Zobacz pełną wersję : Piłka Nożna
Dragonit
20-09-2010, 21:06
Porównując z bramkami w ekstraklasie to te można z otwartą gębą oglądać 8-)
:lol: kolejny raz popisujesz się brakiem obiektywizmu, widziałeś w ogóle jakieś bramki strzelone w extraklasie?
Nezahualcoyotl
20-09-2010, 21:19
No coz wyglada na to ze OskarX z gory zaklada ze na polskich boiskach padaja same "szmaty" w przeciwienstwie do "perelek" lig zachodnich ;) Wszak bramki Grosickiego,Brozka,Smolarka,Peszki,etc nie moga sie rownac do strzalow Messiego,Rooneya,Torresa czy tez Teveza :lol: :lol: ...wiadomo co polskie to beee ;)
I nie każdy z naszej ligi jest totalnym idiotą ;) Zpójrz na naszego bohatera z Juventusem ;)
Peszkin z pączkiem :roll: no chlali, ale z nim pić ? u Smudy juz nie zagraja idioci. Niech Lech dowali Peszce, Gortat dostal kare za to ze go widziano w macu a tu ? wahaja sie czy mu dowalic :|
Swoja droga taki niby karakan a na Zielińskiego sie rzucal :lol:
I miejmy nadzieję, że Zahorski i Bonin dobrze ich zastąpią ;)
Dragonit
22-09-2010, 22:50
Lewy 2 bramkę włożył, ogólnie jakby grał całe mecze, to trochę by strzelał - ma takiego pecha, że ten Japończyk jest świetny, a Borussia obecnie prezentuje wysoki poziom (z drugiej strony, zwiększa to prestiż wszystkich 3 polskich piłkarzy, jakby została przynajmniej wicemistrzem Niemiec).
Maharbal
22-09-2010, 22:54
Jeśli się nie mylę, Kagawa gra w pomocy, a jedynym nominalnym napastnikiem jest Barrios. Dobrą stroną jest też cały mecz rozegrany przez Piszczka i Błaszczykowskiego. A jeśli chodzi o Lewandowskiego, to jego 3 bramka w ciągu tygodnia(2 w bundeslidze + 1 w pucharach europejskich).
Dragonit
22-09-2010, 23:23
A no tak, w pucharach ponoć coś strzelił, gdyby ci ofensywni gracze Borussi byli trochę słabsi, pewnie miałby więcej szans na występ. Fajnie, jakby tyrał na treningach i mocno poprawił umiejętności, by być pewnym punktem w kadrze.
odi.profanum
24-09-2010, 07:34
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/polscy ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/polscy-czarodzieje-pilki,1,3700379,wiadomosc.html)
:shock: :shock: :shock: Do reprezentacji ich!
http://www.youtube.com/watch?v=a3FGKqvs ... r_embedded (http://www.youtube.com/watch?v=a3FGKqvsW4s&feature=player_embedded)
LECH!!!!! Zarąbisty spocik!!!!
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/polscy-czarodzieje-pilki,1,3700379,wiadomosc.html
Nawet sam gościu na video mówi, że freestyle i piłka nożna to dwie różne dyscypliny. Przypomnę tylko Chomontka, który również kariery piłkarskiej nie zrobił (mój klub :D)
odi.profanum
24-09-2010, 18:00
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/polscy-czarodzieje-pilki,1,3700379,wiadomosc.html
Nawet sam gościu na video mówi, że freestyle i piłka nożna to dwie różne dyscypliny. Przypomnę tylko Chomontka, który również kariery piłkarskiej nie zrobił (mój klub :D)
Wiem, wiem ale mówię, że technikę to chłopaki mają niezła.
Peszko i Iwański w reprezentacji już sobie nie pograją...szkoda trochę Peszki, dobrze się rozwijał 8-)
LEGIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Motywacja, charakter, walka. Wygrana w takim stylu (wygrana walka o dominację w 2 połowie pomimo gry w dziesięciu), w takim meczu (derby grane u siebie), w takim krytycznym momencie, na pewno doda drużynie wielkiej pewności siebie. Mezenga IMO teraz będzie znacznie bardziej swobodny i odważny w swojej grze, było widać, że z minuty na minutę coraz więcej śmiałości w jego zagraniach. Do tego Kucharczyk, ma szansę być wielką rewelacją naszej ligi. Wielki szacunek dla Kiełbowicza, wpadły mi w oko dwa świetne strzały z rzutów wolnych i dośrodkowanie na 2 bramkę.
Kartka Rybusa to debilizm, bo obie żółte dostał po prostu za głupotę i niepotrzebną agresję na połowie przeciwnika.
Antolovic dobrze, za gola Lecha raczej nie należy go obwiniać, za to miał kilka naprawdę dobrych interwencji. Prawdopodobnie pokazał, że będzie jeszcze z niego dużo użytku i warto było mu dać ostatnią szansę. Za jedyną prawdziwą porażkę z transferów uważam Cabrala, który jest ledwie wypożyczony... Bo Vrdojlak to jeden z lepszych graczy Legii, Antolovic nie prezentuje się tak źle, jak niektórzy twierdzą. Manu robił od początku sezonu dużo zamieszania na boisku, ale coraz więcej konstruktywnego z tego wynika. Mezenga musi się przyzwyczaić do ekstraklasy, ale po dzisiejszym meczu powinien mieć więcej pewności siebie i zaufania zarówno od kolegów, jak i od kibiców.
Wielka szkoda tylko Dicksona. Wynieśli go na noszach. Nie wiadomo, co za uraz, ale pojechał do szpitala - więc jest wielka szansa, że w tym sezonie już nie pogra. Oby wszystko dobrze się skończyło.
Sam Fisher
24-09-2010, 21:04
A tak liczyłem na Lecha :( :( No ale wygrał lepszy ;] Nie dość, że zdołali odwrócić losy spotkania to jeszcze zrobili to w 10-ciu.
haha no i Legła przewiozła pyrki :lol:
IMO dobry efekt ten mecz wywrze na obu zespołach. Na Legii z oczywistych powodów, a na Lechu - zimny prysznic skutecznie powstrzymujący atak sodówki po meczu z Juve, do tego spora dawka sportowej złości, którą - mam nadzieję - skutecznie wyładują na bramce Salzburga :).
ThorGal77
24-09-2010, 21:14
Mecz bardzo ładny szkoda tylko, że tyle agresji w obu drużynach i za dużo niepotrzebnych fauli ;)
Bardzo liczyłem na Legie i się nie zawiodłem, po prostu jakoś Lecha nie lubie ;) Gratulacje dla wszystkich strzelców bramek.
Hmm, a myślałem że tylko ja tu lubię Legię :D. Anyway, mecz trochę dziwny i groteskowy. Ale fajny. Była walka, była desperacja, to były i faule - ja tam nie mam nic przeciwko faulom, Kiełbowicz większy użytek robił z wolnych niż Lech z czerwonej Macieja "fotka.pl" Rybusa :D.
Edit: miażdżacy komentarz na stronie Legii :D.
Kto jest frajerem - chyba każdy wie - LECH POZNAŃ - hehe hehe!
Legio - kochany klubie nasz - pokonasz Lecha, Lecha - pokonasz!
ThorGal77
24-09-2010, 22:07
Hmm, a myślałem że tylko ja tu lubię Legię :D.
Witaj bracie w wierze !! :D Ja sie tutaj bałem pokazywać z sympatiami do Legii bo przecież "Legia starym kurczakiem jest" :lol:
Niestety Legia wygrała, mam nadzieję że nie jest to przełamanie i przebłysk nowej jakości zespołu... ;)
Grunt że klub do którego mam sympatię od czasów przedszkolnych cierpliwie zbiera punkty, a jak spotka się z Legią, mam nadzieję że Legia nie będzie tak ambitnie grać, jak w tym spotkaniu 8-)
bleee legia wygrywa...coz pozostaje chyba tylko 2 liga i reprezentacja, ciekawi mnie mecz Lecha z Man.City
Maharbal
25-09-2010, 07:09
Frajerstwo. Klasowa drużyna, grająca przez tyle czasu w przewadze nie ma prawa przegrać takiego meczu. Imho ze skrótu na ekstraklasa.tv wcale nie wynika, żeby Lech miał aż tyle wybornych sytuacji, po których wynik mógłby brzmieć 0:3(co starali się wmówić komentatorzy), na oko jedna dobra sytuacja Stilicia, gdzie najlepszą opcją byłoby lobowanie. Ale trudno, czekamy na rewanż w Poznaniu.
haha no i Legła przewiozła pyrki :lol: uważaj żeby ciebie ktoś nie przewiózł.
przegrać mecz, w ktorym powinno sie prowadzic conajmniej 3-0 z grająca w 10 legia :|
uważaj żeby ciebie ktoś nie przewiózł.
Oj...zabolało :lol:...Bezcenne :lol:
Earl -ale masz brzydki nick :twisted:
Dzisiaj Górnik gra i trzy punkty ma tralalalala tralalalala
uważaj żeby ciebie ktoś nie przewiózł.
yyy elo ziom jak masz jakiś problem wbijaj na URS to zobaczymy czy bedziesz taki cfaniak hyhy, tylko muw kiedy i o kturej
yyy elo ziom jak masz jakiś problem wbijaj na URS to zobaczymy czy bedziesz taki cfaniak hyhy, tylko muw kiedy i o kturej
hehehehehehehheh twój poziom inteligencji po prostu zabija . I nie chodzi mi o to co napisałeś tylko jak to napisałeś :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A chcecie po ostrzeżeniu ?
Nezahualcoyotl
25-09-2010, 12:43
Hmm, a myślałem że tylko ja tu lubię Legię :D.
Witaj bracie w wierze !! :D Ja sie tutaj bałem pokazywać z sympatiami do Legii bo przecież "Legia starym kurczakiem jest" :lol:
legia mecz wygrala to i "fani" sie ujawniaja :mrgreen:
Dragonit
25-09-2010, 12:59
Beka trochę, mecz wyglądał jak ustawiony :lol: w połowie Lech świetnie, takie akcja jak ta, w której 5 - 6 podaniami rozniósł pomoc i obronę Legii miodzio, sytuacji było wiele (tak Maharbal, trzeba oglądać całe mecze, a nie skróty), jak choćby ta Peszki, Stilicia, sporo ich było. Rudnevs dostawał za mało podań, bo potrafił z każdej sytuacji strzelić, 25 metrów do bramki, stoi plecami do niej, otaczają go dwaj obrońcy, a i tak wali obok słópka, bramkarz ledwo wybronił. Kikut zupełnie niewidoczny, miał w ogóle piłkę przy nodze :shock:? Za to w drugiej połowie Lech zaczął grać jak na złość, zero rozgrywania bokiem, co byłoby zabójcze dla osłabionego zespołu Legii, a jedynie środkiem, biegać im się nie chciało ... Legia za to dobrze, przełamała się trochę, Kucharczyk trochę jak nowy Lewandowski :D będzie w przyszłości mieszał trochę w reprze. Ciekawe, jak teraz potoczą się spotkanie z Salzburgiem i kolejne mecze stołecznego klubu.
Maharbal
25-09-2010, 13:49
Matko, koło słupka, nie koło ,,słópka" :?
Jedna jaskółka wiosny nie czyni-tak samo jedno zwycięstwo nie musi oznaczać przełamania. Wystarczy wspomnieć, jak beznadziejnie zagrała Legia w 4 poprzednich meczach.
Panów Earla, Czika, scootera i Aquilę proszę o spokój.
UPS
Górnik wraca na swoje miejsce w tabeli , 1-5 na Lechii dobrze nie wróży na przyszłość,
Gratuluje kibicom Lechii i dziękuję piłkarzom Lechii że nie było dwucyfrówki :oops:
ThorGal77
25-09-2010, 15:42
A ja i tak wierzę, że może Legia się przełamie i na koniec chcociaż koło 3 miejsca będzie ;) a jak w Poznaniu by pokonali Lecha to by był niemalże cud, ale do rewanżu daleko.
Dragonit
25-09-2010, 16:14
Matko, koło słupka, nie koło ,,słópka" :?
Straszne, pierwszy błąd ortograficzny na forum, a inni ich w ogóle nie popełniają :(
Jedna jaskółka wiosny nie czyni-tak samo jedno zwycięstwo nie musi oznaczać przełamania.
Ale może, skoro to ich jedyny niezły mecz w tym sezonie.
A canal+ leci w kulki, zamiast puścić mecz Polonii Warszawa, czyli debiut Janasa (po kilku minutach już jest 1:1), czy Widzewa, dają najgorszy, Cracovii z Arką :?
Edit - już 1:2 po kwadransie, tak ciekawy mecz, ale spotkanie Cracovii będzie lepsze :roll:
Edit - 2:2, nieźle Garncarczyk pocisnął w polu karnym.
Oj co do Legii to wątpie, że wyniosą z meczu z nami 3pkt... Co najwyżej może być remis ale dołek jest i będzie ;) Wymówki powoli im się kończą więc co dalej ? Zmiana trenera ? :P
Oj co do Legii to wątpie, że wyniosą z meczu z nami 3pkt... Co najwyżej może być remis ale dołek jest i będzie ;) Wymówki powoli im się kończą więc co dalej ? Zmiana trenera ? :P
Czy mi się wydaje czy piszesz o wygranym wczoraj przez Legię meczu z Lechem? ;)
Buhahaha :lol: A ja ciągle żyłem w przekonaniu, że to dziś będzie :lol: Sory :D
odi.profanum
25-09-2010, 22:10
Lech przegrał na własne życzenie. No jak gwiazda Peszko z 5 metrów sam na sam z bramkarzem wali 15m od bramki no to ja pierd***. Stilic tez błysnął, Iniesta sie znalazł. Lech miał Legie jak na tacy ale ich olał. A Legia rzuciła się jak szalona do ataków i im bramki weszły.
MateuszKL
26-09-2010, 06:55
Kurde, Cracovia goni Śląsk. :P
Cracovia w końcu przewała tą zła passe wygrywając z Arką .
Ciekawe czy wygrają następny mecz ;)
Wątpie, że wygrają :D Bardziej interesują mnie sprawy Lecha ;) Może to porażka przez te ciągłe przygotowania do meczu z Salzburgiem i są zmęczeni :P :D
Bardziej interesują mnie sprawy Lecha ;)
Że aż zapomniałem, że grali już. :D
Od tej pory będę bardziej się interesował, panie Rambo :D
Nezahualcoyotl
26-09-2010, 18:36
Wracamy na fotel Lidera ;) Alez ten Kamerunczyk mijal zaglebiakow :lol: :lol:
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... _2_0_.html (http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91668,8428310,7__kolejka__Jagiellonia___Zaglebi e_2_0__Kupisz__2_0_.html)
ThorGal77
26-09-2010, 22:31
Lech może za bardzo się napalił na LE i po wcześniejszych meczach Legii olał ją zwyczajnie i sie przejechali. Tyle odemnie.
Dragonit
26-09-2010, 23:02
Jaga znowu była dymana przez sędziego, w poprzednim meczu 4 niesłuszne spalone, tu ze 2 karne i spalony, ale i tak 2:0 i fotel lidera jest :D Kameruńczyk jechał ich jak tyczki, podobnie jak Błaszczu w meczu z Czechami :mrgreen:
Nezahualcoyotl
28-09-2010, 09:07
Od kiedy pamietam ZAWSZE na onecie pokazywana byla pierwsza polowka Tabeli Extraklasy czyli miejsca od 1 do 8...dla leglej zrobiono wyjatek :lol: :lol: :lol:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/sport.html
P.S.Ciekawe czy rozwina tabele jak ekipa Sorzy poleci(oby ;) )dalej w dol :mrgreen:
http://tv.zczuba.pl/zczubatv/1,89849,84 ... .html?bo=1 (http://tv.zczuba.pl/zczubatv/1,89849,8427427,Najladniejsze_triki_tygodnia__wide o_.html?bo=1)
http://tv.zczuba.pl/zczubatv/1,89849,84 ... ideo_.html (http://tv.zczuba.pl/zczubatv/1,89849,8422359,Najladniejsze_bramki_tygodnia__wid eo_.html)
mocne filmiki 8-)
Od kiedy pamietam ZAWSZE na onecie pokazywana byla pierwsza polowka Tabeli Extraklasy czyli miejsca od 1 do 8...dla leglej zrobiono wyjatek :lol: :lol: :lol:
P.S.Ciekawe czy rozwina tabele jak ekipa Sorzy poleci(oby ;) )dalej w dol :mrgreen:
Ja tam "wielkiego kolejorza" nie widzę nawet w tej rozwiniętej części ;)
Tak poleci, ale zapewne już tylko w górę... ehh to kompleksy, nic z tego nie będzie znowu...
hehehehehehehheh twój poziom inteligencji po prostu zabija . I nie chodzi mi o to co napisałeś tylko jak to napisałeś :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
No nie... Czy mi się wydaje, czy to to wziąłeś na serio :| ?
A chcecie po ostrzeżeniu ?
Panów Earla, Czika, scootera i Aquilę proszę o spokój.
:roll:
słópka
:?: :!:
Kucharczyk trochę jak nowy Lewandowski
Oby tylko mu sodówka nie skoczyła, chociaż sprawia wrażenie bardzo dobrze ułożonego chłopaka. Nie to co Maciek "fotka.pl" Rybus :D.
Oj co do Legii to wątpie, że wyniosą z meczu z nami 3pkt... Co najwyżej może być remis ale dołek jest i będzie Wymówki powoli im się kończą więc co dalej ? Zmiana trenera ?
Co ty piłeś w ten weekend i gdzie to można kupić :D?
Od kiedy pamietam ZAWSZE na onecie pokazywana byla pierwsza polowka Tabeli Extraklasy czyli miejsca od 1 do 8...dla leglej zrobiono wyjatek
P.S.Ciekawe czy rozwina tabele jak ekipa Sorzy poleci(oby )dalej w dol
Dziwisz się? Nie znam innego klubu w Polsce, którego wynikami tylu ludzi się interesuje, czy to z sympatii, czy z nienawiści, czy z czystej ciekawości jak idzie rewolucja kadrowa :D.
Trudno sobie wyobrazić bardziej idealny moment na 2 szansę Iwańskiego - zespół jest podbudowany po meczu z Lechem, więc atmosfera sporo lepsza, do tego Iwański przekonał się, że drużyna bez niego potrafi sobie radzić bardzo dobrze. Do tego konieczność załatania dziury po Vrdoljaku i okoliczności są po prostu idealne.
Czik wystarczy woda mineralna :D Daje takiego kopa po spożyciu odpowiednich dawek, że traci się pamięć :P
Hejtuję redaktorów Piłki Nożnej. Ostatnio o meczu Lecha z Juve zrobili pół numeru i kilka artykułów, a jeszcze w cholerę pisali o kłopotach Legii. No to spodziewałem się, że będzie się dało sporo poczytać o meczu Legii z Lechem, a tam? Jedna mała ramka :(.
@Krzyżak: nie popadajmy już w taki hardkorowy spam :P.
Dragonit
28-09-2010, 15:03
W liga+ wałkują ten mecz i wałkują, ja mam już dość ;)
A tak apropo Legi i jej meczu z ich zgodą Den Haag
http://allegro.pl/gra-w-druzynie-legii- ... 59185.html (http://allegro.pl/gra-w-druzynie-legii-w-meczu-legia-den-haag-i1251359185.html)
heheh ale ktoś wpadł na niezły pomysł ciekawe do ilu dobiją 8-)
Nawet jakby mi zapłacili 10k to bym nie zagrał 5 min w tej drużynie haha. A juz w czwartek gra lech, jak myślicie jaki bedzie wynik
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/angielskie-media-zachwycone-fabianskim-wenger-rozp,1,3705311,wiadomosc.html
No w końcu Fabian pokazał klasę :P
Wątpiłem w Fabiańskiego jak pewnie wielu innych ale też przyznam, że grał dobrze, bo momentami przełączałem i na ten mecz ;) Może trochę przesadził z tym "wielkim bramkarzem" ale na pewno w końcu wykorzystał swoją szansę.
odi.profanum
29-09-2010, 14:47
A "Żeleń" mógł sieknąć 2 budy.
Nawet jakby mi zapłacili 10k to bym nie zagrał 5 min w tej drużynie haha. A juz w czwartek gra lech, jak myślicie jaki bedzie wynik
Byle nie remis, jak wygrają to się będę cieszył bo to Polacy, a jak przegrają będę się znęcać nad kibicami pyrków :).
odi.profanum
30-09-2010, 01:12
Byle nie remis, jak wygrają to się będę cieszył bo to Polacy, a jak przegrają będę się znęcać nad kibicami pyrków :).
Mało co tam Polaków gra...
Dragonit
30-09-2010, 09:19
Nie ma to jak jednolicowość 8-)
Mało co tam Polaków gra...
Bez przesady, nie jest tak źle, a Słowianie to nasi bracia :lol:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-e ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-europy/lech-szykuje-glowne-uderzenie-transferowe,1,3706791,wiadomosc.html) - ciekawe, co z tego będzie.
Głupie gadanie. Transfery zawsze lepiej jest przeprowadzać latem, a zimą się kupuje piłkarzy, jeśli drużyna nie spełnia oczekiwań po transferach letnich albo ktoś złapie kontuzję :P.
No ale jeśli będzie to przemyślany transfer i na taką pozycję, w której Lech jest faktycznie najsłabszy to może być udany transfer ;)
Dragonit
30-09-2010, 13:20
Dobre gadanie. A nie sprawdził się ten Tschibamba, czy jak to się piszę, Wichniarek widocznie też za słaby, a Zieliński chcę zagrać 2 dobrymi napastnikami.
Wichniarek w Lechu jest dla mnie typem zawodnika, który wchodzi na ostatnie 20 minut trochę posprintować i porobić akcje kolegom, lub samemu je wykorzystać ;) Bo trzeba przyznać, że jego szybkość jest wtedy bardzo przydatna :P
Wichniarek najlepiej to grał w Widzewie, za trenera Dziuby, gdyby trafił do lepszego klubu w Niemczech, to kto wie. Teraz to cień zawodnika, ale jednego mu można nie odmówić ambicji, woli walki i tego że chce mu się jeszcze w przeciwieństwie do innych :)
No tak chociaż w Arminii też miał dobre sezony i był gwiazdą tego klubu :P Powinien grać w Barcy :D
;) Barcy, wiadomo żart, ale mógł trafić do Schalke, swego czasu Polacy stanowili tam jakość, łatwiej mu byłoby się odnaleźć ;)
No tak Schalke ok ;) Ale już 2-3 lata temu mógłby stracić miejsce w składzie... Lepiej już by było do jakiejś Austriackiej ;) Może Anderlecht...
Lepiej już by było do jakiejś Austriackiej ;) Może Anderlecht...
Albo do australijskiej, np. Australia Wiedeń 8-)
Dla niego trochę za ciepłe klimaty ;)
Sory za pomyłkę...
W Poznaniu dużo odbiorów, dobrze atakują, ale brakuje wykończenia akcji. Póki co wydaje się, że gol jest nieunikniony, ale Salzburg może strzelić jakąś fartowną bramkę, a wtedy będzie dla Lecha nieciekawie.
Sam Fisher
30-09-2010, 20:55
W Poznaniu dużo odbiorów, dobrze atakują, ale brakuje wykończenia akcji. Póki co wydaje się, że gol jest nieunikniony, ale Salzburg może strzelić jakąś fartowną bramkę, a wtedy będzie dla Lecha nieciekawie.
Ten zły scenariusz sprawdził się w meczu Borussia - Sevilla. Borussia cisnęła od początku, ale to oni stracili gola w pierwszej połowie i nie udało im się zmienić wyniku...
GOOOOOOOOOOOOOLLLLLLL :D :D
Arboleda potwierdza że świetnie zachowuje się przy rzutach rożnych.
Nasi kręcą Salzburgiem jak chcą :D Peszko ładnie sprintuje ale mu dokładności brakuje ;) Brawo dla Burica za kilka ładnych obron ale nadal musimy uważać mimo wszystko.
Najlepsi reprezentanci Polski od lat w pucharach :D
No i 2-0 ! :D Nasz kochany Peszko !
Sory za post pod postem ;)
ThorGal77
30-09-2010, 21:49
Nie wystarczy edytować ?
A co do meczu lechici ładnie grają ;) obu z city im też szło tak dobrze jak dziś.
http://allegro.pl/gra-w-druzynie-legii- ... 59185.html (http://allegro.pl/gra-w-druzynie-legii-w-meczu-legia-den-haag-i1251359185.html)
274 000 zł :shock: :shock: :shock: ładnie cisną....
Lech "Europejskie Puchary" Poznań dzisiaj gra całkiem zacnie.
Biedny Krivets, cały mecz próbował i próbował i nic nie strzelił :lol:.
ThorGal77
30-09-2010, 21:54
Odbije sobie to w Poznaniu w meczu rewanżowym z legią :P (może im się uda strzelić bramke na remis :twisted:)
Szkoda, że nie strzelił bo to w końcu polski klub i trzeba być za swoimi w świecie :D
Takie głupie odczucie mam czy to bez formy jest Juve i Salzburg? czy to Lech jakoś dziwnie gra bo w ektraklasie nie gra nic a tutaj :roll: takie jaja hehe no nic gratulacje poznaniakom .
Jak tak piszesz Krzyżak nasi to ja sie troche dziwnie czuje bo to jakby nasza repra grała a nie wasz Lech
Zrobili pewnie wszystkim nadzieję na awans teraz ;) Osobiście w to wątpie ale jeśli wygrają z Man.City to kto wie :P
Salzburg to drużyna w lekkim kryzysie... Ale ta wymówka stała się nudna już po meczu z Juve, w nieskończoność stosować jej nie można :). Prawdziwym sprawdzianem dla Pyrków będzie mecz z Man. City... A oni nawet mając całą pierwszą jedenastkę w kontuzjach mogą wystawić ekipę ze świetnych piłkarzy. Remis będzie dobrym rezultatem dla Lecha.
No ale co potem ? ;) Remis kolejny z Juve, wygrana z Salzburgiem i znów remis z Man.City ? :P Ok może być remis ale wtedy muszą się pokusić o wygraną z Juve... a to łatwe nie będzie
Łatwiej im będzie wygryźć Juve niż Manchester. Lech i Manchester mają teraz tyle samo punktów - 4. Juve pewnie ogra Salzburg i będzie miało 5 punktów. W tym wypadku remis z Man City sprawia, że każdy poza Salzburgiem będzie mieć 5. A porażka zrzuca ich na 3 miejsce. Jak Lech ogra Man City, będzie niezaprzeczalnym liderem i do awansu będzie blisko - bo wtedy pewnie starczy do tego już tylko kolejna wygrana z Salzburgiem. Nie wiem, w każdym razie bardzo ciekawa grupa, w której Niemcy są chłopcami do bicia i prawdopodobnie jeśli ktoś straci u nich punkty, to może się pożegnać z tymi rozgrywkami :P.
Maharbal
30-09-2010, 22:42
W końcu obejrzeliśmy mecz drużyny polskiej w pucharach, o wynik którego nie drżeliśmy do ostatniego gwizdka. Lech zagrał lepiej-niemal w każdym elemencie przewyższał Red Bull. Drużyna austriacka miała spore problemy z szybkimi atakami i kontratakami Mistrza Polski, a po jednym z nich padła bramka. Bardzo pozytywnie Stilić, Arboleda, Henriquez i Kiełb.
Nie chciałbym rozczarowywać towarzystwa, ale osobiście uważam, że w meczu z Manchesterem City będzie ciężko wyciągnąć nawet remis(szczególnie w UK). Dlaczego? Nie od dziś wiadomo, że gra w piłkę na wyspach brytyjskich bazuje w dużej mierze na grze ,,górą" i wykorzystywaniu stałych fragmentów gry. Jak mieliśmy już okazję widzieć w Turynie(dziś zresztą w kilku akcjach może i też), Kolejorz ma z tym dalej problemy. Porównania budżetów nie ma sensu robić, bo nie kasa gra a zawodnicy-chociaż w tym elemencie Manchester City ma się kim pochwalić.
Jeśli idzie o transfery, to sprowadzenie drugiego napastnika to może nie konieczność, ale rzecz bardzo wskazana. W polskiej lidze i z drużynami na poziomie Salzburga Rudnevs + 3 ofensywnych pomocników wystarcza, ale jeśli się mierzy wysoko, to powinno się mieć jakieś ku temu uzasadnienie.
Milanos :arrow: To żadna tajemnica, że zawodnicy ,,spinają się" na mecze pucharowe, niż krajowe ;)
Nie zapominaj, że w meczu z Juve był słaby bramkarz, a Arboleda grał tragicznie. Jak dzisiaj było można zobaczyć, poprawa tych elementów zupełnie zmienia oblicze defensywy Lecha, zwłaszcza przy stałych fragmentach gry.
Dragonit
30-09-2010, 22:54
Milanos - nie ma to jak narzekanie na zwycięstwo polskiej drużyny, i to "wasz Lech" :lol: co do gry w extraklasie, to nie to samo co puchary, ale wiadomo, że może i nasza liga nie jest tak słaba, jak niektórym się wydaję, po prostu kiepsko gramy na początku w eliminacjach, bo jesteśmy przed sezonem.
Co do meczu, to dobry, dobra gra w obronie, niezła ofensywa, a nawet lepiej (5 bramek w dwóch meczach, a niedawno 2 bramki w 5 meczach :lol: ), Kiełb zaskoczył mnie dryblingiem, skille i możliwości ma, musi po prostu jeszcze trochę pograć i mieć zimniejsze nerwy, bo na razie za bardzo targają nim emocje ;) Sławek jak ciągnął do przodu, no i wreszcie coś strzelił. Arboleda zdobył już więcej bramek, niż Wichniarek i Tschibamba :lol: :lol: i w obronie bardzo pewnie nareszcie. Henriquez na +, co ważne, kiedyś grał mało, wystawiono go w Dnipro i od razu podstawowy zawodnik ;) No i Kikut, pamiętam, jak 2 lata temu śmiało się z niego pół Polski, spieprzył ważny mecz, co dziwne, od tamtego czasu Smuda zaczął na niego stawiać i obecnie jeden z najlepszych pomocników w lidze, w wystarczającej formie, by błyszczeć na tle rywali w europejskich pucharach. Na razie Lech jest liderem w grupie :D
Mecz Borussi także widziałem, od 38 minuty, i anty-football niestety zwyciężył, przynajmniej taki był ze strony Sevilli w 1 połowie. Lewy wszedł na 20 minut, miał 2 strzały i jedno zablokowane dośrodkowanie, czyli średnio. Błaszczu w miarę, Piszczek nieźle.
Aha, wyręczę Barcę - współczuje wszystkim kibicom Salzburga na forum, to niezły wstyd przegrać z polskim klubem :cry:
Edit - Kotorowski nie jest słaby, tylko tamten mecz mu nie wyszedł, przypomnij sobie chociaż rzuty karne z Interem Baku ;)
Dobra dobra tylko że za rok chyba też chcecie zagrać w tych pucharach a jak na razie punktów nie za dużo i jeżeli do wiosny będzie tak podejście to nie wiem czy wiosny starczy na odrobienie bo rok temu realnie patrząc mieliście farta że na wiosne Wisła tyle razy sie potknęła ale taki jest Football nie przewidywalny do końca.
Dragonit niewiem skąd ten śmiech "wasz Lech" chyba nie myślisz że takie osoby jak ja no nomen omen fanatycy swojej drużyny będą skakały z radości ze zwycienstw swoich lokalnych rywali? nie sądzę.
Dragonit
30-09-2010, 23:19
Jak Lech skończy przygodę z pucharami, szybko odbije sobie w lidze. I w zimę kolejne transfery.
Fanatyk nie fanatyk, liga to jedno, można powiedzieć rozgrzewka, puchary to co innego i dla mnie tylko zaślepieni chcą, by inne polskie zespoły przegrywały w rozgrywkach międzynarodowych.
No widzisz to mało jeszcze wiesz, zresztą zobaczysz jak przyjedzie z tysiąc warszawiaków podczas meczu z Juve do was i będzie wam życzyć jak najgorzej. Mówisz zaślepieni ale zaślepieni w swoich zespołach i ponad wszystko zawsze będą tylko i wyłącznie z nimi a nie jak wygrwa mój rywal w europie mam po części im kibicować , na tle europy to ja kibicuje ale naszej reprezentacji.
Dragonit
01-10-2010, 00:42
I to właśnie jest głupie, jeszcze Legia jest zaprzyjaźniona z Juventusem, ale ogólnie mam gdzieś ludzi, którzy lokalną rywalizację przenoszą na teren walki w pucharach i cieszą się z porażki polskiej drużyny, chodź każde zwycięstwo przynosi plusy dla ligi. Najlepiej, by wszystkie zespoły oprócz Twojego ulubionego przegrywały od razu w pucharach, wtedy niedługo spadniemy w rankingu i będziemy mogli wystawić 1 drużynę do ligi europejskiej czy tam ligi mistrzów, fajnie by było, co?
Boże ale ja nie mówie tylko o naszej lidze tylko jak jest ogólnie patrz prosty przykład Real Barca , myślisz że w Realu by się cieszyli jak Barca drużyna z ich kraju zdobyła LM i dała punkty ich krajowi? myśle że bardziej ucieszyła by ich porażka Barcy i na odwrót. I co to za różnica czy puchary czy nie puchary może wszyscy stańmy przed tv z szalikami drużyny która gra w pucharach?? ja tam kłócić się z tobą nie będę bo jesteś prostym normalnym kibicem swojej drużyny który ma swoją wizje kibicowania i ja to szanuje bo tacy kibice teraz gdy się budują nowe wielkie stadiony będą stanowić 80% pojemności takich stadionów ale tzreba pamiętać o tych 20 % którzy z klubem byli zawsze i tak jak pisałem są zaślepieni tylko i wyłącznie w swojej drużynie i naprawdę mało ich obchodzi sukces ich rywala na tej arenie między narodowej choć nie ukrywam wielu to interesuje bo przecież ten mecz takie osoby oglądają . W Lechu też tacy są, myślisz czemu wasze stowarzyszenie ma takie żelazne zasady jeżeli chodzi o wyjazdy europejskie, bo tak samo chcą aby na ten mecz jechali prawdziwi kibice Lecha kibicujący tylko i wyłącznie tej drużynie a nie jakaś zbieranina nawet mieszkająca gdzie dany mecz się odgrywa, i jak wielu pisało jestem na co dzień kibicem xxx ale że yyy gra w pucharach i jako że to polska drużyna to trzeba iść pomóc im kibicować .
Gardło zdarte 8-) Ja Milanosa rozumiem, on się cieszył jak Jaga walczyła z arisem konfidentus. Chociaż wtedy życzylem im zwyciestwa, bo Jage toleruję.
Selekcja jest odnosnie meczu z ManCity, na naszych sektorach na pewno nie bedzie polonijnych, spitych i wymalowanych fanow siatkowki :lol: tak zwanych - janków. wczoraj zauwazylem takiego, normalnie jakby na repre przyszedl, a pozniej tez jakis kibic Polski rzucił butelką :|
Nie mówiąc o tym, ze kumpel poszedl wyjatkowo na IV i wiara do niego, ze po co maja spiewac, ze przyszli ogladac :evil:
Ale mimo to doping miazga, jest moc :mrgreen:
Oj, w Angli będzie ciekawie. Tacy pojawią sie na sektorach Manchesteru to będzie wesoło :lol:
Odnosnie meczu juz wszystko napisaliscie, ja dodam ze wrazenie na mnie zrobil Kielb :D Arboleda tez wreszcie pewnie.
No widzisz to mało jeszcze wiesz, zresztą zobaczysz jak przyjedzie z tysiąc warszawiaków podczas meczu z Juve do was i będzie wam życzyć jak najgorzej.
Dragonit nie ma nic wspólnego z Lechem, jego miasto to przeciez FC Z...Widzewa
Maharbal
01-10-2010, 11:27
Boże ale ja nie mówie tylko o naszej lidze tylko jak jest ogólnie patrz prosty przykład Real Barca , myślisz że w Realu by się cieszyli jak Barca drużyna z ich kraju zdobyła LM i dała punkty ich krajowi? myśle że bardziej ucieszyła by ich porażka Barcy i na odwrót.
Hiszpania nie ma problemów z miejscem dla swoich drużyn w pucharach, a Polska-wprost przeciwnie. Chociaż nie podzielam do końca zdania Dragonita(bo jedyny plus jaki upatruję w remisie czy zwycięstwie np: Legii w pucharach są punkty dla kraju) to je rozumiem. Z drugiej strony jednak nikogo nie można przymuszać do takiego czy innego poglądu na tą sprawę, bo to sprawa indywidualna.
MateuszKL
01-10-2010, 12:23
Są różne gusta kibicowskie, sympatie i antypatie, ale w kontekście obecnie beznadziejnej kondycji polskiego futbolu i konieczności zwycięstw polskich drużyn (no, już jednej), moja sympatia w meczach z zagranicznikami jest zdecydowanie po stronie Lecha. Choć, zasadniczo, bardzo nie lubię tej drużyny. :P
Dragonit
01-10-2010, 14:33
Słabe porównanie Milanos, bo Hiszpania to co innego, stale jedna z najlepszych lig na świecie, ciągle jest rotacja między Barcą a Realem, oba zespoły ciągle grają w LM, Polska to ZUPEŁNIE inna sprawa. Co do kibicowania, to nie mówię o chodzeniu na mecze np. Legii, gdy jest się fanem Lecha, ale pozytywny stosunek do ich sukcesów w pucharach, bo to polska drużyna, nie mówię, żebyś życzył im mistrzostwa polski czy wygranej z Twoim klubem, to chyba oczywiste.
A Lech w lidze bardzo słabo... Teraz liczę na wygraną z Bełchatowem bo później ciężko będzie odrobić stratę do Jagi...
Najnowsze wieści z netu głoszą podobno że Arboleda chce być następnym po Olisadebe czarnym Polakiem w Kadrze. Nic nie mam przeciwko niemu ale tak się zastanawiam w kontekście ostatnich naszych naturalizacji czy my jeszcze jesteśmy Krajem czy już tylko Klubem który zwie się Polska.
Już osobiście wolę żeby w Polskiej Reprezentacji nie było ludzi z przypadku. Arboleda jest takim polakiem jak ja kolumbijczykiem i co czy to oznacza że jak dobrze gra w klubie to od razu ma nosić orła na piersi?
Takimi działaniami które z naprawą naszej piłki nożnej nie mają nic wspólnego tylko dezawuujemy wartość polskiego Obywatelstwa. Niech lepiej Smuda zadba o tych Polaków żyjących za granicą a mających polskie korzenie, którzy chcą grać w kadrze a mają problemy z procedurami do spełnienia a jest takich paru we Francji i pewnie w innych krajach także. A nie będziemy musieli wtedy opierać siły naszej kadry o 31 letnie "gwiazdy" z Kolumbii. :roll:
Klubem który zwie się Polska.
No lepiej ująć tego nie mogłeś ;) Uważam tak samo... Poza tym mamy kilku utalentowanych piłkarzy w Polsce tylko grają oni w słabszych klubach. Taki występ w kadrze na pewno pomógłby im wybić się w górę i może przejść gdzieś za granicę ;) Choćby Rosja lub Niemcy.
Tak btw we Włoszech też mamy kilku Polaków młodych, którzy są Polakami, a nie "półPolakami" ;)
Najnowsze wieści z netu głoszą podobno że Arboleda chce być następnym po Olisadebe czarnym Polakiem w Kadrze.
Niech sobie gra, przynajmniej będzie wykorzystywał rzuty rożne ;) I tak można być dumny z naszej Polskiej reprezentacji, gdzie są polacy, nie to co np. Niemcy
Maharbal
02-10-2010, 13:49
Doceniam Arboledę i jego grę, ale bez przesady z nadawaniem mu polskiego obywatelstwa-za niedługo nasza kadra zacznie przypominać francuską albo niemiecką(choć w tym drugim wypadku wielu urodziło się już w Niemczech). Popatrzmy zresztą, co tacy zawodnicy jak Olisadebe a przede wszystkim Roger wnieśli do kadry. Olisadebe zagrał świetne eliminacje do MŚ w Korei i Japonii, i miał dość udany występ na samych MŚ, potem w zasadzie już nic wielkiego nie zagrał. Roger jeszcze gorzej-jak dla mnie to gra on dość przeciętnie, a już na pewno nie lepiej od np: Błaszczykowskiego.
Piłkarsko to Polska dała Arboledzie bardzo wiele. Nie będzie mi przeszkadzało, jeśli odwdzięczy się w naszej reprezentacji... Ale wątpię, żeby naprawdę był to piłkarz, który do gry naszej kadry wniesie tak wiele.
nie no kolejny ja zawsze byłem na wielkie Nie nadawaniu obywatelstwa osobom które nie mają w sobie ani krzty krwi polskiej no wyjątkowo jak przyczynili się do czegoś wyjątkowego dla naszego narodu ale tutaj nie widzę nic takiego (takie mam poglądy ^^)
No a jeśli już coś zrobił to tylko dla Lecha i Zagłębia ;) Mimo wszystko jestem przeciw, bo za dużo obcokrajowców u nas :P
Mecz Legii z Lechią słaby. W Legii widoczny brak Vrdoljaka - nie ma komu poderwać drużyny, pociągnąć za sobą do przodu.
Dragonit
02-10-2010, 20:10
Mnie wkurza kolejka, tak mało goli :( żeby były 2 bezbramkowe mecze, do tego Jaga strzeliła na 1:0 dopiero w doliczonym czasie, i Lechia prowadzi też tylko 1:0 pod koniec meczu ... cóż, Grosicki jak dostanie podanie to potrafi zachować się znakomicie, tak przedryblować i wystawić, że whoa. Szkoda tylko, że drużyna go nie widzi i rzadko dostaje piłkę. Jutro mecz Lecha, liczę na zwycięstwo.
Nooooooo to teraz już Skorża na pewno nie zostanie :lol: u sibie 3:0 żeby Legia dostawała to ja już dawno czegoś takiego nie pamiętam
Dragonit
02-10-2010, 20:25
Buahhaha, co za beka, w 80 chyba dostała na 0:1, i teraz w parę minut dwie kolejne bramki, klasyk.
Kolejny raz przy takiej grze Legii moje złośliwe serce raduje się, jeszcze Wisła traci punkty, to pięknie :lol: Kibicom Jagi gratuluję mistrza jesieni, jak tak dalej pójdzie, a mój zespół remisuje, pieczołowicie zbiera punkty, jest nadzieja na pozostanie w lidze, przydałoby się kilka transferów na wzmocnienie ;)
ThorGal77
02-10-2010, 20:46
No to Legia klase pokazała ;) po tym meczu z Lechem myślałem, że będzie lepiej ale teraz to oni są cieniem samych siebie... do końca sezonu daleko i być może jeszcze zaczną grać chociaż przyzwoicie...
Maharbal
02-10-2010, 20:46
No to ,,zgasili" Legię :lol: Może będą mieli ten najlepszy stadion w I lidze 8-)
Weź przestań. To jakaś masakra jest.
<dłoń> tutaj mi wyrośnie kaktus jak Legła spadnie do 1 ligi. Nigdy nie uwierzę, że takie drużyny jak bytom, czy Śląsk mogą spuścić Ległe. Bez jaj proszę...
Dragonit
02-10-2010, 21:38
http://zero925.blox.pl/resource/500x258_304345.jpg
niestety 8-) wkrótce Śląsk zmiecie Legie.
Eutyches, jakiemu klubowi kibicujesz?
Osobiście też w to nie wierzę... Bo Legła zawsze ma szczęście więc i teraz da radę :evil:
Eutyches, jakiemu klubowi kibicujesz?
Widzewowi, od czasów pierwszego ząbkowania ;)
Legia w 1 lidze? Panowie, nie popadajmy w skrajności. Dla tego klubu "bardzo słaby sezon" to nie załapanie się do europejskich pucharów. Gdyby Legia po zakończeniu rundy jesiennej była blisko strefy spadkowej, zimą można by się było spodziewać całkiem epickich transferów, bo to jeden z najbogatszych polskich klubów. Bardziej martwi mnie to, że nikt nie zdaje się mieć pomysłu na wyciągnięcie Legii z kryzysu. Jak ktoś myślał, że po świetnym meczu z Lechem sami zaczną dobrze grać, to się przeliczył.
Maharbal
02-10-2010, 22:49
No właśnie widać, jakie efekty dają wydane na nowych zawodników pieniądze w Legii. Zresztą, nie od dziś wiadomo, że to nie one grają na boisku i osiągają wyniki. Przykłady możnaby tu mnożyć, ale wystarczy wspomnieć niedawny mecz Barcelony z Herculesem.
Mecz z Lechem owszem, wyszedł Legii o tyle, że wygrała dzięki woli walki. Mistrz Polski w sumie sam sobie winien, bo grając w przewadze i wygrywając 1:0 powinni strzelać kolejne bramki, tymczasem chłopaki zapewne pomyśleli, że ,,mecz już jest wygrany".
Cracovia powoli wychodzi z doła; dziś remis, kto wie co będzie za tydzień.
Bla bla bla. W piłce nożnej każdy może ograć każdego, ale długoterminowo kasa ma kluczowe znaczenie. Klub który ją ma będzie wymieniał skład i trenerów aż nie zacznie wygrywać, klub który jej nie ma nawet po świetnym sezonie pożegna się z najlepszymi zawodnikami. Chyba że opiera się na weteranach, ale oni i tak długo nie pociągną. Mistrzostwo zdobywają kluby ze ścisłej czołówki, a jeśli jest inaczej, w połowie przypadków za sprawą jakiejś afery korupcyjnej. Na palcach jednej głowy można liczyć przypadki, gdzie zespół ze elity jakiejś ligi zajmował miejsce poza pierwszą piątką... No może pierwszą siódemką
Z obecnym składem Legia powinna walczyć o mistrza. Nie siedzę w tym klubie i nie wiem, czyja to wina, że grają tak słabo. Wszystkiego zwalać na Skorżę nie można. Zespół po takiej przebudowie powinien wchodzić w rozgrywki na luzie, mając wielki kredyt zaufania i świadomość wszystkich wokół, że drużyna dopiero się tworzy. Zamiast tego były szumne zapowiedzi rozstawienia całej ekstraklasy po kątach. Może to tu tkwi problem? Jak dla mnie trzeba wynająć bandę jakichś Zenonów żeby stali nad wszystkimi ludźmi mającymi cokolwiek wspólnego z klubem i ostro kopali ich po dupach żeby wzięli się do roboty. Dziękuję, dobranoc.
Masz rację, co do Legii. Jednak specyfika tego klubu zawsze polegała na tym że najważniejsi w niej byli piłkarze...Ile razy zawodnicy spuszczali trenerów niewygodnych, bo czepiających się odnośnie wymagań, lista byłaby imponująca...Jedynie za czasów Janosika który chwycił ówczesnych piłkarzy za...serce ;) były wyniki i to takie jakich żaden niestety z polskich zespołów do dzisiaj nie powtórzył...
No i właśnie Legia powinna kupić tych zawodników dużo wcześniej przed rozpoczęciem sezonu, żeby oni się zgrali. Jeden mecz z Arsenalem nie da im zgrania...
a legia hmmm :lol: a przeciez wymienili caly sklad mial byc podboj LM.
a tymczasem nasi kopacze dzis graja z Belchatowem, licze ze Mistrz Polski wreszcie zacznie grac, jak na niego przystalo - albo inaczej - tak jak w LE.
Nasi "kopacze" grają w Europejskich pucharach dobrą piłkę więc nie wiem czy można ich tak nazwać ;) W lidze trochę słabiej no ale też moim zdaniem grając na max możliwości nie można nazwać ich kopaczami :D
ja(zreszta nie tylko) ich tak nazywam, bo spinaja sie na europejskie puchary, a lige olewają - porazki z oslabiona Legia nie idzie wybaczyc....
nie chcialbym zobaczyc Kolejorza grajacego w polfinale LE a bedacego w strefie spadkowej ;)
Tego najprawdopodobniej nikt im nie wybaczy ale miejmy nadzieję, że w lidze też zaczną grać :P
Co nie zmienia jednak faktu, że nie zaryzykowałbym stwierdzenia "kopacze" ;)
Nezahualcoyotl
03-10-2010, 11:23
Jaga wygrywa i wciaz jest Liderem :D
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... meczu.html (http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91668,8457068,8__kolejka__Gornik___Jagiellonia_ 0_1__Skrot_meczu.html)
Zas legla kolejne baty i lotem pikujacym leci w dol az milo patrzec :lol: ...a mialo byc Mistrzostwo i LM :shock: Moze by tak znow wprowadzic przymusowy pobor do legionistow jak za dawnych dobrych lat :lol: ;)
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... meczu.html (http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91668,8457075,8__kolejka__Legia___Lechia_0_3__S krot_meczu.html)
Tak myślę że w sumie to może bym chciał, żeby Legia skończyła bliżej środka tabeli. Po takim kopniaku w dupę przynajmniej wypieprzyliby połowę składu, trenerów i oczywiście menedżera. Ale wierzę że ten zespół który w tej chwili daje dupy jest zespołem mogącym sięgnąć po mistrza. Może jeszcze nie w tym roku, ale za rok.
Wywalić tylko Iwańskiego, Wawrzyniaka, Gizę, Rybusa i kupić zawodników sprawdzających się w innych klubach ekstraklasy - najlepiej młodych.
I Legła powinna zmienić bramkarza... Bo ten Antolovic czy jak mu tam to jak kołek broni :D
Zapomniałbym. Antolovica do rezerwy. Powinien najpierw potrenować sezon - dwa z Dowhaniem, tak jak kiedyś Mucha, zanim trafi do 1 składu. Jest cholernie utalentowany, ale bardzo młody jak na bramkarza.
Słowik z Jagielloni jeszcze młodszy, a broni naprawdę dobrze :P Sam kilka razy go widziałem jak występował jeszcze w Sparcie Oborniki i Szamotuły i uczęszczał do Szamotulskiego LO :D
Czik ale czy to już przypadkiem nie było?? przecież u was latem co zrobili? z tego co się orientuje prawie połowe składu wymienili tak samo mówienie że tak bogaty klub nie ma sznas spaść a Górnik?? dawał miliony zl na piłkarzy myśląc że będzie walczyć o mistrza a na koniec sezonu co? witaj 1 ligo, więc nie bądź taki pewny.
Nezahualcoyotl
03-10-2010, 15:50
Lech przegral :shock:
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... Popek.html (http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91668,8458436,8__kolejka__GKS___Lech_1_0__Popek .html)
No a jak jeszcze dzis Korona rowniez przegra albo zremisuje z Ruchem to bedzie super dla Jagi(5-4 pkt. przewagi) ;) nad drugim miejscem
Właśnie nie ciekawie ja chciałem remisu bo tak GKS ma teraz 16 pkt
O Jezu... Co się z nimi dzieje w tej lidze :D Z GKS dostają w dupsko, a remisują z Juve mecz, który mogą wygrać... APOKALIPSA :D
A może z Juve grało UFO :lol:
A w lidze gra prawdziwa drużyna :lol:
A tak na poważnie to ja też nie wiem co się dzieje. Z GKS powinni chociaż zremisować a tu klops :(
:| dno.... co za k... frajerzy
tzw. wielka trojca przezywa kryzys. Wisla chyba jest w najlepszej sytuacji.
Zaskakujące wyniki w tej kolejce. Jestem tylko zdenerwowany, że moja drużyna nie może wykorzystać potknięć rywali :evil:
Pary 1/8 finału Pucharu Polski:
Cracovia - Lech Poznań
Wisła Kraków - Widzew Łódź
Korona Kielce - Jagiellonia Białystok
Podbeskidzie Bielsko-Biała - GKS Bełchatów
Łódzki KS - Lechia Gdańsk
Śląsk Wrocław - Legia Warszawa
KSZO Ostrowiec Świętokrzyski - Polonia Warszawa
OKS 1945 Olsztyn - Ruch Chorzów
a tak liczyłem na wyjazd do Olsztyna ehhh :|
Tej, ale za to najciekawiej sie ten mecz zapowiada. A z Cracovią łatwo nie będzie.
edit: chodzi mi o Jagiellonie z Koronom.
No liczę, że w PP zagrają przyzwoicie tak jak w LE :P Bo liga to nieporozumienie jakieś...
Dragonit
04-10-2010, 00:15
Ten Silva z Gksu nieźle cisnął, Buric dobrze bronił, ten ostatni strzał jak wyciągnął :shock: i wreszcie dobry Mecz Stillicia, podawać z pierwszej piłki górą tak dokładnie i to niekiedy z patrzeniem się w inną stronę .. znakomicie. Lech ostro będzie cisnął jak skończy przygodę w lidze europejskiej, i pewnie będą jakieś dobre transfery, wierzę. Ale i tak przetasowanie w naszej lidze jest już praktycznie pewne, nie mówię, że aż takie, jaka jest sytuacja, ale na pewno większe niż w ostatnim czasie. Ciekawe nawet mecze w pucharze będą. Ogólnie cienka kolejka, 3 remisu 0:0 :( łącznie 10 bramek, i bilans uj strzelił, a były już 3 mecze z 5 golami z jednej strony. Za to Niedzielan znowu strzela, 8 kolejka, 8 bramka :mrgreen:
Co do innych lig, to Arsenal mógł na początku 2:0 prowadzić, skończyło się odwrotnie ... ale Fabian nie zawalił, obie bramki Chelsea to coś niezwykłego, 1 Drogba tak strzelił, że mimo 10 powtórek nadal nie wiem, jak to zrobił, pewnie sam nie ma pojęcia, musiałbym po klatce zobaczyć. A Borussia znowu wygrywa, Lewy zawsze wchodzi na 10 - 15 minut, a i tak ma więcej sytuacji niż niektórzy napastnicy całe mecze ... ciekawe, co by było, jakby zagrał wreszcie parę meczy w pełnym wymiarze, i niech trenuje dalej skuteczność.
Sam Fisher
04-10-2010, 05:47
Niesamowite :D Real wygrał wczoraj z Deportivo 6:1 i nie mieli problemów z rozgrywaniem piłki i było widać świeżość i płynność gry. Wreszcie Pipita przełamał się. Znakomita gra Di Marii i Ronaldo. Takie mecze chce się oglądać :D
Firmowy strzał Pirlo :O :D
http://www.youtube.com/watch?v=nsOGwWvZ ... =topvideos (http://www.youtube.com/watch?v=nsOGwWvZ2eQ&feature=topvideos)
Dragonit
04-10-2010, 15:40
Wymierzył niesamowicie, ale piłka była do obrony, bo nie było kopnięta specjalnie mocno, bramkarz trochę zlamił ;)
"Na puchary się spinacie, w Ekstraklasie chuja gracie".
"Królu Arturze zatańczysz dzisiaj na rurze".
Chłopaki wytłumaczyli naszym czego oczekujemy. Skoro trener nie potrafi ich ogarnąć.
Piękna dyplomatyczna odpowiedź :D
Firmowy strzał Pirlo :O :D
http://www.youtube.com/watch?v=nsOGwWvZ ... =topvideos (http://www.youtube.com/watch?v=nsOGwWvZ2eQ&feature=topvideos)
HAHAHHAHAHAHA nie wytrzymam komentarzy na youtube:
ukurwil jak dziki szajbus
HAHAHAHAHA :lol:
W ogóle obczajcie trajektorię lotu tej piłki. Prawa fizyki zostały wydymane w pupę :D.
Maharbal
04-10-2010, 19:00
Osobnicy na YT też mają nieraz ciekawe wypowiedzi...
ale nakrecil kichala ;)
Tu jest mocna kandydatura do bramki sezonu 8-)
http://www.youtube.com/watch?v=KzAZTdyO ... r_embedded (http://www.youtube.com/watch?v=KzAZTdyOXcA&feature=player_embedded)
Dragonit
09-10-2010, 09:21
Fakt, i pomyśleć, że w takich sytuacjach człowiek czuje w głębi, że coś z tego będzie ;)
Ciekawe wyniki w eliminacjach. Krystyna się obudziła, Nani też i inna Portugalia, szkoda że tego meczu nie oglądałem. Czy ktoś go widział?
Dragonit
09-10-2010, 09:39
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/euro-2 ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/euro-2012/el-euro-2012-gracz-widzewa-strzela-mistrzom-hit-dl,1,3728766,wiadomosc.html)
Napastnik Widzewa cały czas w dobrej formie, nic dziwnego, że miesza trochę w extraklasie, chodź jak widać, najlepszym strzelcem nie jest :D
Widzewowi potrzebny jest taki jak Dembiński, by Litwin miał z kim pograć, chociaż Robak jak ma dzień...tudzież pomocnik, podobnie grający jak Szymkowiak z dawnych Widzewskich lat i byłbym spokojny o losy Widzewa...Szkoda tych 2 lat spędzonych w 1 lidze, ale cóż Koronie się udało... ;)
Hiszpanie mam wrażenie będą dominować jeszcze kilka lat, coś jak kiedyś Niemcy :)
Dragonit
09-10-2010, 10:15
Mam wrażenie, że dojdą nawet do finału, ale tam pękną i nie wygrają 3 raz z rzędu.
http://www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-580/-500/faktonline/634221525490565740.jpg
Ja też miałbym motywację do strzelania bramek najlepszym bramkarzom świata :P
Sernas ma gust, mimo że wolę brunetki muszę to stwierdzić. Może i naszym by się takowe zachęty nadały sensu w piłkarskim fachu, skoro pieniądze nie mogą wykrzesać entuzjazmu? :lol: :lol: :lol:
http://www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-580/-500/faktonline/634221525547130412.jpg
Łee tam brunetki rulezz :D
Dzisiaj politycy grają z gwiazdami TVN ? :D Kogo obstawiacie ? :D
Oczywiście politycy :D
Ciekawe czy ci z PO będą podawać tym z PISu :D
Marc d'Angers
09-10-2010, 14:13
Ja obstawiam TVN, chociaż pewnie politycy wygrają. Ciekawe na jakiej pozycji będzie grał Kalisz...
Ja również obstawiam TVN. Co do PiS`u i PO to pewnie będą udawać, że co innego na boisku co innego "w pracy" :D
Nezahualcoyotl
09-10-2010, 15:19
Ech zeby tak byc w TVN :!: Skosic Rudzielca i jeszcze mu reki nie podac...piekne marzenie :lol: :mrgreen:
Tak na powaznie dosc interesujace staystyki odnosnie Extraklasy:
http://www.ligapolska.pl/index.php?dzia ... kul=180755 (http://www.ligapolska.pl/index.php?dzial=aktualnosci&artykul=180755)
Ktoś mi zarzucał na forum, że nie tryskam entuzjazmem odnośnie naszych piłkarzy, ale proszę co Smuda prawi :lol:
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/USA-Po ... 1,482.html (http://www.sports.pl/Pilka-nozna/USA-Polska,artykul,88892,1,482.html)
Fragment:
Zmora Smudy
Trener Smuda wygląda jak z krzyża zdjęty. Zdenerwowany, wciąż gestykulujący, zatroskany. - Coś mnie serce boli - przyznaje. A boli go głównie z powodu obrony, czy raczej jej braku. No i martwi go, że nie ma z kogo wybierać. Smuda przyznaje, że dopiero kiedy został selekcjonerem i zaczął oglądać niemalże każdy mecz w ekstraklasie, zorientował się, że pole manewru ma niesamowicie ograniczone. - Dopiero mi się oczy otworzyły - mówi. - Wcześniej człowiek był głównie skupiony na swoim zespole. Co mnie tam obchodziło, czy lewy obrońca w Wiśle, czy Legii to Polak, czy obcokrajowiec. Tymczasem nasza ekstraklasa znalazła się w takim kryzysie, jeżeli chodzi o liczbę grających w niej polskich piłkarzy, że porównać to można tylko z niedawnym krachem gospodarczym na świecie.
Dragonit
09-10-2010, 16:14
Ciekawe statystyki, średnia bramek na mecz 2.2 jest średnia, ale to przez ostatnią kolejkę, no i nie wiadomo, jakim wynikiem skończy się zaległy mecz Lecha i Polonii ;) zaskoczyła mnie średnia wieku Legionistów (23) i Polonii Bytom (30), mamy więc polski AC Milan :lol:
Hm... 3-3 ciekawy mecz :D Przypomniał mi się puchar Afryki, bo ten mecz tak trochę wyglądał czyli jazda na atak, nie przejmujcie się obroną :D Współpraca PiS`u i PO była. Przykład to bramka posła PO ( nie pamiętam nazwiska ) i asysta Kurskiego, mimo że ten mógł strzelać. Gołota to taki smaczek do całego meczu podobnie jak premier Tusk :D
Marc d'Angers
09-10-2010, 19:33
Świetna było okienko Golonki, choć sądzę, że to bardziej szczęście. W każdym razie w bardzo niespodziewanym momencie.
Oj tak, najładniejsza bramka całego meczu. I gdyby tak na niego spojrzeć nie widząc co robi to nie wpadł bym na to, że podbija piłkę :D
Dragonit
09-10-2010, 23:23
Włączyłem tvn akurat wtedy, gdy ktoś strzelał gola na 2:2 :D mam nadzieję, że bramki będą w necie, z ciekawości zobaczę to okienko. Ale ogólnie beka, jak np. jakiś pulpet dostał podanie za obrońców i biegło za nim trzech, przebiegł kilkanaście metrów i się zmęczył, a po paru chwilach zaliczył glebę bez kontaktu z rywalem :lol: Tusk w ogóle grał, on chyba interesuje się piłką?
A za nieco ponad 1.5 h mecz z USA, ciekawe, czy już się przyzwyczaili do różnicy czasowej, mam nadzieję, że tak. I ciekawe, jak się spisze Niedziela, w końcu dzisiaj jego dzień :lol:
Jak beda grac tak jak z Australia i Ukraina to bedzie dobry mecz
Dragonit
09-10-2010, 23:38
I dobra satyra Tomaszewskiego po meczu.
No i sie nie przeliczylem :d Ale sedzia byl tragiczny
I znowu gdyby nie nasza dziurawa obrona to byśmy wygrali :evil:
Nie oglądałem, jak grali? że obrony nie mamy to wiadomo od 2008 ;) ,a atak? Akcje jak wyglądały?
Marc d'Angers
10-10-2010, 09:00
http://www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/ ... A6,66025,1 (http://www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/sport/usa-%E2%80%93-polska-2-2--wstydu-nie-bylo%E2%80%A6,66025,1) tutaj jest filmik z bramkami. Najpiękniejsza była ta Błaszczykowskiego. Nie mogę się już doczekać meczu z Wybrzeżem Kości Słoniowej w listopadzie :D .
A ile w ogóle było ? :lol: A w tv leciało to bym nagrał sobie ? ;/
1:2 z Australią 2:2 z USA to teraz musi być 3:0 z Ekwadorem
Dominował jednak doping dla podopiecznych trenera Smudy. Na trybunach było widać więcej szalików polskich kibiców niż amerykańskich flag.
Gdyby nie kibice to zapewne byśmy przegrali 8-)
Szkoda, ze znowu tracimy bramkę z rożnego
Ja to zasnąłęm jakoś po pierwszym golu Polaków. Zmęczony byłem po wyprawie piwnej do stolicy :).
Anyway, wpadła mi w oko akcja Obraniaka, gdzie był pod bramką stosunek 3vs2 na naszą korzyść a tamten miał WTF i nic nie zrobił. Lewandowski też dostał genialne prostopadłe podanie, którego nie wykorzystał - ale z tego co widziałem, to raczej zasługa świetnej interwencji bramkarza.
Grali zdecydowanie na rownym poziomie ze Stanami
Dragonit
10-10-2010, 13:22
Niezły mecz, nasi byli mocno zestresowani, bo czasami robili straszne głupoty, których nie da się zwalić na brak umiejętności - kompletnie niecelne podania itd, za to była klepka, sporo akcji. Mam zarzuty tylko do Smudy, który nie robi zmian, nie wiem po co wystawia jakiegoś starego Pietrasiaka, skoro 2x lepszy Wołąkiewicz nadal nie debiutuje, albo nie zmienia słabego Obraniaka czy innego pomocnika na Grosickiego, który by kiwał zmęczonych amerykańców jak tyczki. Niedzielan w ogóle był przy piłce :roll: ? I do Lewego mam zastrzeżenia, kolejna nieudana akcja 1 vs 1, wyszedł świetnie z pozycji tyłem do bramki, ale strzał nieudany. Boruc dość dobrze, w 2 połowie nas uratował w jednej groźnej sytuacji. Znowu niezłe bramki, większość naszych goli jest w miarę fajna, jak np. obie w meczu z Bułgarią (niesamowita akcja Błaszczykowskiego i strzał pod poprzeczkę z podbitej piłki Lewego), teraz też Matuszczyk, który dopiero co mówił w wywiadzie, że potrafi uderzyć dobrze zmieścił w pierwszej połowie, i znowu podobnie jak w meczu z Bułgarami Kuba strzela perfekcyjnie z ostrego kąta. Tylko ta obrona ... aż czasami mam wrażenie, że lepiej by było wziąć pierwszą, lepszą obronę z polskiego klubu, którą stanowią sami Polacy (o ile są tacy). A na poważnie to trzeba non stop ich zgrywać, i zarządzać treningi szybkościowe, treningi plyometryczne by się przydały, oj tak. A sędzia żenujący, grać tak pod Amerykanów, nie zauważać jednego faulu za drugim na naszych zawodnikach :roll:
Btw http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprez ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprezentacja/byly-selekcjoner-reprezentacji-polski-po-meczu-z-u,1,3729222,wiadomosc.html) - kolejny wziął za wzór Tomaszewskiego :lol: ciągle ten brak skuteczności, bez przesady, strzelamy 2 bramki, to Hiszpania czy Niemcy mają w meczu 2 okazje i strzelają 3 gole? Nonsens. Ostatnio ilość strzelanych goli jest dość w normie, tym bardziej, że nie graliśmy z zespołem widocznie słabszym, któremu byśmy wpakowali z 6 bramek.
Tymczasem my liczymy, że rywal popełni błąd, że my coś strzelimy, że nam się coś uda... Tak być nie może - podkreślił.
Nie wiem, skąd ludzie biorą takie spostrzeżenia :roll:
Edit - http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/repr ... smuda.html (http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/reprezentacja-polski/artykuly-reprezentacja-polski/art,259,pilkarze-nie-sluchali-co-plecie-smuda.html) a jednak nasz mentor znowu się ujawnił.
Edit - http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/repr ... smuda.html a jednak nasz mentor znowu się ujawnił.
Ten Tomaszewski zaczyna mnie denerwować :evil:
Niema co robić tylko udzielać wywiadów :?: :evil:
Jak taki mądry to niech sam poprowadzi reprezentacje :lol:
Jak taki mądry to niech sam poprowadzi reprezentacje :lol:
Wolalbym, zeby tak sie nie stalo
A we włoszech mecz anulowano hehehehe niewiem ocb narazie ale Serbowie nieźle dali popalić makaron że nawet pieski z prewencji nie dały rady, no takiej akcji to od hen czasów nie pamiętam jednak w Serbii nadal mają jaja hehe , pewnie dziady z Uefy dowalą nieźle ich federacji. ( u nas pewnie za taką akcje wyłapali by pojedyncze osoby albo wszystkich co pojechali i dożywocie już w tych czasach ^^)
Dragonit
13-10-2010, 13:25
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/euro-2 ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/euro-2012/krwawe-zamieszki-w-genui-wlosi-grzmia-tak-bedzie-n,1,3732722,wiadomosc.html) :lol: :lol: makaroniarze zaczynają się popisywać, niech spojrzą na swoich kibiców. A Serbowie, jeśli będziemy grać z nimi na Euro 2012 i przyjadą ich pseudokibice, to dostaną niezły oklep.
A co szykujesz się na nich?
Może chodzi mu o to, że i tak jesteśmy mistrzami w rozbojach, szczególnie po alko ;) Ale jeśli będą u nas takie burdy na stadionach to źle wróże ogólnej ocenie ME 2012 ... Szczególnie jak na Bułgarskiej :D
Dragonit
13-10-2010, 15:09
A co szykujesz się na nich?
Raczej nie, aczkolwiek pewnie poradziłbym sobie lepiej niż niektórzy fani Juve 8-)
Dragonit - Marat na gołe klaty!
Serbowie dobre wariaty ;) wiadomo, że czołówka w Europie chłopaki. Ja bym chętnie sprawdził się z jakimś makaroniarzem, strzał i na razie.
Ale z Angolami mogło by byc ciekawie. greckie ścierwo tez moglo by sie dostac na EURO, nie Milanos ? :D
Swoją drogą Niemcy nieźle cisną teraz, co mecz 3 bramki 8-) No i dziwne, że tu tak cicho po meczu z Ekwadorem
No i dziwne, że tu tak cicho po meczu z Ekwadorem
No a co można powiedzieć?
Dziurawa obrona, kiepski atak jedynie pomoc trzyma jakiś poziom :(
Tytoń też się nie popisał no a kogo można wyróżnić?
Chyba tylko Obraniaka :|
Tytonia już mozna skreslic. Poza tym byl najslabszy mozliwy sklad. Bez Błaszczykowskiego, Jelenia, Wojtkowiaka, Boenischa i Matuszczyka zdaje się to nie mogliśmy wygrać. Do tego Smuda walnął jakieś dziwne ustawienie. W ogóle nie było sensu grać, bo wszyscy znowu rozczarowani. Mam nadzieję, że z Wybrzeżem będzie pelny sklad
Ojojoj... Ile teraz ? 5-0 ?
Włosi to mistrzowie pisania bajek wiec nie wierzcie co piszą ich gazety bo jak włoch by ręką walną brame i cąły świat by napisał że ręka oni by i tak napisali że nic nie bylo hehe wiec troche zabarwili sytuacje, a do tego piszą że u nas tak będzie i że nie poradzimy sobie i że będą walki bo to ta nienawiść ich że jacyś nie okrzesani słowianie dostali euro a oni nie hehe.
Co do naszego meczu no coś siadło, obrony jak nie mieliśmy tak i dalej nie mamy i inna sprawa to te latanie mimo iż Kanada graniczy z USA ale to są takie odległości jak z Polski do Portugali wpizdu i teraz pełno jest piłkarzy poszkodowanych no bo kurde przelatali pół świata a nawet nie weszli na minutke a jak niektórzy weszli to an pare minut a strefy czasowe robią swoje ja rozumiem gra w reprze to obowiązek no ale niech wtedy na takie turne bierze mniej zawodników aby aż tylu nie cierpiało przecież 2 bramkarzy starczy na max, i wiedział na 100 że Sandomierski nie zagra no to jeszcze go bierze, tak brać można ale jak się gra u ans lub gdzieś nie daleko w Europie. Komentować wyjazdu naszej delegacji do Ameryki gdy się dzieją pewne rzeczy związane z Euro nie będę bo brak słów.
Aqulia akcje podczas Euro to samobuj pamiętaj że pewnie zostaną uruchomione pewne procedury prawne że będzie można skazać osobnika w pare godzin + to będzie jeden wielki obóz policyjny więc akcje podczas euro to kamikadze . Państwo nie pozwoli na blamaż przed Europą i jej dziennikarzami każdy to wie i dlatego nic dziać się nie będzie zobaczysz nikt dostać zawiasów lub paru tysięcy w plecy za jakąś drobnostkę nie będzie chciał. Z tego co tak patrzyłem większości zakazów jakoś teraz długość się zmniejsza pewnie dla tego że pod Euro są robione wprost proporcjonalnie aby tylko nikomu się zakaz przed nie skonczył , coś czuję że po Euro może troche z puszczą z tonu z przepisami tak jak to w Niemczech było. A co do Grecji nie martw się chyba na wiosnę nasza repra gra u nich :twisted:
Marc d'Angers
14-10-2010, 08:16
Słyszeliście, że Mourinho twierdzi, że C. Ronaldo jest najlepszym piłkarzem świata? Może C.Ronaldo się podzielił z nim pieniędzmi ze sprzedaży szamponu, albo oleju silnikowego - nie wiem. Ale tym sezonie nie było jakoś widać jego "lepszości". Na mundialu też się nikt raczej nim nie zachwycał... Jak dla mnie to największe predyspozycję na takowego piłkarza jest Messi, o ile już nim nie jest :)
To na pewno ale sądze, że Mourinho właśnie w ten sposób próbuje mobilizować Ronaldo do dalszej pracy, żeby był jeszcze najlepszy :D Chociaż ja i tak zostaję przy Messim i Inieście
No Messi na mundialu też się nie popisał. Według mnie najlepszym piłkarzem powinien być ten co dobrze gra w reprezentacji i w klubie.
Marc d'Angers
14-10-2010, 11:04
Według mnie najlepszym piłkarzem powinien być ten co dobrze gra w reprezentacji i w klubie.
Kto według was gra dobrze w reprezenatcji i klubie? Drogba? Eto'o? Villa?
Z tych trzech to Villa ale to tradycyjny snajper :P
Z tych trzech to Villa ale to tradycyjny snajper :P
Też się z tym zgadzam ale chciałbym wrócić uwagę na bramkarzy.
To oni zazwyczaj grają dobrze w reprezentacji i w klubie
Przykłady: Casilias, Buffon, Dida (kiedyś) van der sar (kiedyś)
Marc d'Angers
14-10-2010, 11:52
Jeśli mowa o bramkarzach to zaliczyłbym jeszcze Julio Cesara, Victora Valdesa i Petra Cecha.
Bramkarze oj tak :P Jestem skłonny powiedzieć, że to przez brak Buffona w ostatnim meczu Włoch w MŚ, Italia odpadła... ten Marchetti jest ok ale doświadczenie robi swoje . O Casillasie nic nie mówię bo jemu to tylko składać ukłony :D
Sam Fisher
14-10-2010, 11:59
Wg mnie Casillas powinien dostać w końcu nagrodę najlepszego piłkarza świata. Wiadomo, że zawsze patrzy się na napastników jako pierwszych. Casillas wyróżnia się na tle wszystkich zawodników, bo on praktycznie niczego nie zawalił. Świetnie się spisał na MŚ i to jemu przypisuję w dużej mierze ostateczne zwycięstwo Hiszpanów. Gdy Hiszpania grała słabo to on nie raz, nie dwa ratował tyłki kolegom. Jak dla mnie jest numerem 1 wśród bramkarzy.
Dla mnie również zdecydowanie jest najlepszym bramkarzem na świecie, a do tego wiernym (od początku w Realu Madryt) co się nie zdarza często w dzisiejszym futbolu.
Najbardziej niedoceniani są chyba obrońcy ;) Dla mnie nr.1 zawsze był Roberto Carlos, a John Terry jako najlepszy środkowy obrońca.
Sam Fisher
14-10-2010, 12:29
Dla mnie również zdecydowanie jest najlepszym bramkarzem na świecie, a do tego wiernym (od początku w Realu Madryt) co się nie zdarza często w dzisiejszym futbolu.
Najbardziej niedoceniani są chyba obrońcy ;) Dla mnie nr.1 zawsze był Roberto Carlos, a John Terry jako najlepszy środkowy obrońca.
Już wolę Vidica 8-) ten to dopiero kozak jest :D
Tak ale tylko wtedy, gdy nie wywołuje skandali ( mówię o Terry`m ), po tej aferze grał słabo i popełniał dużo błedów, teraz wraca do formy
Vidic to taki groźny byk :D
Sam Fisher
14-10-2010, 12:33
http://www.youtube.com/watch?v=0tExx3pk ... =topvideos (http://www.youtube.com/watch?v=0tExx3pkmao&feature=topvideos)
A teraz komentarz Angola :
At least we English havent been blamed......the whole of UEFA and FIFA is anti-English.....everytime they see any other country behave like this they hardly react, but if our fans put a single foot wrong no matter the circumstances they are up in arms saying the same old bullshit " The English are upto their old tricks again!" FUCK OFF UEFA you bunch of useless cunts!! Start opening your eyes to the fact that Serbia and Poland should be banned from European and international football!!!!!!!!
:shock: :shock:
Wiesz, łatwo jest być wiernym Realowi Madryt, który oferuje najlepsze warunki finansowe na świecie :D (no może nie licząc City teraz). Piłkarze, którzy przy kłopotach finansowych klubu wolą zrezygnować z dostawania swojej pensji niż odejść - oni to dopiero są wierni :P.
Słyszeliście, że Mourinho twierdzi, że C. Ronaldo jest najlepszym piłkarzem świata? Może C.Ronaldo się podzielił z nim pieniędzmi ze sprzedaży szamponu, albo oleju silnikowego - nie wiem.
Już mu tak nie zazdrość.
Sam Fisher
14-10-2010, 13:49
Słyszeliście, że Mourinho twierdzi, że C. Ronaldo jest najlepszym piłkarzem świata? Może C.Ronaldo się podzielił z nim pieniędzmi ze sprzedaży szamponu, albo oleju silnikowego - nie wiem. Ale tym sezonie nie było jakoś widać jego "lepszości". Na mundialu też się nikt raczej nim nie zachwycał... Jak dla mnie to największe predyspozycję na takowego piłkarza jest Messi, o ile już nim nie jest :)
To jest jego znana zagrywka. On stoi murem za swoimi piłkarzami. Jak był w Chelsea to Drogba był najlepszy. Jak w Interze to Diego Milito. A teraz Ronaldo ;]
Skuteczna zagrywka choć mam nadzieję, że tym razem się nie sprawdzi :D
http://img171.imageshack.us/img171/2892/2588hf5.jpg (http://img171.imageshack.us/i/2588hf5.jpg/)
Dragonit
14-10-2010, 16:27
A teraz komentarz Angola :
At least we English havent been blamed......the whole of UEFA and FIFA is anti-English.....everytime they see any other country behave like this they hardly react, but if our fans put a single foot wrong no matter the circumstances they are up in arms saying the same old bullshit " The English are upto their old tricks again!" FUCK OFF UEFA you bunch of useless cunts!! Start opening your eyes to the fact that Serbia and Poland should be banned from European and international football!!!!!!!!
Nie przejmuj się takimi komentarzami, dużo osób za granicą ma nasrane do łba ;) że wspomnę o pewnym niemcu z youtuba, który umie jako tako polski i wszędzie wypisuje i nawet w profilu ma, że Polacy to niesamowici idioci, buce itd, nie potrafią zrozumieć niczego, buraki, jak ktoś po Polsku napiszę mu w miarę składnie, to dziwi się i pisze, że bardzo mało Polaków potrafi się w taki sposób wypowiedzieć :lol: :lol: kompletny ignorant piszący jakieś brednie na przeróżne tematy, ale cóż, studiował w Polsce, pewnie nikt go tu nie lubił, więc teraz się mści :lol:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/legia-dementuje-skorza-moze-spac-spokojnie,1,3734087,wiadomosc.html) - ta, tego dziada trzymają, podczas gdy ten Meksykanik ostatnio 2 razy mistrzostwo Meksyku zdobył, na pewno by trochę namieszał.
Nezahualcoyotl
16-10-2010, 11:39
legia vs Widzew i trzy bramki nieuznane...szacunek dla drukarzy :lol: :!:
legia vs Widzew i trzy bramki nieuznane...szacunek dla drukarzy :lol: :!:
Byłem na tym meczu. Sędzia na pewno nie będzie już mile widziany w Łodzi.
Małek pedałek! ;)
btw. nasze księżniczki odwaliły manianę -.-' Zimą trzeba się wzmocnić.
Dragonit
16-10-2010, 13:59
No :lol: niezły mecz, szczególnie postawa Legii w pierwszych 20 minutach, ale za mało goli jak na taki szlagier i tyle sytuacji, 1:0, co to ma być ... mogli uznać obie bramki, to byłoby 2:1 dla Legii, czyli niby to samo, a jednak lepiej ;) i Błaszczu strzelił dla Borussi, Piszczek znowu w 1 składzie, Matuszczyk u siebie też zagrał, więc dobrze. Tylko ten Lewy ... Barios nie w formie moim zdaniem, powinien trener chodź raz, dwa razy wpuścić go na cały mecz.
Barios nie w formie moim zdaniem, powinien trener chodź raz, dwa razy wpuścić go na cały mecz.
Każdy by chciał ale niestety Barrios ma mocną pozycje w klubię i trudno będzie go wygryźć :(
Dobrze że chociaż na te 15min. trener wpuszcza Lewego.
Maharbal
16-10-2010, 14:14
Lewandowski asystował przy bramce Sahina, więc występ może zaliczyć do udanych. Dobrze, że w końcu Błaszczykowski i Piszczek grają cały mecz, zdaje się zresztą, że ten drugi wygrał rywalizację z Owomoyelą.
Edit: jednak nie asystował, mój błąd.
http://sport.gadu-gadu.pl/5528632983205 ... edium=main (http://sport.gadu-gadu.pl/5528632983205403192/zalata-beznadziejna-polska-obrone1-o-kim-mowa?utm_source=gg&utm_medium=main)
Kolejny pół Polak-pół nie do naszej kadry. Jesteśmy zbieraniną słabszych reprezentantów innych krajów... Gdyby koleś mógł grać dla Francji lub Polski na pewno wybrał, by żabojadów, a tak to nie chcą go tam to wchodzi do nas... Jak faktycznie nam pomoże to mu wybaczę :D
I co się dziwisz. Ja też bym brał kogo popadnie a zwłaszcza po ostatnich meczach by załatać tą dziurę w obronie a on nie jest najgorszy ;)
Ja nie mam nic przeciwko niemu, tylko stylowi jaki przyjmuje nasza kadra. Zamiast szukać ludzi wśród tych swoich biorą kogo popadnie i ma do połowy Polskie korzenie. Chodzi mi o to, że gdyby on mógł grać w Francji grałby tam, a nie dla nas. Że nie chcą go tam dla pocieszenia idzie do nas...
Marc d'Angers
16-10-2010, 17:45
Ja nie mam nic przeciwko, bo u Niemców to co niby jest? O Francuzach to nie mówie, bo tam to, aż ciemno na boisku i na dodatek Diarra kapitanem jest :). Liczę, że do nas dojdzie Aquafresca i Arboleda.
Zamiast szukać ludzi wśród tych swoich
No właśnie swoich tylko gdzie są ci nasi?
W czołowych klubach ekstraklasy w obronie są niemal sami obcokrajowcy a jeśli jakiś polak już jest to nie nadaję się na grę międzynarodową.
Chodzi mi o to, że gdyby on mógł grać w Francji grałby tam, a nie dla nas. Że nie chcą go tam dla pocieszenia idzie do nas...
A taki przykład gdzie byś grał w reprezentacji Hiszpanii czy Polski :?:
( tylko nie odpowiadaj) :P
Liczę, że do nas dojdzie Aquafresca i Arboleda.
No ja też bym chciał ale zaraz będą media krzyczeć że obcokrajowcy
No dobra ale to nie od razu pretekst, żeby brać piłkarzy zza granicy. Ale ulegnę wam i powiem, że się z wami zgadzam :P Ogólnie to chyba po części każdy z nas ma rację ;)
Nowy obrońca? Wspaniale ;) No i przynajmniej jest w połowie polakiem, więc nie ma w ogóle o co się czepiać [mamy naprawdę Polska reprezentację] Ale Arboledę też bym wziął [wtedy by był full wypas] Mam nadzieję, że na mecz z Wybrzeżem będzie pełny skład.
Pełny skład i dobra ławka, a tych niepotrzebnych odesłać do domu :P
No nie, Lech przegrał z Zagłębiem :( :(
Hahahhahaha oglądam mecz Korona GKS Bełchatów lol hahahah takiej żeczy w rzyciu nie spotkałem nie dość że sędzia nie panuje nad meczem to jeszcze w 80 minucie jego zegrek pokazuje koniec meczu hahahaha i sędzia gwiżdże koniec meczu to dopiero jaja
Dragonit
16-10-2010, 20:06
Haha dobre :lol: ale jak, piłkarze zeszli do szatni i nic, czy co zrobiono?
btw
żeczy w rzyciu +1
MateuszKL
16-10-2010, 21:12
Dzisiejsza część kolejki w ogóle miała moc.
żeczy w rzyciu
mistrz :o :D
Może jemu chodziło o rzyć (http://www.sjp.pl/co/rzy%E6)? 8-)
Masz na myśli "dupę" ? No może i tak :D
A co do Lecha to chyba się przerzucam na kibicowanie Jagielloni :D
Nezahualcoyotl
17-10-2010, 10:01
Miotla Jagi zmiotla kolejna jedenastke :lol: Franek wciaz w formie podobnie jak pozostali pilkarze z druzyny.Widac ze chca grac i jest rywalizacja o pierwszy sklad pomiedzy nimi co generalnie daje same korzysci dla Jagielloni ;)
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... meczu.html (http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91668,8522394,9__kolejka__Jagiellonia___Polonia _B__3_0__Skrot_meczu.html)
Lech w tym sezonie juz moze sie pozegnac z walka o tytul Mistrza...jak beda w pierwszej 8 to bedzie niezly sukces dla tej druzyny.
Maharbal
17-10-2010, 11:13
Żeby nie strzelić chociaż jednej bramki z tylu sytuacji co Lech miał w pierwszej połowie, to faktycznie coś jest nie tak :? Osobiście zgadzam się z opinią, że w meczach ligowych wychodzą przeciążenia spowodowane graniem niemal cały czas tym samym składem także w LE. Wąska kadra-tyle.
Jeśli chodzi o naszą reprezentację, to sprzeciwiam się braniu do niej Arboledy. Gra w reprezentacji to coś więcej niż gra w klubie, i nie powinno się z niej robić właśnie takiego ,,klubu", do którego każdy w pewnym okresie swojego życia może dołączyć, byleby załatwił kilka formalności :? Ludzie, którzy nie mają żadnego przodka z Polski, ani też tutaj nie mieszkają od urodzenia nie powinni dostać szansy gry. Ten z Francji, co ma babkę-polkę to jak najbardziej. Dla Arboledy-czerwone światło.
Przyjrzyjmy się zresztą dokonaniom takich ,,polaków": Olisadebe-świetne eliminacje do MŚ w Korei i Japonii, bramka na samych MŚ, a potem cienizna i koniec jego przygody z kadrą. Roger? Trochę pograł na ME w 2008, ale ,,prochu nie wymyślił" i na chwilę obecną nie ma dla niego miejsca w składzie. Arboleda by się raczej przebił, pytanie tylko na jak długo przy jego wieku :?:
:| ale jajca, niektrzy z tych nieudacznikow bawili sie po kolejnym przejebanym meczu... ostrzegawczy i motywujacy lisc - dobra rzecz. jeden sie spinal i chowal za kolegami :lol:
na trening trzeba bedzie sie przejsc.
Nezahualcoyotl
17-10-2010, 16:16
Aquila uszy do gory ;) Jest jeszcze ekipa grajaca gorzej od Lecha...cracovia znowu baty tym razem od Ruchu i to na wlasnym podworku :lol: :lol:
A tymczasem Juventus pokonuje u siebie Lecce 4:0. Co prawda są to ogóry, ale cieszą ładne akcje i gole. Powoli zaczyna to działać, już z ManCity i Interem było widać, że idzie to w dobrym kierunku. Najlepiej znowu Krasic, czyste złoto !!! Trzy gole z jego udziałem, co raz lepiej Aquilani i Melo. Nie napalam się na razie, bo wiem, że jeszcze długa droga przed nimi, za dużo luk w podstawowym składzie i na lawce. Dla ciekawych skrót.
http://www.youtube.com/watch?v=pk1bQxUxavI
Nezahualcoyotl
17-10-2010, 18:44
A tymczasem Wisla w plecy :lol: .
Abstrakujac "Wielka Trojka" czyli Wisla,Lech i legia maja problemy praktycznie z kazda druzyna przeciw ktorej graja.Na nic sie zdaja wydawane zlotowki,bunczuczne wypowiedzi,nowi sponsorzy i kolejni trenerzy kiedy dochodzi do boiskowej konfrontacji ze "sredniakami" lub "slabeuszami" z zeszlego sezonu...Fryzjer oglada swiat zza zelaznych firanek i liga stanela do gory nogami(czytaj wraca do normalnosci) ;)
Czy mi sie wydaje ze sezon 2010/11 moze byc(jesli juz nie jest)przelomowy dla Extraklasy :?: Scena pozostaje ta sama lecz wkraczaja nowi aktorzy...i oby tak w kazdym sezonie ;)
Maximus XI
17-10-2010, 18:53
Lech polskim AC Milanem. :P
MateuszKL
17-10-2010, 19:34
Też uważam ten sezon za przełomowy, arcyciekawy. Szkoda tylko, że moja drużyna okupuje ostatnie miejsce (mistrzów z podkrakowskich wsi nie liczę). :)
Dragonit
17-10-2010, 22:32
Nom, i co ważne, jest praktycznie pewne, że nic nie wróci całkowicie do "normy", tzn na pewno jeszcze się coś zmieni, ale daje rękę, że "wielka trójka" nie będzie razem nawet w pierwszej piątce, a Jaga, Lechia czy Korona nie zaczną grać padaki. Na ten 1 zespół bardzo liczę, jechali Saloniki jak chcieli, wydymał ich sędzia, a Grecy pokonali ostatnio Atletico Madryt, co może dać pewien pogląd na siłę Jagiellonii, tak samo sparingi (4:2 z pewną drużyną z championship, remis z mistrzem Turcji), a przecież zespół się jeszcze rozwinie.
Maharbal
18-10-2010, 14:36
Remisem z mistrzem Turcji bym się nie zachwycał, wziąwszy pod uwagę, że do tego mistrzostwa doszli głównie dzięki pomocy sędziów(i nie jest to moja opinia, tylko pewnego turka, z którym miałem okazję rozmawiać). Bursaspor to nie jest mocny zespół.
Dragonit
18-10-2010, 17:43
Widać, żeś Lechita, ciekawe co byś pisał, jakby te mecze rozegrał Lech ;)
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/przetarg-na-prawa-medialne-czas-na-rewolucje-w-eks,1,3737266,wiadomosc.html)
i przede wszystkim to http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/kluby-chca-powiekszenia-ekstraklasy,1,3736822,wiadomosc.html)
mam nadzieję, że to drugie dojdzie do skutku. Większa liga, więcej meczy, i co ważne, wcześniejsze zaczęcie sezonu, więc nie byłoby sytuacji jak ta Lecha, który ledwo przeszedł eliminację :D
Maharbal
18-10-2010, 20:35
Nie sądzę, że zachwyciłbym się remisem Lecha z obecnym mistrzem Turcji 8-) Podobna sytuacja jak ta, że uznaję Red Bull Salzburg za drużynę od aktualnego mistrza Polski słabszą, i którą pokonać należało, co też się stało.
http://www.youtube.com/watch?v=KwuF8GgH ... _embedded# (http://www.youtube.com/watch?v=KwuF8GgH7uY&feature=player_embedded#) bardzo fajny filmik "Ryszard Sadłoń - moje życie jest niebieskie." polecam
W Listopadzie w kinach całej Polski wyjdzie film Niebieskie Chachary. Może ten film pokaże aspekt kibicowski nie ubarwiony przez media.
3 teasery
http://www.youtube.com/watch?v=JHao-XRMJus
http://www.youtube.com/watch?v=15w5eslC ... re=related (http://www.youtube.com/watch?v=15w5eslCPcE&feature=related)
http://www.youtube.com/watch?v=Z104tCIx ... re=related (http://www.youtube.com/watch?v=Z104tCIxoY4&feature=related)
I trailer Blue Espana
http://www.youtube.com/watch?v=SJHQ511B ... re=related (http://www.youtube.com/watch?v=SJHQ511BWw4&feature=related)
Oglądał ktoś mecz Real-Milan ? :P Naprawdę ładnie grali, a największym problemem Milanu jest skuteczność, celność i wytrzymałość fizyczna. Mieli 3 dobre sytuacje, po których mogli strzelić bramkę, a Ronaldo powinien być aktorem teatralnym... Fakt, momentami był faulowany ale 80% to były jego popisy aktorskie. To jest gra dla mężczyzn, a nie plastikowych chłopców. Gdybym był tam na boisku to bym sam nie wytrzymał i go "zresetował" jak mówią moi koledzy :D W 1 połowie właściwie najlepszym zawodnikiem Milanu był Pirlo, a Realu Ozil, Ronaldo i Marcelo. Ciekaw jestem jak wyjdzie rewanż na San Siro i liczę na zwycięstwo dziadków.
Dragonit
20-10-2010, 13:38
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/euro-2 ... omosc.html (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/euro-2012/ranking-fifa-polska-leci-na-leb-na-szyje-tak-zle-j,1,3738774,wiadomosc.html) - kolejna edycja genialnego rankingu, tylko w nim można spadać na łeb na szyję po dwóch remisach :lol: a taki Benin, który od 50 lat nie grał na wielkiej imprezie pnie się w górę ;)
Przecież nie potrzeba żadnych rankingów, aby wiedzieć że poziom naszej reprezentacji wynosi mniej niż zero.
Oj tam oj tam. Poziom zły nie jest. Ofensywa i pomoc naszej repry jest całkiem zacna, tylko że obrona gra tak słabo, jakby złożyli ją z użytkowników tego forum, a nie zawodowych futbolistów :D.