnarumma: "The fans throwing dollars at me? I didn't realise they were dollars, I only noticed later. It all didn't affect me much though, because I'm focused on the Euros."

• ⁠Porto claim they've access to emails which confirm Benfica spent €70k on witchcraft last season to help them win the Liga

• ⁠Mike Ashley: "I am not Obi Wan Kenobi in charge of the Death Star"

• ⁠Sven: 'Why can I not have more than one woman at once?'

• ⁠Rangers legend Paul Gascoigne claims he used to touch Les Ferdinand's penis before England games

• ⁠Gabriel Jesus was surprised how different was fart in the Premier League, says that there is one player in Manchester City that likes to show his naked ass to the other players and Kevin de Bruyne is the most playful, Kevin de Bruyne loves to say "Porra, caralho"

• ⁠50,000 Chile fans set to protest against Alexis Sanchez's girlfriend amid 'fatter than normal' claims

• ⁠Darius Vassell: ‘I felt as if the goat looked at me just before it was sacrificed’

• ⁠Neil Warnock on Asensio's injury: "I hardly have hairs anywhere. My daughter can’t believe how smooth I am."

• ⁠Isaac Success was arrested following the Southampton game after an argument with four prostitutes in a hotel. He refused to pay them as he could not get it up after drinking two bottles of Baileys

• ⁠Dick Advocaat (Dutch NT coach) last week: "Sweden won't win 8-0 against Luxembourg". At the moment, Sweden is leading 8-0 against Luxembourg

• ⁠Theo Hernandez in controversy after celebrating his 20th birthday held at gunpoint by dwarves in Real Madrid kits

• ⁠Aubameyang blames 'cursed orange juice' for Gabon's World Cup qualification failure

• ⁠New Bayern coach Heynckes at press conference: "My daughter and my wife advised me on my decision. Then my dog Cando barked twice and the deal was sealed."

• Marx Lenin scores with a top-class shot to the left of the goalkeeper

• ⁠Duesseldorf keeper: I saved the ball with my penis

• ⁠Lukaku looking at 3-match ban over Bong hits

• Former Nigeria assistant coach Joe Erico's response to being sacked in 2002: "I went back home, stripped naked and put a hex on Nigeria football". Since then, almost every head of the Nigerian FA has faced corruption charges and two national team managers have died prematurely

• Gianluigi Buffon: “A few days ago, showering with my friend Dani Alves, he looked at me and said: ‘Gigi, when I look at you, I am jealous of your World Cup win, I would give you my 3 Champions League victories for it.’”

• Patrice Evra: I went too far when I sucked the toes of the chicken

• Roberto Martinez: “Eden’s ass is his center of gravity. He can use it to get out of one-on-one situations”

Gajusz Mariusz
15-06-2019, 21:56
Będąc na stadionie mojego Widzewa podczas finału MŚ U-20 2019 mogłem tylko pomarzyć by zagrała w nim Polska. Ukrainie się udało, a nawet zdobyła mistrzostwo. No, dziś Pietryna znowu nie pośpi. Na szczęście jestem z Bałut, lecz przyznaję, mają co świętować.

ur3JymhehWo

Nezahualcoyotl
18-06-2019, 18:39
Taka ciekawostka z piłkarskiego (pół)światka :devil::

https://www.meczyki.pl/newsy/byly-prezydent-uefa-michel-platini-aresztowany-chodzi-o-przyznanie-katarowi-organizacji-mistrzostw-swiata/115419-n

http://i67.tinypic.com/20pzm7n.jpg

Eutyches
10-07-2019, 17:59
Bardzo dobry artykuł, od jakiegoś czasu mają na miesiąc jakiś ciekawy i merytoryczny. Pod tym podpisuję się czteroma łapami, bo pamiętam dawne czasy gdy bramkarz mógł łapać piłkę od kolegi z drużyny itp...Choć nie wiem, czy nurków nie było wtedy mniej z zacięciem do Oskara?

https://www.meczyki.pl/newsy/mija-kolejna-rocznica-dobrej-zmiany-w-pilce-noznej-jak-premier-league-i-peter-schmeichel-zmienili-futbol/116790-n

Presidente
28-07-2019, 13:56
https://i.imgur.com/jvPjcaX.png
Najlepszy fanpejdż szkalujący przestarzały system z 19 wieku xD

Eutyches
05-08-2019, 09:35
Śledzi ktoś transfery w zagranicznych klubach? Mam nieodparte wrażenie czasem, że czołowe kluby mają w zarządach swoich fanów serii gier Futbol Manager :P
Ciekawi mnie jak niektóre składy zatrybią w grze o pkt. stare przysłowie mówi, że pieniądze nie grają :P

Nezahualcoyotl
09-08-2019, 20:38
Jakże prawdziwe :devil:

http://i64.tinypic.com/dzvv37.jpg

Eutyches
21-08-2019, 17:00
Dziś najlepszy polski piłkarz, który aktualnie gra ma urodziny, ale ten czas pędzi! 31 lat :)
Z tej okazji wykombinowano ten filmik :) Wszystkie bramki Lewego w kadrze :)

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&amp;v=yeecV41zbQc

Nezahualcoyotl
21-08-2019, 17:10
Mamy diamenty w Reprezentacji i tylko szkoda że wciąż brakuje wykwalifikowanego jubilera który by je wszystkie zebrał,i stworzył z nich coś wyjątkowego...

Eutyches
25-08-2019, 07:56
Jako sympatyk Bundesligi oglądałem "swoich" w grze - Bayer Leverkusen - ( Boniek patrz i ucz się, że nie trzeba szrotu kupować z Jugosławii , szef PZPNu ma wpływ na to, co się dzieje w polskiej ekstraklasie, niech nie bełkoce na twitterze, bo rani ludzką inteligencję, powinien podać się do dymisji, bo bardziej upodlił polską ligę niż Lato :( ) i tradycyjnie zdobyli więcej bramek niż przeciwnik ;)

W innym meczu.
Ale do rzeczy. Lewy udowodnił po raz kolejny, że piłkarz uczy się gry całe życie, jego wolny jaki wykonał, to poziom FIFY :P, w sumie trzy zdobyte gole, każdy z innej fazy gry - karny, rzut wolny i z akcji, to poziom taki jak sami Niemcy oceniają :)
rzut wolny Lewego :)
https://twitter.com/ELEVENSPORTSPL/status/1165320737588228096

Wyjątkowo zerknąłem na mecz serii A i tradycyjnie najbardziej przereklamowany polski zawodnik siedział na ławce w w najlepszym meczu serii A, jaki widziałem. Fiorentina z Napoli, wynik 3 do 4 dla kolegów Milika.
Taka dobra reklama dla piłki nożnej...Jest coraz mniej aktorzenia, złośliwości i prowokacji, jednak VAR robi swoje. Oczywiście że były kontrowersje, co dziś wychodzi, ale i tak bajka do tego, co kiedyś, nie od razu Rzym zbudowano :P

https://www03.meczyki.pl/images/stage/phpEtiyel_2
To Tyle o składzie i grze naszych, oglądałem ich i drugi mecz
Holandia - Niemcy, kapitalna gra Holandii w 2 połowie, to jest piłka nożna :)
Statystyki dużo mówią, i w pierwszym meczu Niemcy mieli fuksa, a teraz cóż :)
3081
https://www03.meczyki.pl/images/stage/phpyWY15P_2

Nezahualcoyotl
06-09-2019, 22:50
Eeee tam ja tam biję brawo dla San Marino bo przegrali przeciwko Belgii jeno 0:4 !!!!!

Eutyches
07-09-2019, 07:16
Do reprezentacji wrócił Nurkoneymar i mecz znowu taki sobie w wykonaniu Brazylii; nawet w towarzyskim meczu remis z Kolumbią obecną nie przynosi jakiejśc chluby. Jak lubiłem selekcjonera Brazylii, że odbudował kadrę po blamażu w 2014 roku, to widzę że i on ulega układom agentów itp...
Zły jestem, bo jakich on zawodników nie wpuścił na murawę, a przesiedzieli cały mecz na ławce, to czuć naszym Brzęczkiem, czyżby polska myśl szkoleniowa zawędrowała do kraju kawy? :P

Nezahualcoyotl
08-09-2019, 08:08
Neymar chyba pierwszy raz w swojej aktorskiej karierze nie musiał symulować :devil:

AW7jjK3PUgo

Eutyches
09-09-2019, 15:50
Po tym, jak mało mu kręgosłupa nie złamali po prowokacjach na MŚ 2014 - też Kolumbijczyk; to zbiera owoce swojego zachowania. Może skończyć się bardzo poważnie, wiadomo że nic nie usprawiedliwia brutalności, ale cała sprawa ma szerszy kontekst.
Przypominam, jestem fanem piłki brazylijskiej, trzeba^^ mi wierzyć na zdanie :P

https://pliki.meczyki.pl/big/304/5d7688eab86fe.jpg

Nezahualcoyotl
09-09-2019, 18:48
https://images90.fotosik.pl/246/19f457aabf8dce38med.png (https://www.fotosik.pl/zdjecie/19f457aabf8dce38)

Eutyches
15-09-2019, 05:57
https://pliki.meczyki.pl/big/304/5d76b89e99658.jpg
Kapitalny komentarz, cytuję :P

Nasz Jurek Brzęczek w ojczyźnie mieszka,
Zibiego Bońka jest to koleżka.
Uczy się pilnie przez całe ranki,
Ze swej trenerskiej pierwszej czytanki.
A gdy do domu po meczu wraca,
Psoci, figluje, to jego praca.
Aż Zibi krzyczy: "Jurek, łobuzie!"
A Jurek na to nadyma buzię.
Zibi powiada: "Gdzie twa taktyka?"
A Jurek na to na drzewo zmyka.
Zibi dodaje: "Wymyśl schematy",
A Jurek udaje, że niekumaty.
Lecz Zibi kocha swojego trenera,
Bo spośród kolegów lubi wybierać.
Szkoda, że Jurek - fajny, daję słowo!
Prowadzi drużynę nam narodową.

Nowy Samuel Eto’o się pojawił, czyżbym znowu trzymał kciuki za Barcę? ;)

https://streamable.com/weilv

https://img.footroll.pl/files/Daniel-%20Footlol/__post_footlol_full/annn%20(9).jpg

Nezahualcoyotl
16-09-2019, 06:48
Cytując klasyka: "truskawka na torcie"

https://twitter.com/FootyHumour/status/1172892436718325760?s=19

Zaś ku pokrzepieniu serc typowa akcja z Ekstraklapy:

https://twitter.com/ArtKurzydlowski/status/1173280564469784578?s=19

Ach i jeszcze takie cóś:

https://twitter.com/RobertB1906/status/1172967308039458817?s=19

Eutyches
16-09-2019, 11:02
Lubię meczyki, że jedno z ostatnich miejsc, gdzie można coś dać z jajem bez cenzury;)
https://pliki.meczyki.pl/big/305/5d7f0bdf0ecbc.jpeg

To są jaja, ale w Cafe Futbol jak Zibi powiedział, że Wujek jest nie do ruszenia, to trza ....wolę nie kończyć.

Jerzy Brzęczek ogłosił nazwiska piłkarzy, powołanych do reprezentacji Polski na mecze eliminacyjne z Łotwą i Macedonią Północną.

W kadrze nie znalazł się Łukasz Fabiański. Golkiper podczas sobotniego meczu ligowego doznał kontuzji uda, która wyłączy go z gry nawet na trzy miesiące. W jego miejsce Brzęczek zdecydował się powołać Radosława Majeckiego z Legii Warszawa

Czytaj więcej na:
https://www.meczyki.pl/newsy/powolania-jerzego-brzeczka-na-mecze-eliminacji-me-zaskakujacy-zastepca-lukasza-fabianskiego/124371-n
Czy ma to sens to powołanie w miejsce Fabiańskiego? Tak, bo idzie widzę drogą Janasa, takie powołanie to swoista promocja dla zawodnika i jego agenta sportowego, a to są pieniążki :P

Nezahualcoyotl
30-09-2019, 15:43
@Zibi nie będzie zwalniał Brzęczka gdyż to by było równoznaczne z jednoczesnym się przyznaniem do błędu w wyborze selekcjonera reprezentcji.Będą Mistrzostwa się poleci,się zagra trzy mecze ale dodatkowo będą spotkania i bankiety a później kasa na konto i smutna mina przed obiektywami...
I do następnych Mistrzostw :champagne:

Eutyches
30-09-2019, 16:26
Bramkarze: Wojciech Szczęsny, Łukasz Skorupski, Radosław Majecki

Obrońcy: Jan Bednarek, Bartosz Bereszyński, Thiago Cionek, Kamil Glik, Tomasz Kędziora, Artur Jędrzejczyk, Arkadiusz Reca, Maciej Rybus

Pomocnicy: Krystian Bielik, Przemysław Frankowski, Jacek Góralski, Kamil Grosicki, Damian Kądzior, Karol Linetty, Mateusz Klich, Grzegorz Krychowiak, Sebastian Szymański, Piotr Zieliński

Napastnicy: Robert Lewandowski, Krzysztof Piątek, Arkadiusz Milik, Dawid Kownacki

Mnie ciekawi, czy Wuja ma na pośladku tatuaż z Recą, to by wiele wyjaśniało ;) Nie grasz, powołują ciebie, a grasz i nie ma w składzie nawet na ławce rezerwowych...

Mamy naprawdę dobrych kopaczy, może to nie jakaś czołówka europejska, ale solidni zawodnicy i dobry trener by skleił ciekawy team z naszą gwiazdą Lewym, coś na wzór Szwecji...

Nezahualcoyotl
30-09-2019, 16:38
Można już śmiało powiedzieć że Brzęczek przespał eleminacje do Euro 2020 gdyż na osiem miesięcy do turnieju wciąż nie mamy zgranej ekipy kopiącej futbolówkę z jakimś stylem.

Eutyches
02-10-2019, 15:24
Kilka godzin później PZPN opublikował komunikat o dodatkowym powołaniu dla Dominika Furmana.

- Karol Linetty na wtorkowym treningu UC Sampdorii doznał urazu mięśnia przywodziciela, który wykluczy go z najbliższego zgrupowania reprezentacji Polski i meczów kwalifikacji mistrzostw Europy 2020 z Łotwą (10 października, 20:45, Ryga) oraz Macedonią Północną (13 października, 20:45, Warszawa). W miejsce 24-letniego pomocnika selekcjoner Jerzy Brzęczek powołał dodatkowo Dominika Furmana z Wisły Płock - czytamy.

Kasa się liczy od agenta za promocję, no i Wujek lojalny wobec Wisły jest ;)
Szkoda mi Lewego, bo podobnie jak jego moim zdaniem odpowiednik, choć mający więcej szczęścia do indywidualnych nagród, bo Messi i Cristiano Ronaldo jeszcze nie mieli swego czasu antenowego^^, mam na myśli Szewczenkę i nic nie zdobędzie z kadrą.

Naprawdę nie wiem, czy nie powinni nasi przerżnąć eliminacji, by cały ten układ z Zibim na czele nie został obudzony z letargu korupcji? Bo jak to wszystko można nazwać? Interesuję się od wielu lat kopaną, ale nawet w latach 90tych, 20 wieku nie jechano tak po bandzie, choć Janas to już czasy dużo bliższe i chyba Wuja, to jego uczeń jest? :P

Nezahualcoyotl
02-10-2019, 15:42
Ale Furman do kadry przyszedł jako selekcjoner a nie pomocnik..Trenerkę ma opanowaną na perfect w Płocku :devil:

Eutyches
17-10-2019, 19:48
Dawnych wspomnień czar. Ciekaw jestem, ile podobnych za lat 10 będzie się wspominało? Póki co, wiadomo, ze dla mnie najlepsze z nich to jest jedno :)
https://pliki.meczyki.pl/big/310/5da89f246f5f0.jpg

Nezahualcoyotl
18-10-2019, 15:11
Buffon wciąż jeszcze gra ;)

Eutyches
27-10-2019, 14:19
Urodziny najlepszego piłkarza polskiego w historii naszej kopanej. Ja jako dzieciak jeszcze się załapałem, choć były to już niestety powtórki, aż takiego szczęścia nie miałem, by się wcześniej urodzić :P , nawet dziś by sobie poradził, a wśród naszych paralityków pomocników, to by wyglądał jak żywe srebro.
Taka notka by inni sobie poczytali i zapoznali się :)
https://zyciorysy.info/kazimierz-deyna/

3103 (https://zyciorysy.info/kazimierz-deyna/)

Jeśli to prawda, to zaczynam lubić Messiego, bo całkowicie się z nim zgadzam. Przy dzisiejszych przepisach odnośnie medycyny sportowej, grałby do 37 roku życia, no ale cóż :) i tak mając chorą tarczycę i nie tylko pograł fenomenalnie.
3107

https://www.realmadryt.pl/news/15370-a-wszystko-przez-tarczyce

(https://www.realmadryt.pl/news/15370-a-wszystko-przez-tarczyce)
A wszystko przez tarczycę...

Oto przyczyna nadwagi Ronaldo

Ronaldo opuścił Real Madryt w styczniu tego roku i przeniósł się do AC Milan. Tamtejszym specjalistom kilka miesięcy zajęło to, na co hiszpańskim lekarzom nie starczyło kilku lat. Włosi zdiagnozowali przyczynę tycia u brazylijskiego napastnika. W końcu tajemniczy MilanLab gwarantuje cuda.

Za wyraźną swego czasu nadwagę u Ronaldo odpowiada tarczyca - gruczoł wydzielania wewnętrznego produkujący hormony, wpływający na metabolizm u człowieka. I tu leży właśnie przyczyna kłopotów Brazylijczyka z wagą. Tarczyca u Ronaldo nie produkuje wystarczającej ilości hormonów wpływających na przemianę materii.

Odpowiednie środki zaradcze zostały podjęte i, według Carla Ancelottiego, trenera AC Milan, Ronaldo będzie imponował w tym sezonie formą i sylwetką jak za swych najlepszych lat.

Grając w Realu Brazylijczyk wielokrotnie krytykowany był za niesportowy tryb życia, złe odżywianie się i brak profesjonalnej dbałości o siebie. Jak się okazało, nie były to jedyne przyczyny nadwagi. Co więcej, nieodpowiednie funkcjonowanie tarczycy było prawdopodobnie głównym powodem kilkuletnich kłopotów napastnika.

(https://www.realmadryt.pl/news/15370-a-wszystko-przez-tarczyce)

Wybaczie, ale dzień bez narzekania na Dyzmę, to dzień dla kibica kopanej stracony :)
Jak wypromować? Zarobić?
Powołać do seniorskiej, ba, pewnie da zagrać, już pójdzie info w świat. Po co dawać szansę młodym co grają w lepszych ligach, jak można dać słabeuszom, wyniki ekstraklasy mówią same za siebie.
Nie mówiąc o tym, że jest solidny zawodnik kopanej grający w Niemczech, mający polskich rodziców - co zgłasza akces do repry, już od czasów Adasia^^
http://www.sport.pl/pilka/7,65037,25344555,niemiecki-pilkarz-chce-grac-w-reprezentacji-polski-dostal-juz.html

Przed mistrzostwami świata w Rosji (http://www.sport.pl/sport/0,105641.html?tag=M%A6+2018)kontaktowałem się przez mojego agenta z asystentem trenera reprezentacji Polski. Oni obserwowali mnie, gdy grałem w Ingolstadt i byłem w dobrej formie. Osobiście jednak z polską stroną nie miałem styczności - mówi pomocnik. Na pytanie, czy dalej wyobraża sobie grę z orłem na piersi, przytaknął. - Na pewno bym nie odmówił. Chciałbym zagrać, co byłoby potem to już inna sprawa - dodał ochoczo.Sonny Kittel zagra w reprezentacji Polski? Jego rodzice i dziadkowie to Polacy

I co? I nic, lepiej powoływać pana z Ukrainy^^
https://pl.wikipedia.org/wiki/Taras_Romanczuk

ad rem
to przyszłe pisklaki Wuja
https://www.meczyki.pl/newsy/posilki-z-mlodziezowki-do-kadry-jerzego-brzeczka-selekcjoner-chce-przyjrzec-sie-dwom-pilkarzom/126938-n

Nezahualcoyotl
30-10-2019, 12:44
Akurat Romańczuk na swojej pozycji jest bodajże najlepszym zawodnikiem Ekstraklapy.
Po drugie znając Brzęczka i tak pisklęta nie zagrają nawet minuty w Reprezentacji osłabiając tym samym kadrę młodzieżową.

Eutyches
31-10-2019, 09:29
Dziś ma urodziny, najlepszy biały napastnik jaki biegał po boiskach piłkarskich. Moim zdaniem.
Szkoda, że wtedy nie było dozwolone medycznie jak dziś odnośnie kontuzji, ale i tak by nawet dziś zjadłby na śniadanie współczesnych obrońców. Wiem, piłka nożna ewoluuje, ale pewne rzeczy się nie zmieniają. Miałem szczęście, że widziałem go na "żywo" , a to co Milan wtedy grał, to nazywano piłką 21 wieku i powiem szczerze, że chyba nie przesadzili.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=19&amp;v=RAnrVr1oggA

Wybaczie, ale dzień bez narzekania na Dyzmę, to dzień dla kibica kopanej stracony :)
Jak wypromować? Zarobić?
Powołać do seniorskiej, ba, pewnie da zagrać, już pójdzie info w świat. Po co dawać szansę młodym co grają w lepszych ligach, jak można dać słabeuszom, wyniki ekstraklasy mówią same za siebie.
Nie mówiąc o tym, że jest solidny zawodnik kopanej grający w Niemczech, mający polskich rodziców - co zgłasza akces do repry, już od czasów Adasia^^
http://www.sport.pl/pilka/7,65037,25344555,niemiecki-pilkarz-chce-grac-w-reprezentacji-polski-dostal-juz.html

I co? I nic, lepiej powoływać pana z Ukrainy^^
https://pl.wikipedia.org/wiki/Taras_Romanczuk

ad rem
to przyszłe pisklaki Wuja
https://www.meczyki.pl/newsy/posilki-z-mlodziezowki-do-kadry-jerzego-brzeczka-selekcjoner-chce-przyjrzec-sie-dwom-pilkarzom/126938-n

Tak jak napisałem wcześniej, kasa misiu kasa :P
https://www.meczyki.pl/newsy/mateusz-borek-wieszczy-wielki-transfer-polskiego-pilkarza-on-ma-ten-magic-touch-to-bedzie-15-20-milionow/127488-n

Nezahualcoyotl
05-11-2019, 19:36
Tak jak napisałem wcześniej, kasa misiu kasa :P
https://www.meczyki.pl/newsy/mateusz-borek-wieszczy-wielki-transfer-polskiego-pilkarza-on-ma-ten-magic-touch-to-bedzie-15-20-milionow/127488-n

Ideałami oraz marzeniami nikt jeszcze rachunków nie zapłacił.Po drugie zachodnie ligii to progres w przeciwieństwie do rodzimej Ekstraklapy.W sumie może to jest jakaś metoda dla naszych klubów żeby stały się piłkarską porodówką dzięki której poprawią swoją sytuację finansową i w perspektywie jakiejś dekady zaczną regularnie gościć w europejskich rozgrywkach?
Chociaż przy profesjonalnym podejściu właścicieli obdarzonych niewyczerpanymi pokładami zaufania oraz cierpliwości program długofalowy nie ma szans realizacji i pozostaje nam co najwyżej pasjonowanie się zmagań Mistrza Polski w eleminacjach do eleminacji z listonoszami z Luksemburga lub pasterzami z Kaukazu...:wall:

Eutyches
14-11-2019, 19:00
Dla obeznajmionych z kopaną i twitterami^^
Dla mnie, no cóż :P
https://www.meczyki.pl/newsy/mateusz-borek-w-tvp-komentator-przedstawil-swoje-stanowisko/128273-n

W mediach pojawiły się sugestie, że komentator miałby zastąpić Dariusza Szpakowskiego, który po Euro 2020 może zakończyć swoją przygodę z mikrofonem. Borek wówczas zostałby "na lata prawdziwym głosem reprezentacji".

Sprawę skomentował również sam zainteresowany.

- Było mi bardzo miło, bo żyjemy w czasach wielkiej konkurencji mediów, telewizji, naprawdę rzadko zdarzają się miłe i sympatyczne słowa od szefa konkurencji - oznajmił Borek.

- To nie jest na pewno gorący temat na dzisiaj, bo nie rozmawiamy z panem Markiem na temat mojej pracy w Telewizji Polskiej, ale ja nie mogę się nigdy zamykać na żaden kierunek. Nie mogę wykluczyć, że do końca mojej pracy zawodowej będę za mikrofonem Polsatu, ale nie mogę też wykluczyć, że w pewnym momencie spróbuję w innej telewizji, z innymi ludźmi - dodał.

- Pamiętajmy też, że to nie jest wyłącznie mój wybór – być może komuś się znudzę, być może dla kogoś będę niewygodny, być może ktoś mnie zwolni, a wtedy jak każdy człowiek ruszę w poszukiwaniu pracy. Roześlę CV do wielu miejsc - zakończył.

Czytaj więcej na:
https://www.meczyki.pl/newsy/mateusz-borek-w-tvp-komentator-przedstawil-swoje-stanowisko/128273-n

Eutyches
07-12-2019, 07:12
Oto najlepsza jedenastka stulecia w historii reprezentacji Polski:

Józef Młynarczyk – Łukasz Piszczek, Władysław Żmuda, Jerzy Gorgoń, Antoni Szymanowski - Henryk Kasperczak, Kazimierz Deyna, Zbigniew Boniek - Grzegorz Lato, Robert Lewandowski, Włodzimierz Lubański
3144
Dla mnie brak Włodzimierza Smolarka, to podsumowanie stanu umysłu polskich rządców kopanej naszej. Zły jestem niemiłosiernie, zawsze byłem Smolarkiem jak grałem :) Super, że w ogóle dali zawodników z mojego Widzewa, takiego bramkarza nam brakuje, co on czasem pokazywał w bramce a jak odszedł do FC Porto to do dziś pamiętam, co uczynił Bayernowi Monachium :) Obecność Lewego mnie ciekawi, ale ja stary jestem, to się czepiam. Legendy....Piszczek? ^^
Dobrze, że z mojego Widzewa dali kogoś.
Czytaj więcej na:
https://www.meczyki.pl/newsy/oto-jedenastka-stulecia-reprezentacji-polski-dwoch-aktywnych-pilkarzy-wsrod-legend/129901-n

Dawno takiej piłkarskiej soboty nie widziałem. Premiership, Seria A i Bundesliga - spotkania były, co swoistą reklamą tej dyscypliny, a bukmacherzy zeszli na zawały serca^^ Dawka ogromna meczy, ale nie żałuję, raz kiedyś można, a czas niesamowicie spędzony :)
BM - Bayern
Aptekarze - Schalke
derby Menczesteru
i Lazio z Juve, no i muszę kolejny raz przeprosić Szczęsnego, pokazał super-klasę....

Nezahualcoyotl
08-12-2019, 13:45
To co zrobił Son można oglądać w nieskończoność :clap::clap:

Bp9UZkZQ_cc